Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/43602
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorВладимир, Ольга Михайлівна-
dc.contributor.advisorVladymyr, Olha-
dc.contributor.authorКапаць, Катерина Михайлівна-
dc.contributor.authorKapats, Kateryna-
dc.date.accessioned2024-01-16T18:10:18Z-
dc.date.available2024-01-16T18:10:18Z-
dc.date.issued2023-12-
dc.date.submitted2023-12-
dc.identifier.citationКапаць К. М. Удосконалення асортиментної політики у закладах ресторанного господарства (на прикладі Суші-ланж «NORI») : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістр за спеціальністю „241 — готельно-ресторанна справа“ / К. М. Капаць. — Тернопіль: ТНТУ, 2023. — 102 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/43602-
dc.description.abstractКапаць К. М. Удосконалення асортиментної політики у закладах ресторанного господарства (на прикладі Суші-ланж «NORI»). Кваліфікаційна робота магістра (102 с., 21 рис., 6 табл., 73 літ. джерел) за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа». Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. Факультет економіки та менеджменту. Тернопіль, 2023. Дана магістерська робота присвячена розгляду особливостей управління асортиментною політикою у закладах ресторанного господарства. У процесі дослідження розглянуто питання теоретико-методичних основ формування асортиментної політики, особливостей формування асортиментної політики підприємств ресторанного бізнесу у сучасних умовах. У роботі досліджено особливості діяльності закладу Суші-ланж «NORI». З метою удосконалення асортиментної політики, зміцнення конкурентних позицій на ринку, а також оптимізації товарного асортименту відповідно до споживчого попиту на внутрішніх можливостей досліджуваного підприємства запропоновано дотримуватися алгоритму ефективного управління асортиментною політикою закладу. Практична значимість роботи. Результати проведеного дослідження створюють основу для подальших досліджень й практичного вирішення проблеми пов’язаних із удосконаленням асортиментної політики у закладах ресторанного господарства шляхом впровадження запропонованих рекомендацій у практичну діяльність Суші-ланж «NORI».uk_UA
dc.description.abstractKapats K. M. Improvement of the product range policy in restaurant establishments (Sushi-lounge “NORI” as a case study). Master’s thesis (102 p., 21 fig., 6 tabl., 73 lit.) for obtaining the educational qualification of «Master» in the specialty 241 «Hotel, Restaurant and Catering». Ternopil Ivan Puluj National Technical University, faculty of Economics and Management. Ternopil, 2023. The master's thesis is devoted to the consideration of the features of product range policy management in restaurants. In the process of research, the issue of the theoretical and methodological foundations of the formation of the product range policy, the peculiarities of the formation of the product range policy of the enterprises of restaurant business under modern conditions were considered. In this paper examines the specifics of the Sushi Lounge «NORI». In order to improve the product range policy, strengthen competitive positions on the market, as well as optimize the product assortment in accordance with consumer demand for the internal capabilities of the study enterprise, it is suggested to follow the algorithm of effective management of the product range policy. The practical significance of the work. The results of the study provide a basis for further research and practical solution the problem related to the improvement of the product range policy in the restaurant industry by implementing the proposed recommendations into the practical activities of Sushi Lounge «NORI».uk_UA
dc.description.tableofcontentsВСТУП 6 РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ФОРМУВАННЯ АСОРТИМЕНТНОЇ ПОЛІТИКИ 10 1.1. Сутність та значення асортиментної політики: зміст, мета, завдання та основні елементи 10 1.2. Основні принципи та засади формування асортиментної політики підприємства 17 1.3. Особливості удосконалення асортиментної політики на підприємствах ресторанного господарства 29 РОЗДІЛ 2. ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ АСОРТИМЕНТНОЇ ПОЛІТИКИ ЗАКЛАДУ СУШІ-ЛАНЖ «NORI» 37 2.1. Загальна характеристика підприємства Суші-ланж «NORI» 37 2.2. Аналіз асортиментної політики підприємства Суші-ланж «NORI» 41 2.3. Вплив асортиментної політики на фінансові результати діяльності закладу Суші-ланж «NORI» 54 РОЗДІЛ 3. УДОСКОНАЛЕННЯ АСОРТИМЕНТНОЇ ПОЛІТИКИ ЗАКЛАДУ СУШІ-ЛАНЖ «NORI» 64 3.1. Шляхи покращення управління асортиментною політикою підприємства Суші-ланж «NORI» 64 3.2. Способи оптимізації конкурентної стратегії підприємства Суші-ланж «NORI» 68 3.3. Удосконалення процесу формування асортиментної політики підприємства Суші-ланж «NORI» 72 РОЗДІЛ 4. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 78 4.1. Основи охорони праці в галузі 78 4.2. Безпека в надзвичайних ситуаціях 81 ВИСНОВКИ 91 СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 94uk_UA
dc.format.extent1-102-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectасортиментuk_UA
dc.subjectасортиментна політикаuk_UA
dc.subjectресторанне господарствоuk_UA
dc.subjectтоварна групаuk_UA
dc.subjectтоварний рядuk_UA
dc.subjectспоживчий попитuk_UA
dc.subjectконкурентоспроможністьuk_UA
dc.subjectуправлінняuk_UA
dc.subjectassortmentuk_UA
dc.subjectthe product range policyuk_UA
dc.subjectrestaurant businessuk_UA
dc.subjectproduct groupuk_UA
dc.subjectproduct lineuk_UA
dc.subjectconsumer demanduk_UA
dc.subjectcompetitivenessuk_UA
dc.subjectmanagementuk_UA
dc.titleУдосконалення асортиментної політики у закладах ресторанного господарства (на прикладі Суші-ланж «NORI»)uk_UA
dc.title.alternativeImprovement of the product range policy in restaurant establishments (Sushi-lounge “NORI” as a case study)uk_UA
dc.typeMaster Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Капаць К.М., 2023uk_UA
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.relation.references1. Андрушків Б. М., Малюта Л. Я., Островська Г. Й. та ін. Готельно-ресторанна справа. Навчально-методичне видання. Книга 1. Тернопіль : ФОП Паляниця В. А., 2018. 268 с.uk_UA
dc.relation.references2. Малюта Л.Я., Мельник Л.М., Нагорняк Г.С., Островська Г.Й. Визначення найважливіших закономірностей стабільного розвитку підприємств готельно-ресторанного господарства. Галицький економічний вісник. 2020. Вип. 3 (64). С.174-184.uk_UA
dc.relation.references3. Троян А. В., Особливості асортиментної політики підприємства в сучасних умовах господарювання. Ефективна економіка. 2014. № 1. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=2708uk_UA
dc.relation.references4. Василиха Н. В. Асортиментна політика – важливий інструмент товарної політики торговельного підприємства. Економіка і суспільство. 2018. Вип. 19. URL: https://economyandsociety.in.ua/journals/19_ukr/144.pdfuk_UA
dc.relation.references5. Близнюк С. В. Маркетинг в Україні: проблеми становлення та розвитку [Текст] : монографія. К. : Політехніка, 2003. 384 с.uk_UA
dc.relation.references6. Гаркавенко С. С. Маркетинг [Текст] : підручник. К. : Лібра, 2002. 712 с.uk_UA
dc.relation.references7. Кардаш В.Я. Маркетингова товарна політика [Текст]: Підручник. К.: КНЕУ, 2010. 240 с.uk_UA
dc.relation.references8. Шишигіна, Л. С. Теоретичні аспекти асортиментної політики на сучасному ринку. Формування ринкової економіки: зб. наук. праць. Спец. вип.: Маркетинг: теорія і практика. К.: КНЕУ, 2009. 653 с. URL: https://core.ac.uk/download/pdf/197263367.pdfuk_UA
dc.relation.references9. Касич А. О., Марченко К. О. Асортиментна політика підприємства: мета, завдання, моделі. Ефективна економіка. 2018. № 6. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=6387uk_UA
dc.relation.references10. Малюта Л. Стратегічне управління інноваційним розвитком підприємства : навч. посібник. Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2016. 232 с.uk_UA
dc.relation.references11. Шерстюк Р., АндрушківБ., Ратинський В., Погайдак О., Кирич Н. Діджитал-інструментарій відродження сервісної інфраструктури в умовах об’єднання територіальних громад у повоєнний період наблизить економіку України до європейських стандартів. Економіко-математичні методи і моделі. МММТЕС, 22-23 листопада 2022 року. Т. : ФОП Паляниця В. А., 2022. С. 151–156.uk_UA
dc.relation.references12. Діденко Є.О., Савельєв Д.С. Управління асортиментною політикоuk_UA
dc.relation.references13. Гончар Л.А., Холодова О.Ю. Управління асортиментом і якістю товарів як підсистема торговельного підприємства. URL: http://www.ukr.vipreshebnik.ru/torgovlya/4458-upravlinnya-asortimentom-i-yakistyu-tovariv-yakpidsistema-torgovelnogo-pidpriemstva.htmluk_UA
dc.relation.references14. Стойко І.І. Управління інноваціями: навч.-метод. посіб. Тернопіль, ТНТУ імені Івана Пулюя, 2016. 220с.uk_UA
dc.relation.references15. Абрамович І. А. Товарний асортимент підприємства: сутність та умови формування. Науковий вісник Ужгородського національного університету. 2017. Вип. 12. Ч. 1uk_UA
dc.relation.references16. Нянько В. М., Паляниця В. А. Особливості розвитку інноваційного маркетингу на підприємстві. Інноваційна економіка. 2013. №6. С. 212-217.uk_UA
dc.relation.references17. Малюта Л.Я. Мельник Л.М., Нагорняк Г.С., Шерстюк Р.П. Організаційно-економічні засади розвитку інноваційного процесу вітчизняних закладів готельно-ресторанної сфери в туристичному контексті. Соціально- економічні проблеми і держава. 2017. Вип. 1(16). С.148-158.uk_UA
dc.relation.references18. Красовська Т. В. Методичні засади формування механізму товарного асортименту на виробничих підприємствах. Економіка та держава. 2016. №2. С. 67-71. URL: https://conf.ztu.edu.ua/wp-content/uploads/2021/01/120.pdfuk_UA
dc.relation.references19. Кириченко С. О., Половинка К. І. Принципи формування асортиментної політики. АГРОСВІТ № 1-2, 2021. URL: http://www.agrosvit.info/pdf/1-2_2021/11.pdfuk_UA
dc.relation.references20. Могилова А. Ю., Шарафост М. Л., Удосконалення асортиментної політики ресторану. Ефективна економіка. 2019. № 11. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/pdf/11_2019/6.pdfuk_UA
dc.relation.references21. Мальська М.П. Ресторанна справа: технологія та організація обслуговування туристів (теорія та практика): навч. посіб. К.: ЦУЛ, 2013. 304 с.uk_UA
dc.relation.references22. П’ятницька Г.Т. Сучасні тренди розвитку ресторанного господарства в Україні. Економiка та держава. 2017. № 9. С. 66-73.uk_UA
dc.relation.references23. Владимир О. М. Психологічні особливості суспільства як ключовий фактор реформацій національної економіки. Галицький економічний вісник. Т. : ТНТУ, 2019. Том 56. № 1. С. 26–39.uk_UA
dc.relation.references24. Прокопюк А., Феленчак Ю. Сучасні тенденції розвитку ресторанного господарства України та Польщі. Науковий вісник НЛТУ України. 2015. Вип. 25.4. С. 259-265.uk_UA
dc.relation.references25. Бутенко О.П., Стрельченко Д.О. Стан ресторанного господарства України та перспективи його розвитку. Вісник економіки транспорту і промисловості. 2016. № 56. С. 18-24.uk_UA
dc.relation.references26. Гросул В.А., Іванова Т.П. Тенденції сучасного розвитку підприємств ресторанного господарства в Україні та Харківській області. Науковий вісник Ужгородського університету. 2017. Вип. 1(49). Том 1. С. 143-149.uk_UA
dc.relation.references27. Коваленко Л.Г. Асортиментна політика закладів ресторанного господарства України. Економіка та суспільство. 2016. №5. С. 160-163.uk_UA
dc.relation.references28. Малюта Л.Я., Нагорняк Г.С., Шерстюк Р.П. Дослідження впливу управлінських чинників на рівень конкурентоспроможності вітчизняних закладів сфери готельно-ресторанного бізнесу на сучасному етапі. Економіка і управління. 2016. №3 (71). С. 77-86.uk_UA
dc.relation.references29. Офіційний сайт Державної служби статистики України [Електронний ресурс]. URL: http://www.ukrstat.gov.ua/uk_UA
dc.relation.references30. Владимир О. М. Основні тенденції розвитку підприємств готельно-ресторанного бізнесу та сфери туризму у 2019-2021 роках. Гостинність, сервіс, туризм: досвід, проблеми, інновації: тези доповідей VІІІ Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., Київ, 8-9 квіт., 2021 р. / М-во освіти і науки України; Інститут модернізації змісту освіти; Київ. нац. ун-т культури імистецтв; Київ. ун-т культури; Ф-т готельно-ресторанного і турист. бізнесу. Київ : Вид. центр КНУКіМ, 2021. С. 311-315.uk_UA
dc.relation.references31. Владимир О., Субчак Н. Окреслення основних проблем зростання закладів ресторанного господарства у складних умовах сьогодення та визначення напрямів їх подолання. Матеріали VІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Формування механізму зміцнення конкурентних позицій національних економічних систем у глобальному, регіональному та локальному вимірах»: зб. тез доповідей, 05 листопада 2021 р. / за заг. ред. О.В. Панухник. Тернопіль : ФОП Паляниця В.А., 2021. 226 с.uk_UA
dc.relation.references32. Гринько Т.В., Максімчук О.С. Проблеми та перспективи інноваційного розвитку вітчизняних підприємств сфери послуг. Проблеми економіки. 2015. № 1. С. 255-260.uk_UA
dc.relation.references33. Шерстюк Р., Владимир О., Дудкін П., Дудкіна О. Вплив пандемії COVID-19 на розвиток туризму в Україні: проблеми та шляхи їх вирішення. Соціально-економічні проблеми і держава. 2021. Вип. 2 (25). С. 641-652. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2021/21srpsiv.pdfuk_UA
dc.relation.references34. Капаць К. М, Владимир О. М., Химич І. Г. Вплив війни на формування смаків українців у споживанні ресторанної їжі. Наука, інновації, бізнес: проблеми, перспективи і сьогочасні тренди розвитку: матеріали ХI-ої Всеук. наук.-практ. конф., пам’яті почесного професора ТНТУ, академіка НАН України М.Г. Чумаченка., (Тернопіль, 26 травня 2023 р.).Тернопіль: ФОП Паляниця В. А. С. 27-28.uk_UA
dc.relation.references35. Владимир О. Розвиток інноваційного виробництва – шлях подолання бідності. Проблеми формування та розвитку інноваційної інфраструктури : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 25 травня 2020. Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2019. C. 289-290. URL: http://elartu.tntu.edu.ua/bitstream/lib/33353/1/Vladymyr_Lviv.pdfuk_UA
dc.relation.references36. Владимир О. Фінансова підтримка інноваційного розвитку підприємств в Україні. Наука молода. 2014. № 21. URL: http://naukamolodaj.wunu.edu.ua/index.php/nmj/article/view/76uk_UA
dc.relation.references37. Капаць К., Владимир О. Співробітництво в туристичній сфері: Україна-Туреччина. Актуальні задачі сучасних технологій: зб. тез доповідей Х міжнар. наук.-практ. конф. Молодих учених та студентів, (Тернопіль, 24-25 листоп. 2021). М-во освіти і науки України, Терн. націон. техн. ун-т ім. І. Пулюя [та ін.]. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 2021. Т. 2. С. 72-73.uk_UA
dc.relation.references38. Владимир О. Об’єктивна необхідність фінансування інновацій у готельно-ресторанному бізнесі. Проблеми та перспективи розвитку підприємництва: Матеріали Х Міжнародної науково-практичної конференції. Харків: ХНАДУ, 2016. Том 1. С. 179-180. URL: http://elartu.tntu.edu.ua/bitstream/lib/39074uk_UA
dc.relation.references39. Івашина Л.Л. Перспективи та проблеми кейтерингу в Україні. Глобальні та національні проблеми економіки. 2017. Вип. 17. С. 314-317.uk_UA
dc.relation.references40. Владимир О. М., Химич І. Г., Капаць К. М. Вплив війни на формування смаків українців у споживанні ресторанної їжі. Наука, інновації, бізнес: проблеми, перспективи і сьогочасні тренди розвитку: матеріали ХI-ої Всеук. наук.-практ. конф., пам’яті почесного професора ТНТУ, академіка НАН України М.Г.Чумаченка., (Тернопіль, 26 травня 2023 р.). Тернопіль: ФОП Паляниця В. А. С. 27-28.uk_UA
dc.relation.references41. Владимир О., Капаць К. Ресторанний бізнес: прибутковість та інші виклики воєнного часу. Трансформація бізнесу для сталого майбутнього: дослідження, діджиталізація та інновації: збірник тез доповідей ІІ Міжнародної науково-практичної конференції (м.Тернопіль, 23–24 листопада 2022 р.). Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2022. 217с.uk_UA
dc.relation.references42. Капаць К., Владимир О. Ресторанний бізнес: прибутковість та інші виклики воєнного часу. Трансформація бізнесу для сталого майбутнього: дослідження, діджиталізація та інновації: збірник тез доповідей ІІ Міжнародної науково-практичної конференції (м. Тернопіль, 23–24 листопада 2022 р.). Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2022. С.116-118.uk_UA
dc.relation.references43. Владимир О., Бажанова Н. Суспільні виклики та соціальна відповідальність бізнесу у час війни. Соціально-економічні проблеми і держава. 2022. Вип. 2 (27). С. 45-62. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2022/22vomucv.pdfuk_UA
dc.relation.references44. Владимир О. Еволюційні зміни у розумінні дизайну об’єктів готельно-ресторанного бізнесу. Всеукраїнська науково-практична конференція «Дизайн після епохи постмодерну: ідеї, теорія, практика», Київського національного університету культури і мистецтв (15 квітня). 2021. 51-56.uk_UA
dc.relation.references45. Владимир О. Еволюція дизайну об’єктів готельно-ресторанного бізнесу: від функціонального до системного підходу. Деміург: ідеї, технології, перспективи дизайну. 2021. Том 4. №1. URL: http://demiurge.knukim.edu.ua/article/view/236119uk_UA
dc.relation.references46. Сторінка Суші-ланж «NORI» у соціальній мережі Instagram. URL: https://www.instagram.com/nori.zb/uk_UA
dc.relation.references47. Що таке суші і з чим їх їдять: основи азійської кухні. ВСВІТІ. 24.04.2018. URL: https://vsviti.com.ua/life/food/83137uk_UA
dc.relation.references48. Публічний звіт т.в.о. Голови державного агентства меліорації та рибного господарства УКРАЇНИ Ігоря Клименка за 2022 рік. Державнеагентство меліорації та рибного господарства України. URL: https://www.kmu.gov.ua/storage/app/sites/1/17-civik-2018/zvit2022/Zvit_fish_2022.pdfuk_UA
dc.relation.references49. Кириченко А. Експерт розповів, яку долю в імпорті продовольства становилять риба та морепродукти. Інформаційне агентство УНІАН. URL: https://www.unian.ua/economics/agro/ekspert-rozpoviv-yaku-dolyu-v-importi-prodovolstva-stanovilyat-riba-ta-moreprodukti-12186270.htmluk_UA
dc.relation.references50. Україна за 2021 рік майже на 30% наростила обсяг імпорту риби та морепродуктів. Аграрний ринок Finance.ua 23.02.2022. URL: https://news.finance.ua/ua/ukraina-za-2021-rik-mayzhe-na-30-narostyla-obsyah-importu-ryby-ta-moreproduktivuk_UA
dc.relation.references51. Названо головного імпортера риби та морепродуктів до України TradeMasterGroup. 22.02.2022. URL: https://trademaster.ua/news/28892uk_UA
dc.relation.references52. Лебський С. О. Обґрунтування та розробка технології біологічно активних добавок білкової та ліпідної природи із чорноморської трав’яної креветки (Palaemon adspersus Rathke,1837). Кваліфікаційна наукова праця на правах рукопису. 2023. URL: https://nubip.edu.ua/sites/default/files/u145/dis_lebskiy.pdfuk_UA
dc.relation.references53. За 5 років Україна вдвічі збільшила імпорт червоної риби. Економічна правда. 04.03.2021. URL: https://www.epravda.com.ua/news/2021/03/4/671616/uk_UA
dc.relation.references54. Сторінка закладу «Sushi_Tako» у соціальній мережі Instagram. URL: https://www.instagram.com/sushi_tako_zbarazh/uk_UA
dc.relation.references55. Меню бару «UNO-ZBATAZH» URL: https://uno-zbarazh.choiceqr.com/online-menuuk_UA
dc.relation.references56. Балабанова Л. В., Холод В. В., Балабанова І. В. Маркетинг підприємства: [навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл.]; М-во освіти і науки України, Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Баранівського, Шк. Маркетингового менеджменту. Донецьк : ДонНУЕТ, 2010. 599 с.uk_UA
dc.relation.references57. Крикавський Є. В., Чухрай Н. І. Промисловий маркетинг. Львів :Нац.унт «Львівська політехніка», 2004. 468 с.uk_UA
dc.relation.references58. Хамініч С.Ю., Сокол П.М., Чубакова А.А. Формування асортиментної політики суб’єкта господарювання у сучасних умовах. Економіка та управління підприємствами. 2020. Випуск 53. С.129-134. http://bses.in.ua/journals/2020/53_2020/21.pdfuk_UA
dc.relation.references59. Сумець О.М., Ігнатова Є.М. Товарна інноваційна політика: навчальний посібник. Київ : Хай-Тек Прес, 2010. 368 с.uk_UA
dc.relation.references60. Овсак О.П., Назаренко О.П., Зелінський В.В. Особливості формування асортиментної політики виробничого підприємства. Інфраструктура ринку. 2019. № 34. С. 149–153.uk_UA
dc.relation.references61. Мокляк М.В., Сафонов М.С., Максименко Є.М. Аналіз методів формування асортиментної політики торгового підприємства. Інфраструктура ринку. 2019. № 27. С. 204–210.uk_UA
dc.relation.references62. Конституція України. URL: http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/254%D0%BA/96-%D0%B2%D1%80uk_UA
dc.relation.references63. Закон України «Про охорону праці» від 14.10.92 № 2695-XII. URL: http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/2694-12uk_UA
dc.relation.references64. Коржик Б.М. Основи охорони праці [навч.пос.]. – Харків, ХДАМГ, 2002. 105с.uk_UA
dc.relation.references65. ДСН3.3.6-042-99. Санітарні норми мікроклімату виробничих приміщень №42. URL: https://zakon.rada.gov.ua/rada/show/va042282-99#Textuk_UA
dc.relation.references66. ДБН В.2.5-28-2006. Природне і штучне освітлення. URL: www.minregion.gov.ua/.../ProektDBNV2528Prirodnetaschtuchneosvitle.uk_UA
dc.relation.references67. ГОСТ12.2.033-78. ССБТ. Робоче місце при виконання стоячих робіт. Загальні ергономічні вимоги. URL: http://online.budstandart.com/ua/catalog/doc-page?id_doc=66665uk_UA
dc.relation.references68. Закон України «Про пожежну безпеку» від 17.12.93 №2694 URL: http://zakon0.rada.gov.ua/laws/show/2694-12uk_UA
dc.relation.references69. НПАОП0.01-95. Правила пожежної безпеки в Україні –1995. – 196с. URL: http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z0252-15uk_UA
dc.relation.references70. ГОСТ 12.1.005 -88. ССБТ. Загальні санітарно-гігієнічні вимоги до повітря робочої зони. URL: http://pidruchniki.com/16850303/bzhd/vimogi_bezpeki_robochogo_mistsya_ergonomichni_vimogiuk_UA
dc.relation.references71. Дії населення в умовах надзвичайних ситуацій воєнного характер. Державна служба України з надзвичайних ситуацій. URL: https://dsns.gov.ua/uk/abetka-bezpeki/diyi-naselennya-v-umovax-nadzvicainix-situacii-vojennogo-xarakteruuk_UA
dc.relation.references72. Стручок В.С. Безпека в надзвичайних ситуаціях. Методичний посібник для здобувачів освітнього ступеня «магістр» всіх спеціальностей денної та заочної (дистанційної) форм навчання. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 2022. 156 с. URL: https://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/39196.uk_UA
dc.relation.references73. Інструкція першочергових дій персоналу і посадових осіб підприємств, установ та організацій у разі загрози виникнення терористичних або диверсійних актів. Департамент освіти і науки. URL: https://don.kyivcity.gov.ua/files/2015/4/28/bezpeka_zakladiv_new.pdfuk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Українаuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:241 — готельно-ресторанна справа

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
dyplom_Kapats K_M_2023.pdf4,97 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Авторська довідка_Капаць.doc44 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора