Link lub cytat. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/43570
Pełny rekord metadanych
Pole DCWartośćJęzyk
dc.contributor.advisorСторож, Людмила Анатоліївна-
dc.contributor.advisorStorozh, Liudmyla-
dc.contributor.authorФігуш, Григорій Васильович-
dc.contributor.authorFigush, Grygorii-
dc.date.accessioned2024-01-15T17:06:05Z-
dc.date.available2024-01-15T17:06:05Z-
dc.date.issued2023-12-
dc.identifier.citationФігуш Г. В. Розроблення технології кисломолочного напою з алое вера з проєктуванням цеху незбираномолочних продуктів потужністю 33 т молока за зміну : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістр за спеціальністю „181 — харчові технології“ / Г. В. Фігуш. — Тернопіль: ТНТУ, 2023. — 107 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/43570-
dc.description.abstractУ даній роботі розроблено технологію кисломолочного напою з алое вера та медом. У ході роботи розроблено рецептурне співвідношення молока, вершків, алое та меду для виготовлення такого оздоровчого напою, а також досліджено органолептичні, фізико-хімічні та реологічні показники розроблених взірців напою. У першому розділі розкрито питання доцільності місця розташування нашого молокопереробного підприємства в місті Борщів, на південному сході Тернопільської області. У технологічній частині, яка подана у другому розділі, проведено розрахунки виробництва запроєктованого асортименту; підібрано сучасне українське та закордонне молокопереробне обладнання; розраховано площі приміщень виробничих цехів нашого підприємства. У третьому розділі проведено аналітичний огляд публікацій, на основі якого визначено мету, сформульовано завдання, об’єкт та предмет дослідження. Також описано специфіку проведення експерименту та його результати. У четвертому розділі розкриті питання про правові та організаційні основи охорони праці, а також заходи захисту харчової сировини та продуктів харчування на підприємствах молочної промисловості в умовах радіоактивного забруднення. У списку літературних джерел подано використані при виконанні кваліфікаційної роботи наукові публікації, довідники та нормативно-технічні джерела.uk_UA
dc.description.abstractIn this work, the technology of fermented milk drink with aloe vera and honey was developed. In the course of the work, the recipe ratio of milk, cream, aloe and honey for the production of such a health drink was developed, as well as the organoleptic, physico-chemical and rheological indicators of the developed drink samples were investigated. In the first chapter, the question of the feasibility of the location of our milk processing enterprise in the city of Borshchiv, in the southeast of the Ternopil region, is revealed. In the technological part, which is presented in the second section, calculations of the production of the designed assortment were carried out; selected modern Ukrainian and foreign milk processing equipment; the area of the premises of the production workshops of our enterprise has been calculated. In the third chapter, an analytical review of publications was carried out, on the basis of which the goal was determined, the task, object and subject of the research were formulated. The specifics of the experiment and its results are also described. In the fourth chapter, questions about the legal and organizational foundations of labor protection, as well as measures for the protection of food raw materials and food products at dairy enterprises in conditions of radioactive contamination, are revealed. The list of literary sources includes scientific publications, reference books, and regulatory and technical sources used in the qualification work.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВСТУП 6 Розділ 1 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ 8 1.1 Характеристика місця розташування підприємства 8 1.2 Характеристика сировинної зони 11 1.3 Обґрунтування асортименту незбираномолочних продуктів 12 1.4 Характеристика каналів реалізації продукції 13 Розділ 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 14 2.1 Розрахунки виробництва незбираномолочної продукції 14 2.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів виробництва 25 2.3 Забезпечення техніко-технологічного процесу виробництва запроєктованого асортименту 50 Розділ 3 НАУКОВО-ДОСЛІДНА ЧАСТИНА 62 3.1 Аналітичний огляд літературних джерел 62 3.2 Мета, об’єкт, предмет й методи проведення дослідження 72 3.3 Результати проведених досліджень 75 Розділ 4 ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ 86 4.1 Охорона праці 86 4.2 Розроблення заходів щодо захисту продуктів харчування та харчової сировини на підприємствах молочної промисловості в умовах радіоактивного забруднення 94 ВИСНОВКИ 99 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ 100 ДОДАТКИ 105uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectкисломолочний напійuk_UA
dc.subjectалое вераuk_UA
dc.subjectмедuk_UA
dc.subjectпоказники органолептичні, фізико-хімічні та реологічніuk_UA
dc.subjectfermented milk drinkuk_UA
dc.subjectaloe verauk_UA
dc.subjecthoneyuk_UA
dc.subjectorganoleptic, physicochemical and rheological indicatorsuk_UA
dc.titleРозроблення технології кисломолочного напою з алое вера з проєктуванням цеху незбираномолочних продуктів потужністю 33 т молока за змінуuk_UA
dc.title.alternativeDevelopment of a technology for a fermented milk drink with Aloe Vera, and the design of a facility for whole milk products production with a capacity of 33 tons of milk per shift.uk_UA
dc.typeMaster Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Фігуш Г. В., 2023uk_UA
dc.contributor.committeeMemberВорощук, Віктор Ярославович-
dc.contributor.committeeMemberVoroshchuk, Victor-
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc637.146 : 138uk_UA
dc.relation.references1. Вимоги до якості молочних продуктів [Електронний ресурс] // Режим доступу: https://infobox.prozorro.org/articles/vimogi-do-yakosti-molochnoji-produkcijiuk_UA
dc.relation.references2. Грек О.В. Молокопереробка. Інновації: підруч./ О.В. Грек, О.О. Красуля. – К.: НУХТ, 2017. – 390 с.uk_UA
dc.relation.references3. Грек О.В. Скорченко Т.А. Технологія комбінованих продуктів на молочній основі : Підруч. – К. : НУХТ, 2012. – 362 с.uk_UA
dc.relation.references4. Державні санітарні норми та правила «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» (ДСанПІН 2.2.4–171–10). МОЗ України. Наказ від 12.05.2010 р. № 400. [Електронний ресурс] // Режим доступу: https://ips.ligazakon.net/document/Re17747uk_UA
dc.relation.references5. Державні санітарні правила для молокопереробних підприємств. ДСП 4.4.4011-98. [Електронний ресурс] // Режим доступу: https://budinfo.org.ua/doc/1816310/DSP-4-4-4-011-98-Derzhavni-sanitarni-pravila-dlia-molokopererobnikh-pidpriiemstvuk_UA
dc.relation.references6. ДСТУ 4900:2007 Джеми. Загальні технічні умови. [Чинний від 1993- 12-27]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 1993. С. 15.uk_UA
dc.relation.references7. ДСТУ IDF 117B:2003 Йогурт. Визначення кількості характерних мікроорганізмів. Метод підрахунку колоній за температури 37 °С. [Чинний від 2005-01-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2005. С. 12.uk_UA
dc.relation.references8. ДСТУ 4343:2004 «Йогурти. Загальні технічні умови». [Чинний від 2005-10-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2005. С. 11.uk_UA
dc.relation.references9. ДСТУ 4417:2005 «Кефір. Технічні умови». [Чинний від 2006-07-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2005. С. 8.uk_UA
dc.relation.references10. ДСТУ 8551:2015 Консерви молочні згущені і продукти молочні сухі. Визначення кислотності потенціометричним і титрометричним методами. [Чинний від 2017-01-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2015. С. 8.uk_UA
dc.relation.references11. ДСТУ 2661:2010 «Молоко коров’яче питне. Загальні технічні умови». [Чинний від 2010-11-10] Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2011. С. 11.uk_UA
dc.relation.references12. ДСТУ 3662:2018 «Молоко-сировина коров'яче. Технічні умови». [Чинний від 2019-10-01] Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2018. С. 11.uk_UA
dc.relation.references13. ДСТУ 7140:2009 Молоко та молочні продукти. Метод підраховування кількості колі форм та кишкової палички (e Coli) за допомогою пластин. [Чинний від 2012-01-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2011. С. 12.uk_UA
dc.relation.references14. ДСТУ 7355:2013 Молоко, молочні продукти та закваски. Метод визначання кількості біфідобактерій [Чинний від 2014-01-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2013. С. 18.uk_UA
dc.relation.references15. ДСТУ 4556:2006 Молоко сухе швидкорозчинне. Технічні умови. [Чинний від 2007-01-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2006. С. 13.uk_UA
dc.relation.references16. ДСТУ 4623:2006 (ГОСТ 21-94) Цукор білий. Технічні умови [Чинний від 2006-06-29]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 1993. С. 20.uk_UA
dc.relation.references17. Кравців Р.Й., Хоменко В.І., Островський Я.Ю., Гачак Ю.Р., Якубчак О.М. Молоко і молочні продукти : Посібник. «Піраміда», 2001. 310 сuk_UA
dc.relation.references18. Машкін М.І., Париш Н.М. Технологія молока і молочних продуктів: Навчальне видання. — К.: Вища освіта, 2006. — 351 с.: іл.uk_UA
dc.relation.references19. Новгородська Н.В. Проблеми якості молока в Україні. Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького. 2015. Т. 17, №1 (61). Ч.4. С. 72-76.uk_UA
dc.relation.references20. Савченко О.А., Грек О.В., Красуля О.О. Сучасні технології молочних продуктів: Підручник. – К.; ЦП «Компринт», 2018. – 218 с.uk_UA
dc.relation.references21. Скарбовійчук О. М., Кочубей-Литвиненко О. В., Чернюшок О. А., Федоров В. Г. Хімічний склад і фізичні характеристики молочних продуктів: довідник. Київ. НУХТ. 2012. – С. 311.uk_UA
dc.relation.references22. Технологія молочних продуктів: Підруч. / Г.Є. Поліщук, О.В. Грек, Т.А. Скорченко та ін.. – К.: НУХТ, 2013. – 502 с.uk_UA
dc.relation.references23. Технологія незбираномолочних продуктів: навч. посіб. / Т.А. Скорченко, Г.Є. Поліщук, О.В. Грек, О.В. Кочубей; за ред.. Т.А. Скорченко. – Вінниця: Нова Книга, 2005. – 264 с.uk_UA
dc.relation.references24. Технологічні розрахунки у молочній промисловості / Поліщук Г.Є., Грек О.В., Скорченко Т.А. та ін.: Навч. посіб. – К.: НУХТ, 2013. – 343 с.uk_UA
dc.relation.references25. ТУ У 15.8-21604587-002-2002 «Молоко пастеризоване вітамінізоване».uk_UA
dc.relation.references26. Шульга Н.М., Млечко Л.А.. Санітарія та гігієна: навч. посіб. – К.: ІПДО НУХТ, 2011. – 34 с.uk_UA
dc.relation.references27. Використання порошку пастернаку у виробництві збалансованих кисломолочних напоїв / Р.В. Риндич, М.М. Самілик // Priority directions of science and technology development. Abstracts of the 3rd International scientific and practical conference. SPC ―Sci-conf.com.ua‖. Kyiv, Ukraine. 2020. Pp. 373-377. URL: https://sci-conf.com.ua/iii-mezhdunarodnaya-nauchno-prakticheskaya konferentsiyapriority-directions-of-science-and-technology development-22-24-noyabrya-2020-goda-kiev-ukraina-arhiv/. (теза доповіді міжнародної конференції).uk_UA
dc.relation.references28. Дієтичні, лікувальні та лікувально-профілактичні властивості кисломолочних продуктів [Електронний ресурс] // Режим доступу: https://1snau.com/12-diyetichni-likuvalni-ta-likuvalno-profilaktichni-vlastivosti-kislomolochnix-produktiv-kislomolochni-produkti-narodiv-svitu/uk_UA
dc.relation.references29. Застосування фітосировини у технології ферментованих молочних напоїв / Гребельник О.П. // збірник наукових праць V Міжнародної науково-практичної конференції "Інноваційний розвиток харчової індустрії", 14 грудня 2017 р. – Інститут продовольчих ресурсів НААН. – 2017. – С. 59-61.uk_UA
dc.relation.references30. Йогурт на основі пряженого молока / Деркач М., Поліщук Г. // тези доповідей 88 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів "Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті", Квітень – Травень 2022 р. – К.: НУХТ, 2022 р. – Ч.1. – С. 255.uk_UA
dc.relation.references31. Йогурти із похідних переробки бузини / Є.В. Демидова, М.М. Самілик Матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції «Інформаційні та інноваційні технології у готельно-ресторанному бізнесі, туризмі та дизайні» (Дніпро, 1-2 грудня 2021 року). С. 35-36.uk_UA
dc.relation.references32. Кисломолочні напої – основа здорового харчування / Соломон А.М., Фаріонік Т.В., Бондар М.М. // збірник наукових праць V Міжнародної науково-практичної конференції "Інноваційний розвиток харчової індустрії", 14 грудня 2017 р. – Інститут продовольчих ресурсів НААН. – 2017. – С. 116-117.uk_UA
dc.relation.references33. Перспективи використання бурякових цукатів у виробництві йогуртів / М.М. Самілик., Ю.В. Расамакіна // Науковий журнал «Вчені записки Таврійського національного університету ім. В.І. Вернадського». Серія: Технічні науки. – 2019. – Т. 30 (69), № 3. – С. 97-102.uk_UA
dc.relation.references34. Перспективи виробництва кисломолочного напою, збагаченого борошном кунжуту / М.М. Самілик, Цзін Сюаньсюань, С.С. Івченко // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі серія «Технічні науки». – 2019. – 1 (91). – С. 54-61.uk_UA
dc.relation.references35. Розробка кисломолочних напоїв з вмістом агрусу в умовах ТОВ «Літинський молочний завод» 02.11 – ВР.248м 20 11 28.052 Виконала: магістрант О.В. Підручна, 2021р. http://socrates.vsau.org/b04213/html/cards/getfile.php/30354.pdfuk_UA
dc.relation.references36. Удосконалення способу виробництва кисломолочного напою оздоровчого призначення, збагаченого порошками цикорію та йошти Київ-2021 [Електронний ресурс] // Режим доступу: https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/bitstream/123456789/35351/1/Tkachuk%20Yuliia%20Valeriivna.pdfuk_UA
dc.relation.references37. Алое вера [Електронний ресурс] // Режим доступу: https://uk.wikipedia.org/wiki/Aloe_verauk_UA
dc.relation.references38. Наше алое [Електронний ресурс] // Режим доступу: https://foreverliving.com.ua/nashe-aloe-4/uk_UA
dc.relation.references39. Форевер. Гель алое вера питний [Електронний ресурс] // Режим доступу: https://ayurveda192.com.ua/tproduct/190419183-248450390481-forever-gel-aloe-vera-pitnii-1000mluk_UA
dc.relation.references40. Акацієвий мед [Електронний ресурс] // Режим доступу: https://ecorod.ua/produktsiia/entry/view/117uk_UA
dc.relation.references41. Гачак Ю.Р. Нові кисломолочні напої з маслянки із різними видами меду // Науковий вісник ЛНУВМТБТ імені С.З. Гжицького. – Т. 12, № 2(44). – C. 26-30.uk_UA
dc.relation.references42. Травневий мед - користь та лікувальні властивості [Електронний ресурс] // Режим доступу: https://dpss-ks.gov.ua/novini/travnevij-med-korist-ta-likuvalni-vlastivostiuk_UA
dc.relation.references43. Цілющі властивості меду – департамент охорони здоров’я [Електронний ресурс] // Режим доступу: https://uozter.gov.ua/ua/pages/295uk_UA
dc.relation.references44. Гандзюк, М. П. Основи охорони праці [Текст] : підручник / М. П. Гандзюк, Є. П. Желібо, М. О. Халімовський ; за ред. М. П. Гандзюка ; МОН України. – 4-е видання. – К. : Каравела, 2008. – 384 с. – ISBN 966-8019-01-6.uk_UA
dc.relation.references45. Основи охорони праці [Текст] : підручник / О. І. Запорожець, О. С. Протоєрейський, Г. М. Франчук, І. М. Боровик. – К. : Центр учбової літератури, 2009. – 264 с. – ISBN 978-966-364-934-4.uk_UA
dc.relation.references46. Герасимов О.І. Радіаційний контроль продуктів харчової промисловості : конспект лекцій. Одеса, ОДЕКУ, 2019 р., 109 с.uk_UA
dc.relation.references47. Стручок В.С. Безпека в надзвичайних ситуаціях. Методичний посібник для здобувачів освітнього ступеня «магістр» всіх спеціальностей денної та заочної (дистанційної) форм навчання / В.С. Стручок. – Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2022. – 156 с.uk_UA
dc.relation.references48. ДСН 3.3.6.039-99 ,,Державні санітарні норми виробничого шуму, ультразвуку та інфразвуку”. [Електронний ресурс] // Режим доступу: https://zakon.rada.gov.ua/go/va037282-99uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Występuje w kolekcjach:181 — харчові технології

Pliki tej pozycji:
Plik Opis WielkośćFormat 
avtorska_dovidka_Фігуш Г. В..doc133 kBMicrosoft WordPrzeglądanie/Otwarcie
КРМ Фігуш Г. В..pdf5 MBAdobe PDFPrzeglądanie/Otwarcie


Pozycje DSpace są chronione prawami autorskimi

Narzędzia administratora