Ezzel az azonosítóval hivatkozhat erre a dokumentumra forrásmegjelölésben vagy hiperhivatkozás esetén: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/43554
Összes dokumentumadat
DC mezőÉrtékNyelv
dc.contributor.advisorСторож, Людмила Анатоліївна-
dc.contributor.advisorStorozh, Liudmyla-
dc.contributor.authorПастушенчин, Віктор Олегович-
dc.contributor.authorPastushenchyn, Viktor-
dc.date.accessioned2024-01-14T18:16:49Z-
dc.date.available2024-01-14T18:16:49Z-
dc.date.issued2023-12-
dc.identifier.citationПастушенчин В. О. Розроблення технології сиркового десерту з топінамбуром і м’ятою з проєктуванням цеху виробництва сиркових виробів потужністю 6 т/зміну : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістр за спеціальністю „181 — харчові технології“ / В. О. Пастушенчин. — Тернопіль: ТНТУ, 2023. — 93 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/43554-
dc.description.abstractУ роботі виконано дослідження щодо розроблення технології сиркового десерту, у рецептуру якого запропоновано внести пюре топінамбура, екстракт м’яти та як підсолоджуючий компонент – фруктозу. У ході виконання кваліфікаційної роботи обґрунтовано доцільність використання топінамбуру у технології сиркових виробів, проаналізовано його вплив на органолептичні, а також та фізико-хімічні показники сиркового десерту. У вступі описано значення та важливість кисломолочних продуктів, зокрема виготовлених на основі сиру кисломолочного. У розділі «Технічне й економічне обґрунтування» проаналізовано доцільність будівництва цеху сиркових виробів на теренах Рівненської області. У другому розділу кваліфікаційної роботи виконано розрахунки з визначенні кількості сировини (молока незбираного, допоміжних матеріалів), що потрібна для виробництва 6-ти тонн сиркових виробів відповідно до асортименту. Проведено підбір технологічного обладнання та розраховано площі приміщень виробничого цеху. Третій розділ містить огляд публікацій (статей, патентів, тез доповідей) відповідно до теми кваліфікаційної роботи. Зазначається мета та окреслюються завдання, які потрібно виконати для її досягнення. Описано результати, отримані при проведенні експериментального етапу. Четвертий розділ містить інформацію про заходи щодо зниження вібрацій технологічного обладнання та зменшення небезпеки виникнення вибухів і пожеж у виробничому цеху, а також шляхи захисту обладнання, сировини, продуктів від можливого хімічного, радіаційного, а також бактеріального забруднення.uk_UA
dc.description.abstractThe work carried out research to develop technology for a curd dessert, in the recipe of which it is proposed to add Jerusalem artichoke puree, mint extract, and fructose as a sweetening component. In the course of the qualification work substantiated the expediency of using Jerusalem artichoke in the technology of curd articles, analyzed its influence on the organoleptic and physicochemical parameters of the curd dessert. The introduction describes the meaning and importance of fermented milk products made on the basis of curd. In the section "Technical and economic substantiation" analyzed the feasibility of constructing a dairy production facility in the Rivne region. The second section of the qualification work contains calculations to determine quantity of raw materials (whole milk, auxiliary materials) required for the production of 6 tons of curd articles according to the assortment. Carried out the selection of technological equipment and calculated the area of the premises of the production workshop. The third section contains an overview of publications (articles, patents, theses of reports) according to the topic of the qualification work. Outlined the objectives and tasks required to achieve the goals of the research. Described the results obtained during the experimental stage. The fourth section contains information on measures to reduce vibrations of technological equipment and reduce the risk of explosions and fires in the production workshop, as well as ways to protect equipment, raw materials, and products from possible chemical, radiation, and bacterial contamination.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВСТУП 6 Розділ 1. Техніко-економічне обґрунтування 9 1.1 Характеристика місця розташування підприємства 9 1.2 Характеристика сировинної зони 11 1.3 Обґрунтування асортименту молочної продукції 11 1.4 Характеристика каналів реалізації продукції 12 Розділ 2. ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 13 2.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту 13 2.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів та режимів виробництва молочних продуктів 25 2.3 Забезпечення технологічного процесу виробництва запроектованого асортименту 42 Розділ 3. НАУКОВО-ДОСЛІДНА ЧАСТИНА 54 3.1 Аналітичний огляд літературних джерел 54 3.2 Мета, об’єкт, предмет й методи проведення дослідження 67 3.3 Результати проведених досліджень 70 Розділ 4. ОХОРОНА ПРАЦІ І БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ 79 4.1 Охорона праці 79 4.2 Безпека в надзвичайних ситуаціях 83 ВИСНОВКИ 87 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ 88 ДОДАТКИ 94uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectсир кисломолочнийuk_UA
dc.subjectсирковий десертuk_UA
dc.subjectтопінамбурuk_UA
dc.subjectекстракт м’ятиuk_UA
dc.subjectфруктозаuk_UA
dc.subjectcurduk_UA
dc.subjectcurd dessertuk_UA
dc.subjectJerusalem artichokeuk_UA
dc.subjectmint extractuk_UA
dc.subjectfructoseuk_UA
dc.titleРозроблення технології сиркового десерту з топінамбуром і м’ятою з проєктуванням цеху виробництва сиркових виробів потужністю 6 т/змінуuk_UA
dc.title.alternativeDevelopment of a technology for a curd dessert with Jerusalem artichoke and mint, and the design of a facility for the production of curd articles with a capacity of 6 tons per shift.uk_UA
dc.typeMaster Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Пастушенчин В.О., 2023uk_UA
dc.contributor.committeeMemberЗварич, Наталя Миколаївна-
dc.contributor.committeeMemberZvarych, Natalia-
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc637.146uk_UA
dc.relation.references1. Хімічний склад і фізичні характеристики молочних продуктів : довідник : навч. посібник / О. М. Скарбовійчук, О. В. Кочубей-Литвиненко, О. А. Чернюшок, В. Г. Федоров. – Київ, НУХТ, 2012. – 311 с.uk_UA
dc.relation.references2. Чагаровський О.П. Хімія молочної сировини : навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів / О.П. Чагаровський, Н.А. Ткаченко, Т.А. Лисогор. – Одеса : «Сімекс-прінт», 2013. – 268 с.uk_UA
dc.relation.references3. Грек О.В., Скорченко Т.А. Технологія сиру кисломолочного та сиркових виробів: Навч. Посібн. – К.: НУХТ, 2009. – 235 с.uk_UA
dc.relation.references4. Сучасний підхід до розроблення технології сиркових виробів / А. Тимчук, О. Онопрійчук, О. Грек, А. Пухляк, В. Пасічний // Продовольча індустрія АПК. – Київ, 2015. – № 1-2. – С. 25–29.uk_UA
dc.relation.references5. Юкало В. Г. Біологічна активність протеїнів і пептидів молока : монографія / Юкало В. Г. – Тернопіль : Вид-во ТНТУ імені Івана Пулюя, 2021. – 372 с.uk_UA
dc.relation.references6. Лялик А. Органолептичний і сенсорний аналіз сиркової пасти з лляною олією / А. Лялик, О. Покотило, М. Кухтин, Л. Бейко // Технічні науки і технології. – 2020. – № 1. – С. 287-295.uk_UA
dc.relation.references7. Розширення пропозиції молочних продуктів на ринку шляхом виготовлення нових видів десертів із сиру кисломолочного / Н.Р. Джурик, М.П. Ковальчук, А.Н. Баб’як, В.В. Гаврилишин // Науковий вісник ЛНУВМБТ імені С.З. Гжицького. – 2008. – Т. 10, № 2 (37). – С. 45–49.uk_UA
dc.relation.references8. Технологічні розрахунки у молочній промисловості / Поліщук Г.Є., Грек О.В., Скорченко Т.А. та ін.: Навч. посіб. – К.: НУХТ, 2013. – 343 с.uk_UA
dc.relation.references9. ДСТУ 3662:2018. Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови. [Чинний від 01.01.2019]. Технічний комітет «Молоко, м’ясо та продукти їх переробки» (ТК 140), 2019.uk_UA
dc.relation.references10. Технологія молочних продуктів: Підруч. / Г.Є. Поліщук, О.В. Грек, Т.А. Скорченко та ін.. – К.: НУХТ, 2013. – 502 с.uk_UA
dc.relation.references11. Технологія незбираномолочних продуктів: навч. посіб. / Т.А. Скорченко, Г.Є. Поліщук, О.В. Грек, О.В. Кочубей; за ред.. Т.А. Скорченко. – Вінниця: Нова Книга, 2005. – 264 с.uk_UA
dc.relation.references12. Мікробіологія молока і молочних продуктів / О. Бергілевич, В. Касянчук, І. В., Власенко, М. Кухтин // Суми: Університетська книга, 2010. 205 с.uk_UA
dc.relation.references13. Старовойтова А. А. Мікробіологія молока і молочних продуктів. – Біла Церква: Технолого-економічний коледж Білоцерківського національного аграрного університету, 2017. - 153 с.uk_UA
dc.relation.references14. Савченко О.А., Грек О.В., Красуля О.О. Сучасні технології молочних продуктів: Підручник. – К.; ЦП «Компринт», 2018. – 218 с.uk_UA
dc.relation.references15. Грек О.В. Молокопереробка. Інновації: підруч./ О.В. Грек, О.О. Красуля.– К.: НУХТ, 2017. – 390 с.uk_UA
dc.relation.references16. Технологія молока та молочних продуктів : навчальний посібник / Власенко В. В., Головко М. П., Семко Т. В., Головко Т. М. – Харків : ХДУХТ, 2018. – 202с.uk_UA
dc.relation.references17. Державні санітарні правила для молокопереробних підприємств. ДСП 4.4.4011-98.uk_UA
dc.relation.references18. М. Шульга, Л.А. Млечко. Санітарія та гігієна: навч. посіб. – К.: ІПДО НУХТ, 2011. – 34 с.uk_UA
dc.relation.references19. Menrad K. Market and Marketing of Functional Food in Europe // Journal of Food Engineering. – 2003. – Vol. 56, №2–3. – Р. 181–188.uk_UA
dc.relation.references20. Технологія харчових продуктів функціонального призначення [Текст]: монографія / А. А. Мазаракі, М. І. Пересічний, М. Ф. Кравченко та ін.; за ред. М. І. Пересічного. – 2-ге вид., перероб. і доп. – К.: Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2012. – 1116 с.uk_UA
dc.relation.references21. Українець А. І. Технологія оздоровчих харчових продуктів [Текст] / А. І. Українець, Г. О. Сімахіна. – К.: НУХТ, 2009. – 310 с.uk_UA
dc.relation.references22. Грек О. В. Інноваційні розробки в молочній галузі / О. В. Грек, Т. Г. Осьмак // Молочная индустрия. – 2013. – № 2. – С. 42–43.uk_UA
dc.relation.references23. Дідух Н. А., Чагаровський О. П., Лисогор Т. А. Заквашувальні композиції для виробництва молочних продуктів функціонального призначення. – Одеса: Видавництво "Поліграф", 2008. – 236 с.uk_UA
dc.relation.references24. Продукти харчування функціонального призначення / А. М. Дорохович, В. В. Дорохович, В. І. Оболкіна, О. О. Кохан (Гавва) // 2004.uk_UA
dc.relation.references25. Касіянчук В.Д. Економічні перспективи використання топінамбура, як нетрадиційної сировини // Науково-інформаційний вісник Івано-Франківського університету права імені Короля Данила Галицького. – 2013. – Вип. 8. – С.226-229.uk_UA
dc.relation.references26. Сирохман І. В. Товарознавство харчових продуктів функціонального призначення: навч. пос. [для студ. вищ. навч. закл.] / І. В. Сирохман, В. М. Завгородня. – К.: Центр учбової літератури, 2009. – 544 с.uk_UA
dc.relation.references27. Касіянчук В.Д. Топінамбур – ефективна лікувально-профілактична сировина // Вісті Академії інженерних наук України. – 2016. – №1(43). – С.37-39.uk_UA
dc.relation.references28. Архипов В. Поживні цінності топінамбура [Текст] / В. Архипов, Т. Іванікова // Харчова і переробна промисловість : Науково-виробничий журнал. – К. : Харчова і переробна промисовість, 2006. – №6. – с.26.uk_UA
dc.relation.references29. Оздоровчі продукти на основі топінамбура [Текст] : монографія / І. Р. Біленька, Н. А. Лазаренко ; Одес. нац. акад. харч. технологій. – Одеса : Букаєв Вадим Вікторович [вид.], 2015. – 126 с. : рис., табл. – Бібліогр.: с. 109-126.uk_UA
dc.relation.references30. Radovanovic, A. The use of dry Jerusalem artichoke as a functional nutrient in developing extruded food with low glycaemic index [Text] / A. Radovanovic, V. Stojceska, A. Plunkett, S. Jankovic, D. Milovanovic, S. Cupara // Food Chemistry. – 2015. – Vol. 177. – P. 81–88.uk_UA
dc.relation.references31. Voznenko M.A. Technological aspects of the manufacture of whipped artichoke powder / M.A. Voznenko, I.I. Bondarenko, B.О. Yatsenko, O.V. Nyemirich // Scientific Messenger LNUVMBT named after S.Z. Gzhytskyj. – 2016.– Vol. 18, № 2(68). Р. 32–36.uk_UA
dc.relation.references32. Біленька І.Р. Використання топінамбуру у функціональному харчуванні / І.Р.Біленька, Н.А.Буланша // Харчова наука і технологія. – 2010. – С. 17-19.uk_UA
dc.relation.references33. Розробка технології ферментованих продуктів на основі топінамбура [Текст] : дис. ... канд. техн. наук : 05.18.13 / Буланша Наталя Анатоліївна ; Одес. нац. акад. харч. технологій. - Одеса, 2013. - 208 арк.uk_UA
dc.relation.references34. Telezhenko L., Bilenka I., Zolovska O., Lazarenko N. The development of technology of dairy-vegetative dessert with functional additives // Scientific Messenger of Lviv National University of Veterinary Medicine and Biotechnologies. 2017. – Vol. 20, № 90. – P. 46–52.uk_UA
dc.relation.references35. Шаповалова, Н. П. Макаронні вироби у системі оздоровчого харчування / Н. П. Шаповалова, В. О. Гальчук // Sword : збірник наукових праць. –2015. – Вып. 1(38), Т. 1. – С. 31-38.uk_UA
dc.relation.references36. Рашевська Т.О. Технологія молока і молочних продуктів. Розділ Технологія вершкового масла. К.:НУХТ.uk_UA
dc.relation.references37. Золовська О.В. Розробка технологій молочно-рослинних десертів профілактичного призначення : дис. … канд. техн. наук / О. В. Золовська. – Одеса : ОНАХТ, 2013. – 186 с.uk_UA
dc.relation.references38. Voznenko M.A., Bondarenko I.I., Yatsenko B.О., Nyemirich O.V. Technological aspects of the manufacture of whipped artichoke powder // Scientific Messenger LNUVMBT named after S.Z. Gzhytskyj. –2016. – Vol.18, № 2. Р. 32–36.uk_UA
dc.relation.references39. Мельник, О. П. Йогурт з топінамбуром / О. П. Мельник, І. Г. Радзієвська, Н. Б. Морозова // Продукты & ингредиенты. – 2014. – № 6 (114). – С. 24–25.uk_UA
dc.relation.references40. Патент 89242 UA, МПК А23С 9/123(2006.01) Склад йогурту/ Морозова Н.Б., Мельник О.П., Маринін А.І., заявник Національний університет харчових технологій. — №u 201313887 ; заявл. 29.11.2013; опубл. 10.04.2014, Бюл. № 7, 2014 р.uk_UA
dc.relation.references41. Скорченко Т.А., Осьмак Т.Г. Сухі суміші для морозива оздоровчого та лікуально-профілактичного призначення // Молочное дело. – 2008. – № 4. – С. 11-13.uk_UA
dc.relation.references42. Бойко М. Перспектива використання ароматизатора м’яти перцевої у харчовій та косметичній промисловості / Марина Бойко, Олена Валеріївна Подобій // Актуальні проблеми хімії і хімічної технології : матеріали II Всеукраїнської науково-практичної конференції, 21 - 23 листопада 2016 р. - К. : НУХТ, 2016. - С. 339-340.uk_UA
dc.relation.references43. Фармацевтична енциклопедія. М’ята [Електронний ресурс]. Режим доступу до ресурсу: https://www.pharmencyclopedia.com.ua/article/1525/m-yata.uk_UA
dc.relation.references44. Використання м’яти польової (MENTHA ARVENSIS L.) в харчуванні [Текст] / М. М. Блецкан [та ін.] // Сучасні аспекти збереження здоров’я людини : зб. праць XV Міжнар. міждисциплінар. наук.-практ. конф. (8-9 квіт. 2022 р.). - Ужгород : ДВНЗ "УжНУ", 2022. – С. 86-92.uk_UA
dc.relation.references45. Рябоконь, Н. В. Розроблення технології згущених молочних консервів з плодово-ягідними наповнювачами : автореф. дис. ... канд. техн. наук : спец. 05.18.04 «Технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів» / Рябоконь Наталія Валеріївна; НУХТ. – К., 2015. – 24 с.uk_UA
dc.relation.references46. Патент України на корисну модель № 84071, МПК А 23 С 9/00, Спосіб отримання згущених молочних консервів з екстрактами лікарських рослин / Т. Г. Осьмак, Н. В. Рябоконь, І. М. Костенко, І. М. Корольчук, А. Ю. Лучковська. - u 2013 04295; заявл. 05.04.2013; опубл. 10.10.2013 , Бюл. № 19.uk_UA
dc.relation.references47. Сиропи спецпризначення в технології солодких кисломолочних / Y.R. Hachak, V.A. Nahovska, D. Ryvak, Y. Rabshtyna // Scientific Messenger LNUVMBT named after S.Z. Gzhytskyj. – 2015. – Vol. 17, №4 (64). – Р. 41–42.uk_UA
dc.relation.references48. Молоканова Л.В., Свідовський A.M., Каштан B.C. Патент України 6А23 G9/02 № 21289А «Морозиво «Мятне», виданий на заявку №97062691 від 09.06.97. — С. 1-8. — Опуб. Бюл. №1 від 27.02.98.uk_UA
dc.relation.references49. Kumar T.S., Arvindakshan P.K., Sangeetha A., Pagote C.N., Rao, K.J. Development of mint flavoured yoghurt spread / T.S. Kumar, P.K. Arvindakshan, A. Sangeetha, C.N. Pagote, K.J. Rao // Asian Journal of Dairy and Food Research. – 2013. – Vol. 32, №1. – Р. 19-24.uk_UA
dc.relation.references50. Винокурова Л.Е., Васильчук М.В., Гаман М.В. Основи охорони праці: Підручник. – К., 2001. – 190 с.uk_UA
dc.relation.references51. Голінько В.І. Основи охорони праці: підручник. – Дніпропетровськ: НГУ, 2014. – 271 с.uk_UA
dc.relation.references52. Стручок В.С. Безпека в надзвичайних ситуаціях. Методичний посібник для здобувачів освітнього ступеня «магістр» всіх спеціальностей денної та заочної (дистанційної) форм навчання / В.С.Стручок. – Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 2022. – 156 с. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/39196.uk_UA
dc.relation.references53. Димань Т.М. Безпека продовольчої сировини і харчових продуктів: підручник / Т.М. Димань, Т.Г. Мазур. – К.: ВЦ «Академія», 2011. – 520 с.uk_UA
dc.relation.references54. Захист населення і територій від надзвичайних ситуацій. Т. 1. Техногенна та природна небезпека. / За загальною редакцією В.В. Могильниченка. – К.: КІМ, 2007. – 636 с.uk_UA
dc.relation.references55. Захист населення і територій від надзвичайних ситуацій. Т. 2. Організація управління в надзвичайних ситуаціях / За загальною редакцією В.М. Антонця.– К.: Купріянова, 2007.– 303 с.uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Ebben a gyűjteményben:181 — харчові технології

Fájlok a dokumentumban:
Fájl Leírás MéretFormátum 
КР_Pastushenchyn Viktor.pdf4,86 MBAdobe PDFMegtekintés/Megnyitás
avtorska dovidka_Pastushenchyn.doc43 kBMicrosoft WordMegtekintés/Megnyitás


Minden dokumentum, ami a DSpace rendszerben szerepel, szerzői jogokkal védett. Minden jog fenntartva!

Admin Tools