このアイテムの引用には次の識別子を使用してください: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/43284
完全メタデータレコード
DCフィールド言語
dc.contributor.advisorАндрушків, Богдан Миколайович-
dc.contributor.advisorAndrushkiv, Bohdan-
dc.contributor.authorЯремко, Діана Богданівна-
dc.contributor.authorYaremko, Diana-
dc.date.accessioned2024-01-02T20:20:10Z-
dc.date.available2024-01-02T20:20:10Z-
dc.date.issued2023-12-
dc.date.submitted2023-12-
dc.identifier.citationЯремко Д. Б. Інноваційні напрями удосконалення ефективності виробничо-господарської діяльності підприємства ресторанної індустрії (на прикладі кафе-бару «Росинка») : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 241 - готельно-ресторанна справа / наук. кер. Б. М. Андрушків. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2023. 106 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/43284-
dc.description.abstractЯремко Д. Б. Інноваційні напрями удосконалення ефективності виробничо-господарської діяльності підприємства ресторанної індустрії (на прикладі кафе-бару «Росинка») Дослідження на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр» за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа», Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, Тернопіль, 2023. У роботі розглядаються актуальні сьогоднішнім реаліям питання інноваційних напрямів удосконалення ефективності виробничо-господарської діяльності підприємства ресторанної індустрії (на прикладі кафе-бару «Росинка»). У цьому контексті сформовано категоріально-понятійну визначеність інноваційного розвитку підприємства; досліджено методи та технології управління інноваційним розвитком підприємства ресторанного господарства. Сформовано вимоги щодо вибору системи автоматизації для підприємства ресторанного бізнесу. Дано загальну характеристику організації обслуговування та управлінської діяльності кафе-бару «Росинка». Проведено аналіз виробничо-господарської діяльності кафе-бару та здійснено оцінювання ефективності стратегії його розвитку в умовах економічної нестабільності. Побудовано імітаційну системно-динамічну модель прогнозування динаміки обслуговування гостей у кафе-барі «Росинка». Розроблено техніко-економічне завдання на проектування електронного меню. Оцінено економічну ефективність впровадження електронного меню.uk_UA
dc.description.abstractYaremko D. B. Innovative directions of production-business activity efficiency improvement for the restaurant industry enterprise (café-bar “Rosynka” as a case study) Research on the receipt of educational level of Master’s Degree on speciality 241 "Hotel and restaurant business". Ternopil Ivan Pul'uj National Technical University. Ternopil, 2023. The work examines the issues of production and economic activity efficiency improving innovative ways of the restaurant industry that are relevant to today's realities (on the example of the "Rosynka" cafe-bar). In this context, a categorical and conceptual determination of the enterprise innovative development was formed; the methods and technologies of managing the innovative development of the restaurant industry enterprise were investigated. The requirements for choosing an automation system for a restaurant business enterprise have been formed. A general description of the service organization and management activities of the "Rosynka" cafe-bar is given. An analysis of the production and economic activity of the cafe-bar was carried out and an evaluation of its development strategy effectiveness in conditions of economic instability was carried out. A simulated system-dynamic model for predicting the dynamics of guest service in the "Rosynka" cafe-bar was built. A technical and economic task for designing an electronic menu has been developed. The economic efficiency of the introduction of the electronic menu was evaluated.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВСТУП 6 РОЗДІЛ 1 КОНЦЕПТУАЛЬНІ ТА ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ УПРАВЛІННЯ ІННОВАЦІЙНИМ РОЗВИТКОМ ПІДПРИЄМСТВА 1.1. Категоріально-понятійна визначеність інноваційного розвитку підприємства 1.2. Методи та технології управління інноваційним розвитком підприємства ресторанного бізнесу 1.3. Формування вимог щодо вибору системи автоматизації для підприємства ресторанного бізнесу Висновки до розділу 1 РОЗДІЛ 2 АНАЛІЗ ДІЮЧОЇ ПРАКТИКИ УПРАВЛІННЯ ВИРОБНИЧО-ГОСПОДАРСЬКОЮ ДІЯЛЬНІСТЮ КАФЕ-БАРУ «РОСИНКА» 2.1. Загальна характеристика організації обслуговування та управлінської діяльності кафе-бару «Росинка» 2.2. Аналіз виробничо-господарської діяльності кафе-бару «Росинка» 2.3. Оцінка ефективності стратегії інноваційного розвитку кафе-бару «Росинка» Висновки до розділу 2 РОЗДІЛ 3 ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА В КОНТЕКСТІ АВТОМАТИЗАЦІЇ БІЗНЕС-ПРОЦЕСІВ 69 3.1. Системно-динамічна імітаційна модель прогнозування ефективності обслуговування в кафе-барі «Росинка» 69 3.2. Розроблення технічно-економічного завдання 3.3. Оцінка ефективності обслуговування клієнтів кафе-бару «Росинка» після впровадження електронного меню ...3.3.1. Опис моделі оцінювання економічної ефективності 3.3.2. Структура та грошова оцінка 3.3.3. Інвестиції в проєкт 3.3.4. Поточні витрати 3.3.5. Розрахунок фінансових показників ефективності та їх оцінка Висновки до розділу 3 РОЗДІЛ 4 ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ 99 4.1. Стан охорони праці на досліджуваному підприємстві кафе-барі «Росинка» 99 4.2. Забезпечення гігієни та санітарії праці у кафе-барі «Росинка» 100 4.3. Безпека в надзвичайних ситуаціях. Локалізація певного виду небезпек для досліджуваного підприємства 102 ВИСНОВКИ 106 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ ДОДАТКИuk_UA
dc.format.extent1-106-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectпідприємства ресторанного господарстваuk_UA
dc.subjectінноваційний розвитокuk_UA
dc.subjectінноваціїuk_UA
dc.subjectінноваційний процесuk_UA
dc.subjectімітаційна системно-динамічна модельuk_UA
dc.subjectекономічна ефективністьuk_UA
dc.subjectавтоматизація замовленьuk_UA
dc.subjectелектронне менюuk_UA
dc.subjectrestaurant enterprisesuk_UA
dc.subjectinnovative developmentuk_UA
dc.subjectinnovationsuk_UA
dc.subjectinnovative processuk_UA
dc.subjectsimulation system-dynamic modeluk_UA
dc.subjecteconomic efficiencyuk_UA
dc.subjectautomation of ordersuk_UA
dc.subjectelectronic menuuk_UA
dc.titleІнноваційні напрями удосконалення ефективності виробничо-господарської діяльності підприємства ресторанної індустрії (на прикладі кафе-бару «Росинка»)uk_UA
dc.title.alternativeInnovative directions of production-business activity efficiency improvement for the restaurant industry enterprise (café-bar “Rosynka” as a case study)uk_UA
dc.typeMaster Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Яремко Д.Б., 2023uk_UA
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc658.64uk_UA
dc.relation.references1. Федулова І. В. Синергетична еволюційна модель інноваційного розвитку підприємства. Наукові праці Національного університету харчових технологій. 2010. № 36. С. 114–118.uk_UA
dc.relation.references2. Адаменко О. А. Концептуальні засади інноваційного розвитку підприємств. Наукові праці Національного у-ту харчових технологій. 2010. № 35. С. 5–10.uk_UA
dc.relation.references3. Пілявоз Т. М. Інноваційний розвиток підприємства як важливий аспект розвитку економіки. Інноваційна економіка: Всеукр. наук.-вироб. журнал. 2012. № 4. С. 185–190uk_UA
dc.relation.references4. Найдюк В. Сутність та передумови інноваційного розвитку підприємств. Маркетинг і менеджмент інновацій. 2019. №3. С. 351–263.uk_UA
dc.relation.references5. Ілляшенко С. М. Управління інноваційним розвитком: проблеми, концепції, методи : навч. посібник для студ. Вузів. Суми : ВТД «Університетська книга», 2003. 278 с.uk_UA
dc.relation.references6. Підкамінний І. М., Ціпуринда В. С. Системні фактори впливу на інноваційний розвиток підприємства. Ефективна економіка. 2011. № 3. Режим доступу : http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=480uk_UA
dc.relation.references7. Лавріненко Ю. М. Теоретичні аспекти визначення сутності інновацій. Вісник Запорізького національного університету. №2(6), 2019. С. 191–195.uk_UA
dc.relation.references8. Федулова Л. І. Управління інноваційним розвитком підприємства. Маркетинг і менеджмент інновацій. 2014. № 2. С. 122–135.uk_UA
dc.relation.references9. Пілявоз Т. М. Методологічні підходи щодо оцінювання інноваційного розвитку підприємства. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=1085&p=1uk_UA
dc.relation.references10. Сидорчук І. Сутність та зміст основних понять, що складають термінологічний апарат управління інноваційним розвитком підприємства. Вісник Хмельницького національного університету. 2023. № 1. С. 139–143.uk_UA
dc.relation.references11. Кучечук Л. В., Подлепіна П. О. Аналіз сучасного стану ресторанного господарства України та перспективи його розвитку в умовах пандемії Сovid-19. Бізнес-інформ, 2021. URL: http://www.business-inform.net/export_pdf/businessinform-2021-9_0-pages-139_144.pdfuk_UA
dc.relation.references12. Малюта Л. Я., Мельник Л. М., Нагорняк Г. С., Островська Г. Й Визначення найважливіших закономірностей стабільного розвитку підприємств готельно-ресторанного господарства. Галицький економічний вісник. 2020. Вип. 3 (64). С. 174–184.uk_UA
dc.relation.references13. Суспільство в умовах емерджентного розвитку: монографія /Л. Я Малюта, Н. Є. Кульчицька. 2023. 320 с.uk_UA
dc.relation.references14. Островська Г., Малюта Л., Кузь Т. Трансформування моделі управління розвитком інтелектуального потенціалу підприємства: компетентнісний підхід. Соціально-економічні проблеми і держава. 2019. Вип. 2 (21). С. 178–191. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2019/19mlypkp.pdfuk_UA
dc.relation.references15. Островська Г. Й., Шерстюк Р. П., Малюта Л. Я., Паляниця В. А. Імперативи інтелектуального лідерства підприємства в умовах економіки, заснованої на знаннях. Економічний вісник Донбасу. (2 (72), С. 93–102.uk_UA
dc.relation.references16. Tidd J. Managing innovation: Integrating technological, market and organizational change, 3rd ed. / J. Tidd, J. Bessant and K. Pavitt // John Wiley & Sons. 2005. 602 р.uk_UA
dc.relation.references17. Шумпетер Й. Теорія економічного розвитку. Дослідження прибутків, капіталу, кредиту, відсотка та економічного циклу / пер. з англ. В. Старка. Київ, Києво–Могилянська академія, 2012. 242 с.uk_UA
dc.relation.references18. Drucker P. F. Innovation and entreprenership: Practice and principles. Pan Books. 1986. 548 р.uk_UA
dc.relation.references19. Christensen C.M. The Innovator's Dilemma: When New Technologies Cause Great Firms to Fail. Boston, MA: Harvard Business School Press. 1997. 288 p.uk_UA
dc.relation.references20. Pyka A., Andersen, E.S. Introduction: long term economic development – demand, finance, organization, policy and innovation in a Schumpeterianperspective. Journal of Evolutionary Econom ics, Springer. 2017. vol. 22(4). Рp. 621–625. https://doi.org/10.1007/s00191-012-0279-zuk_UA
dc.relation.references21. Організація науково-інноваційної діяльності: навч. посіб. /уклад. О. О. Подолян, В. С. Антонюк, М. В. Філіппова. Київ: КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021. 105 с.uk_UA
dc.relation.references22. Лавріненко Ю. М. Теоретичні аспекти визначення сутності інновацій. Вісник Запорізького національного університету. №2(6), 2019. С. 191–195.uk_UA
dc.relation.references23. Морохова В. О. Товарна інноваційна політика: навч. посіб. Луцьк: Вежа-Друк, 2017. 248 с.uk_UA
dc.relation.references24. Про інноваційну діяльність: Закон України вiд 04.07.2002 № 40-IV з наступними змінами і доповненнями // Офіційний сайт Верховної Ради України. URL: http://zakon.rada.gov.ua/cgi– bin/laws/main.cgi?nreg=40–15.uk_UA
dc.relation.references25. Коваленко О. М., Станіславик О. В., Моргунова Т. І. Особливості управління інноваційним процесом на підприємстві. Економіка. Фінанси. Право. 2018. № 8. С. 4–8.uk_UA
dc.relation.references26. Замкова Н. Л., Боковець В. В. Управління інноваціями: навч. посіб. Вінниця: ВТЕІ КНТЕУ. 2017. 241 с.uk_UA
dc.relation.references27. Керівництво Осло. Рекомендації щодо збору та аналізу даних стосовно інновацій. URL: https://www.wikidata.uk-ua.nina.az/uk_UA
dc.relation.references28. Керівництво (рекомендації) Осло 2018. Керівні принципи збору, звітності та використання даних про інновації, 4 видання /OECD та Євростат. 4-те вид. 300 с.uk_UA
dc.relation.references29. ДСТУ ГОСТ 31279:2005. Інноваційна діяльність. Терміни та визначення понять. https://dnaop.com/html/61918/doc- %D0%94%D0%A1%D0%A2%D0%A3_%D0%93%D0%9E%D0%A1%D0%A2uk_UA
dc.relation.references30. Модельний закон «Про інноваційну діяльність»: Постанова 27-го пленарного засідання Міжпарламентської Асамблеї держав-учасників СНД від 16.11.06 р. № 27-16. URL: http://zakon1.rada.gov.ua/cgibin/laws/main.cgi?nreg=99uk_UA
dc.relation.references31. Файчук О. М., Файчук О. В. Інноваційний процес як рушійна сила економічного зростання. Бізнес Інформ. 2013. № 10. C. 66–70.uk_UA
dc.relation.references32. Гордієнко С. Г. Інноваційна діяльність: проблеми, сутність, змістовні складові та напрями удосконалення. Часопис Академії адвокатури України. 2014. Т. 7. № 2. С. 15–32.uk_UA
dc.relation.references33. Чумак О. В. Соціально-філософський аналіз поняття «інновація» та «інноваційна діяльність» URL: https://oldzdia.znu.edu.ua/gazeta/VISNIK_36_14uk_UA
dc.relation.references34. Близнюк Т. П. Вплив циклічності розвитку економіки на інноваційну діяльність підприємства. ФОП Александрова К.М., 2018. 352 с.uk_UA
dc.relation.references35. Коюда В. О. Лисенко Л. А. Інноваційна діяльність підприємства та оцінка її ефективності: моногр. Х.: ФОП Павленко О.Г.; ІНЖЕК, 2016. 224 с.uk_UA
dc.relation.references36. Ілляшенко С. М. Маркетинг і менеджмент інноваційного розвитку: моногр. Суми: Унів. кн., 2006. 728 с.uk_UA
dc.relation.references37. Коваленко О. В. Проблемні аспекти становлення інноваційної системи України в контексті теорії технологічного розвитку. Ефективна економіка. 2015. № 3. С. 31–39.uk_UA
dc.relation.references38. Проблеми управління інноваційним розвитком підприємств у транзитивній економіці: моногр. / [за заг. ред. д-р екон. наук, проф. С. М. lлляшенка. Суми: ВТД «Університетська книга». 2015. 582 с.uk_UA
dc.relation.references39. Заклади ресторанного господарства. Класифікація: ДСТУ 4281:2004. К. : Держспоживстандарт України, 2004. 12 с.uk_UA
dc.relation.references40. Найдюк В. Сутність та передумови інноваційного розвитку підприємств. Маркетинг і менеджмент інновацій. 2019. №3. С. 351–263.uk_UA
dc.relation.references41. Voloshchuk K., Voloshchuk Y., Voloshchuk V. Innovative development of Ukraine. Economic Sciences for Agribusiness and Rural Economy : proceedings of the 2018 International Scientific Conference, Warsaw, 7-8 June 2018. Warsaw : Warsaw University of Life Sciences, 2018. No 1. Р. 62-68.uk_UA
dc.relation.references42. Управління інноваціями : навч. посіб. / Н.І. Чухрай, Л.С. Лісовська; Нац. ун-т «Львів. політехніка». Львів : Львів. політехніка, 2015. 277 с.uk_UA
dc.relation.references43. Кащена Н.Б. Формування інноваційної стратегії управління економічною активністю підприємства торгівлі. Підприємництво та інновації, 2020 №11-2. С. 37–43.uk_UA
dc.relation.references44. Стратегічне управління інноваційним розвитком підприємства навч. посіб. Б. М. Андрушків, Л. М. Мельник, Л. Я. Малюта. Тернопіль: ТНТУ. 2010. 271 с.uk_UA
dc.relation.references45. Андрушків Б. М., Островська Г. Й., Павликівська О. І. Інтелектуальний потенціал підприємства як інструментарій підвищення конкурентоспроможності підприємства та засіб входження його у європейський економічний простір. Держава та регіони: науково-виробничий журнал Серія: економіка та підприємництво. Класичний приватний університет. № 6 (99). Запоріжжя, 2017. С. 38–43.uk_UA
dc.relation.references46. Гончар О. І. Управління витратами операційної діяльності підприємства. Вісник Хмельницького національного університету. 2017. № 4. С. 154–157.uk_UA
dc.relation.references47. Мохонько Г., Клименко К. Стан розвитку інноваційного потенціалу підприємств харчової промисловості в Україні. Бізнес, інновації, менеджмент: проблеми та перспективи : зб. тез доп. І Міжнародної наук.- практ. конф., 23 квіт. 2020 р. Київ : КПІ ім. Ігоря Сікорського, Вид-во «Політехніка», 2020. С. 184–185.uk_UA
dc.relation.references48. Ілляшенко С. М. Маркетинг знань в управлінні стратегіями інноваційного розвитку промислового підприємства / С. М. Ілляшенко, Н. С. Ілляшенко, Ю. С. Шипуліна // Сучасний маркетинг: тренди, інновації, інструменти : кол. монографія / заг. ред. Є. В. Ромат, С. Ф. Смерічевський. Київ: Студцентр, 2021. Розд. 2. С. 120–137.uk_UA
dc.relation.references49. Закон України «Про правовий режим воєнного стану» (Відомості Верховної Ради (ВВР), 2015, № 28, ст.250) Із змінами, внесеними згідно із Законами № 2124-IX від 15.03.2022 URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/389-19#Textuk_UA
dc.relation.references50. Honchar Y., Diachuk L. The labour market in the restaurant sector: 2022. Товари і ринки. 2022. № 4. С. 61–77.uk_UA
dc.relation.references51. Архіпов В. В. Ресторанна справа: асортимент, технологія і управління якістю продукції в сучасному ресторані: навч. посіб. 3-тє вид. Київ: ЦУЛ, 2021. 382 с.uk_UA
dc.relation.references52. Якушев O. Інноваційні технології в управлінні бізнес-процесами підприємств сфери готельно-ресторанних та туристичних послуг. Ресторанний і готельний консалтинг. Інновації. 2020. Т.3. № 2. C. 195–208.uk_UA
dc.relation.references53. Балацька Н. Ю. Оцінка проблемного простору розвитку підприємств ресторанного бізнесу на основі сучасних технологій нейролінгвістичного програмування. Проблеми економіки. 2019. 3 4. С. 120–126.uk_UA
dc.relation.references54. Барна М. Ю., Гліненко Л. К., Дайновський Ю. А. Фактори конкурентоспроможності підприємств ресторанного господарства. Інфраструктура ринку. 2020. Вип. 39. С. 415–421.uk_UA
dc.relation.references55. Бедрадіна Г., Мостова К. Удосконалення методів оцінювання якості послуг підприємств ресторанного бізнесу. Економіст. 2021. № 9. С. 17–18.uk_UA
dc.relation.references56. Бесараб А. С., Пахомська О. В. Аквачищення - технологія для професіоналів готельно-ресторанного бізнесу. Інноваційні напрями розвитку вітчизняного туристичного та готельно-ресторанного бізнесу: зб. матер. ІІ Міжвуз.наук.-практ. конф., м. Вінниця, 15 груд. 2020 р. Вінниця. 2020. С. 44-46.uk_UA
dc.relation.references57. Білоус С. В., Красько А. Б., Безручко Л. С. Підвищення конкурентних переваг готельно-ресторанних та туристичних підприємств за допомогою методів менеджменту. Економіка та суспільство. 2021. № 23. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/162/156.uk_UA
dc.relation.references58. Закон України «Про безпечність та якість харчових продуктів» від 23 грудня 1997 р. № 771/97-ВР // Відомості Верховної Ради України, 1998. № 19. Ст. 98.uk_UA
dc.relation.references59. Закон України «Про власність» // Відомості Верховної Ради (ВВР), 1991. № 20. Ст. 249.uk_UA
dc.relation.references60. Закон України «Про конкуренцію» // Відомості Верховної Ради України, 1997. № 36. Ст. 167.uk_UA
dc.relation.references61. Закон України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» // Відомості Верховної Ради (ВВР), 2003. № 31–32. Ст. 263.uk_UA
dc.relation.references62. Закон України «Про інвестиційну діяльність» // Відомості Верховної Ради (ВВР), 1991. № 47. Ст. 646 (поточна редакція від 18.12.2018).uk_UA
dc.relation.references63. Закон України «Про охорону навколишнього середовища» // Відомості Верховної Ради України, 1991. № 41. Ст. 546.uk_UA
dc.relation.references64. Закон України «Про підприємництво» // Відомості Верховної Ради (ВВР), 1991. № 14. Ст. 168 (втратив чинність, окрім ст. 4).uk_UA
dc.relation.references65. Закон України «Про підприємства» // Відомості Верховної Ради (ВВР), 1991. № 24. Ст. 272.uk_UA
dc.relation.references66. Закон України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» // Відомості Верховної Ради (ВВР), 2004. № 9. Ст. 79.uk_UA
dc.relation.references67. Господарський кодекс України // Відомості Верховної Ради (ВВР), 2003. № 18, № 19-20, № 21-22. Ст. 144 (із змінами та доповненнями).uk_UA
dc.relation.references68. Цивільний кодекс України. Постатейний коментар у двох частинах. Частина 1. За заг.ред. А. С. Довгерта та Н. С. Кузнецової. К.: Юстиніан, 2005. 695 с.uk_UA
dc.relation.references69. Збірник рецептур національних страв та кулінарних виробів, правових, нормативно-правових та інших актів для закладів ресторанного господарства / [авт.-розроб. і уклад. О. В. Шалимінов]. 4-те вид., пепероб. та допов. Київ: Арій, 2019. 992 с.uk_UA
dc.relation.references70. Постова В. В. Конкурентоспроможність в ресторанному бізнесі. Актуальні питання, напрями та завдання стабілізації економічного розвитку країни : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф., м. Київ, 27 лют. 2021 р. Київ, 2021. С. 55–58.uk_UA
dc.relation.references71. Островська Г. Й., Малюта Л. Я., Шерстюк Р. П. Event-менеджмент в індустрії туризму. Центральноукраїнський науковий вісник. Економічні науки. Вип. 6 (39). Кропивницький: ЦНТУ, 2021. С. 220-230. DOI: https://doi.org/10.32515/2663-1636.2021.6(39).220-230uk_UA
dc.relation.references72. Русавська В., Неіленко С. Якість як визначальний фактор задоволення потреб споживачів продукції та послуг ресторанного бізнесу. Ресторанний і готельний консалтинг. Інновації. 2022. Т. 5. № 1. С. 148–158.uk_UA
dc.relation.references73. Золотухін О. Меню як візитівка ресторану: як його скласти. Все про бухгалтерський облік. 2020. № 81. С. 9–10.uk_UA
dc.relation.references74. Фінансова звітність кафе-бару «Росинка».uk_UA
dc.relation.references75. Рябенька М. Впровадження інформаційних комп'ютерних технологій у ресторанному бізнесі. Економіка та суспільство. 2022. № 41. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/1592/1532.uk_UA
dc.relation.references76. Постова В. В. Сучасні тренди функціонування кав’ярень на ринку ресторанного бізнесу України. Інтеграційні та інноваційні напрямки розвитку індустрії гостинності : зб. тез доп. ХII Всеукр. конф. студ., аспірант. і молод. учених, м. Одеса, 17–18 трав. 2023 р. Одеса, 2023. С. 5–7.uk_UA
dc.relation.references77. Рахман М. С., Заіка Н. С. Вплив структурних зрушень показників готельно-ресторанного бізнесу на іміджеву модель України. Ефективна економіка. 2018. № 6. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/pdf/6_2018/62.pdf.uk_UA
dc.relation.references78. Роїк О. Р., Маліш В. Особливості розвитку ресторанного бізнесу в Україні в умовах воєнного стану. Інфраструктура ринку. 2022. Вип. 66. С. 77–82.uk_UA
dc.relation.references79. Сидоренко В.М. Системно-динамічне моделювання в середовищі POWERSIM: Довідник з інтерфейсу. Економіка та суспільство. Випуск № 34, 2021. URL: file:///d:/WinUsers/Home/Downloads/962-%D0%A2%-D0%B5%-D0%BA-%D1%81%D1%82%20%D1%81%D1%82%96-919-1-10-2022-0119.-pdfuk_UA
dc.relation.references80. ДСТУ ISO/IEC 14598-4:2005. Інформаційні технології. Оцінювання програмного продукту. URL: https://dnaop.com/html/61431_4.htmluk_UA
dc.relation.references81. ДСТУ 2226-93. Автоматизовані системи. Стадії створення. Терміни та визначення (62602). URL: https://dnaop.com/html/62602/doc-%D0%94%D0%A1%D0%A2%D0%A3_2226-93uk_UA
dc.relation.references82. ДСТУ ISO/IEC 14598-4:2005. Інформаційні технології. Оцінювання програмного продукту. URL: https://dnaop.com/html/61431_4.htmluk_UA
dc.relation.references83. Сидорук А., Бортников Є., Кириченко Н. Шляхи впровадження інновацій у регіональний розвиток туризму і гостинності. Економіка та суспільство. 2022. № 40. URL: https://economyandsociety.in.ua/-index.php/-journal/article/view/1500/1446.uk_UA
dc.relation.references84. Сильчук Т. А., Пушка О. С., Золотарева Е. Шляхи оптимізації роботи закладів готельного та ресторанного господарства. Інфраструктура ринку. 2023. Вип. 70. С. 114–118.uk_UA
dc.relation.references85. Петренко Н., Терещук Н., Новак Л. Проектування системи управління якістю послуг обслуговуючого персоналу ресторанного господарства: аспект стандартизації. Економіка та суспільство. 2022. № 35. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/1084/1041.uk_UA
dc.relation.references86. Мєняйлова Г. Є. Організаційні засади інноваційно-інвестиційного розвитку громадського харчування України. Проблеми і перспективи економіки та управління. 2020. № 1. С. 91–99.uk_UA
dc.relation.references87. Яремко З.М., Тимошук С.В., Третяк О.І. Охорона праці: навч. посіб. Львів: Видавничий центр ЛНУ імені Івана Франка, 2010. 234с.uk_UA
dc.relation.references88. Стручок В.С. Методичний посібник для здобувачів освітнього ступеня «магістр» всіх спеціальностей денної та заочної (дистанційної) форм навчання «Безпека в надзвичайних ситуаціях». Тернопіль: ФОП Паляниця В. А. 156 с. URL: https://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/39196.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Українаuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
出現コレクション:241 — готельно-ресторанна справа

このアイテムのファイル:
ファイル 記述 サイズフォーマット 
dyplom_Yaremko D_B_2023.pdf1,64 MBAdobe PDF見る/開く
Авторська довідка_Яремко.doc43,5 kBMicrosoft Word見る/開く


このリポジトリに保管されているアイテムはすべて著作権により保護されています。

管理ツール