Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/43192
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorОстровська, Галина Йосипівна-
dc.contributor.advisorOstrovska, Halyna-
dc.contributor.authorЦьопик, Василина Миколаївна-
dc.contributor.authorTsopyk, Vasylyna-
dc.date.accessioned2023-12-29T23:57:12Z-
dc.date.available2023-12-29T23:57:12Z-
dc.date.issued2023-12-
dc.date.submitted2023-12-
dc.identifier.citationЦьопик В. М. Розвиток системи управління людськими ресурсами підприємств ресторанної індустрії (на прикладі бару «Віта») : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістр за спеціальністю „241 — готельно-ресторанна справа“ / В. М. Цьопик. — Тернопіль: ТНТУ, 2023. — 104 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/43192-
dc.description.abstractУ роботі розглядаються актуальні сьогоднішнім реаліям питання розвитку системи управління людськими ресурсами підприємств ресторанної індустрії. Здійснено декомпозицію системи управління людськими ресурсами, сконцентровано увагу на базовому елементі управління людськими ресурсами, а саме на персоналі підприємств ресторанного господарства. Досліджено сучасні стратегії в системі управління людськими ресурсами ресторанного бізнесу. Проаналізовано вплив чинників на управління людськими ресурсами підприємства ресторанного господарства. Проведено економіко-управлінський аналіз діяльності бару «Віта». Досліджено особливості системи управління людськими ресурсами бару «Віта». Запропоновано шляхи розвитку системи управління людськими ресурсами бару «Віта». Розроблено механізми підвищення ефективності системи управління персоналом бару «Віта». Здійснено оцінку соціально-економічної ефективності запропонованих заходів щодо розвитку системи управління людськими ресурсами.uk_UA
dc.description.abstractThe work deals with the restaurant industry enterprises human resources management development issues system that are relevant to today's realities. Decomposition of the human resources management system has been carried out, attention has been focused on the basic element of human resources management, namely on the staff of restaurant enterprises. Modern strategies in the human resources management system of the restaurant business have been studied. The influence of factors on a restaurant enterprise human resources management is analyzed. An economic and managerial analysis of the bar "Vita" activity was carried out. Peculiarities of the human resources management system of the bar "Vita" were studied. Ways to develop the human resources management system of the Vita bar are proposed. Mechanisms for improving of the staff management system efficiency of the Vita bar have been developed. An assessment of the proposed measures for the development of the human resources management system socio-economic efficiency was carried out.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВСТУП 6 РОЗДІЛ 1 ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНІ ЗАСАДИ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ЛЮДСЬКИМИ РЕСУРСАМИ 11 1.1. Декомпозиція системи управління людськими ресурсами підприємства 11 1.2. Персонал як базовий елемент управління людськими ресурсами 21 1.3. Сучасні стратегії в системі управління людськими ресурсами ресторанного бізнесу 29 Висновки до розділу 1 38 РОЗДІЛ 2 ДІАГНОСТИКА СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ЛЮДСЬКИМИ РЕСУРСАМИ ПІДПРИЄМСТВА 40 2.1. Аналіз впливу чинників на управління людськими ресурсами підприємства ресторанного господарства 40 2.2. Економіко-управлінський аналіз діяльності бару «Віта» 52 2.3. Дослідження особливостей системи управління людськими ресурсами бару «Віта» 64 Висновки до розділу 2 70 РОЗДІЛ 3 УДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ЛЮДСЬКИМИ РЕСУРСАМИ БАРУ «ВІТА» 71 3.1. Шляхи розвитку системи управління людськими ресурсами бару «Віта» 71 3.2. Основні механізми підвищення ефективності системи управління людськими ресурсами бару «Віта» 81 3.3. Оцінка соціально-економічної ефективності запропонованих заходів 87 Висновки до розділу 3 90 РОЗДІЛ 4 ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ 91 4.1. Аналіз стану охорони праці та заходи покращення виробничої санітарії і гігієни праці на підприємстві ресторанного господарства 91 4.2. Перспективи застосування агентного підходу при моделюванні процесу евакуації 94 Висновки до розділу 4 97 ВИСНОВКИ 98 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 102 ДОДАТКИ 110uk_UA
dc.format.extent1-104-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectпідприємство ресторанного господарстваuk_UA
dc.subjectсистема управління людськими ресурсамиuk_UA
dc.subjectлюдський капіталuk_UA
dc.subjectперсоналuk_UA
dc.subjectнавчання та розвитокuk_UA
dc.subjectкомандна роботаuk_UA
dc.subjectкомпетентністьuk_UA
dc.subjectсправедлива компенсаціяuk_UA
dc.subjectrestaurant enterprisesuk_UA
dc.subjecthuman resources management systemuk_UA
dc.subjecthuman capitaluk_UA
dc.subjectpersonneluk_UA
dc.subjecttraining and developmentuk_UA
dc.subjectteamworkuk_UA
dc.subjectcompetenceuk_UA
dc.subjectfair compensationuk_UA
dc.titleРозвиток системи управління людськими ресурсами підприємств ресторанної індустрії (на прикладі бару «Віта»)uk_UA
dc.title.alternativeDevelopment of human resources management system for the restaurant industry enterprises (bar “Vita” as a case study)uk_UA
dc.typeMaster Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Цьопик В.М., 2023uk_UA
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc658.64uk_UA
dc.relation.references1. Дяків О. П., Островерхов В. М. Управління персоналом: навч. посіб. Тернопіль: ТНЕУ, 2018. 288 с.uk_UA
dc.relation.references2. Зайченко О. І., Кузнецова В. І. Управління людськими ресурсами: навч. посіб. Івано-Франківськ, «Лілея-НВ», 2015. 232 с.uk_UA
dc.relation.references3. Криворучко О. М., Водолажська Т. О. Управління персоналом підприємства: навч. посіб. Х.: ХНАДУ, 2016. 200 с.uk_UA
dc.relation.references4. Никифоренко В. Г. Управління персоналом: навч. посіб. [2-ге видання, виправлене та доповнене]. Одеса: Атлант, 2013. 275 с.uk_UA
dc.relation.references5. Рульєв В. А., Гуткевич С. О., Мостенська Т. Л. Управління персоналом: навч. посіб. К.: КОНДОР, 2013. 310 с.uk_UA
dc.relation.references6. Mescon M. H., Albert M. and Khedouri F. Management. Harper & Row. Harpercollins College Div, 2020. 777 p.uk_UA
dc.relation.references7. Cазонова Т. О., Нагорна Ж. Ю., В’юницький Д. І. Організація праці менеджера в контексті управління поведінкою персоналу підприємства. Економіка та суспільство. 2017. № 13. С. 702–706.uk_UA
dc.relation.references8. Стрельбіцький П. А., Рарок О. В., Рарок Л. А. Управління персоналом: навч. посіб. Кам’янець-Подільський: КПНУ ім. І. Огієнка, 2015. 160 с.uk_UA
dc.relation.references9. Армстронг М. Стратегічне управління людськими ресурсами. Пер. з англ. К: КОНДОР, 2017. 328 с.uk_UA
dc.relation.references10. Грідін О. В. Управління персоналом: навч. посіб. ХНТУСГ. Харків: Вид-во ТОВ «Стильна типографія», 2019. 120 с.uk_UA
dc.relation.references11. Grjehem Н. T., & Bennet R. Human Resource Management. Pitman, 2013. 420 р.uk_UA
dc.relation.references12. Луцик Т. Р., Ігнатенко С. П. Управління персоналом в системі операційного менеджменту. Економіка і регіон. 2017. № 3. С. 189–193.uk_UA
dc.relation.references13. Павлова І. І. Теоретичні аспекти управління персоналом на підприємстві. Вчені записки університету «КРОК». Серія: Економіка. 2013. Вип. 33. С. 189–196.uk_UA
dc.relation.references14. Управління персоналом: підруч. / В. М. Данюк, А. М. Колот, Г. С. Суков та ін.]; за заг. та наук. ред. к.е.н., проф. В.М. Данюка. К.: КНЕУ; Краматорськ: НКМЗ, 2013. 666 с.uk_UA
dc.relation.references15. Drucker P. F., Collins J., Kotler P., et al. The Five Most Important Questions You Will Ever Ask About your Organization, 5-th tdition. 2018. 314 p.uk_UA
dc.relation.references16. Bratton J., & Gold J. Human Resource Management Theory and Practice. London: Lawrence Erlbaum. 2001. 432 p.uk_UA
dc.relation.references17. Mahoney T., & Deckop J. Evolution of Concept and Practice in Personnel Administration / Human Resource Management (PA/HRM). Journal of Management. 2016. 12(2). Р. 223–241.uk_UA
dc.relation.references18. Мороз О. О., Лесько О. Й., Романець І. В. Управління персоналом: навч. посіб. ВНТУ. Вінниця: ВНТУ, 2014. 283 с.uk_UA
dc.relation.references19. Шубалий О. М., Рудь Н. Т., Гордійчук А. І., Шубала І. В., Дзямулич М. І., Потьомкіна О. В., Середа О. В. Управління персоналом: підруч. Луцьк: ІВВ Луцького НТУ, 2018. 404 с.uk_UA
dc.relation.references20. Кушнерик О. В. HR-менеджмент: інноваційний підхід до управління персоналом. Підприємництво та інновації. 2020. Вип. 12. С. 125–129.uk_UA
dc.relation.references21. Шахно А. Ю. Людський капітал в умовах глобалізації: оцінювання, розвиток та державне регулювання: монографія. Кривий Ріг: Видавництво ФОП Чернявський Д. О. 360 с.uk_UA
dc.relation.references22. Сахненко О. І., Сахно І. В. Інвестування у розвиток людини як пріоритетний напрям формування та управління людським капіталом. Інвестиції: практика та досвід. 2019. № 11. С. 50–55.uk_UA
dc.relation.references23. Дороніна О. А. Теорія та практика формування багаторівневої кадрової політики в контексті забезпечення гідної праці в Україні: моногр. Донец. нац. ун-т. Донецьк: ДонНУ, 2013. 395 с.uk_UA
dc.relation.references24. Дериховська В. І. Класифікаця стратегій управління персоналом. URL: http://intkonf.org/derihovska-v-i-klasifikatsiya-strategiy-upravlinnya-personalom/uk_UA
dc.relation.references25. Devanna M. A. A Framework for Strategic Human Resource Management, in Fombrun. New York: John Wiley. 2022.uk_UA
dc.relation.references26. Жавела К. А., Жавела А. К. Сучасні концепції та інноваційні технології в системі управління персоналом. Інвестиції: практика та досвід. 2019. № 22. С. 73–78.uk_UA
dc.relation.references27. Довбня С. Б., Письменна О. О. Теоретичне обґрунтування та формування стратегічної цілі управління персоналом. Економічний вісник Національного гірничого університету. 2015. № 4 (52). С. 161–169.uk_UA
dc.relation.references28. Кравченко Т. С. Аналіз концепцій кадрового менеджменту. Персонал. 2015. № 7. С. 13–21.uk_UA
dc.relation.references29. Макаренко М. В. Формування механізму управління ефективним функціонуванням підприємства. Актуальні проблеми економіки. 2015. № 1. С. 126–135.uk_UA
dc.relation.references30. Талюпа Н. Сучасні підходи до удосконалення технології управління. Інвестиції: практика та досвід. 2015. № 8. С. 49–50.uk_UA
dc.relation.references31. Aaker D. A. Strategic Market management. Tenth edition. 2013. 101 p.uk_UA
dc.relation.references32. Попова Н. В., Шинкаренко В. Г. Розвиток персоналу в умовах адаптації підприємств до VUCA-світу. Економічний часопис ХХІ. № 156 (1–2). 2016. С. 88–91.uk_UA
dc.relation.references33. Barney J. B. Firm Resource and Sustainable Competitive Advantage. Journal of Management. 2021.uk_UA
dc.relation.references34. Управління персоналом: підруч. За заг. ред. О. М. Шубалого. Луцьк: ІВВ Луцького НТУ, 2018. 404 с.uk_UA
dc.relation.references35. Тимошик В. Ю. Компетентнісний підхід в оцінюванні трудових ресурсів підприємства. Галицький економічний вісник. 2019. Том 61. № 6. С. 155–163.uk_UA
dc.relation.references36. Гавкалова Н. М. Кадровий потенціал як основа розвитку кадрового менеджменту. Економіка та управління підприємствами машинобудівної галузі. 2014. № 3. С. 4–14.uk_UA
dc.relation.references37. Закаблук Г. О. Економічна ефективність удосконалення системи управління персоналом підприємства. Держава та регіони. Серія «Економіка та підприємництво». 2015. № 2. C. 33–41.uk_UA
dc.relation.references38. Heneman H. G., Judge T., and Kammeyer-Mueller J. Staffing Organizations. 8th Edition, 2016. 768 p.uk_UA
dc.relation.references39. Ніфіатова О. Шляхи підвищення ефективності управління персоналом готельно-ресторанного бізнесу. Вісник КНУТД. 2018. № 1(119). С. 45–54.uk_UA
dc.relation.references40. Томаля Т. С. Особливості управління персоналом на підприємствах готельно-ресторанного бізнесу. Вісник Хмельницького національного університету. 2017. № 2. Т. 2. С. 271–274.uk_UA
dc.relation.references41. Гросул В., Балацька Н. Digital-маркетинг як дієвий інструмент антикризового розвитку підприємства ресторанного бізнесу в період пандемії та її рецесії. Підприємництво та інновації. 2020. № 11–2. C. 7–12. Doi: https://doi.org/10.37320/2415-3583/11.20.uk_UA
dc.relation.references42. Міхненко М., Лихолат О., Вишнікіна О. Екологічність та свідоме споживання як інноваційний напрям розвитку індустрії гостинності України. Економіко-соціальні відносини в галузі фізичної культури та сфері обслуговування: тези доп. ІV Міжнар. наук.- практ. конф. (21 вересня 2022 року, м. Львів) / за заг. ред. Н. Павленчик. Львів: ЛДУФК ім. Івана Боберського, 2022. 272 с.uk_UA
dc.relation.references43. Соколенко А. Інноваційний механізм управління ресторанним бізнесом. Наука і техніка сьогодні. 2023. № 3 (17). С. 34–35.uk_UA
dc.relation.references44. Human Resource Management / R. Mathis et al. 15th Edition, 2016. 705 p.uk_UA
dc.relation.references45. Організаційно-економічний механізм стимулювання праці в умовах інноваційного розвитку : моногр. / А. В. Калина, О. А. Дороніна; Донецьк: Схід. вид. дім, 2013. 417 с.uk_UA
dc.relation.references46. Рибальченко Н. П., Намлієва Н. В., Гарбар Г. А. Розвиток сучасних технологій індустрії гостинності в умовах цифровізації економіки. Державне управління: удосконалення та розвиток. 2022. № 2. С. 30–39.uk_UA
dc.relation.references47. Брич В. Я., Корман М. М. Креативний менеджмент: підруч. Тернопіль: ТНЕУ, 2018. 220 с.uk_UA
dc.relation.references48. Шахно А. Ю., Астаф’єва К. О., Темченко Г. В., Бондарчук О. М. Механізм забезпечення засад «людиноцентричності» у процесі управління персоналом підприємства. Економіка та держава. 2021. № 3. С. 77–82.uk_UA
dc.relation.references49. П’ятницька Г. Т., П’ятницька Н. О. Вплив інноваційних змін на діяльність підприємств ресторанного господарства. Економіка розвитку. 2013. № 1(65). С. 122–126.uk_UA
dc.relation.references50. Каличева Н. Є., Стецюк М. І. Удосконалення системи управління персоналом в умовах розвитку підприємства. Вісник економіки транспорту і промисловості. 2015. № 49. С. 195–198.uk_UA
dc.relation.references51. Климчук А. О., Михайлов А. М., Мотивація та стимулювання персоналу в ефективному управлінні підприємством та підвищенні інноваційної діяльності. Маркетинг і менеджмент інновацій. 2018. № 1. С. 218–234.uk_UA
dc.relation.references52. Connecting Talent with Opportunity in the Digital Age. McKinsey. Available: mckinsey.com/featured-insights/ employment-and-growth/connecting-talent-with-opportunity-in-the-digital-ageuk_UA
dc.relation.references53. Wilkinson A., Redman T., Dundon T. Contemporary Human Resource Management: Text and Cases. 6th ed. Financial Times Prentice Hall. 2021.uk_UA
dc.relation.references54. Нагорняк Г. С., Малюта Л. Я., Шерстюк Р. П. Дослідження впливу управлінських чинників на рівень конкурентоспроможності вітчизняних закладів сфери готельно-ресторанного бізнесу на сучасному етапі. Економіка і управління. 2016. №3. С 77–86.uk_UA
dc.relation.references55. Островська Г. Й., Шерстюк Р. П., Малюта Л. Я., Паляниця В. А. Імперативи інтелектуального лідерства підприємства в умовах економіки, заснованої на знаннях. Економічний вісник Донбасу, (2 (72), С. 93–102.uk_UA
dc.relation.references56. Шерстюк Р. П., Островська Г. Й. Підвищення рівня інтелектуалізації праці персоналу індустрії гостинності в умовах новітньої управлінської парадигми // Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності : зб. тез доп. ІV Міжнар. наук.-практ. конф. (12 жовтня 2023 року, м. Львів). Львів: ЛДУФК ім. Івана Боберського, 2023. С. 322-326.uk_UA
dc.relation.references57. Островська Г. Й. Мотивування персоналу щодо підвищення рівня інтелектуалізації праці в умовах новітньої управлінської парадигми. Review of transport economics and management. 2022. №7 (23). С. 156–167.uk_UA
dc.relation.references58. Островська Г. Креативний менеджмент як домінанта інноваційних підприємств. Соціально-економічні проблеми і держава. 2021. Вип. 2 (25). С. 625-640.URL: https://doi.org/10.33108/sepd2022.02.625.uk_UA
dc.relation.references59. Шерстюк Р., Островська Г. Професійна підготовка майбутніх фахівців індустрії гостинності: сучасні підходи до освіти. Інновації, гостинність, туризм: наука, освіта, практика : зб. тез доп. ІІІ Всеукр. наук.-практ. конф. мол. учених, асп. і студ. з міжнародною участю (18 травня 2023 року, м. Львів). Львів : ЛДУФК ім. Івана Боберського, 2023. 538 с. С. 112–116.uk_UA
dc.relation.references60. Шерстюк Р. П., Островська Г. Й. Підготовка персоналу підприємств індустрії гостинності в умовах нового освітного та професійного контенту: проблеми та перспективи. Матеріали ІV Всеукраїнської науково-практичної конференції «Інновації розвитку харчових технологій та індустрії гостинності у готельно-ресторанному бізнесі» (17 травня 2023 року). Тернопіль. ДВНЗ «Тернопільський коледж харчових технологій і торгівлі». 2023. С. 10–11.uk_UA
dc.relation.references61. Звітність бару «Віта».uk_UA
dc.relation.references62. Островська Г., Малюта Л., Кузь Т. Трансформування моделі управління розвитком інтелектуального потенціалу підприємства: компетентнісний підхід. Соціально-економічні проблеми і держава. 2019. Вип. 2 (21). С. 178–191. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2019/19mlypkp.pdfuk_UA
dc.relation.references63. Ostrovska Halyna. Training of key personnel competences in the digital economy. Digital macro trends and technologies of the XXI century: monograph. Part ІІ. Edited by Irina Tatomyr, Liubov Kvasnii. Praha: OKTAN PRINT, 2023, 268 р. С. 257–267.uk_UA
dc.relation.references64. Островська Г. Й. Інтелект як субстанційна основа інтелектуального потенціалу. Економічний вісник Донбасу. № 2(64), 2021. С. 183–192. DOI: https://doi.org/10.12958/1817-3772-2021-2(64)-183-192uk_UA
dc.relation.references65. Островська Г. Й. Знання як джерело інтелектуалізації підприємства. «Review of transport economics and management». 2023. Вип. 9(25). С. 105–118. Doi: https://doi.org/10.15802/rtem2023/288932uk_UA
dc.relation.references66. Островська Г. Й., Малюта Л. Я., Шерстюк Р. П. Event-менеджмент в індустрії туризму. Центральноукраїнський науковий вісник. Економічні науки. Вип. 6 (39). Кропивницький: ЦНТУ, 2021. С. 220–230. Doi: https://doi.org/10.32515/2663-1636.2021.6(39).220-230uk_UA
dc.relation.references67. Островська Г. Й. Інтелект як субстанційна основа інтелектуального потенціалу. Економічний вісник Донбасу. № 2(64), 2021. С. 183-192. Doi: https://doi.org/10.12958/1817-3772-2021-2(64)-183-192uk_UA
dc.relation.references68. Островська Г. Й., Шерстюк Р. П., Малюта Л. Я., Паляниця В. А. Імперативи інтелектуального лідерства підприємства в умовах економіки, заснованої на знаннях. Економічний вісник Донбасу, (2 (72), С. 93–102.uk_UA
dc.relation.references69. Шерстюк Р.П., Островська Г.Й. Підвищення рівня інтелектуалізації праці персоналу індустрії гостинності в умовах новітньої управлінської парадигми // Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності : зб. тез доп. ІV Міжнар. наук.-практ. конф. (12 жовтня 2023 року, м. Львів). Львів : ЛДУФК ім. Івана Боберського, 2023. С. 322–326.uk_UA
dc.relation.references70. Балановська Т. І., Михайліченко М. В., Троян А. В. Сучасні технології управління персоналом: навч. посіб. Київ: ФОП Ямчинський О. В., 2020. 466 с.uk_UA
dc.relation.references71. Кузь Т., Малюта Л., Островська Г., Нагорняк Г. Підходи стратегічного управління у контексті забезпечення розвитку туристичної індустрії. Галицький економічний вісник. 2021. Том 71. № 4. С. 85-91. Doi: https://doi.org/10.33108/galicianvisnyk_tntu2021.04.085uk_UA
dc.relation.references72. Островська Г. Креативний менеджмент як домінанта інноваційних підприємств. Соціально-економічні проблеми і держава. 2021. Вип. 2 (25). С. 625-640. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2021/21hyodip.pdf https://doi.org/10.33108/sepd2022.02.625uk_UA
dc.relation.references73. Островська Г. Й. Особливості розвитку готельно-ресторанної справи: кухні народів світу. Навч. посіб. Тернопіль : Підручники і посібники, 2018. 256 с.uk_UA
dc.relation.references74. Закон України «Про охорону праці». URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2694-12uk_UA
dc.relation.references75. Навчальний посібник «Техноекологія та цивільна безпека. Частина «цивільна безпека»» / автор-укладач В.С. Стручок. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А. 156 с. Отримано з http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/39424.uk_UA
dc.relation.references76. Poon S.L. A dynamic approach до ASET/RSET Assessment в Performance Based Design // Procedia Engineering. 2014. № 71. Р. 173–181. DOI:https://doi.org/10.1016/ j.proeng.2014.04.025uk_UA
dc.relation.references77. Purser D. Definition of simulated evacuation times, keyparameters and interactions // Fire Safety Science. 2008. № 9: Р. 353–364. DOI: 10.3801/IAFSS.FSS.9-353.uk_UA
dc.relation.references78. Методичний посібник для здобувачів освітнього ступеня «магістр» всіх спеціальностей денної та заочної форм навчання «Безпека в надзвичайних ситуаціях» / В.С. Стручок. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А. 156 с.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Українаuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:241 — готельно-ресторанна справа

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Авторська довідка_Цьопик.doc43 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
dyplom_Tsopyk_V_M_2023.pdf2,11 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора