Моля, използвайте този идентификатор за цитиране или линк към този публикация: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/43092
Пълен Запис на метаданни
DC ПолеСтойностЕзик
dc.contributor.advisorСтойко, Ігор Іванович-
dc.contributor.advisorStoyko, Igor-
dc.contributor.authorСтарик, Павло Володимирович-
dc.contributor.authorStaryk, Pavlo-
dc.date.accessioned2023-12-26T23:09:08Z-
dc.date.available2023-12-26T23:09:08Z-
dc.date.issued2023-12-
dc.date.submitted2023-12-
dc.identifier.citationСтарик П. В. Використання сучасних інструментів управління персоналом на підприємстві індустрії гостинності (на прикладі ТОВ «Готельний комплекс «Глобус») : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістр за спеціальністю „241 — готельно-ресторанна справа“ / П. В. Старик. — Тернопіль: ТНТУ, 2023. — 93 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/43092-
dc.description.abstractСтарик П.В. Використання сучасних інструментів управління персоналом на підприємстві індустрії гостинності (на прикладі ТОВ «Готельний комплекс «Глобус») – Рукопис. Магістерська робота зі спеціальності 241 – Готельно-ресторанна справа, Тернопільський національний технічний університет мені Івана Пулюя, Тернопіль, 2023. Розглянуто визначення основних категорій, віднесених до поняття управління персоналом, порівняння стереотипів управління персоналом і управління людськими ресурсами, характеристику сучасних методів управління персоналом готельного господарства. Досліджено готельну галузь України у регіональному розрізі, розглянуто сучасні інструментів управління персоналом на готельному підприємстві, проведено аналіз господарської діяльності і кадрової політики, проаналізовано конкурентоспроможність готелю на регіональному ринку, його ринкове положення, основні можливості та загрози а також організацію праці та систему стимулювання персоналу на підприємстві. Обґрунтовано і рекомендовано для реалізації проекти удосконалення кадрової політики готельного закладу, покращення процесу управління професійними компетенціями персоналу, заходи з удосконалювання системи стимулювання персоналу.uk_UA
dc.description.abstractPavlo Staryk. Use of modern staff management tools for a hospitality industry enterprise (LLC “Hotel complex “Globus” as a case study). – Manuscript. Master's thesis in specialty 241 – Hotel and restaurant business, – Ternopil Ivan Puluj National Technical University, Ternopil, 2023. The definition of the main categories related to the concept of personnel management, comparison of stereotypes of personnel management and human resources management, characteristics of modern methods of personnel management in the hotel industry are considered. The hotel industry of Ukraine was studied regionally, modern personnel management tools at the hotel enterprise were considered, an analysis of economic activity and personnel policy was carried out, the competitiveness of the hotel on the regional market, its market position, main opportunities and threats, as well as the organization of work and the system of stimulating personnel at the enterprise were analyzed. It is justified and recommended for the implementation of projects to improve the personnel policy of the hotel, to improve the process of managing the professional competences of the staff, and to improve the staff incentive system.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВСТУП 6 РОЗДІЛ 1. Теоретичні аспекти використання сучасних інструментів управління персоналом підприємств індустрії гостинності 9 1.1. Визначення основних категорій, віднесених до поняття управління персоналом 9 1.2. Стереотипи управління персоналом і управління людськими ресурсами 21 1.3. Сучасні методи управління персоналом готельного господарства 23 РОЗДІЛ 2. Дослідження сучасних інструментів управління персоналом ТОВ «Готельний комплекс «Глобус» 31 2.1. Дослідження готельної галузі України у регіональному розрізі 31 2.2. Загальна характеристика господарської діяльності ТОВ «Готельний комплекс «Глобус» 39 2.3. Організація праці та аналізування системи стимулювання персоналу у ТОВ «Готельний комплекс «Глобус» 47 РОЗДІЛ 3. Можливості використання сучасних інструментів управління персоналом у ТОВ «Готельний комплекс «Глобус» 52 3.1. Удосконалення кадрової політики готельного закладу за різним рівнем розвитку компонентів інтелектуальних ресурсів 52 3.2. Покращення процесу управління професійними компетенціями персоналу ТОВ «Готельний комплекс «Глобус» 61 3.3. Заходи з удосконалювання системи стимулювання персоналу служби збуту 70 РОЗДІЛ 4. Охорона праці і безпека в надзвичайних ситуаціях 83 4.1. Охорона праці і техніка безпеки в готелі «Глобус» 83 4.2. Пожежна безпека в готелі 86 ВИСНОВКИ 89 СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 92 ДОДАТКИuk_UA
dc.format.extent1-93-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectготельний бізнесuk_UA
dc.subjectуправління персоналомuk_UA
dc.subjectіндустрія гостинностіuk_UA
dc.subjecthotel businessuk_UA
dc.subjectpersonnel managementuk_UA
dc.subjecthospitality industryuk_UA
dc.titleВикористання сучасних інструментів управління персоналом на підприємстві індустрії гостинності (на прикладі ТОВ «Готельний комплекс «Глобус»)uk_UA
dc.title.alternativeUse of modern staff management tools for a hospitality industry enterprise (LLC “Hotel complex “Globus” as a case study)uk_UA
dc.typeMaster Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Старик П.В., 2023uk_UA
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc330.8:379.8uk_UA
dc.relation.references1. Андрушків Б.М. Проблеми теорії і практики менеджменту / Б.М. Андрушків, О.В. Вівчар, Л.М. Мельник. Тернопіль: Терно-Граф, 2009. 312 с.uk_UA
dc.relation.references2. Андрушків Б.М. Стратегічне управління інноваційним розвитком підприємства / Б.М. Андрушків, Л.Я. Малюта, Л.М. Мельник. – Тернопіль: ТНТУ, 2010. 230 с.uk_UA
dc.relation.references3. Довгаль Г. В. Сучасні тенденції розвитку світового готельного бізнесу. Вісник ХНУ ім. В.Н. Каразіна. Серія «Міжнародні відносини. Економіка. Краєзнавство. Туризм». Вип. 9. 2019. С 190-196.uk_UA
dc.relation.references4. Михайлова Н.В., Рогова Н.В., Рибакова С.С. Готельний бізнес в Україні: проблеми та основні тенденції розвитку. Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. 2020. № 1 (97). С. 79-85.uk_UA
dc.relation.references5. Кравченко Л.В. Особливості організації виробництва на підприємствах готельного бізнесу.. Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. 2019. № 4 (95). С. 106-112.uk_UA
dc.relation.references6. Мальська М.П. Управління сферою готельного господарства: теорія та практика. Підручник. / М. П. Мальська, В. Л. Кізима, І. З. Жук // К.: «Центр учбової літератури», 2017. 336 с.uk_UA
dc.relation.references7. Мальська М. П. Готельний бізнес: теорія та практика : підручник / М. П. Мальська, І. Г. Пандяк. 2-ге вид., переробл. та допов. Київ : Центр учбової літератури, 2020. 472 с.uk_UA
dc.relation.references8. Нечаюк Л.І. Готельно-ресторанний бізнес : Менеджмент. Навч. посіб. / Л. І. Нечаюк, Н. О. Телеш. Київ : Центр навчальної літератури, 2013. 348 с.uk_UA
dc.relation.references9. Островська Г.Й. Особливості розвитку готельно-ресторанної справи: кухні народів світу. Навчальний посібник. / Г.Й. Островська. Тернопіль : Підручники і посібники, 2018. 268 с.uk_UA
dc.relation.references10. Островська Г. Й. Мотивування персоналу щодо підвищення рівня інтелектуалізації праці в умовах новітньої управлінської парадигми. Review of transport economics and management. 2022. №7 (23). 2022. С. 156–167.uk_UA
dc.relation.references11. Островська Г. Й. Особливості стратегічного управління персоналом підприємства. VI Міжнародна науково-практична конференція Сучасні тенденції розвитку фінансових та інноваційно-інвестиційних процесів в Україні. 2023. С. 319-322.uk_UA
dc.relation.references12. Ігор Стойко, Павло Старик, Орест Вишньовський. Проблеми та перспективи HоRеCа в Україні у контексті індустрії 4.0. Матеріали ІV Міжнародної науково-практичної конференції «Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності» (12 жовтня 2023 року, м. Львів). Львів : ЛДУФК ім. Івана Боберського, 2023. С. 143-146. URL: https://scholar.google.com.ua/citations?view_op=view_citation&hl= uk&userxJStfG4AAAAJ&sortby=pubdate&citation_for_view=xJStfG4AAAAJ:raTqNPD5sRQC.uk_UA
dc.relation.references13. Стойко І.І., Старик П.В. Переваги сертифікації безпечності харчових продуктів у ресторанному та громадському харчовому бізнесі. Матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції «світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства» (10 листопада 2023 року) [Електронний ресурс] Запоріжжя: НУ «Запорізька політехніка», 2023. С. 1194-1196. URL: https://zp.edu.ua/uploads/dept_s&r/2023/conf/1.6/TtaGRG-2023.pdf.uk_UA
dc.relation.references14. Стойко І.І. Управління інноваціями (Програма, курс лекцій, практичні заняття, самостійна робота, індивідуальні завдання, тести). Навч.-метод. посібник. / І.І. Стойко, П.Д. Дудкін /. Тернопіль, ТНТУ імені Івана Пулюя, 2016. 200 с. URL: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/17290uk_UA
dc.relation.references15. І.І. Стойко, Р.П. Шерстюк. Управління конкурентоспроможністю (Програма, курс лекцій, практичні заняття, самостійна робота, індивідуальні завдання, термінологічний словник, тести). Навч.-метод. посібник. Тернопіль: ТНТУ, 2021 156 с. Режим доступу: http://elartu.tntu.edu.ua/bitstream/lib/35675/1/УК%20посібник%202020.pdfuk_UA
dc.relation.references16. Тарасюк Р. М. Бізнес-план: розробка, обґрунтування та аналіз. Житомир: ЖДТУ, 2006. 419 с.uk_UA
dc.relation.references17. Управління інноваційною діяльністю. Книга 1. / За заг. ред. Андрушківа Б.М. Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2015. 334 с.uk_UA
dc.relation.references18. Управління інноваційною діяльністю: магістерський курс. Підручник./ Колектив авторів: Андрушків Б.М., Стойко І.І., Шерстюк Р.П. , Владимир О.М., Дудкін П.Д., Малюта Л.Я., Мельник Л.М., Нагорняк Г.С., Паляниця В.А., Федишин І.Б. Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2015. 1146 с. [Електронне видання] Режим доступу: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/17920uk_UA
dc.relation.references19. Шерстюк Р., Островська Г. Підвищення рівня інтелектуалізації праці персоналу індустрії гостинності в умовах новітньої управлінської парадигми. Сучасні тенденції розвитку індустрії ГОСТИННОСТІ : Зб. тез доп. ІV Міжнар. науково-практ. конф. (12 жовт. 2023 р., м. Львів), м. Львів, 12 жовт. 2023 р. Львів, 2023. С. 322–326.uk_UA
dc.relation.references20. Про захист прав споживачів. Закон України / Відомості Верховної Ради України. 1991, № 30.uk_UA
dc.relation.references21. Про підприємництво: Закон України / Відомості Верховної Ради України. 1991, № 14.uk_UA
dc.relation.references22. Правила користування готелями й аналогічними засобами розміщення та надання готельних послуг.uk_UA
dc.relation.references23. ДСТУ 4269:2003 Послуги туристичні. Класифікація готелів.uk_UA
dc.relation.references24. ДСТУ 4268:2003 Послуги туристичні. Засоби розміщування. Загальні вимоги.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Українаuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Показва се в Колекции:241 — готельно-ресторанна справа

Файлове в Този Публикация:
Файл Описание РазмерФормат 
Авторська довідка_Старик.doc42 kBMicrosoft WordИзглед/Отваряне
dyplom_Staryk P_V_2023.pdf794,66 kBAdobe PDFИзглед/Отваряне


Публикацияте в DSpace са защитени с авторско право, с всички права запазени, освен ако не е указно друго.

Админ Инструменти