Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/42821

Назва: Оцінка безпечності екстракту β -каротину “Lyc-O-Beta” з гриба Blakeslea trispora
Інші назви: Safety assessment of “Lyc-O-Beta” β -carotine extract from fungi Blakeslea trispora
Автори: Дмитруха, Н. М.
Короленко, Т. К.
Лагутіна, О. С.
Dmytrukha, N. M.
Korolenko, T. K.
Lahutina, O. S.
Приналежність: Державна установа «Інститут медицини праці імені ЮІ. Кундієва Національної академії медичних наук України», м. Київ, Україна
Бібліографічний опис: Дмитруха Н. М. Оцінка безпечності екстракту β -каротину “Lyc-O-Beta” з гриба Blakeslea trispora / Н. М. Дмитруха, Т. К. Короленко, О. С. Лагутіна // Матеріали Ⅶ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“, 28-29 вересня 2023 року. — Т. : ФОП Паляниця В. А., 2023. — С. 97–99. — (Безпечність і контроль якості харчових продуктів).
Bibliographic description: Dmytrukha N. M., Korolenko T. K., Lahutina O. S. (2023) Otsinka bezpechnosti ekstraktu b -karotynu "Lyc-O-Beta" z hryba Blakeslea trispora [Safety assessment of “Lyc-O-Beta” β -carotine extract from fungi Blakeslea trispora]. Book of abstracts Ⅶ International Scientific and Technical Conference "State and perspectives of food science and industry" (Tern., 28-29 September 2023), pp. 97-99 [in Ukrainian].
Є частиною видання: Матеріали Ⅶ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“, 2023
Book of abstracts Ⅶ International Scientific and Technical Conference "State and perspectives of food science and industry", 2023
Конференція/захід: Ⅶ Міжнародна науково-технічна конференція „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“
Журнал/збірник: Матеріали Ⅶ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“
Дата публікації: 28-вер-2023
Дата внесення: 21-лис-2023
Видавництво: ФОП Паляниця В. А.
PE Palianytsia V. A.
Місце видання, проведення: Тернопіль
Ternopil
Часове охоплення: 28-29 вересня 2023 року
28-29 September 2023
УДК: 615.9
(547.979.8
582.281.21)
Кількість сторінок: 3
Діапазон сторінок: 97-99
Початкова сторінка: 97
Кінцева сторінка: 99
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/42821
ISBN: 978-617-7875-66-5
Власник авторського права: © Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2023
© ФОП Паляниця В. А., 2023
URL-посилання пов’язаного матеріалу: http://www.provisor.com.ua/archive/1999/N6/karot.php
Перелік літератури: 1. Никитюк В.Г, Каротиноиды и их значение в живой природе и для человека. Ж. Провизор. 1999. Вып. 6. http://www.provisor.com.ua/archive/1999/N6/karot.php
2. Стенько А.С., Мартиновський В.П., Кушнікова Є.А. [та ін.] Мікроорганізми – продуценти β-каротину природного походження. Міжнародна конф. «Використання каротиноїдів мікробного походження в агропромисловому комплексі» (Суми 2-4 жовтня,2002 р.): Тез. доп.– Суми, 2002. 19-21.
3. Сімахіна Г.О. Функціональна роль каротиноїдів та особливості їх використання у харчових технологіях. Наукові праці НУХТ. 2010. 33: 45-48.
4. Загальні етичні принципи експериментів на тваринах. Ендокринологія. 2003. 8(1): 142–145.
5. Доклінічні дослідження лікарських засобів. Методичні рекомендації. За редакцією: член-кор. АМН України О.В. Стефанова. – К.: Авіцена, 2001. 528 с.
6. Беракало Л.В.Ю, Бобович О.В., Боброва Н.О [та ін.] Методи клінічних та експериментальних досліджень в медицині: За ред. Кайдашева І.П. – Полтава: Полімет, 2003. 320 с.
7. Медицинские лабораторные технологии. Справочник: Под ред. проф. А.И. Карпищенко. Санкт-Петербург: Интермедика, 2002. 600с.
8. B-Carotene and the immune response. BY ADRIANNE BENDICH. Proceedings of the Nutrition Society. 1991. 50:263–274.
9. Olson J.A. Absorption, transport and metabolism of carotenoids in humans. Pure & Appl. Chem. 1994. 66 (5):1011-1016.
References: 1. Nikitiuk V.H, Karotinoidy i ikh znachenie v zhivoi prirode i dlia cheloveka. Zh. Provizor. 1999. Iss. 6. http://www.provisor.com.ua/archive/1999/N6/karot.php
2. Stenko A.S., Martynovskyi V.P., Kushnikova Ye.A. [and other] Mikroorhanizmy – produtsenty b-karotynu pryrodnoho pokhodzhennia. Mizhnarodna konf. "Vykorystannia karotynoidiv mikrobnoho pokhodzhennia v ahropromyslovomu kompleksi" (Sumy 2-4 zhovtnia,2002 r.): Tez. dop, Sumy, 2002. 19-21.
3. Simakhina H.O. Funktsionalna rol karotynoidiv ta osoblyvosti yikh vykorystannia u kharchovykh tekhnolohiiakh. Naukovi pratsi NUKhT. 2010. 33: 45-48.
4. Zahalni etychni pryntsypy eksperymentiv na tvarynakh. Endokrynolohiia. 2003. 8(1): 142–145.
5. Doklinichni doslidzhennia likarskykh zasobiv. Metodychni rekomendatsii. Za redaktsiieiu: chlen-kor. AMN Ukrainy O.V. Stefanova, K., Avitsena, 2001. 528 p.
6. Berakalo L.V.Yu, Bobovych O.V., Bobrova N.O [and other] Metody klinichnykh ta eksperymentalnykh doslidzhen v medytsyni: ed. Kaidasheva I.P, Poltava: Polimet, 2003. 320 p.
7. Meditsinskie laboratornye tekhnolohii. Spravochnik: ed. prof. A.I. Karpishchenko. Sankt-Peterburh: Intermedika, 2002. 600p.
8. B-Carotene and the immune response. BY ADRIANNE BENDICH. Proceedings of the Nutrition Society. 1991. 50:263–274.
9. Olson J.A. Absorption, transport and metabolism of carotenoids in humans. Pure & Appl. Chem. 1994. 66 (5):1011-1016.
Тип вмісту: Conference Abstract
Розташовується у зібраннях:Ⅶ Міжнародна науково-технічна конференція „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ (2023)



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.