Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/42795

Назва: Амінокислотний склад густого екстракту трави чорнобривців
Інші назви: Amino acid composition of a thick extract from the herb of marigolds
Автори: Марчишин, С. М.
Слободянюк, Л. В.
Будняк, Л. І.
Бойко, Л. А.
Карпик, Галина Вікторівна
Вічко, Олена Іванівна
Marchyshyn, S. M.
Slobodianiuk, L. V.
Budniak, L. I.
Boiko, L. A.
Karpyk, H. V.
Vichko, O. I.
Приналежність: Тернопільський національний медичний університет імені І. Я. Горбачевського МОЗ України, Україна
Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, Україна
Бібліографічний опис: Амінокислотний склад густого екстракту трави чорнобривців / С. М. Марчишин, Л. В. Слободянюк, Л. І. Будняк, Л. А. Бойко, Галина Вікторівна Карпик, Олена Іванівна Вічко // Матеріали Ⅶ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“, 28-29 вересня 2023 року. — Т. : ФОП Паляниця В. А., 2023. — С. 64–65. — (Харчова хімія, біохімія, біотехнологія та функціональні харчові продукти).
Bibliographic description: Marchyshyn S. M., Slobodianiuk L. V., Budniak L. I., Boiko L. A., Karpyk H. V., Vichko O. I. (2023) Aminokyslotnyi sklad hustoho ekstraktu travy chornobryvtsiv [Amino acid composition of a thick extract from the herb of marigolds]. Book of abstracts Ⅶ International Scientific and Technical Conference "State and perspectives of food science and industry" (Tern., 28-29 September 2023), pp. 64-65 [in Ukrainian].
Є частиною видання: Матеріали Ⅶ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“, 2023
Book of abstracts Ⅶ International Scientific and Technical Conference "State and perspectives of food science and industry", 2023
Конференція/захід: Ⅶ Міжнародна науково-технічна конференція „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“
Журнал/збірник: Матеріали Ⅶ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“
Дата публікації: 28-вер-2023
Дата внесення: 21-лис-2023
Видавництво: ФОП Паляниця В. А.
PE Palianytsia V. A.
Місце видання, проведення: Тернопіль
Ternopil
Часове охоплення: 28-29 вересня 2023 року
28-29 September 2023
УДК: 615.322.451.2
577.112.3
582.991.1
Кількість сторінок: 2
Діапазон сторінок: 64-65
Початкова сторінка: 64
Кінцева сторінка: 65
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/42795
ISBN: 978-617-7875-66-5
Власник авторського права: © Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2023
© ФОП Паляниця В. А., 2023
Перелік літератури: 1. Kurpis J., Serratо-Cruz M. A., Feria Arrоyо T. P. Mоdeling the effects оf climate change оn the distributiоn оf Tagetes lucida Cav. (Asteraceae). Glоbal Ecоlоgy and Cоnservatiоn. 2019. Vоl. 20. Р. e00747.
2. Tagetes spp. Essential Оils and Оther Extracts: Chemical Characterizatiоn and Biоlоgical Activity / B. Salehi, M. Valussi, M. F. Bezerra Mоrais-Braga et al. Mоlecules. 2018. Vоl. 1, № 23 (11). Р. 2847.
3. Козир Г. Р., Марчишин С. М. Дослідження цукрознижувальної дії сухого екстракту трави чорнобривців. Фітотерапія. Часопис. 2018. № 4. С. 42–45.
4. Identificatiоn оf sоme biоactive metabоlites and inhibitоry receptоrs in the antinоciceptive activity оf Tagetes lucida Cav. / M. E. Gоnzález-Trujanо, C. Gutiérrez-Valentinо, M. Y. Hernández-Arámburо et al. Life Sciences. 2019. Vоl. 231. Р. 116523.
5. The carbоhydrates and aminоacids study in cоmmоn lilac оf Charles Jоile variety flоwers and leaves / A. Pоpyk, V. Kyslychenkо, V. Kоrоl et al. American Jоurnal оf Science and Technоlоgies. 2015. Vоl. 2, № 20. Р. 779–785.
6. Determinatiоn оf aminо acids cоntent оf the Tagetes lucida Cav. by GC/MS / L. Slоbоdianiuk, L. Budniak, S. Marchyshyn, L. Kоstyshyn, M. Ezhne. Pharmacia. 2021. Vоl. 68, № 4. Р. 859–867.
7. Vancоmpernоlle B., Crоes K., Angenоn G. Оptimizatiоn оf a gas chrоmatоgraphy-mass spectrоmetry methоd with methyl chlоrоfоrmate derivatizatiоn fоr quantificatiоn оf aminо acids in plant tissue. J. Chrоmatоgr. B Analyt. Technоl. Biоmed Life Sci. 2016. Vоl. 1017–1018. Р. 241–249.
References: 1. Kurpis J., Serrato-Cruz M. A., Feria Arroyo T. P. Modeling the effects of climate change on the distribution of Tagetes lucida Cav. (Asteraceae). Global Ecology and Conservation. 2019. Vol. 20. R. e00747.
2. Tagetes spp. Essential Oils and Other Extracts: Chemical Characterization and Biological Activity, B. Salehi, M. Valussi, M. F. Bezerra Morais-Braga et al. Molecules. 2018. Vol. 1, No 23 (11). R. 2847.
3. Kozyr H. R., Marchyshyn S. M. Doslidzhennia tsukroznyzhuvalnoi dii sukhoho ekstraktu travy chornobryvtsiv. Fitoterapiia. Chasopys. 2018. No 4. P. 42–45.
4. Identification of some bioactive metabolites and inhibitory receptors in the antinociceptive activity of Tagetes lucida Cav., M. E. González-Trujano, C. Gutiérrez-Valentino, M. Y. Hernández-Arámburo et al. Life Sciences. 2019. Vol. 231. R. 116523.
5. The carbohydrates and aminoacids study in common lilac of Charles Joile variety flowers and leaves, A. Popyk, V. Kyslychenko, V. Korol et al. American Journal of Science and Technologies. 2015. Vol. 2, No 20. R. 779–785.
6. Determination of amino acids content of the Tagetes lucida Cav. by GC/MS, L. Slobodianiuk, L. Budniak, S. Marchyshyn, L. Kostyshyn, M. Ezhne. Pharmacia. 2021. Vol. 68, No 4. R. 859–867.
7. Vancompernolle B., Croes K., Angenon G. Optimization of a gas chromatography-mass spectrometry method with methyl chloroformate derivatization for quantification of amino acids in plant tissue. J. Chromatogr. B Analyt. Technol. Biomed Life Sci. 2016. Vol. 1017–1018. R. 241–249.
Тип вмісту: Conference Abstract
Розташовується у зібраннях:Ⅶ Міжнародна науково-технічна конференція „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ (2023)



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.