Utilize este identificador para referenciar este registo: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/42132
Título: Шляхи вдосконалення системи операційного менеджменту на прикладі ТОВ «Агровіта ЛТД»
Outros títulos: Ways of improvement of operational management system (LLC “Ahrovita LTD” as a case study)
Autor: Мохаммед, Саміра
Mohammed, Samira
Affiliation: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Bibliographic description (Ukraine): Мохаммед С. Шляхи вдосконалення системи операційного менеджменту на прикладі ТОВ «Агровіта ЛТД»: кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю 073 "Менеджмент". Тернопіль: ТНТУ, 2023. 70 с.
Bibliographic description (International): Mohammed S. Ways of improvement of operational management system (LLC “Ahrovita LTD” as a case study): bachelor's degree thesis on speciality 073 "Management". Ternopil: TNTU, 2023. 70 p.
Data: 11-Jul-2023
Submitted date: 1-Jul-2023
Date of entry: 16-Jul-2023
Country (code): UA
Place of the edition/event: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Supervisor: Мосій, Ольга Бориславівна
Committee members: Дудкін, Павло Дмитрович
UDC: 338.246
Palavras-chave: менеджмент
система операційного менеджменту
продуктивність
мотивація праці
операційна стратегія
management
operational management system
productivity
labor motivation
operational strategy
Resumo: Метою роботи є дослідження системи операційного менеджменту ТОВ «Агровіта ЛТД». Об’єктом дослідження є ТОВ «Агровіта ЛТД». Предмет дослідження – процес операційного менеджменту ТОВ «Агровіта ЛТД». Практичне значення результатів роботи полягає у внесенні пропозицій щодо операційного менеджменту, економічної активності і менеджменту ТОВ «Агровіта ЛТД». Методи дослідження – порівняльний аналіз, аналіз часових рядів, аналіз SWOT, матриця оцінки внутрішніх факторів, матриця конкурентного профілю та прогнозування тенденцій.
The aim of the bachelor’s paper is to examine the system of operational management of LLC “Ahrovita LTD”. The object of research is the LLC “Ahrovita LTD”. The subject of research is operational management process in the LLC “Ahrovita LTD”. Practical significance of work results. The recommendations concerning the operational management, economic activity and management of the LLC “Ahrovita LTD” have been developed. The results are obtained with the following research methods: comparative analysis, time series analysis, SWOT analysis, Internal factor evaluation matrix, Competitive Profile Matrix, and trend forecasting.
Descrição: Одним із найважливіших завдань підприємства і країни в цілому, яке нерозривно пов’язане з ефективністю виробництва, є забезпечення випуску необхідної кількості сучасної продукції та підвищення її якості, досягнення конкурентоспроможності продукції на Ринок. Сучасні економічні умови господарювання змушують підприємство мобілізувати внутрішні резерви виробництва, загальну економію всіх видів ресурсів, встановлення прямої залежності зростання заробітної плати від зростання продуктивності праці. Для успішного функціонування організації, використання і розвитку власних виробничих можливостей вона повинна правильно планувати використання обладнання, операцій, технологій і виробничих процесів. Економічні дослідження та накопичений господарський досвід свідчать, що сьогодні основою технічного переозброєння та реконструкції діючих виробництв є широке впровадження нових прогресивних технологій, комплексна автоматизація виробництва. Ці напрями є найбільш ефективними і дають найбільший ефект у сфері функціонування системи оперативного управління. Відповідно, підвищення ефективності системи оперативного управління в м’ясопереробній промисловості передбачає забезпечення потреб споживачів якісною та повноцінною продукцією м’ясопереробної промисловості в достатній кількості, широкому асортименті та асортименті за рахунок оснащення м’ясопереробної галузі ефективне обладнання та використання передових технологій виробництва.
One of the most important tasks of the enterprise and the country as a whole, which is inextricably linked to the efficiency of production, is to ensure the production of the required number of modern products and improve their quality, to achieve the competitiveness of products on the market. Modern economic conditions of management force the enterprise to mobilize internal reserves of production, general economy of all types of resources, establishment of direct dependence of wage growth on labor productivity growth. For the successful functioning of the organization, the use and development of its own production capabilities, it must correctly plan the use of equipment, operations, technologies and production processes. Economic studies and accumulated economic experience indicate that today the basis of technical re-equipment and reconstruction of existing production is the wide introduction of new progressive technologies, comprehensive automation of production. These directions are the most effective and give the greatest effect in the field of operation of the operational management system. Accordingly, the increase in the effectiveness of the operational management system in the meat processing industry involves providing the needs of consumers with high-quality and complete meat processing products in sufficient quantity, a wide range and assortment, due to equipping the meat processing industry with effective equipment and the use of advanced production technologies.
Content: INTRODUCTION. CHAPTER 1. THE ESSENCE AND SIGNIFICANCE OF THE OPERATIONAL MANAGEMENT SYSTEM. 1.1 General concepts, object, subject, and tasks of operational management. 1.2 Creation and functioning of operational strategy. CHAPTER 2. ANALYSIS OF THE OPERATIONAL MANAGEMENT SYSTEM OF LLC “AHROVITA LTD”. 2.1 General characteristics of the operational management system of LLC “Ahrovita LTD”. 2.2 Analysis of the use of resources of the company's operating system. CHAPTER 3. WAYS OF IMPROVING THE OPERATIONAL MANAGEMENT SYSTEM OF LLC «AHROVITA LTD». 3.1 Justification of the feasibility of introducing intensive cooling and vacuuming of cooked and smoked meat and sausage products. 3.2 Recommendations for improving labor motivation at LLC «Ahrovita LTD» using economic methods. CHAPTER 4. OCCUPATIONAL HEALTH AND SAFETY IN EMERGENCIES. 4.1 Control over the effectiveness of the occupational health and safety management system. 4.2 Influence of microclimate parameters on human well-being. SUMMARY. REFFERENCES.
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/42132
Copyright owner: „© Мохаммед Саміра, 2023“
References (Ukraine): 1. 20-те щорічне опитування керівників найбільших компаній світу. URL: https://www.pwc.com/ua/uk/survey/2017/20th-pwc-ceo-survey-ukr.pdf
2. Витяг із законопроекту «Про Стратегію сталого розвитку України до 2030 року». URL: https://www.president.gov.ua/documents/7222019-29825
3. Державна служба статистики України. URL: http://www.ukrstat.gov.ua/
4. Закон України «Про державний бюджет на 2022 рік». URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1928-20#Text
5. Закон України «Про охорону праці» від 14.10.1992 р. № 2694-ХІІ. URL: http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/2694-12.
6. Інфраструктура ринку. Електронний фаховий науково-практичний журнал . URL: http://www.market-infr.od.ua/uk/
7. Кім В. Чан. Стратегія блакитного океану. Як створити безхмарний ринковий простір і позбутися конкуренції : пер. з англ. / Кім В. Чан, Моборн Рене. Харків: Книжковий клуб «Клуб сімейного дозвілля», 2018. 270 с.
8. Конституція України (№ 254-к/96-ВР від 28.06.1996 р., поточна редакція станом на 01.01.2020 р. на підставі 27-ІХ). URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/254%D0%BA/96-%D0%B2%D1%80#Text.
9. Програма соціально-економічного та культурного розвитку Тернопільської області на 2023 рік. URL: https://oda.te.gov.ua/diyalnist/ekonomika
10. Сокуренко В.В., Бандурка О.М., Бортник С.М. та ін. Безпека життєдіяльності та охорона праці: підручник. За заг. ред. В.В. Сокуренка. Харків. нац. ун-т внутр. справ. Харків: ХНУВС, 2021. 308 с.
11. Стратегія розвитку Тернопільської області на 2021-2027 роки та план заходів з її реалізації у 2021-2023 роках. URL: https://oda.te.gov.ua/news/na-ternopilshchyni-realizuietsia-stratehiia-rozvytku-oblasti-na-2021-2027-roky
12. Business Management and Organization. Global Innovative Leadership Module. Erasmus+, 2015. 58 p.
13. Cummings, Thomas G. & Worley, Christopher G. Organization Development and Change, 11th Ed., South-Western College Pub, 2015. 832 p.
14. Gary Dessler. Human Resource Management. Pearson Higher Education, 2016. 720 р.
15. Guide to Management Ideas and Gurus. Economist Books; Main edition. 2012.
16. Kinicki Angelo, Breaux S. Denise. Management: A Practical Introduction. ‎ McGraw Hill; 10th edition. 2021. 928 p.
17. Laurie Mullins. Management & Organisational Behaviour. 11th Ed. Person education limited, 2016. 681 p.
18. Mats Alvesson, Stefan Sveningsson. Changing Organizational Culture: Cultural Change Work in Progress. 2nd Ed., 2015. 219 p.
19. Maxwell John C. The Leadership Handbook: 26 Critical Lessons Every Leader Needs, HarperCollins Leadership, 2015. 272 p.
20. Mosiy O. B. Course of lectures on “Fundamentals of management”. Ternopil: TNTU, 2020. 116 p.
21. Ozgur Demirtas, Mustafa Karaca. A Handbook of Leadership Styles. Cambridge Scholars Publishing, 2020. 452 p.
22. Principles of management. Rice University. OpenStax, 2019. 664 p.
23. Schermerhorn, John R. Management, 3rd ed. John Wiley & Sons Canada, 2014. 622 р.
24. Scott, W. Richard. Organizations and Organizing: Rational, Natural, and Open Systems Perspectives. Taylor and Francis, 2015. 464 p.
25. Stephen P. Robbins. The Truth About Managing People, 3rd ed. FT Press, 2012. 240 p.
26. Stewart Clegg, Martin Kornberger, Tyrone Pitsis. Managing and Organizations: An Introduction to Theory and Practice. 4th Ed. SAGE Publications LTD, 2015. 712 p.
Content type: Bachelor Thesis
Aparece nas colecções:073 — Менеджмент (бакалаври)

Ficheiros deste registo:
Ficheiro Descrição TamanhoFormato 
Thesis Мохаммед Саміра.pdf856,67 kBAdobe PDFVer/Abrir
Avtorsyka_dovidka_Мохаммед С..docx.pdf202,19 kBAdobe PDFVer/Abrir


Todos os registos no repositório estão protegidos por leis de copyright, com todos os direitos reservados.

Ferramentas administrativas