Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/42000
Назва: Проєкт технічного переоснащення хлібопекарського цеху з виробництва житньо-пшеничного хліба
Інші назви: The project of technical re-equipment of a bakery workshop for wheat-rye bread making
Автори: Лазарець, Катерина Михайлівна
Lazarets, Kateryna
Бібліографічний опис: Лазарець К.М. Проєкт технічного переоснащення хлібопекарського цеху з виробництва житньо-пшеничного хліба : кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / К.М. Лазарець. — Тернопіль : ТНТУ, 2023. — 55 с.
Bibliographic description: Lazarets К.М. The project of technical re-equipment of a bakery workshop for wheat-rye bread making : bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / К.М. Lazarets. — Ternopil : TNTU, 2023. — 55 p.
Дата публікації: 2023
Дата подання: 2023
Дата внесення: 3-лип-2023
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Кравченюк, Христина Юріївна
Kravcheniuk, Khrystyna
Члени комітету: Деркач, Андрій Васильович
Derkach, Andriy
УДК: 664.644
Теми: хліб житній
обдирне борошно
батон
технологія
Rye bread
semolina flour
loaf
technology
Кількість сторінок: 55
Короткий огляд (реферат): В кваліфікаційній роботі здійснено комплекс заходів щодо технічного переоснащення хлібопекарського цеху з виробництва житньо-пшеничного хліба. Керуючись інформацією про наявний асортимент виробів на ринку та вподобання населення, було обрано наступні вироби: Хліб Житній з обдирного борошна, який готується на заквасці; Батон Поліський, який готується на опарі. Кваліфікаційна робота містить технологічні розрахунки та підбір обладнання, комплекс заходів з технохімічного контролю, охорони праці та екологічного управління.
In the qualification work, a complex of measures was carried out for the technical re-equipment of the bakery workshop for the production of rye-wheat bread. Guided by the information about the available range of products on the market and the preferences of the population, the following products were selected: Rye bread from sifted flour, which is prepared on sourdough; Polisky loaf, which is cooked on steam. The qualification work includes technological calculations and selection of equipment, a set of measures for technochemical control, labor protection and environmental management.
Зміст: Вступ ..6 1. ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА ..8 1.1. Обґрунтування з реконструкції цеху ...8 1.2. Вибір, обґрунтування та опис технологічних схем ...8 1.3. Характеристика сировини, основних і допоміжних матеріалів ..11 1.4. Технологічні розрахунки ...13 1.4.1. Вихідні дані ..13 1.4.2. Вибір та розрахунок продуктивності печей ...13 1.4.3. Розрахунок пофазних рецептур ..13 1.4.4. Розрахунок виходу виробів ...21 1.4.5. Розрахунок виробних рецептур і вибір технологічних параметрів ... 27 1.4.6. Розрахунок площ складських приміщень для сировини, тари, допоміжних та пакувальних матеріалів, площ холодильних камер та складів готової продукції ..32 1.4.7. Розрахунок і вибір технологічного обладнання ...33 1.5. Технохімічний контроль виробництва ..39 2.ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБҐРУНТУВАННЯ ПРОЄКТУ ...42 3.БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ …49 Список використаних джерел ...55
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/42000
Власник авторського права: © Лазарець К.М., 2023
Перелік літератури: 1. ДСТУ 2120-93. Хлібопекарське виробництво. Терміни та визначення
2. ДСТУ 2209-93. Борошно, побічні продукти і відходи. Терміни та визначення.
3. ДСТУ-П 4583:2006. Хліб із житнього та суміші житнього і пшеничного борошна (33879)
4. ДСТУ 7517:2014 Хліб із пшеничного борошна. Загальні технічні умови
5. Дробот В. І. Технологія хлібопекарського виробництва: Підруч. Для студентів вищих навчальних закладів. / В. І. Дробот. – Київ: Логос, 2002. 364с.
6. Дробот В. І. Технологічні розрахунки у хлібопекарському виробництві: Навчально-методичний посібник. / В. І. Дробот– Київ. Кондор, 2010. 440 с.
7. Дробот В. І. Довідник інженера-технолога хлібопекарного виробництва./ В. І. Дробот Київ: Урожай, 1990. 278 с
8. Дробот В. І. Довідник з технології хлібопекарського виробництва. / В. І. Дробот .- Київ. Руслана, 1998. 416 с.
9. Дробот В. І. Технохімічний контроль сировини та хлібобулочних і макаронних виробів. / .В. І. Дробот. Київ. Кондор, 2015. 958 с.
10. Технологічне обладнання хлібопекарських і макаронних виробництв./ Лісовенко О. Київ. Наукова думка, 2010. 287 с.
11. Технологічне устаткування хлібопекарського, макаронного і кондитерського виробництв / В.Ф.Петько, О.І.Гапонюк, Є.В.Петько, А.В.Ульяницький; За ред. О.І.Гапонюка. — Київ: ЦУЛ, 2017. 432 с.
12. Технологія борошняних кондитерських і хлібобулочних виробів / За заг. ред. Г.М.Лисюк. — Суми: Університетська книга, 2009. 464 с.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Лазарець_авторська_довідка.doc113,5 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
ДП Лазарець.pdf1,38 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора