Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41968
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorДацишин, Катерина Євгенівна-
dc.contributor.advisorDatsyshyn, Kateryna-
dc.contributor.authorКачарай, Богдан Михайлович-
dc.contributor.authorKacharai, Bohdan-
dc.date.accessioned2023-06-29T16:22:32Z-
dc.date.available2023-06-29T16:22:32Z-
dc.date.issued2023-06-
dc.date.submitted2023-06-
dc.identifier.citationКачарай Б. М. Проєкт цеху з виробництва масла вершкового із наповнювачами способом ПВЖВ потужністю 80 т за добу незбираного молока : кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / Б. М. Качарай. — Тернопіль : ТНТУ, 2023. — 58 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41968-
dc.description.abstractТема представленої роботи: «Проєкт цеху з виробництва масла вершкового із наповнювачами способом ПВЖВ потужністю 80 т за добу незбираного молока». Жирність сировини, що поступає на підприємство становить 3,6%. Проєктом передбачено такий асортимент готової продукції, що відповідатиме вимогам якості та безпеки, а саме масло вершкове з какао м.ч.ж. 57%, масло вершкове з цикорієм м.ч.ж. 57%, масло вершкове з фруктовоягідними екстрактами м.ч.ж. 57%, масло медове з м.ч.ж. 52%. У розділі 1 описана технологічна частина, що включає в себе зроблені розрахунки заданих продуктів; опис вимог до сировини; технологію виготовлення масла вершкового способом ПВЖВ та нормативну характеристику готових продуктів. Зроблений опис контролю технохімічного й мікробіологічного масла вершкового на всіх етапах виготовлення; опис санітарно-гігієнічного оброблення обладнання; подано технологічне обладнання, що потрібне для виробництва масла, а також зроблені розрахунки площ приміщень даного підприємства. У розділі 2 – наведено техніко-економічне обґрунтування виробництва. У розділі 3 описано безпеку життєдіяльності і основи охорони праці на підприємстві.uk_UA
dc.description.abstractThe topic of the presented work: "Project of a workshop for the production of butter with fillers by the method of high-fat cream transformation with a capacity of 80 tons per day of whole milk." The fat content of raw materials supplied to the enterprise is 3.6%. The project envisages such an assortment of finished products that will meet the quality and safety requirements, namely cocoa butter with fat content 57%, butter with chicory with fat content 57%, butter with fruit and berry extracts with fat content 57%, honey butter with fat content 52%. Chapter 1 describes the technological part, which includes the calculations of given products; description of requirements for raw materials; the technology of making butter by the method of high-fat cream transformation and the regulatory characteristics of the finished products. A description of technochemical and microbiological control of butter at all stages of production is also made; description of sanitary and hygienic processing of equipment; the technological equipment required for the production of butter is presented, as well as calculations of the premises of this enterprise are made. In section 2, the technical and economic justification of production is given. Chapter 3 describes life safety and the basics of occupational health and safety at the enterprise.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВСТУП .. 5 1 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА . 7 1.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту .. 7 1.1.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту .. 7 1.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини … 8 1.1.3 Сировинно-продуктовий розрахунок .. 8 1.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів … 14 1.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів та режимів виробництва молочних продуктів . 15 1.2.1 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів ... 15 1.2.2 Опис загальних технологічних операцій виробництва продуктів запроєктованого асортименту . 20 1.2.3 Опис технології продуктів запроєктованого асортименту .. 27 1.2.4 Нормативні показники продуктів запроєктованого асортименту .. 28 1.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва продуктів запроєктованого асортименту . 30 1.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання 35 1.5 Підбір технологічного обладнання .. 37 1.6 Розрахунок площ виробничих та допоміжних приміщень … 43 2 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ .. 46 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ .. 51 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ . 56uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectмасло вершковеuk_UA
dc.subjectнаповнювачіuk_UA
dc.subjectспосіб перетворення високожирних вершківuk_UA
dc.subjectbutteruk_UA
dc.subjectflavor fillersuk_UA
dc.subjectmethod of high-fat cream transformationuk_UA
dc.titleПроєкт цеху з виробництва масла вершкового із наповнювачами способом ПВЖВ потужністю 80 т за добу незбираного молокаuk_UA
dc.title.alternativeThe project of a workshop for butter with flavor fillers obtained by the method of high-fat cream transformation production of 80 t of whole milk processing capacity per 24 hoursuk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Качарай Б.М., 2023uk_UA
dc.contributor.committeeMemberЗварич, Наталія Миколаївна-
dc.contributor.committeeMemberZvarych, Natalia-
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.format.pages58-
dc.subject.udc637.2uk_UA
dc.relation.references1. Покровскій А.А. Про біологічну та харчової цінності харчових продуктів харчування / Запитання харчування. - 1975uk_UA
dc.relation.references2. Вишемірскій Ф.А. Коров'яче масло і його аналоги / Молочна промисловість. – 1999uk_UA
dc.relation.references3. Технологічні розрахунки у молочній промисловості : навч. посібник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін. ; Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2013. – 343 с.uk_UA
dc.relation.references4. ДСТУ 3662:2018 Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови [ чинний від 27.06.2018] Вид. оф. Київ: Держспоживстандарт України, 2018.uk_UA
dc.relation.references5. Мікробіологія молока і молочних продуктів з основами ветеринарносанітарної експертизи: Підруч./Бергілевич О.М., Касянчук В.В.,Салата В.З та ін.-Харків-320 с.uk_UA
dc.relation.references6. Горбатова К.К. Біохімія молока та молочних продуктів. М .: «Колос», 1997. – 105с.uk_UA
dc.relation.references7. Хімічний склад і фізичні характeристики молочних продуктів. Довідник / О. М. Скарбовійчук, О. В. Кочубей-Литвиненко, О. А. Чернюшок, В. Г. Федоров.– К.: НУХТ, 2012. – 311с.uk_UA
dc.relation.references8. ДСТУ 8131:2015 Вершки-сировина. Технічні умови.uk_UA
dc.relation.references9. Скарбовійчук О. М., Кочубей-Литвиненко О. В., Чернюшок О. А., Федоров В. Г. Хімічний склад і фізичні характеристики молочних продуктів: довідник. - К. : НУХТ, 2012. - 311 с.uk_UA
dc.relation.references10. ДСТУ 4623:2006 Цукор білий. Технічні умови.uk_UA
dc.relation.references11. Перцевий Ф.В. «Технологія переробки молока» / Перцевий Ф.В, Гурський П.В, Машкін М.І. - Харків: ХДУХТ, 2006. -- 378 с.uk_UA
dc.relation.references12. Скоромна О.І., Огороднічук Г.М., Голубенко Т.Л., Шуляк О.О. Підвищення якості молока – нові перспективи для розвитку харчової галузі 57 Вінничини. Збірник наукових праць інституту продовольчих ресурсів. - №7. – 2016.- С. 100-106.uk_UA
dc.relation.references13. Домарецький В.А., Остапчук М.В., Українець А.І. Технологія харчових продуктів. К.: НУХТ, 2003. -568с.uk_UA
dc.relation.references14. Гріщенко А.Д. Вершкове масло. - М.: Легка і харчова промисловість, 1983uk_UA
dc.relation.references15. Калетнік Г.М., Кулик М.Ф., Петриченко В.Ф. та ін. Основи перспективних технологій виробництва продукції тваринництва,– Вінниця: Енозіс, 2007. – 584 с.uk_UA
dc.relation.references16. Машкін М. І., Париш Н.М. Технологія виробництва молока і молочних продуктів: підруч. ; М-во аграрної політики України. – К.: Вища школа, 2006. – 351 с.uk_UA
dc.relation.references17. ДСТУ 4399:2005 Масло вершкове. Технічні умови. Офіц. Вид. вперше (зі скасуванням ГОСТ 37-91); чинний від 28.04.2005. К.: Держспоживстандарт України 2006uk_UA
dc.relation.references18. Ромоданова В.О., Костенко Т.П. Лабораторний практикум з технохімічного контролю підприємств молочної промисловості : Навч. посіб. – К.: НУХТ, 2003. – 168 с.uk_UA
dc.relation.references19. Засєкін Д. А., Яремчук О.С. Гігієна та санітарія переробних підприємств: [навч. посібник]; Вінницький національний аграрний університет. – Вінниця: ВНАУ, 2018. – 348с.uk_UA
dc.relation.references20. Шульга Н. М., Млечко Л. А. Санітарія та гігієна. Навчальний посібник. – К.: ІПДО НУХТ, 2011. – 34 с. 19.uk_UA
dc.relation.references21. Єресько Г.О., Шинкарик М.М., Ворощук В.Я. Технологічне обладнання молочних виробництв, - Київ.: Фірма «Інкос», 2007. – 344 с.uk_UA
dc.relation.references22. Крупа О.М. Проектування підприємств молочної промисловості. Курс лекцій для студентів спеціальності 181 "Харчові технології". - Тернопіль, 2019. - 130 с.uk_UA
dc.relation.references23. Бандура В.М,.. Гунько І.В,. Паламарчук І.П, Фіалковська Л.В., Берник І.М. Проектування технологічних процесів та підприємств для 58 переробки і зберігання сільськогосподарської продукції: Навчальний посібник / В. М. Бандура,– Вінниця: ВНАУ, 2012. – 266 с.uk_UA
dc.relation.references24. Безугла В.О., Постіл І.І. Мікроекономіка: Навч. посіб. – К.: Центр учбової літератури, 2007. – 288 с.uk_UA
dc.relation.references25. Атаманчук П.С., Мендерецький В.В., Пачку О.П., Чорна О.Г. Безпека життєдіяльності (теоретичні основи): Навчальний посібник. - Кам'янець-Подільський: Буйницький О.А., 2008. - 108 с.uk_UA
dc.relation.references26. Жидецький В.Ц., Джигирей В.С., Мельников О.В. Основи охорони праці. - Львів: Афіша, 2000. - 350 с.uk_UA
dc.relation.references27. Концепція освіти з напрямку "Безпека життя і діяльності людини". - "Освіта України", № 50, 12.12.97uk_UA
dc.identifier.citationenKacharai B.M. The project of a workshop for butter with flavor fillers obtained by the method of high-fat cream transformation production of 80 t of whole milk processing capacity per 24 hours : bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / B.M. Kacharai . — Ternopil : TNTU, 2023. — 58 p.uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Авторська довідка_Качарай Богдан.doc49 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
КР_Качарай Богдан.pdf2,17 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора