Моля, използвайте този идентификатор за цитиране или линк към този публикация: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41941
Пълен Запис на метаданни
DC ПолеСтойностЕзик
dc.contributor.advisorСторож, Людмила Анатоліївна-
dc.contributor.advisorStorozh, Liudmyla-
dc.contributor.authorГриненко, Артем Олексійович-
dc.contributor.authorHrynenko, Artem-
dc.date.accessioned2023-06-28T16:21:36Z-
dc.date.available2023-06-28T16:21:36Z-
dc.date.issued2023-06-
dc.date.submitted2023-06-
dc.identifier.citationГриненко А. О. Проєкт цеху з виробництва масла методом збивання з організацією перероблення вторинної сировини потужністю 56 т молока незбираного за добу : кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / А. О. Гриненко. — Тернопіль : ТНТУ, 2023. — 53 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41941-
dc.description.abstractРозроблено проєкт цеху з виробництва масла «екстра» солодковершкового та продуктів з цінної вторинної сировини таких як: молоко пастеризоване знежирене, йогурт з додаванням лактулози та напій з маслянки «Дніпровський». У вступі висвітлено особливості молочної галузі України, розглянуто перспективні шляхи її розвитку, зокрема і маслоробних підприємств. У технологічні частині виконано розрахунок продукції, здійснено обґрунтування технологічних процесів на виробництві, описано порядок здійснення контролю за виготовленням молочних продуктів, забезпечення санітарно-гігієнічних умов, вибрано обладнання та розраховано площі виробничих приміщень задля вдалого розміщення обладнання і робочих місць працівників. У другому розділі надано техніко-економічне обґрунтування, де обирається місце розташування заводу і прораховується економічна вигідність даної пропозиції. У третьому розділі приділено увагу факторам небезпеки на підприємстві, шляхам їх запобігання та знешкодження, якщо травмування таки трапилось. Графічна частина включає в себе чотири листи креслення формату А1. Усі вони зроблені відповідно до розрахунків.uk_UA
dc.description.abstractDeveloped a project of the workshop for the production of sweet cream butter «extra» and products from valuable secondary raw materials such as: skimmed pasteurized milk, yogurt with added lactulose, and buttermilk beverage «Dniprovskyi». The introduction highlights the peculiarities of the dairy industry in Ukraine and explores promising paths for its development, including butter production enterprises. In the technological section performed product calculations, justified technological processes in production, described the procedure for monitoring the production of dairy products, ensuring sanitary and hygienic conditions, selected equipment and calculated the area of ​​production premises for the successful placement of equipment and workplaces of employees. The second section provides technical and economic justification, including the selection of the plant's location and an assessment of the economic viability of the proposal. The third section focuses on workplace hazards, ways of their prevention and neutralization, if an injury does occur. The graphical part includes four A1-sized drawing sheets, all prepared according to the calculations.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВступ 5 1 Teхнoлoгiчнa чacтинa 8 1.1 Розрахунки виготовлення продукції згідно проєкту 8 1.1.1 Вихідні дані для розрахунків 8 1.1.2 Схематичне відображення напрямків сировини 9 1.1.3 Розрахунок сировини та продукції 10 1.1.4 Розрахункові дані у таблиці 13 1.2 Обгрунтування технологічних процесів та вибір режимів виробництва запроєктованої продукції 14 1.2.1 Вимоги до сировини яка застосовується на виробництві молочних продуктів 14 1.2.2 Опис загальних операцій виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту 16 1.2.3 Опис технології виготовлення запроєктованої молочної продукції 19 1.2.4 Нормативні характеристики молочних продуктів запроєктованого асортименту 23 1.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виготовлення передбачених проєктом молочних продуктів 24 1.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання 28 1.5 Підбір технологічного обладнання 29 1.6 Розрахунок площі цеху та допоміжних прибудов 36 2 Техніко-економічне обґрунтування 5 2.1 Характеристика місця розташування підприємства 41 2.2 Характеристика сировинної зони 43 2.3 Обґрунтування асортименту молочної продукції 43 2.4 Характеристика каналів реалізації продукції 44 3 Безпека життєдіяльності, основи охорони праці 46 3.1 Психологічні чинники небезпеки 46 3.2 Долікарська допомога при опіках 48 Висновок 51 Список використаних джерел 52uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectмолокоuk_UA
dc.subjectмаслоuk_UA
dc.subjectйогуртuk_UA
dc.subjectсквашуванняuk_UA
dc.subjectпастеризаціяuk_UA
dc.subjectсепаруванняuk_UA
dc.subjectтехнологічний контрольuk_UA
dc.subjectmilkuk_UA
dc.subjectbutteruk_UA
dc.subjectyogurtuk_UA
dc.subjectacidificationuk_UA
dc.subjectpasterizationuk_UA
dc.subjectseparationuk_UA
dc.subjecttechnological controluk_UA
dc.titleПроєкт цеху з виробництва масла методом збивання з організацією перероблення вторинної сировини потужністю 56 т молока незбираного за добуuk_UA
dc.title.alternativeThe project of a workshop for butter production by method with the organization of secondary raw material processing of 56 t of whole milk processing capacity per 24 hoursuk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Гриненко А.О., 2023uk_UA
dc.contributor.committeeMemberЗварич, Наталя Миколаївна-
dc.contributor.committeeMemberZvarych, Natalia-
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.format.pages53-
dc.subject.udc637.23uk_UA
dc.relation.references1. Гапоненко Т. М. Якість та безпечність молочної продукції як важливі чинники її конкурентоспроможності / Т. М. Гапоненко // Науковий вісник Національного університету біоресурсів і природокористування України. – 2009.uk_UA
dc.relation.references2. Коваль Н.В. Нормативно-правове регулювання якості та безпечності продукції молокопереробних підприємств України // Інноваційна економіка 11’2012 (37). – С.75 – 82.uk_UA
dc.relation.references3. Хімічний склад і фізичні характеристики молочних продук- тів. Довідник / О.М. Скарбовійчук, О.В. Кочубей-Литвиненко, О.А. Чернюшок, В.Г. Федоров. - К.: НУХТ, 2012. — 311 с.uk_UA
dc.relation.references4. Федорук Р. С. Тенденції розвитку і виробництво продукції молочного скотарства // Актуальні проблеми сучасної біології, тваринництва та ветеринарної медицини: матеріали міжнародної науково-практичної конференції, 29 вересня – 1 жовтня 2010 р. – Львів: Інститут біології тварин НААН України.uk_UA
dc.relation.references5. Технологічні розрахунки у молочній промисловості / Полі- щук Г.Є., Грек О.В., Скорченко Т.А. та ін.: Навч. посіб. - К.: НУХТ, 2013. - 343 c.uk_UA
dc.relation.references6. Новожилова Є. В. Порівняльний аналіз нормативно-правового регулювання виробництва якісних та безпечних молока та молокопродуктів в Україні та ЄС/СОТ / Є. В. Новожилова. – 2011. – С. 20uk_UA
dc.relation.references7. Технологія молочних продуктів: Підруч. / Г.Є. Поліщук, О.В. Грек, Т.А. Скорченко та ін. - К.: НУХТ, 2013. - 502 с.uk_UA
dc.relation.references8. Балановська Т.І., Драгнєва Н.І. Державне регулювання якості молока і молочної продукції // Вісник ЖДТУ № 4 – 2017рuk_UA
dc.relation.references9. Машкін М.І., Париш Н.М. Технологія виробництва молока і молочних продуктів. Навчальне видання. – К.: Вища освіта, 2006. – 351 с.uk_UA
dc.relation.references10. Практикум з технології молока та молочних продуктів : навч. посіб. / О. В. Грек, Н. М. Ющенко, Т. Г. Осьмак та ін. ; Мво освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2015. – 431 с.uk_UA
dc.relation.references11. ДСТУ 3662-2018. Молоко-сировина коров`яче. Технічні умови. [На заміну ДСТУ 3662:2015; чинний від 2019-01-01]. Вид. офіц. Київ: Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості», 2018.uk_UA
dc.relation.references12. Грек О. В. Технологія продуктів зі знежиреного молока, молочної сироватки і маслянки : навч. посібник / О. В. Грек, Г. Є. Поліщук, О. О. Онопрійчук ; МОН молоді та спорту України, Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2011. – 210 с.uk_UA
dc.relation.references13. Шульга Н. М., Млечко Л. А. Санітарія та гігієна. Навчальний посібник. – К.: ІПДО НУХТ, 2011. – 34 с. 19.uk_UA
dc.relation.references14. Мохняк С.М. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. – Львів: вид. НУ ,,Львівська політехніка”, 2009. 264 сuk_UA
dc.identifier.citationenHrynenko A.O. The project of a workshop for butter production by method with the organization of secondary raw material processing of 56 t of whole milk processing capacity per 24 hours : bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / A.O. Hrynenko. — Ternopil : TNTU, 2023. — 53 p.uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Показва се в Колекции:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файлове в Този Публикация:
Файл Описание РазмерФормат 
Гриненко Авторська довідка.docx25,18 kBMicrosoft Word XMLИзглед/Отваряне
КР_Гриненко А..pdf2,76 MBAdobe PDFИзглед/Отваряне


Публикацияте в DSpace са защитени с авторско право, с всички права запазени, освен ако не е указно друго.

Админ Инструменти