Моля, използвайте този идентификатор за цитиране или линк към този публикация: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41931
Заглавие: Проєкт цеху виробництва кисломолочного сиру та сиркових виробів потужністю 60т молока незбираного молока за добу
Други Заглавия: The project of a dairy factory for curd and curd articles making with 60 t of whole milk processing capacity per 24 hours
Автори: Ганущин, Тарас Олегович
Hanushchyn, Taras
Affiliation: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001
Bibliographic description (Ukraine): Ганущин Т. О. Проєкт цеху виробництва кисломолочного сиру та сиркових виробів потужністю 60т молока незбираного молока за добу : кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / Т. О. Ганущин. — Тернопіль : ТНТУ, 2023. — 61 с.
Bibliographic description (International): Hanushchyn T.O. The project of a dairy factory for curd and curd articles making with 60 t of whole milk processing capacity per 24 hours : bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / T.O. Hanushchyn. — Ternopil : TNTU, 2023. — 61 p.
Дата на Публикуване: Юни-2023
Submitted date: Юни-2023
Date of entry: 27-Юни-2023
Издател: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Country (code): UA
Place of the edition/event: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Supervisor: Сторож, Людмила Анатоліївна
Storozh, Liudmyla
Committee members: Кравець, Олег Ігорович
Kravets, Oleh
UDC: 637.1
Ключови Думи: молоко
сир кисломолочний
сквашування
сиркові вироби
технологія сиру кисломолочного
milk
curd
acidification
curd articles,
technology of curd
Number of pages: 61
Резюме: У кваліфікаційній роботі розроблено проєкт цеху виробництва кисломолочного сиру. Цей продукт як напівфабрикат буде використано також для різних сиркових виробів. Виробництвом передбачено виготовлення запроєктованого асортименту продукції, котра відповідає вимогам, а саме сир м’який дієтичний нежирний плодово-ягідний, сирки з корицею нежирні, сирок з лимоном в шоколаді, сирок із ваніліном глазурований. Обладнання, що використовують на підприємстві, покращує ефективність роботи і процесів, збільшує продуктивність та покращує якість готової продукції, також зменшує людський фактор в технологічному процесі. У розділі 1 наведена технологічна частина щодо сиру кисломолочного, в якій зроблено розрахунок продуктів заданого асортименту, описано технологічний процес для виробництва сиру, вимоги до якості сировини для виготовлення сиру, нормативну характеристику готової продукції, порядок контролю кисломолочного сиру на всіх стадіях виробництва, розраховано та підібрано технологічне обладнання, яке застосовується для виготовлення даного асортименту, а також зроблені розрахунки площ приміщень виробництва. У розділі 2 висвітлена економічна частина даного проєкту. У розділі 3 описано порядок дій з потерпілими від ураження струмом, заходи боротьби з пожежами . Перераховано список літератури, що використовувалась.
In the qualifying work developed a project of a workshop for the production of curd. This product will also be used as a semi-finished product for various cheese products. Production includes manufacturing of the designed products assortment that meet the requirements, namely soft diet low-fat cheese with fruit and berry, low-fat curd articles with cinnamon, curd articles with lemon in chocolate, glazed curd articles with vanilla. The equipment used at the enterprise improves efficiency of work and processes, increases productivity and improves quality of the finished products, also reduces the human factor in the technological process. In Chapter 1 described the technological part of the production of curd; described the calculation of the products of the given range and technological process for the production of cheese; given requirements for the quality of raw materials for production of cheese, regulatory characteristics of finished products, procedure control of curd at all stages of production; calculated and selected the technological equipment used for the production of this assortment and made calculations of the areas of the production premises. Chapter 2 covers the economic part of this project. Chapter 3 describes the procedure for dealing with electrocution victims, firefighting measures. The list of used literature is listed in the end.
Content: Вступ ..5 1 Технологічна частина …6 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту ...6 Таблиця вихідних даних для розрахунку продуктів ...6 Схема напрямів технологічної переробки сировини ....7 Сировинно-продуктовий розрахунок …8 Зведена таблиця розрахунку продуктів …13 Вибір та обґрунтування технологічних процесів і режимів виробництва молочних продуктів …14 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів ....14 Опис загальних операцій виробництва молочних продуктів ..26 Опис технології виробництва молочних продуктів запрєктованого асортименту ...28 Нормативні характеристики молочних продуктів запроєктованого асортименту …30 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту ...33 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання ...41 Підбір технологічного обладнання ...43 Розрахунок площ виробничих і допоміжних приміщень ….48 2 Техніко-економічне обґрунтування ...51 3 Безпека життєдіяльності, основи охорони праці …56 Список використаних літературних джерел ....60
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41931
Copyright owner: © Ганущин Т.О., 2023
References (Ukraine): 1. Домарецький В.А., Остапчук М.В., Українець А.І. Технологія харчових продуктів. К.: НУХТ, 2003. -568с.
2. Деклараційний ПАТ. UA 64120А, A 23C19/00. Спосіб виготовлення кисломолочного сиру/ Черевко О.І., Козлов В.М. № 200301053; заявл. 21.01.3013; опуб. 16.02.2004; Бюл №2.
3. Грек О.В., Скорченко Т.А. Технологія сиру кисломолочного та сиркових виробів. К.: Нухт, 2009. – 235с.
4. Скарбовійчук О. М., Кочубей-Литвиненко О. В., Чернюшок О. А., Федоров В. Г. Хімічний склад і фізичні характеристики молочних продуктів: довідник. - К. : НУХТ, 2012. - 311 с.
5. Фролова Н. Е. Основи конструювання нових харчових продуктів. К.: НУХТ, 2010. – 207 с.
6. Горбатова К.К. Біохімія молока та молочних продуктів. М .: «Колос», 1997. – 105с.
7. Хімічний склад і фізичні характeристики молочних продуктів. Довідник / О. М. Скарбовійчук, О. В. Кочубей-Литвиненко, О. А. Чернюшок, В. Г. Федоров.– К.: НУХТ, 2012. – 311с.
8. Сухенко Ю.Г., Поліщук Г.Є., Раманаускас Р.Й., Шингарева Т.І. Технологія сиру: підручник / За ред. Ю.Г. Сухенка. – К.: ЦП «Компринт», 2015. - 412 с.
9. Поліщук Г.Є., Грек О.В., Скорченко Т.А. та ін. Технологічні розрахунки у молочній промисловості: навч. посіб. –К.: НУХТ, 2013. – 394 с.
10. Гігієнічна класифікація праці за показниками шкідливості і небезпечності факторів виробничого середовища, важкості та напруженості трудового процесу Ц Охорона праці. -1998. - № 6.
11. Геврик Є О. Охорона праці. - К.: Ельга; Ніка-Центр, 2003. - 280 с.
12. Желібо Є П., Заверуха Н. М., Зацарний В, В. Безпека життєдіяльності / За ред. Є П. Желібо. - К.: Каравела, 2010. - 328 с.
13. Катренко Л. А, Пістун і П. Охорона праці в галузі освіти. - К.: Університетська книга; Суми, 2001. - 340 с.
14. Трахтенберг І.М. Гігієна праці та виробнича санітарія / І. М  Трахтенберг І. М., Коршун М. М., О. В. Чебанова. – Київ, 1997. – 462 с.
Content type: Bachelor Thesis
Показва се в Колекции:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файлове в Този Публикация:
Файл Описание РазмерФормат 
Ганущин_авторська_довідка.doc153,5 kBMicrosoft WordИзглед/Отваряне
КР_Ганущин Т..pdf4,19 MBAdobe PDFИзглед/Отваряне


Публикацияте в DSpace са защитени с авторско право, с всички права запазени, освен ако не е указно друго.

Админ Инструменти