Please use this identifier to cite or link to this item: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/40728
Title: Методичні рекомендації для самостійної роботи з навчальної дисципліни «Товарознавство» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти усіх форм навчання за освітньо – професійною програмою 076 «Підприємництво, торгівля та біржова справа» галузі знань 07»Управління та адміністрування», спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»
Authors: Артеменко, Людмила Борисівна
Bibliographic description (Ukraine): Методичні рекомендації для самостійної роботи з навчальної дисципліни «Товарознавство» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти усіх форм навчання за освітньо – професійною програмою 076 «Підприємництво, торгівля та біржова справа» галузі знань 07»Управління та адміністрування», спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність / Укладач: Л.Б. Артеменко. — Тернопіль: ТНТУ, 2022. — 34 с.
Issue Date: 2022
Date of entry: 17-Feb-2023
Publisher: Тернопільський національний технічний університет ім. Івана Пулюя
Country (code): UA
Place of the edition/event: Тернопіль, ТНТУ імені Івана Пулюя, кафедра економіки та фінансів
Keywords: асортимент
номенклатура
товарознавство
якість товарів
зберігання товарів
Page range: 1-34
Abstract: Методичні рекомендації складено таким чином, щоб проконтролювати засвоєння основних питань кожної теми курсу, термінів та категорій, підкріплених творчими завданнями, темами рефератів, презентацій із посиланнями кожного із них на Інтернет-джерела, термінологічним словником із дисципліни «Товарознавство», орієнтовними питаннями підсумкової атестації (екзамену), методами контролю та критеріями оцінювання результатів навчання студентів, посиланнями на Інтернет-джерела для їх підготовки Мета самостійної роботи: забезпечення глибокого і всебічного засвоєння основних проблем курсу навчання, активізація засвоєння знань, розвиток вміння студентів самостійно мислити та успішно застосовувати теоретичні знання на практиці.
Description: Самостійна робота студентів є обов’язковою формою навчання і відіграє значну роль у навчальному процесі: сприяє розширенню, поглибленню, закріпленню знань студентів, формуванню наукового економічного мислення на базі вивченого матеріалу, набуттю навичок науково-дослідницької роботи, вмінню аналізувати науковий текст, давати оцінки суджень інших авторів, робити висновки та узагальнення. Матеріал методичних рекомендацій повинен стати вагомим доробком в процесі самостійного опрацювання тем дисципліни і посприяє стимулюванню формування потреби постійного пошуку, пізнавальній мотивації, професійному самовизначенню з урахуванням вимог сучасності.
Content: Анотація...4 Тема No1 Товарознавство як наука про товари ...6 Тема No2 Споживна цінність та споживні властивості товарів...6 Тема No3 Класифікація товарів ...7 Тема No4 Характеристика товарного асортименту та номенклатури...8 Тема No5 Інформація про товар...9 Тема No6 Кодування товарів ...10 Тема No7 Якість товарів ...11 Тема No8 Стандартизація товарів ..13 Тема No 9 Сертифікація та оцінка відповідності...14 Тема No 10 Ідентифікація та фальсифікація товарів ...14 Тема No 11 Основи пакування та зберігання товарів ...15 Термінологічннй словник з дисципліни «Товарознавство»...17 Орієнтовні питання підсумкової атестації (екзамену)... 29 Методи контролю та критерії оцінювання результатів навчання студентів ...31 Рекомендована література ...32
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/40728
URL for reference material: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2657-12
http://www.162.com.ua/cert-/equipment-technological-food
https://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/1184-2015-п
References (Ukraine): 1. Товарознавство та комерційна діяльність: підручник / В. Л. Дикань, А. О. Каграманян, Н. Є. Каличева та ін. Харків: УкрДУЗТ, 2018. 362 с.
2. Титаренко Л.Д. Теоретичні основи товарознавства: навч. посіб. К.: Центр Навчальної літератури, 2015. 207 с.
3. Сирохман І.В. Товарознавство продовольчих товарів: підручник / І.В. Сирохман, І.М. Задорожній, П.Х. Пономарьов. - 4-е вид., переробл. і допов. К.: Лібра, 2017. 660 с.
4. Мельник Т.Ю. Товарознавство: підручник (для студентів економічних спеціальностей) [Електронне видання]. Житомир: Державний університет «Житомирська політехніка», 2020. 364 с.
5. Сенсорний аналіз харчових продуктів: навч. посібник / Гладкий Ф.Ф., Тимченко В.К., Некрасов П.О. та інші. Харків: Технологічний Центр, 2018.132 с.
6. Оснач О.Ф. Товарознавство: навчальний посібник. Київ: Центр навчальної літератури, 2017. 219 с.
7. Теоретичні основи товарознавства: навч. посіб. у структурно-логічних схемах / А. А. Дубініна, Г. В. Дейниченко, Т. В. Щербакова та ін. Харків: ХДУХТ, 2014. 180 с.
8. Грищенко О. Ф. Стандартизація та сертифікація товарів і послуг: конспект лекцій. Суми: Сумський державний університет, 2019. 54 с.
9. Захарчин Р.М., Павлишин М.Л., Ковальчук Х.І. Товарознавство пакувальних матеріалів і тари: навч-методичний посібник. Львів: ЛІЕТ, 2015. 308с.
10. Довідник товарознавця. Продовольчі товари: навч. посіб. / Загородній А. Г. та ін.; за ред. С. В. Князя. Львів: Львівська політехніка, 2016. 340 с.
11. Теоретичні основи товарознавства: підручник / І. М. Байдакова, Л. I. Байдакова, Л. М. Губа, В. Я. Плахотін, О. В. Шегінський. Луцьк: РВВ ЛНТУ, 2016. 284 с.
12. Загальні методи визначення якості та безпеки споживчих товарів: навч.-практ. посіб. / Петрова І. А., Петров С. О., Кричковська Л. В., Дубоносов В. Л. Харків: ФОП Крамаренко Ю.М., 2017. 233 с.
13. Товарознавство та комерційна діяльність: підручник / В. Л. Дикань та ін. Харків: УкрДУЗТ, 2018. 369 с.
14. Бондарчук М. Є. Товарознавство (Теоретичні основи товарознавства): конспект лекцій. Кривий Ріг, 2017. 114 с.
15. Промислове товарознавство: навчально-методичний комплекс [Електронний ресурс]: навч. посіб. / Гавриш Ю.О., Царьова Т.О., Кубишина Н.С.; КПІ ім. Ігоря Сікорського. Київ: КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021. 92 с.
16. Байдакова Л. І. та ін. Теоретичні основи товарознавства: підручник / Л. І. Байдакова та ін. Л.: ЛНТУ, 2016. 284 с.
17. Бондарчук М. Є. Товарознавство (Теоретичні основи товарознавства): конспект лекцій. Кривий Ріг: ДонНУЕТ, 2017. 114 с.
18. Товарознавство і торговельне підприємництво: навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / А.А. Мазаракі, Н.В. Притульська, В.А. Осика та ін.; за ред. А.А. Мазаракі. Київ: Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2014. 652 с.
19. Борисенко О. С., Фісун Ю. В. Тенденції розвитку товарознавства в сучасних умовах. Електронне фахове видання Мукачівського державного університету «Економіка та суспільство», 2017. Вип. 13. https://economyandsociety.in.ua/
20. Конспект лекцій з дисципліни «Товарознавство» для молодших бакалаврів спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», денної та заочної форм навчання. / Укл.: І.Ю. Кутліна / К.: Університет «Україна», 2021. 108 с.
21. «Товарознавство: сьогодення і майбутнє», Всеукраїнська науково- практична конференція (2020: Товарознавство: сьогодення і майбутнє: збірник праць Всеукраїнської науково-практичної конференції, 20 лютого 2020 р. / заг. редакція: Н.І. Трішкіна, С.І. Гребінська, О.І. Кирилюк; МОН України, Хмельницька обласна державна адміністрація, Хмельницька обласна рада [та 3 інших]. Хмельницький: А.А. Цюпак, 2020. 225 с.
Content type: Methodical recommendations
Appears in Collections:Навчальні матеріали кафедри економіки та фінансів

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Сам. робота (Товар.).docx473,15 kBMicrosoft Word XMLView/Open
Artemenko_Metod_rek_Tovaroznavstvo.pdf1,09 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

Admin Tools