Por favor use este identificador para citas ou ligazóns a este item: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/40225
Rexistro de metadatos completo
Campo DCValorIdioma
dc.contributor.advisorАндрушків, Богдан Миколайович-
dc.contributor.advisorAndrushkiv, Bohdan-
dc.contributor.authorСотула, Юрій Федорович-
dc.contributor.authorSotula, Yurij-
dc.date.accessioned2023-01-19T07:10:45Z-
dc.date.available2023-01-19T07:10:45Z-
dc.date.issued2022-12-
dc.identifier.citationСотула Ю. Ф. Підвищення ефективності управління фінансово-економічними процесами підприємства ресторанного господарства (на прикладі ресторану “Оскар”) : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 241 - готельно-ресторанна справа / наук. кер. Б. М. Андрушків. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2022. 114 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/40225-
dc.description.abstractСотула Ю. Ф. Підвищення ефективності управління фінансово- економічними процесами підприємства ресторанного господарства (на прикладі ресторану “Оскар”). Кваліфікаційна робота магістра (114 с., 15 рис., 22 табл., 45 літ. джерел) за спеціальністю 241 “Готельно-ресторанна справа”. – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. Факультет економіки та менеджменту. – Тернопіль, 2022. Дана магістерська робота присвячена розгляду питань підвищення ефективності управління фінансово-економічними процесами підприємства ресторанного господарства у сучасних умовах його функціонування. У процесі дослідження розглянуто питання щодо ринку послуг підприємств харчування найбільших міст, основних фінансово-економічних процесів у діяльності підприємств ресторанного господарства, а також фінансово-економічний механізм регулювання розвитку вітчизняного ресторанного господарства. У роботі досліджено специфіку діяльності вітчизняного ресторанного бізнесу у контексті управління його фінансово-економічними процесами, визначено основні управлінські процеси ресторану “Оскар”, проаналізовано фінансово- господарську діяльність ресторанного закладу. З метою забезпечення ефективності управління фінансово-економічними процесами ресторану запропоновано заходи з удосконалення ефективності управління основними виробничими процесами у діяльності ресторанного закладу як можливість усуненя дефектної продукції, застосування організаційно-інформаційного механізму управління розвитком, впровадження програми розвитку персоналу. Практична значимість роботи. Результати проведеного дослідження створюють основу для подальших досліджень і практичного вирішення проблеми підвищення ефективності управління фінансово-економічними процесами підприємства ресторанного господарства за допомогою використання та впровадження запропонованих пропозицій та заходів і можуть бути використані рестораном “Оскар” у процесі фінансово-економічної діяльності.uk_UA
dc.description.abstractSotula Y. F. Increasing the efficiency of managing the financial and economic processes of a restaurant enterprise (using the example of the restaurant “Oscar”). Master’s qualification work (114 p., 15 fig., 22 table, 45 lit. sources) in specialty 241 “Hotel and restaurant business”. – Ternopil Ivan Pulyuj’s National Technical University. Faculty of Economics and Management. – Ternopil, 2022. This master’s thesis is devoted to the consideration of issues of increasing the efficiency of management of financial and economic processes of a restaurant enterprise in the modern conditions of its operation. In the course of the study, the issue of the market of catering services in the largest cities, the main financial and economic processes in the activity of restaurant enterprises, as well as the financial and economic mechanism for regulating the development of the domestic restaurant industry was considered. The work examines the specifics of the domestic restaurant business in the context of managing its financial and economic processes, defines the main management processes of the restaurant “Oscar”, and analyzes the financial and economic activity of the restaurant. In order to ensure the effectiveness of the management of the financial and economic processes of the restaurant, measures are proposed to improve the effectiveness of the management of the main production processes in the activity of the restaurant as an opportunity to eliminate defective products, the use of an organizational and informational development management mechanism, and the implementation of a personnel development program. Practical significance of the work. The results of the conducted research create a basis for further research and a practical solution to the problem of increasing the efficiency of managing the financial and economic processes of the restaurant business enterprise through the use and implementation of the proposed proposals and measures and can be used by the restaurant “Oscar” in the process of financial and economic activity.uk_UA
dc.format.extent1-114-
dc.language.isoukuk_UA
dc.subject241uk_UA
dc.subjectготельно-ресторанна справаuk_UA
dc.subjectресторанuk_UA
dc.subjectресторанний закладuk_UA
dc.subjectфінансово-економічні процесиuk_UA
dc.subjectбізнес-процесиuk_UA
dc.subjectбізнес-середовищеuk_UA
dc.subjectорганізаційно-інформаційний механізмuk_UA
dc.subjectресурсиuk_UA
dc.subjectзабезпеченняuk_UA
dc.subjectфінансові показникиuk_UA
dc.subjectперсоналuk_UA
dc.subjectrestaurantuk_UA
dc.subjectrestaurant establishmentuk_UA
dc.subjectfinancial and economic processesuk_UA
dc.subjectbusiness processesuk_UA
dc.subjectbusiness environmentuk_UA
dc.subjectorganizational and information mechanismuk_UA
dc.subjectprovisionuk_UA
dc.subjectfinancial indicatorsuk_UA
dc.subjectresourcesuk_UA
dc.subjectpersonneluk_UA
dc.titleПідвищення ефективності управління фінансово-економічними процесами підприємства ресторанного господарства закладу ресторанного господарства (на прикладі ресторану «Оскар»)uk_UA
dc.title.alternativeIncreasing the efficiency of managing the financial and economic processes of a restaurant enterprise (using the example of the restaurant “Oscar”)uk_UA
dc.typeMaster Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Сотула Юрій Федорович, 2022uk_UA
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.format.pages114-
dc.subject.udc338.488uk_UA
dc.relation.references1. Аветисова А. О., Палій Н. С. Економіка ресторанного господарства: навч.-метод. посіб. Донецьк: ДонНУЕТ, 2010. 174 с.uk_UA
dc.relation.references2. Азарян Е. М. Споживчий ринок: становлення й розвиток: монограф. НАН України, Ін-т економіки пром-сти. Донецьк, 2012. 304 с.uk_UA
dc.relation.references3. Андрушків Б. М., Харів П. С., Кирич Н. Б. Економіка підприємства: посіб. з самост. вивч. курсу. Тернопіль: ТІСІТ, 2007. 312 с.uk_UA
dc.relation.references4. Андрушків Б. М., Кузьмін О. Є. Основи менеджменту: методичні положення та приклади, механізми: друге вид., перероб. і доп. Тернопіль: Лілея, 1997. 292 с.uk_UA
dc.relation.references5. Архіпов В. В. Організація ресторанного господарства: навч. посіб. К.: Центр учбової літератури; Фірма “Інкос”, 2007. 280 с.uk_UA
dc.relation.references6. Базилюк Я. Б. Конкурентоспроможність національної економіки: сутність та умови забезпечення. К.: НІС, 2012. С. 6-12.uk_UA
dc.relation.references7. Банько В. Г. Будівлі, споруди та обладнання туристських комплексів: навч. посібн., 2-е вид. К.: Дакор, 2008. 328 с.uk_UA
dc.relation.references8. Бачевський Б. Є., Заблодська І. В., Решетняк О. О. Потенціал і розвиток підприємства: навч. посіб. К.: Центр учбової літератури, 2009. 400 с.uk_UA
dc.relation.references9. Белопольська Т. В. Стратегічне управління розвитком підприємствами реального сектору економіки: механізми, методи, моделі: монограф. Т. В. Белопольська, В. М. Андрієнко, Я. В. Лендел, О. О. Плахотнік. Донецьк, 2012. 156 с.uk_UA
dc.relation.references10. Бойко М. Г., Гопкало Л. M. Організація готельного господарства: підручн. К.: Київ, нац. торг.-екон. ун-т, 2006. 448 с.uk_UA
dc.relation.references11. Бойко М. М. Соціальний капітал як чинник конкурентоспроможності підприємств сфери послуг. Теоретичні та прикладні питання економіки. 2014. Вип. 1. С. 486-495.uk_UA
dc.relation.references12. Василенко А. В. Менеджмент сталого розвитку підприємств: монограф. Київ: Центр уч. літ., 2015. 648 с.uk_UA
dc.relation.references13. Ганін В. І., Ганіна В. І., Гурова Н. В. Методологія соціально- економічних досліджень: навчальний посібник. Київ: Центр учбової літератури, 2008. 224 с.uk_UA
dc.relation.references14. Герасимчук В. Г. У пошуках успішної моделі економічного розвитку. Стратегічне управління національним економічним розвитком: монограф.: в 2 т. За заг. ред. О. В. Кендюхова. Донецьк: ДВНЗ Доннту, 2013. Т. 1, С. 85-96.uk_UA
dc.relation.references15. Гонта О. І. Політика транснаціоналізації економіки регіонів: теорія, методологія, практика: монографія. Чернігів: Чернігівський ЦНТЕІ, 2008. 496 с.uk_UA
dc.relation.references16. Городянська Л. В. Відтворювальні економічні ресурси: теорія та методологія обліку і аналізу: монографія. Київ: КНЕУ, 2013. 259 с.uk_UA
dc.relation.references17. Давидова О. Особливості застосування інновацій у розвиток туристичної галузі України. Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Економіка. 2015. № 7 (172). C. 65–69.uk_UA
dc.relation.references18. Захарченко В. І. Трансформаційні процеси у промислових територіальних системах України. Вінниця: Гіпаніс, 2004. 547 с.uk_UA
dc.relation.references19. Іванова В. В. Людський капітал як чинник забезпечення конкурентоспроможності підприємств туристичного бізнесу. Актуальні проблеми економіки. 2014. № 5 (155). С. 321-327.uk_UA
dc.relation.references20. Кочума І. Ю. Соціальний капітал яr чинник підвищення ефективності використання економічного потенціалу. Проблеми і перспективи розвитку банківської системи України, 2014. Вип. 40. С. 146-254.uk_UA
dc.relation.references21. Кузнецова Н. М. Основи економіки готельного та ресторанного господарства. К.: Інститут туризму, 1997. 176 с.uk_UA
dc.relation.references22. Мазаракі А. А., Пересічний М. І., Шаповал С. Л. Проектування закладів ресторанного господарства та ін: навч. посіб.: [для вищ. навч. закл.] / [за ред. А. А. Мазаракі. – 2-ге вид., переробл. та допов. – К.: Київ. нац. торг.- екон. ун-т, 2010. – 340 с.uk_UA
dc.relation.references23. Маргасова В. Г. Синергетичні детермінанти становлення та функціонування економічної системи в умовах нелінійності і глобального розвитку. Методологічне забезпечення транскордонної безпеки України в рамках політики Східного партнерства ЄС: монографія / наук. ред. О. І. Гонти. Чернігів, 2016. С. 41-53.uk_UA
dc.relation.references24. Мендела І. Я. Планування інноваційних стратегій підприємствами готельного бізнесу. Актуальні проблеми розвитку економіки регіону, 2013. Вип. 9 (1). С. 125-129.uk_UA
dc.relation.references25. Мікловда В. П., Брітченко І. Г., Кубіній Н. Ю., Дідович Ю. С. Ефективність стратегічного управління підприємствами: сучасні проблеми та перспективи їх вирішення: монографія. Полтава: ПУЕТ, 2013. 218 с.uk_UA
dc.relation.references26. Нечаюк Л. І., Телеш Н. О. Готельно-ресторанний бізнес: менеджмент. URL: http://tourlib.net/books_ukr/nechauk22.htm.uk_UA
dc.relation.references27. Ощипок І. М. Розвиток закладів ресторанного господарства на концептуальних засадах інновацій. Підприємництво і торгівля, 2017. Вип. 21. С. 101-105. URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Torg_2017_21_20uk_UA
dc.relation.references28. Поплавська А. В. Національно-культурні традиції харчування в сучасних ресторанах. URL: https://journalknukim. com.ua/index.php/culturology/article/download/60/226uk_UA
dc.relation.references29. Портер М. Стратегія конкуренції. Пер. з англ. А. Олійник, Р. Скільського. К.: Основи, 2007. 390 с.uk_UA
dc.relation.references30. П’ятницька Г. Т. Тенденції розвитку ресторанного господарства в Україні. Вісник КНТЕУ. 2010. № 8. С. 24-32.uk_UA
dc.relation.references31. Савченко В. Ф. Україна: шлях до економічного зростання через оптимізацію структурних перетворень. Стратегічні пріоритети розвитку промислового сектору економіки: колективна монографія / під ред. І. А. Косач. Ніжин: ФОП Лук’яненко В. В. ТПК “Орхідея”, 2015. С. 7-26.uk_UA
dc.relation.references32. Рябінчук М. В. Соціальний капітал: структура та зміст. Вісник Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут”. Філософія. Психологія. Педагогіка. 2012. № 2. С. 59-64.uk_UA
dc.relation.references33. Саух І. Оцінка наукових підходів до трактування сутності стратегії підприємства та її змістовні характеристики. Соціально-економічні проблеми і держава, 2016. Вип. 1 (14). С. 145-151.uk_UA
dc.relation.references34. Семенов В. Ф., Бортник Л. В. Франчайзинг як метод організації і розвитку готельного бізнесу. Вісник соціально-економічних досліджень. 2016. Вип. 2 (1). С. 68-75.uk_UA
dc.relation.references35. Свистович М. Б. Сутність та основні поняття стратегічного планування. Державне управління: теорія та практика. 2013. №2. С. 37-43. URL:http://nbuv.gov.ua/UJRN/Dutp_2013_2_6 (дата звернення: 22.09.2020).uk_UA
dc.relation.references36. Смагін В. Л., Яворська О. Г. Інноваційний потенціал підприємств сфери туризму та індустрії гостинності. Причорноморські економічні студії. 2018. Вип. 31. С. 100-105.uk_UA
dc.relation.references37. Смагін В. Л., Яворська О. Г. Метасоціальна складова капіталів підприємств сфери туризму: людський, соціальний та клієнтський капітали. Вісник КрНУ імені Михайла Остроградського. 2018. Вип. 2 (109). Ч. 1. С. 112- 118.uk_UA
dc.relation.references38. Тарасюк Р. М. Бізнес-план: розробка, обґрунтування та аналіз. Житомир: ЖДТУ, 2006. 419 с.uk_UA
dc.relation.references39. Фролова В. Ю. Стратегічний підхід в управлінні конкурентоспроможністю підприємства. Вісник Донецького національного університету, 2012. №1. С. 177-182.uk_UA
dc.relation.references40. Хомяков В. І. Управління потенціалом підприємства: навч. посіб. К.: Кондор, 2012. 400 с.uk_UA
dc.relation.references41. Шапуров О. О. Сутність, завдання та принципи антикризового управління. Держава та регіони. 2017. № 1. С. 228–232.uk_UA
dc.relation.references42. Шепеленко О. В., Антонова В. А. Напрямку розвитку ресторанного бізнесу в сучасних соціально-політичних умовах. Менеджер. Вісник Донецького державного ун-ту управління. Донецьк: Дондуу, 2014. № 3 (69). С. 206-211.uk_UA
dc.relation.references43. Школа І. М. Менеджмент туристичної індустрії: навчальний посібник / за ред. проф. І. М. Школи. Чернівці: Книги– ХХІ, 2005. 596 с.uk_UA
dc.relation.references44. Яворська О., Кравченко В., Сільченко О. Регіональний ринок туристичної сфери України в сучасних умовах соціалізації економіки. Сучасні особливості формування і управління інноваційним потенціалом регіонального розвитку туризму та рекреації: зб. тез доповідей міжнар. наук.-практ. конф. Тернопіль: ФОП Паляниця В.А. 2015. С. 244-247.uk_UA
dc.relation.references45. Яворська О. Г. Специфіка функціонування інноваційної туристичної індустрії на регіональному рівні. Регіональна політика: історія, політико- правові засади, архітектура, урбаністика: Мат. міжнар. наук.-практ. конф. Київ, 2017. Ч. ІІ. С. 291-296.uk_UA
dc.citation.spage1-
dc.citation.epage114-
dc.coverage.countryUAuk_UA
Aparece nas Coleccións241 — готельно-ресторанна справа

Arquivos neste item
Arquivo Descrición TamañoFormato 
Авторська довідкаСотула.doc47 kBMicrosoft WordVer/abrir
Магістерська Сотули в Elartu.pdfПідвищення ефективності управління фінансово-економічними процесами підприємства ресторанного господарства закладу ресторанного господарства (на прикладі ресторану «Оскар»)908,96 kBAdobe PDFVer/abrir


Todos os documentos en Dspace estan protexidos por copyright, con todos os dereitos reservados

Ferramentas administrativas