このアイテムの引用には次の識別子を使用してください: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/40164
完全メタデータレコード
DCフィールド言語
dc.contributor.advisorМельник, Лілія Миколаївна-
dc.contributor.advisorMelnyk, Liliya-
dc.contributor.authorЯремчук, Руслана Юріївна-
dc.contributor.authorYaremchuk, R.-
dc.date.accessioned2023-01-11T10:36:50Z-
dc.date.available2023-01-11T10:36:50Z-
dc.date.issued2022-12-
dc.identifier.citationФормування стратегії інноваційного розвитку закладу ресторанного господарства (на прикладі ТОВ «Україна Ресторан») : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 241 - готельно-ресторанна справа / наук. кер. Л. М. Мельник. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2022. 94 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/40164-
dc.description.abstractЯремчук Р.Ю. «Формування стратегії інноваційного розвитку закладу ресторанного господарства (на прикладі ТОВ «Україна Ресторан»)». Кваліфікаційна робота магістра (94 с., 11 рис., 10 табл., 34 літ. джерел) на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр» за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа». Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, факультет економіки та менеджменту. Тернопіль, 2022. Магістерська робота присвячена дослідженню теоретичних і розробленню практичних рекомендацій щодо формування стратегії інноваційного розвитку закладу ресторанного бізнесу. У роботі: досліджено еволюцію уявлень про інновації та інноваційний розвиток; вивчено сутність поняття середовища, що сприяє підвищенню інноваційної активності підприємств ресторанного бізнесу; описано концептуальні засади механізму формування та реалізації стратегії інноваційного розвитку закладу харчування; здійснено аналіз факторів впливу на формування стратегії інноваційного розвитку закладів ресторанного бізнесу; висвітлено загальну техніко-економічну характеристику діяльності ТОВ «Україна Ресторан»; здійснено аналіз стану системи управління трудовими ресурсами як фактора інноваційного розвитку ТОВ «Україна Ресторан»; розроблено маркетингову стратегію ТОВ «Україна Ресторан» з метою забезпечення інноваційного розвитку; обґрунтовано доцільність розробки нового раціону харчування для клієнтів («флекситаріанська дієта»), як новий напрям споживчих переваг відвідувачів ресторану; сформовано пропозицію з розробки стратегії управління трудовими ресурсами у контексті забезпечення інноваційного розвитку ТОВ «Україна Ресторан».uk_UA
dc.description.abstractYaremchuk R. Formation of innovative development strategy of a restaurant business enterprise (LLC “Ukraine Restaurant” as a case study). Master’s thesis (94 p., 11 fig., 10 tabl., 34 lit.) for obtaining the educational qualification of «Master» in the specialty 241 «Hotel, Restaurant and Catering». Ternopil Ivan Puluj National Technical University, faculty of Economics and Management. Ternopil, 2022. The master's thesis is devoted to theoretical research and the development of practical recommendations for the formation of a strategy for the innovative development of a restaurant business. In this paper, there were: studied the evolution of ideas about innovation and innovative development; studied the essence of the concept of the environment, which contributes to the increase of innovative activity of restaurant business enterprises; described the conceptual principles of formation and implementation mechanism of the innovative development strategy of the catering establishment; carried out an analysis of influencing factors on the formation of the innovative development strategy of restaurant business establishments; described the general economic activity of the LLC “Ukraine Restaurant”; carried out an analysis of the state of the labor resources management system as a factor in the innovative development of LLC “Ukraine Restaurant”; developed the marketing strategy of LLC “Ukraine Restaurant” in order to ensure innovative development; substantiated the feasibility of developing a new diet for customers (“flexitarian diet”) as a new direction of consumer preferences of restaurant visitors is; formed a proposal for the development of a labor resource management strategy in the context of ensuring the innovative development of LLC “Ukraine Restaurant”.uk_UA
dc.format.extent1-94-
dc.language.isoukuk_UA
dc.subject241uk_UA
dc.subjectготельно-ресторанна справаuk_UA
dc.subjectуправлінняuk_UA
dc.subjectстратегіяuk_UA
dc.subjectінноваційний розвитокuk_UA
dc.subjectефективністьuk_UA
dc.subjectприбутокuk_UA
dc.subjectпідприємствоuk_UA
dc.subjectраціон харчуванняuk_UA
dc.subjectпроектне рішенняuk_UA
dc.subjectmanagementuk_UA
dc.subjectstrategyuk_UA
dc.subjectinnovative developmentuk_UA
dc.subjectefficiencyuk_UA
dc.subjectprofituk_UA
dc.subjectenterpriseuk_UA
dc.subjectdietuk_UA
dc.subjectproject solutionuk_UA
dc.title«Формування стратегії інноваційного розвитку закладу ресторанного господарства (на прикладі ТОВ «Україна Ресторан»)»uk_UA
dc.title.alternativeFormation of innovative development strategy of a restaurant business enterprise (LLC “Ukraine Restaurant” as a case study)uk_UA
dc.typeMaster Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Яремчук Руслана Юріївна, 202uk_UA
dc.format.pages94-
dc.subject.udc330.334uk_UA
dc.relation.references1. Адаменко О.А. Концептуальні засади інноваційного розвитку підприємств // Наукові праці Національного унівесритету харчових технологій. 2010. № 35. С. 5-10.uk_UA
dc.relation.references2. Андрушків Б.М., Мельник Л.М. Прикладні аспекти рину інновацій: навч.посібник. Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2015. 108 с.uk_UA
dc.relation.references3. Андрушків Б.М. Інноваційна політика / Б.М. Андрушків, Ф.В. Бортняк, Ю.Я. Вовк та ін.; за заг. ред. Б.М. Андрушківа. Тернопіль: ТзОВ «Терно-Граф», 2012. 484 с.uk_UA
dc.relation.references4. Андрушків Б.М., Кирич Н.Б., Погайдак О.Б., Мельник Л.М., Шерстюк Р.П., Співак С.М. Стратегія розвитку консалтингу в системі управління інноваційним розвитком підприємства // Вісник Приазовського державного технічного університету. Серія: Економічні науки: 36. наук, праць. Маріуполь: ДВНЗ «Приазовський державний технічний університет», Вип. 32. Т.1, 2016. С. 141-149.uk_UA
dc.relation.references5. Бажал Ю.М. Інноваційна теорія економічного розвитку: М. Туган-Барановський, Й. Шумпетер і проблеми перехідної економіки України // Наукові записки. 2000. Т.18. Економічні науки. С. 3-7.uk_UA
dc.relation.references6. Бойко О.Б. Комбіновано-інноваційні підходи до формування організаційного механізму управління чинниками ефективної діяльності підприємства в умовах економічних ризиків): колективна монографія / О.Б. Бойко, Л.М. Мельник, В.А. Паляниця, О.Б. Погайдак, Р.П. Шерстюк; за заг. ред. Б.М. Андрушківа. Тернопіль: ТзОВ «Терно-граф», 2015. 408 с.uk_UA
dc.relation.references7. Ватченко О.Б., Ватченко Б.С., Черевко О.Л. Інноваційний розвиток підприємства: навч. посібник. Дніпро: Акцент ПП, 2017. 404 с.uk_UA
dc.relation.references8. Волосковець Н.Ю. Корпоративна соціальна відповідальність підприємств як основа інноваційного розвитку сучасної економіки // Наукові праці КНТУ. Серія: Економічні науки. 2010. Вип. 17. С. 125-131.uk_UA
dc.relation.references9. Гаркавенко С.С. Маркетинг: підручник. 5-е вид., доп. Київ: Лібра, 2007. 717 с.uk_UA
dc.relation.references10. Геєць В.М., Семиноженко В.П. Інноваційні перспективи України. Харків: Константа, 2006. 272 с.uk_UA
dc.relation.references11. Гринько Т.В. Формування системи управління інноваційним розвитком підприємств // Вісник Хмельницького національного університету. 2010. №4. Т.2. С. 39-43.uk_UA
dc.relation.references12. Гриньов А.В. Інноваційний розвиток промислових підприємств: концепція, методологія, стратегічне управління. Х.: ІНЖЕК, 2003. 308 с.uk_UA
dc.relation.references13. Іжевський В.В. Економічна суть інновації та інноваційної діяльності підприємств // Науковий вісник Національного лісотехнічного університету України. 2010. Вип. 20.3. С. 121-127.uk_UA
dc.relation.references14. Ілляшенко С.М., Біловодська О.А. Управління інноваційним розвитком промислових підприємств: монографія. Суми: Університетська книга, 2010. 281 c.uk_UA
dc.relation.references15. Ілляшенко С.М. Маркетинг. Менеджмент. Інновації: монографія. Суми: ТОВ «Друкарський дім «Папірус», 2010. 623 с.uk_UA
dc.relation.references16. Інноваційний розвиток підприємства: навчальний посібник / За ред. П.П. Микитюка. Тернопіль: ПП «Принтер Інформ», 2015. 224 с.uk_UA
dc.relation.references17. Ємельянов О.Ю. Інноваційний розвиток підприємств: сутність, послідовність оцінювання та перешкоди на його шляху. Ефективна економіка. 2020. № 11. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=8329 (дата звернення: 08.12.2022).uk_UA
dc.relation.references18. Захарченков О.С. Проблеми інноваційного розвитку промислових підприємств в Україні та формування стратегій інноваційних перетворень // Бізнес Інформ. № 2. 2012. С. 57-61.uk_UA
dc.relation.references19. Космидайло І. Інноваційна спрямованість як засіб економічного росту // Актуальні проблеми економіки. 2006. №6(60). С. 112-118.uk_UA
dc.relation.references20. Крикуненко Д.О. Проблеми впровадження інновацій на підприємствах // Маркетинг і менеджмент інновацій. 2011. №4. Т. І. С. 45-49.uk_UA
dc.relation.references21. Мазаракі А.А. Інноваційний потенціал України: монографія / за заг. ред. А.А. Мазаракі // А.А. Мазаракі, Т.М. Мельник, В.В. Юхименко, В.М. Костюченко, Л.П. Кудирко та ін. К.: Київ, нац. торг.-екон. ун-т, 2012. 592 с.uk_UA
dc.relation.references22. Марченко О.В. Визначення необхідних і достатніх умов для інноваційного розвитку підприємства // Актуальні проблеми економіки. 2008. №6. С. 158-164.uk_UA
dc.relation.references23. Мосій О., Кужда Т. Сталий розвиток економіки та пріоритетні напрями інноваційної діяльності [Електронний ресурс] // Соціально-екномічні проблеми і держава. Вип. 1(4). 2011. Режим доступу : http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2011/11mobnid.pdf.uk_UA
dc.relation.references24. Нагорняк Г., Малюта Л., Мельник Л., Шерстюк Р. Організаційно-економічні засади розвитку інноваційного процесу вітчизняних закладів готельно-ресторанної сфери в туристичному контексті [Електронний ресурс] // Соціально-економічні проблеми і держава. 2017. Вип. 1(16). С. 148-158. Режим доступу до журн.: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2017/17nhsvtk.pdf.uk_UA
dc.relation.references25. Міценко Н.Г., Міщук А.І. Розвиток підприємства на основі інформаційного та інноваційного потенціалу. Науковий вісник Одеського національного економічного університету. 2016. № 4(236). С. 191-204.uk_UA
dc.relation.references26. Найдюк В.С. Сутність та передумови інноваційного розвитку підприємств. Маркетинг і менеджмент інновацій. 2013. № 4. С. 251-263.uk_UA
dc.relation.references27. Офіційний сайт кампанії UA Plant-Based. Режим доступу: https://uaplantbased.com.ua/.uk_UA
dc.relation.references28. Трифилова А.О. Роль інновацій в процесі формування стратегії підприємства // Менеджмент в Україні і за кордоном. 2000. № 3. C. 34-38.uk_UA
dc.relation.references29. Федишин І.Б. Етимологічне походження та теоретичні засади категорії «інновація» та її класифікаційні ознаки // Вісник Вінницького політехнічного інституту. Вінниця, 2012. №3. С. 42-47.uk_UA
dc.relation.references30. Федулова І.В. Теоретичні положення з визначення категорій інноваційний процес і інноваційна діяльність // Проблеми науки: міжгалузевий науково-практичний журнал. 2007. №8. С. 2-7.uk_UA
dc.relation.references31. Флекситаріанство та його переваги // Українська молодь: Інтернет-версія всеукраїнської газети. Лютий 2022. Режим доступу: https://www.ukrmol.kiev.ua/2022/02/blog-post_29.html?m=1.uk_UA
dc.relation.references32. Харів П.С. Інноваційна діяльність підприємства та економічна оцінка інноваційних процесів: монографія. Тернопіль: «Економічна думка», 2003. 326 с.uk_UA
dc.relation.references33. Чорна М.В., Глухова С.В. Оцінка ефективності інноваційної діяльності підприємств: монографія. Харків: ХДУХТ, 2012. 210 с.uk_UA
dc.relation.references34. Ящук О., Миськова Н. Чинники і розвиток інноваційного підприємства [Електронний ресурс] // Буковинський державний фінансово-економічний університет. Режим доступу: http://www.rusnauka.com/6_PNI_2012/Economics/10_102791.doc.htm.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Українаuk_UA
dc.citation.spage1-
dc.citation.epage94-
dc.coverage.countryUAuk_UA
出現コレクション:241 — готельно-ресторанна справа

このアイテムのファイル:
ファイル 記述 サイズフォーマット 
Авторська довідка_Яремчук.doc47,5 kBMicrosoft Word見る/開く
Авторська довідка_Яремчук.pdf269,34 kBAdobe PDF見る/開く
Яремчук Р._робота готова.pdf«Формування стратегії інноваційного розвитку закладу ресторанного господарства (на прикладі ТОВ «Україна Ресторан»)»1,04 MBAdobe PDF見る/開く


このリポジトリに保管されているアイテムはすべて著作権により保護されています。

管理ツール