Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/39426
Tüm üstveri kaydı
Dublin Core AlanıDeğerDil
dc.contributor.advisorОсухівська, Галина Михайлівна-
dc.contributor.advisorOsukhivska, Halyna-
dc.contributor.authorОльховецька, Христина Андріївна-
dc.contributor.authorOlkhovetska, Khrytsyna Andriivna-
dc.date.accessioned2022-12-21T13:48:28Z-
dc.date.available2022-12-21T13:48:28Z-
dc.date.issued2022-12-21-
dc.date.submitted2022-12-21-
dc.identifier.citationОльховецька Х. А. Програмно-апаратне забезпечення комп’ютерної системи контролю процесу ферментації винних продуктів : кваліфікаційна робота магістра за спеціальністю 123 — Комп’ютерна інженерія“ / Х. А. Ольховецька. — Тернопіль: ТНТУ, 2022. — 52 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/39426-
dc.description.abstractКваліфікаційна робота присвячена питанню розроблення програмно-апаратних засобів для побудови системи контролю за процесом ферментації винних продуктів на базі технології LoRa. Обґрунтовано вибір технології передачі даних для системи керування. Синтезовано структуру автоматизованої системи керування. Здійснено аналіз класичних математичних моделей процесу ферментації та на основі цього було її доповнено та розроблено математичне забезпечення КС. Здійснено вибір компонентів проектованої системи та розроблено апаратне забезпечення модуля для керування процесу ферментації. Розроблено алгоритмічне та програмне забезпечення для системи керування процесу ферментації. Впровадження запропонованої автоматизованої системи керування процесу ферментації винних продуктів дозволить зменшити відсоток браку на виробництві та підвищити ймовірність запобігання його утворення враховуючи смертність дріжджів та показників які на це впливаютьuk_UA
dc.description.abstractThe qualification work is devoted to the development of software and hardware tools for building a control system for the fermentation process of wine products based on LoRa technology. The choice of data transmission technology for the control system is justified. The structure of the automated control system has been synthesized. An analysis of classical mathematical models of the fermentation process was carried out, and on the basis of this, it was supplemented and mathematical support of CS was developed. The components of the designed system were selected and the hardware of the module for controlling the fermentation process was developed. Algorithmic and software for the control system of the fermentation process have been developed. Implementation of the proposed automated control system for the fermentation process of wine products will allow to reduce the percentage of defects in production and increase the probability of preventing its formation, taking into account the mortality of yeast and indicators that affect it.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВСТУП ...9 РОЗДІЛ 1 АНАЛІЗ ПРЕДМЕТНОЇ ОБЛАСТІ ТА ОГЛЯД ІСНУЮЧИХ СИСТЕМ КОНТРОЛЮ ПРОЦЕСУ ФЕРМЕНТАЦІЇ ВИННИХ ПРОДУКТІВ ...11 1.1. Огляд та аналіз процесу ферментації ...11 1.2. Дослідження впливу температури на процес ферментації ...14 1.3. Аналіз існуючих рішень...15 1.3.1. Система моніторингу ферментації WINEGRID...15 1.3.2. Винний монітор 5500/5600 компанії Anton Paar ...17 1.3. Висновки до розділу 1...18 РОЗДІЛ 2 МАТЕМАТИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СИСТЕМИ КОНТРОЛЮ ПРОЦЕСу ФЕРМЕНТАЦІЇ ВИННИХ ПРОДУКТІВ ...19 2.1. Математична модель процесу ферментації ...19 2.2. Математичне забезпечення комп’ютерної системи ...24 2.3. Висновки до розділу 2...28 РОЗДІЛ 3 РЕАЛІЗАЦІЯ КОМП’ЮТЕРНОЇ СИСТЕМИ КОНТРОЛЮ ПРОЦЕСУ ФВП ...29 3.1. Апаратне забезпечення ...29 3.2. Програмне забезпечення комп’ютерної системи ...33 3.3. Тестування комп’ютерної системи...37 3.4. Висновки до розділу 3...41 РОЗДІЛ 4 ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ ...42 4.1. Охорона праці ...42 4.2. Безпека в надзвичайних ситуаціях ...448 4.3. Висновок до розділу 4 ...46 ВИСНОВКИ ... 47 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ ...48 ДОДАТКИ ...52uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject123uk_UA
dc.subjectкомп’ютерна інженеріяuk_UA
dc.subjectсистема керуванняuk_UA
dc.subjectферментаціяuk_UA
dc.subjectдатчикuk_UA
dc.subjectInternet of Thingsuk_UA
dc.subjectLoRauk_UA
dc.subjectMeshuk_UA
dc.subjectnRFuk_UA
dc.subjectматематична модельuk_UA
dc.subjectcontrol systemuk_UA
dc.subjectfermentationuk_UA
dc.subjectsensoruk_UA
dc.subjectInternet of Thingsuk_UA
dc.subjectmathematical modeluk_UA
dc.titleПрограмно-апаратне забезпечення комп’ютерної системи контролю процесу ферментації винних продуктівuk_UA
dc.title.alternativeSoftware and hardware of the computer system for controlling the wine products fermentation processuk_UA
dc.typeMaster Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Ольховецька Христина Андріївна, 2022uk_UA
dc.contributor.committeeMemberШимчук, Григорій Валерійович-
dc.contributor.committeeMemberShymchuk, Grigorii-
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.format.pages52-
dc.subject.udc004.89uk_UA
dc.relation.references1. Ольховецька Х. Комп’ютеризована система контролю якості процесу ферментації винних продуктів. IX науково-технічна конференція «Інформаційні моделі, системи та технології»: матеріали науково-техн. конф., м. Тернопіль, 8–9 груд. 2021 р. cт. 120uk_UA
dc.relation.references2. FERMENTATION MONITORING SYSTEM. Winegrid. URL: https://www.winegrid.com/en/?fbclid=IwAR3aXSXvK6IqZC4E8U3wAmluyr9Oef Si-LK5TupCKIX34XDFxeJKeaqs9qU (дата звернення: 10.12.2021).uk_UA
dc.relation.references3. Винный монитор 5500/5600. Donaulab. URL: https://donaulab.md/Винный- монитор-5500-5600-1 (дата звернення: 04.11.2021).uk_UA
dc.relation.references4. Oxygen & Fermentation. MoreWine. URL: https://morewinemaking.com/web_files/intranet.morebeer.com/files/oxyfer09.pdf (д ата звернення: 16.12.2021).uk_UA
dc.relation.references5. R. David, D. Dochain, J.-R. Mouret, A. Vande Wouwer, and J.-M. Sablayrolles. Dynamical Modeling of Alcoholic Fermentation and Its Link with Nitrogen Consumption. In Proceedings of the 11th International Symposium on Computer Applications in Biotechnology (CAB 2010), Leuven, Belgium, cт. 496–501, 2010.uk_UA
dc.relation.references6. H. H. Dittrich and M. Großmann. Mikrobiologie des Weines. Ulmer, 4th edition, 2011. 288 c.uk_UA
dc.relation.references7. R. E. Zeebe and D. Wolf-Gladrow. CO2 in Seawater: Equilibrium, Kinetics, Isotopes. Elsevier Oceanography Series. Elsevier Science, 2001. 346 c.uk_UA
dc.relation.references8. An analysis of available mathematical models for anaerobic digestion of organic substances for production of biogas. Proceedings of the International Gas Research Conference : Internet. NY, 2008. С. 294–323. URL: https://www.researchgate.net/publication/283518957_An_analysis_of_available_ma thematical_models_for_anaerobic_digestion_of_organic_substances_for_production_of_b iogas (дата звернення: 18.11.2021).uk_UA
dc.relation.references9. L. Michaelis and M. L. Menten, “Die Kinetik der Invertinwirkung,” Biochemische Zeitschrift, Випуск 49, 1913, ст. 333-369.49uk_UA
dc.relation.references10. Monod J. The Growth of Bacterial Cultures. Annual Review of Microbiology. 1949. Т. 3, No 1. С. 371–394. URL: https://doi.org/10.1146/annurev.mi.03.100149.002103 (дата звернення: 14.11.2022).uk_UA
dc.relation.references11. Optimal Control of Beer Fermentation Process Using Differential Transform Method / M. Shehu та ін. Journal of Applied Sciences and Environmental Management. 2017. Т. 21, No 4. С. 751. URL: https://doi.org/10.4314/jasem.v21i4.16 (дата звернення: 24.12.2022).uk_UA
dc.relation.references12. Less cooling energy in wine fermentation – A case study in mathematical modeling, simulation and optimization / C. Schenk та ін. Food and Bioproducts 2017. Processing. Т. 103. С. 131–138. URL: https://doi.org/10.1016/j.fbp.2017.04.001 (дата звернення: 14.10.2022).uk_UA
dc.relation.references13. Pinch E. R. Optimal control and the calculus of variations. Oxford : Oxford University Press, 1995. 242 с.uk_UA
dc.relation.references14. ROSS, R. Paul; MORGAN, Sheila; HILL, Collin. Preservation and fermentation: past, present and future. International journal of food microbiology, 2002, 79.1-2: 3-16.uk_UA
dc.relation.references15. STANBURY, Peter F.; WHITAKER, Allan; HALL, Stephen J. Principles of fermentation technology. Elsevier, 2013.uk_UA
dc.relation.references16. BUSWELL, A. M.; MUELLER, H. F. Mechanism of methane fermentation. Industrial & Engineering Chemistry, 1952, 44.3: 550-552.uk_UA
dc.relation.references17. KENNEDY, M.; KROUSE, Donal. Strategies for improving fermentation medium performance: a review. Journal of Industrial Microbiology and Biotechnology, 1999, 23.6: 456-475.uk_UA
dc.relation.references18.An introduction to Zephyr. URL: Zephyr Project - Zephyr Projectuk_UA
dc.relation.references19.STM32F767ZI. URL: https://www.st.com/en/microcontrollers- microprocessors/stm32f767zi.html.uk_UA
dc.relation.references20. Thingspeak. Thingspeak. URL: https://thingspeak.com/.uk_UA
dc.relation.references21. Datasheet. URL: shorturl.at/jnvD450uk_UA
dc.relation.references22. Datasheet. URL: https://sandboxelectronics.com/files/SEN- 000007/MG811.pdfuk_UA
dc.relation.references23.Lora. URL: https://en.wikipedia.org/wiki/LoRauk_UA
dc.relation.references24.Mesh. URL: https://uk.wikipedia.org/wiki/Mesh- %D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%B6%D1%96uk_UA
dc.relation.references25. НПАОП 0.00-1.28-18. Про затвердження правил охорони праці під час експлуатації електронно-обчислювальних машин. URL: https://dnaop.com/html/31562/docНПАОП_0.00-1.28-18 (дата звернення: 01.12.2022).uk_UA
dc.relation.references26. Наказ Міністерства внутрішніх справ України No 340 від 26.04.2018 року “Про затвердження Статуту дій у надзвичайних ситуаціях органів управління та підрозділів Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту та Статуту дій органів управління та підрозділів Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту під час гасіння пожеж”.uk_UA
dc.relation.references27. Васійчук В.О., Гончарук В.Є., Качан С.І., Мохняк С.М. Основи цивільного захисту: Навчальний посібник. Львів: Видавництво Національного університету "Львівська політехніка". 2010. 417с.uk_UA
dc.relation.references28. Аветисян В.Г., Сенчихін Ю.М., Кулаков С.В., Куліш Ю.О., Александров В.Л., Адаменко М.І., Ткачук Р.С., Тригуб В.В. Рятувальні роботи під час ліквідації надзвичайних ситуацій. Частина 1: Посібник. За загальною редакцією Пшеничного В.Н. К.: Основа, 2006. 240 с. 44.uk_UA
dc.relation.references29. Желібо Є. П., Сагайдак І. С. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник для аудиторної та практичної роботи. К.:ЕКОМЕН. 2011. 200 с. 45. Депутат О. П., Коваленко І. В., Мужик І. С. Цивільна оборона. Навчальний посібник. За редакцією полковника В.С. Франчука. Львів: Афіша. 2000. 336 сuk_UA
dc.relation.references30. Романов Д.В., Осухівська Г.М., Паламар А.М. Функціональна схема системи керування зовнішнім освітленням на основі технології LoRa. Інформаційні моделі, системи та технології: матеріали науково-техн. конф., м. Тернопіль, 08-09 грудня 2021 р. cт. 124.51uk_UA
dc.relation.references31. Ольховецька Х., Осухівська Г. М. Комп’ютерна система контролю ферментації винних продуктів. Природничі та гуманітарні науки. Актуальні питання: матеріали науково-техн. конф., м. Тернопіль, 28-29 кв. 2022 р. cт. 142-143.uk_UA
dc.relation.references32. Ольховецька Х., Осухівська Г.М. Математичне забезпечння системи контролю процесу ферментації. IX науково-технічна конференція «Інформаційні моделі, системи та технології»: матеріали науково-техн. конф., м. Тернопіль, 7–8 груд. 2022 р. cт. 140uk_UA
dc.relation.references33. З. Заверуха, Г. Осухівська Дослідження динамічної маршрутизації. Матеріали XVIII наукової конференції ТНТУ ім. І. Пулюя: »: матеріали науково-техн. конф., м. Тернопіль, 29–30 жовтня. 2014 р. cт. 59uk_UA
dc.relation.references34. О. В. Шевченко, Г. М. Осухівська, М. Я. Горінин Побудова моделі поточного стану елементів комп’ютерної мережі. Актуальні задачі сучасних технологій: матеріали науково-техн. конф., м.Тернопіль, 25-26 листопада. 2015 р. ст.70-71.uk_UA
dc.relation.references35. Н. Горячий, А. Луцків, Г. Осухівська, В. Яцишин Основні метрики якості мереж передавання даних. Інформаційні моделі, системи та технології : матеріали науково-техн. конф., м.Тернопіль, 12-13 грудня 2018 року. С. 65.uk_UA
dc.identifier.citationenOlkhovetska K. A. Software and hardware of the computer system for controlling the wine products fermentation process : master’s thesis on specialty 123 — Computer engineering" / K.A. Olkhovetska - Ternopil: TNTU, 2022. -52 p.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Koleksiyonlarda Görünür:123 — комп’ютерна інженерія



DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.

Yönetim Araçları