Använd denna länk för att citera eller länka till detta dokument: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38227
Titel: Управління якістю та конкурентоспроможністю продукції підприємства, на прикладі ПрАТ «Тернопільський молокозавод»
Övriga titlar: Management of quality and competitiveness of enterprise products, on the example of PJSC "Ternopilskyi Molokozavod"
Författare: Гадух, Олександр Андрійович
Hadukh, Oleksandr
Affiliation: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Bibliographic description (Ukraine): Гадух О.А. Управління якістю та конкурентоспроможністю продукції підприємства, на прикладі ПрАТ «Тернопільський молокозавод»: кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю 073 "Менеджмент". Тернопіль, ТНТУ, 2022, 68 с.
Bibliographic description (International): Hadukh O. Management of quality and competitiveness of enterprise products, on the example of PJSC "Ternopilskyi Molokozavod": bachelor's degree in specialty 073 "Management". Ternopil, TNTU, 2022, 68 p.
Utgivningsdatum: 21-jun-2022
Submitted date: 14-jun-2022
Date of entry: 26-jun-2022
Utgivare: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Country (code): UA
Place of the edition/event: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Supervisor: Сороківська, Олена Анатоліївна
Committee members: Стойко, Ігор Іванович
UDC: 338.246.83
Nyckelord: управління якістю
конкурентоспроможність
молокопереробне підприємство
молочна продукція
асортимент
quality management
competitiveness
milk processing enterprise
dairy products
assortment
Sammanfattning: Предмет дослідження - процес управління якістю та конкурентоспроможністю продукції молокопереробного підприємства. Об'єкт дослідження - товариство з обмеженою відповідальністю «Тернопільський молокозавод». Метою роботи є дослідження теоретичних засад та розроблення практичних рекомендацій щодо підвищення ефективності управління якістю і конкурентоспроможністю продукції підприємства. Методи дослідження – аналізу та синтезу, графічний та матричний методи, економічного та статистичного узагальнення. Розроблено проектні пропозиції щодо покращення рівня конкурентоспроможності ПрАТ «Тернопільський молокозавод» на ринку молочної продукції, запропоновано розширити асортимент продукції підприємства шляхом впровадження лінії по виробництву сухого молока. The subject of research is the process of quality management and competitiveness of dairy products. The object of research: "Ternopilskyi Molokozavod" Limited Liability Company. The aim of the work is to study the theoretical foundations and develop practical recommendations for improving the efficiency of quality management and the competitiveness of enterprise products. Research methods - analysis and synthesis, graphical and matrix methods, economic and statistical generalization. Project proposals have been developed to improve the level of PJSC "Ternopil Dairy" competitiveness in the dairy market, it is proposed to expand the range of the company’s products by introducing a line for the production of milk powder.
Content: Вступ…7. Розділ 1. Теоретичні засади управління якістю та конкурентоспроможністю молокопереробних підприємств в Україні…9. 1.1 Особливості формування конкурентоспроможності молокопереробних підприємств в Україні…9. 1.2 Дослідження шляхів та методів забезпечення якості молочної продукції…14. Розділ 2. Аналіз конкурентоспроможності та якості продукції ПрАТ «Тернопільський молокозавод»…21. 2.1 Характеристика ПрАТ «Тернопільський молокозавод», аналіз асортиментних груп його продукції…21. 2.2 Розрахунок рівня конкурентоспроможності ПрАТ «Тернопільський молокозавод»…35. Розділ 3. Дослідження шляхів підвищення конкурентоспроможності та якості продукції підприємства…40. 3.1 Пропозиції щодо покращення рівня конкурентоспроможності ПрАТ «Тернопільський молокозавод» на ринку…40. 3.2 Розширення асортименту продукції підприємства шляхом впровадження лінії по виробництву сухого молока…47. Розділ 4. Безпека життєдіяльності, основи охорони праці…57. 4.1 Вплив кольору на покращення умов праці та підвищення продуктивності…57. 4.2 Вплив діяльності людини на довкілля…61. Висновки…65. Бібліографія…66. Додатки…68.
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38227
Copyright owner: "© Гадух Олександр Андрійович, 2022"
References (Ukraine): 1. Михайленко О., Скоморохова С., Чава К. Підвищення конкурентоспроможності молочної продукції в Україні. Причорноморські економічні студії. Випуск 29. 2021. С. 16-20. 2. Вісник молочників, 2016 [Електронний ресурс]. URL: http://www. ukrmolprom.kiev.ua/ua/analitika/shchomisyachna_ analitika/category/2021. 3. Гамма Т.М. Вплив зовнішнього оточення на конкурентоспроможність молокопереробних підприємств Одеської області. Економічний форум. 2021. № 1. С. 218–222. 4. Кернасюк Ю.В. Молочний сектор: реалії і перспективи / Ю.В. Кернасюк // Агробізнес сьогодні. 2020. № 6. C. 10–12. 5. Косенко С.В. Теоретичні положення стратегії зовнішньоекономічної діяльності підприємств: визначення та класифікація. Економіка та управління підприємствами машинобудівної галузі: проблеми теорії та практики. 2021. № 3 (15). С. 117–128. 6. Маслак О. Пріоритети молочної галузі [Електронний ресурс]. URL: http://www.agro-business.com.ua/ekonomichnyi-gektar/ 2468-priorytety-molochnoii-galuzi.html.468-priorytety-molochnoii-galuzi.html. 7. Моргун О.В. Напрями розвитку молочної галузі та молокопереробної промисловості. Економіка АПК. 2019. № 7. С. 62–66. 8. Офіційний сайт Державного комітету статистики України. URL: http://www.ukrstat.gov.ua. 9. Офіційний сайт Групb компаній «Молочний альянс. URL: http://milkalliance.com.ua. 10. Промислове виробництво: Україна. Довідник. URL: http://www.proagro.com.ua/sprav/promua/ npp//14174. html. 11. Світовий ринок і місце молока на ньому. Мілк-юа. 2021. URL: http://milkua.info/ru/post/mirovojrynok-moloka-i-mesto-ukrainy-na-nem. 12. Скопенко Н.С. Сучасний стан та тенденції розвитку молочної галузі України. Інститут післядипломної освіти НУХТ. 2021. URL: http://ipdo.kiev.ua/ index.php?option=com_content&view=article&id=259. 13. ТОП-10 найбільших виробників молочної продукції в Україні. Аграрне інформаційне агентство “Agravery”. 2019. URL: http://agravery.com/uk/posts/ show/top-10-najbilsih-virobnikiv-molocnoi-produkcii-vukraini. 14. Бінерт О.В. Якість молочної продукції як конкурентна перевага на ринку. Інноваційна економіка. 2019. №1. С. 205-207 15. Блинов А. Конкурентоспособная страна [Електронний ресурс]. Режим доступу: http://www.expert.ru/printissues/ukraine/2016 /36/interview_makuha/ 16. Види обладнання для виробництва сухого молока. Електронний ресурс]. Режим доступу: https://prom.ua/ua/p111354556-oborudovanie-dlya-proizvodstva.html?&primelead=MS40NQ 17. Оцінка конкурентоспроможності товару. [Електронний ресурс]. Режим доступу: http://reff.net.ua/48483-cenka_konkurentosposobnosti_ tovara.html 23. Основи охорони праці : підручник / М.С. Одаренко, А.М. Одаренко, В.І. Степанов, Я.М. Черненко. Х.: Стиль-Видав., 2017. 334 с. 24. Основи охорони праці: підручник / К.Н. Ткачук, М.О. Халімовський, В.В. Запарний та ін. К.: Основи, 2006. 448 с. 25. Безпека життєдіяльності [текст] : підручник. / [О. І. Запорожець, Б. Д. Халмурадов, В. І. Применко та ін.]. К. : «Центр учбової літератури», 2013. 448 с. 26. Безпека життєдіяльності /Є.П. Желібо, Н. М. Заверуха, В.В. Зацарний. За ред. Є.П. Желібо: Навч. посібник. Львів: Новий Світ:2000, 2001. 320 с.
Content type: Bachelor Thesis
Samling:073 — Менеджмент (бакалаври)

Fulltext och övriga filer i denna post:
Fil Beskrivning StorlekFormat 
КРБ Гадух О.pdf2,08 MBAdobe PDFVisa/Öppna
Avtorsyka_dovidka_Гадух.pdf234,23 kBAdobe PDFVisa/Öppna


Materialet i DSpace är upphovsrättsligt skyddat och får ej användas i kommersiellt syfte!

Administrativa verktyg