Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38211
Назва: | Проєкт цеху морозива потужністю 10 т за зміну готової продукції |
Інші назви: | Workshop project of ice-cream production of 10 t of finished products capacity per shift |
Автори: | Чаплінська, Оксана Ярославівна Chaplinska, Oksana |
Приналежність: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001 |
Бібліографічний опис: | Чаплінська О.Я. Проєкт цеху морозива потужністю 10 т за зміну готової продукції: кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / О.Я. Чаплінська. — Тернопіль : ТНТУ, 2022. — 64 с. |
Bibliographic description: | Chaplinska O.Ya. Workshop project of ice-cream production of 10 t of finished products capacity per shift: bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / O.Ya. Chaplinska . — Ternopil : TNTU, 2022. — 64 p. |
Дата публікації: | 2022 |
Дата внесення: | 26-чер-2022 |
Видавництво: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Країна (код): | UA |
Місце видання, проведення: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Науковий керівник: | Дацишин, Катерина Євгенівна Datsyshyn, Kateryna |
Члени комітету: | Пилипець, Оксана Михайлівна Pylypets, Oksana |
УДК: | 663.67 |
Теми: | молоко коров’яче морозиво сировина виробництво проєкт розроблення cow`s milk ice-cream raw production project developing |
Кількість сторінок: | 64 |
Короткий огляд (реферат): | Тема даної кваліфікаційної роботи - «Проєкт цеху морозива потужністю 10 т за зміну готової продукції». У відповідності до завдання, передбачено впровадження у виробництво морозива, такого асортименту: «Морозиво молочне із родзинками у вафельних брикетах», «Морозиво пломбір шоколадний», «Морозиво вершкове із вишневим джемом у вафельному ріжку» та «Морозиво молочне у шоколадній глазурі».
У вступі обґрунтовано актуальність та практичну цінність обраної теми.
Кваліфікаційна робота складається із трьох розділів. Перший присвячений технологічно-проєктним рішенням створення проєкту, містить шість підрозділів. У першому з них, наведено технологічні розрахунки виготовлення продуктів запланованого асортиментного ряду. У другому підрозділі описано: вимоги до сировини, яка повинна бути використана для виробництва морозива; технологічні операції виробництва морозива із деталізацією особливостей кожного виду за запроєктованим асортиментом; вимоги нормативної документації щодо якості готового продукту. У третьому – інформація про організацію технохімічного і мікробіологічного контролю виробництва морозива. У підрозділах п’ять та шість проєкту подано розрахунок і підбір технологічного обладнання, котре є потрібним для забезпечення організації роботи цеху, а також розрахунок площ основних та допоміжних приміщень виробництва.
Другий розділ кваліфікаційної роботи містить техніко-економічне обґрунтування представлених рішень щодо створення цеху морозива.
Питання безпеки життєдіяльності та основи охорони праці на молокопереробному підприємстві висвітлено у третьому розділі даної кваліфікаційної роботи.
Графічна частина проєкту включає чотири листи креслення формату А1. Список використаної під час роботи над проєктом літератури додається. The topic of this qualification work is "Workshop project of ice-cream production of 10 t of finished products capacity per shift." In accordance with the task, the following range of ice-cream will be implementing into the production: "Milk ice-cream with raisins in waffle briquettes", "Chocolate ice-cream", "Cream ice-cream with cherry jam in a waffle cone" and "Milk ice-cream in chocolate glaze". The introduction substantiates the relevance and practical value of the chosen topic. Qualification work consists of three sections. The first is devoted to technological and design solutions for the creation of the project, contains six departments. In the first of them, technological calculations of the planned assortment range products production are given. The second section describes: requirements for raw materials used for the production of ice-cream; technological operations of ice-cream production with each type features detailing according to the designed assortment; requirements of regulatory documentation on the quality of the finished product. In the third - information on the organization of technochemical and microbiological control of ice-cream production. Subdivisions five and six of the project show calculation and selection of technological equipment that is necessary to ensure the organization of the shop, and also the calculation of the main and auxiliary facilities areas. The second section of the qualification work contains a feasibility study of the submitted decisions on the establishment of an ice cream shop. The issues of life safety and the basics of labor protection at the dairy enterprise are covered in the third section of this qualification work. The graphic part of the project includes four drawing sheets of A1 format. A list of literature used during the work on the project is attached. |
Зміст: | Вступ........... 1 Технологічна частина.......... 1.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту............ 1.1.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку продуктів... 1.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини .. 1.1.3 Сировинно-продуктовий розрахунок .... 1.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів ...... 1.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів і режимів виробництва молочних продуктів........ 1.2.1 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів ................ 1.2.2 Опис загальних операцій виробництва молочних продуктів... 1.2.3 Опис технології виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту............ 1.2.4 Нормативні характеристики молочних продуктів запроєктованого асортименту............. 1.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту......... 1.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання........................ 1.5 Підбір технологічного обладнання............... 1.6 Розрахунок площ виробничих і допоміжних приміщень........ 2 Техніко-економічне обґрунтування...... 3 Безпека життєдіяльності, основи охорони праці......... Список використаних літературних джерел......... |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38211 |
Власник авторського права: | © Чаплінська О.Я., 2022 |
Перелік літератури: | 1. Поліщук Г.Є. Технологія морозива / Г.Є. Поліщук, І. С. Ґудзь. – К.: Фірма«ІНКОС», 2008. – 220 с. 2. Арсеньева Т.П. Справочник технолога молочного производства. Технология и рецептури. Т.4. Мороженое. / Т.П.Арсеньева–СПб.: ГИОРД, 2002. – 184 с. 3. ДСТУ 3662:2018 «Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови». 4. ДСТУ 8131:2015 «Вершки-сировина. Технічні умови» 5. ДСТУ 4273:2003 «Молоко та вершки сухі. Загальні технічні умови» 6. ДСТУ 4274:2003 «Консерви молочні. Молоко незбиране згущене з цукром. Загальні технічні умови» 7. ДСТУ 4399:2005 «Масло вершкове. Технічні умови» 8. ДСТУ 4623:2006 «Цукор білий. Технічні умови» 9. ДСТУ 4391:2005 «Какао-порошок. Загальні технічні умови» 10.ДСТУ 4306-2004 «Олія пальмова. Загальні технічні вимоги» 11.Справочник по производству мороженого / [Оленев Ю.А., Творогова А.А., Казакова Н.В., Соловьева Л.Н.]. – М.: ДеЛипринт, 2004. – 798 с. 12.Обладнання для виробництва морозива: Навч.посіб / І.І.Бартковський, О.М.Рибак, Г.Є.Поліщук, І.С.Гудз, Т.Є.Шарахматова - Київ:2014. – 332 с., (16) с. іл. ІSВМ 978-966-651-822-7. 13.ДСТУ 4733:2007 «Морозиво молочне, вершкове, пломбір. Загальні технічні умови». 14.ДСТУ 4735:2007 «Морозиво з комбінованим складом сировини. Загальні технічні умови». 15.Відомчі норми технологічного проектування ВНТП–АПК-24-06 «Підприємств по переробці молока». Мінаргопрод України. – 2006. – 105 с. 16. Губський А. І. Цивільна оборона [Текст] / А. І. Губський. – К., 1995. – С. 94– 108. 60 17.Желібо Є. П. Безпека життєдіяльності : Навч. посіб. для студ. вищих навч. закладів [Текст] / Є. П. Желібо, Н. М. Заверуха, В. В. Зацарний ; за ред. Є. П. Желібо. – 3-є вид. – К. : Каравела, 2004. – 328 с. 18.Стеблюк М. І. Цивільна оборона : Підручник [Текст] / М. І. Стеблюк – К. : Знання, 2006. – 487с. 19. Рекомендації з питань евакуації населення в умовах надзвичайних ситуацій, Укртехногрупа. – Київ, 1998 р. – 22 с. 20.Никитин В. С. Охрана труда на предприятиях пищевой промышленности [Текст] / В. С. Никитин, Ю. М. Бурашников. – М. : «Агропромиздат», 2008. – 350 с. 21.Основи охорони праці [Текст] / [М. П. Купчик, М. П. Гандзюк, І. Ф. Степанець та ін.]. – К. : Основа, 2000. – 416 с. |
Тип вмісту: | Bachelor Thesis |
Розташовується у зібраннях: | 181 — Харчові технології (бакалаври) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
avtorska dovidka_Chaplinska.doc | Авторська довідка | 49,5 kB | Microsoft Word | Переглянути/відкрити |
dyplomna_Chaplinska.pdf | Дипломна робота | 1,49 MB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
Інструменти адміністратора