Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/37086
Назва: Застосування борошна кокосового в технології кисломолочних напоїв із розробленням проекту цеху
Інші назви: The use of coconut flour in the technology of fermented milk drinks with the development of the project
Автори: Гітель, Діана Михайлівна
Gitel, Diana
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001
Бібліографічний опис: Гітель Д. М. Застосування борошна кокосового в технології кисломолочних напоїв із розробленням проекту цеху : дипломна робота магістра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / Д. М. Гітель. — Тернопіль : ТНТУ, 2021. — 88 с.
Bibliographic description: Gitel D. M. The use of coconut flour in the technology of fermented milk drinks with the development of the project : master's thesis in specialty „181 — “food technology” / D. M. Gitel. — Ternopil : TNTU, 2021. — 88 p.
Дата публікації: 2021
Дата внесення: 30-гру-2021
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Лісовська, Тетяна Олегівна
Lisovska, Tetyana
Члени комітету: Пилипець, Оксана Михайлівна
Pylypets, Oksana
УДК: 664
Теми: 181
харчові технології
напої кисломолочні
борошно кокосове
показники безпечності
фізико-хімічні показники
fermented milk drinks
coconut flour
safety indicators
physicochemical indicators
Кількість сторінок: 88
Короткий огляд (реферат): Застосування борошна кокосового в технології кисломолочних напоїв із розробленням проекту цеху. Магістерська робота присвячена дослідженню технологічних показників напоїв кисломолочних з комбінованим складом з використанням кокосового борошна із розробленням проєкту цеху. Мета роботи – дослідження технологічних особливостей застосування рослинної сировини в технології напоїв кисломолочних, та вивчення технологічних характеристик рослинних інгредієнтів з метою стабілізації системи напою кисломолочного за рахунок використання натуральних компонентів, зокрема кокосового борошна. Обладнання, яке запропоновано для використання на підприємстві, сприятиме зменшенню втрат сировини, збереженню тривалості виробничого циклу, збереженню органолептичних показників готової продукції та забезпечує комплексну переробку сировини.
The master's thesis is devoted to the study of technological indicators of fermented milk drinks with a combined composition using coconut flour with the development of the project of the shop. The purpose of the work is to study the technological features of the use of vegetable raw materials in the technology of sour milk drinks, and to study the technological characteristics of plant ingredients in order to stabilize the sour milk drink system through the use of natural ingredients, including coconut flour. The equipment proposed for use at the enterprise will help reduce the loss of raw materials, preserve the duration of the production cycle, preserve the organoleptic characteristics of finished products and provide comprehensive processing of raw materials.
Зміст: ВСТУП 1. ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 1.1. Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту 1.2. Вибір та обґрунтування технологічних процесів і режимів виробництва 1.3. Забезпечення технологічного процесу виробництва молочних продуктів запроектованого асортименту 1.3.1. Підбір технологічного обладнання 1.3.2. Розрахунок площ виробничих і допоміжних приміщень. 2. НАУКОВО-ДОСЛІДНА ЧАСТИНА 2.1. Аналітичний огляд літературних джерел 2.2. Мета, об’єкт, предмет та методи дослідження 2.3. Результати власних досліджень та їх обговорення 2.4. Техніко-економічні розрахунки 3. ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ 3.1. Охорона праці 3.2. Безпека в надзвичайних ситуаціях ВИСНОВКИ СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ Додатки
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/37086
Власник авторського права: © Гітель Д.М., 2021
Перелік літератури: 1. Поліщук Г.Є., Грек О.В., Скорченко Т.А. та ін. Технологічні розрахунки у молочній промисловості: навч. посіб. –К.: НУХТ, 2013. – 394 с. 2. Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін. Технологія молочних продуктів: підруч. — К. : НУХТ, 2013. — 502 с. 3. Н. К. Ростроса, П. Мордвинцева Курсовое и дипломное проектирование предприятий молочной промышленности : (Учебники и учебные пособия для учащихся техникумов). М.: Агропромиздат, 1989. — 303 с. 4. ДСТУ 2661:2010 Молоко коров’яче питне. Загальні технічні умови 5. ДСТУ 4343:2004 Йогурти. Загальні технічні умови 6. ДСТУ 4417:2005 Кефір. Технічні умови 7. ДСТУ 4418:2005 Сметана. Технічні умови 8. ДСТУ 4539:2006 Простокваша. Технічні умови 9. Відомчі норми технологічного проектування підприємств по переробці молока. Мінсільгосппрод України ВНТП-АПК-24.06. К. – 2006. – 105 с. 10. Молоко та молочні продукти: Нормат. документи: Довід. /За ред. В.Л.Іванова. – Л.: НІЦ Леонорм, 2000. – У 3-х т. – 402 с. 11. ДСТУ 2212:2003 Молочна промисловість. Виробництво молока та кисломолочних продуктів. Терміни та визначення понять. Офіц. вид. Вперше 26.12.2003. чинний від 01.07.2004. К. : Технологічний інститут молока та м’яса Української академії аграрних наук (ТІММ УААН). 2004. – 26 с. 12. Болгова Н. В. Деякі аспекти в технології кисломолочних продуктів [Електронний ресурс] / Н. В. Болгова // Inżynieria i technologia.Współczesne problemy i perspektywy rozwoju, (Warszawa, 30 січн я - 31 січня 2017 ). - Warszawa, 2017. - С. 66-72. 13. Мазараки А. А., Пересічний М. І., Кравченко М. Ф. Технологія продуктів функціонального призначення. К., 2012. 116 с. 80 14. Мусульманова М. М. Комбинированные молочно-растительные продукты // Молочная промышленность. 2006. No 5. С. 72–73. 15. The influence of cryopowder “Garbuz” on the technology of curds of different fat content / Gutyj B., Hachak Y., Vavrysevych J., Nagovska V. // EasternEuropean Journal of Enterprise Technologies. 2017. Vol. 2, Issue 10 (86). P. 20–24. doi: https://doi.org/10.15587/1729-4061.2017.98194 16. Ющенко, Н. М. Перспективи використання злакових у технології кисломолочних паст / Н. М. Ющенко, У. Г. Кузьмик, І. М. Миколів // Стан і перспективи харчової науки та промисловості : IV Міжнародна науково- технічна конференція, 2017 р. : матеріали конференції. – Тернопіль, 2017. – С. 87-88. 17. Грек, О. Вплив концентрату білка – регулятора в’язкісних характеристик на консистенцію кисломолочного напою / О. Грек, О. Красуля, Т. Пшенична // Продовольча індустрія АПК. – 2016. – No 4. – С. 27-31. 18. Грек О. В. Визначення оптимальної кількості ягідного коагулянту для осадження білків молока / О. В. Грек, Т. В. Пшенична, М. С. Ніколаєва // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : Міжнародна науково- практична конференція, 18 травня 2021 р. : [тези у 2-х ч.] / редкол. : О. І. Черевко [та ін.]. – Харків : ХДУХТ, 2021. – Ч. 2. – С. 59-60. 19. Кричковська Л.В. Б 12 Безпека харчових продуктів: антиаліментарні фактори, ксксенобіотики, харчові добавки: навчальний посібник / Л.В. Кричковська, А.П. Бєлінська, В.В. Анан’єва та ін. – Харків: НТУ «ХПІ», 2017. – 98 с 20. Mycotoxins in fish breeding: Aquavitro.org: Website Site. URL: http://aquavitro.org/2014/03/30/mikotoksiny-vrybovodstve/ (accessed: 01/03/2019) 21. Камінська О.В. Токсиногенні мікроміцети роду fusarium, біологічне обґрунтування заходів обмеження накопичення їх вторинних метаболітів у пшениці озимій та кукурудзі в правобережному лісостепу україни. Рукопис. 81 Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата наук за спеціальністю 06.01.11 «Фітопатологія» 146 с. Київ 2020 р. 22. Yatsenko I.V., Bogatko N.M., Bulgakova N.V., etc. (2017). Hygiene and expertise of food hydrobionts and their processing products. Part 1. Hygiene and expertise of fishery products: A textbook. Kharkiv: Disa Plus, 680 p 23. Про затвердження Державних гігієнічних правил і норм «Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах» : Наказ; МОЗ України від 13.05.2013 No 368 // База даних «Законодавство України» / Верховна Рада України. URL: https://zakon.rada.gov.ua/go/z0774-13 (дата звернення: 22.11.2021) 24. Про затвердження Державних гігієнічних правил і норм «Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах»: Наказ; МОЗ України від 13.05.2013 No 368 // База даних «Законодавство України» / Верховна Рада України. URL: https://zakon.rada.gov.ua/go/z0774-13 (дата звернення: 22.11.2021) 25. Воронов С.А., Стецишин Ю.Б., Панченко Ю.В., Когут А.М. Токсикологія продуктів харчування: Підручник – Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2014. – 556 с. 26. ГОСТ 3624–92 Молоко и молочные продукты. Титриметрические методы определения кислотности (Молоко та молочні продукти. Титрометричні методи визначання кислотності) 27. Дослідження сенсорне. Методологія. Методи створення спектра флейвору (ISO 6564:1985, IDT : ДСТУ ISO 6564:2005 / [Чинний від 2005–05– 25]. – К. : Держспоживстандарт України, 2006. – 9 с 28. Ананьев В. А. Анализ экспериментальных данных: учеб. пособие: в 2 ч. Кемерово: ГОУ ВПО «Кемеровский госуниверситет», 2008. Ч.1. 92 с. 29. Дробот В. І. Лабораторний практикум з технології хлібопекарського та макаронного виробництв: навч. посіб. К.: Руслана. 2006. 345 с. 30. Commission Regulation (EC) No 401/2006 of 23 February 2006 laying down 121 the methods of sampling and analysis for the official control of the levels 82 of mycotoxins in foodstuffs (Text with EEA relevance). OJ L 70, 9.3.2006, p. 12– 34. URL: http://data.europa.eu/eli/reg/2006/401/oj 31. Commission Regulation (EU) No 519/2014 of 16 May 2014 amending Regulation (EC) No 401/2006 as regards methods of sampling of large lots, spices and food supplements, performance criteria for T-2, HT-2 toxin and citrinin and screening methods of analysis (Text with EEA relevance) URL: http://data.europa.eu/eli/reg/2014/519/oj 32. K.V. Bilash, V. G. Yefimov, L.V. Yakunina Сontamination of maize, wheat and barley by mycotoxins (according to 2017 data). Science and Technology Bulletin of SRC for Biosafety аnd Environmental Control of AIC. (2018), 6 (2) 25- 29 с. https://bulletin-biosafety.com/index.php/journal/article/download/176/188/ 33. Державні санітарні правила і норми. Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах. Наказ МОЗ України від 13.05.2013. No 368 34. Commission Regulation (EC) No 1881/2006 of 19 December 2006 setting maximum levels for certain contaminants in foodstuffs. Text with EEA relevance. OJ L 364, 20.12.2006, p. 5–24. URL: http://data.europa.eu/eli/reg/2006/1881/oj 35. Лісовська, Т. О., Чорна, Н. В. (2020). Технологія бісквітного напівфабрикату з використанням борошна кукурудзяного екструдованого. Монографія. Харків: ХДУХТ, 126 с. 36. Безпека життєдіяльності [текст] : підручник. / [О. І. Запорожець, Б. Д. Халмурадов, В. І. Применко та ін.] – К. : «Центр учбової літератури», 2013. – 448 с. 37. Державна служба статистики України. URL: http://www.ukrstat.gov.ua (дата звернення: 03.03.2020). 38. ДСТУ 7710:2015 .Продукти кисломолочні для дитячого харчування. Загальні технічні умови / Нац. стандарт України. – Вид.офіц. – [Чинний від 01.08.2016]. – Київ : Держспоживстандарт України, 2015. – 17с.
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — харчові технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
avtorska dovidka_Gitel.docАвторська довідка42 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
dyplom_Gitel.pdfДипломна робота1,36 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора