Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/36995
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorЮкало, Володимир Глібович-
dc.contributor.advisorYukalo, Volodymyr-
dc.contributor.authorЛобур, Максим Борисович-
dc.contributor.authorLobur, Maksym-
dc.date.accessioned2021-12-29T16:30:36Z-
dc.date.available2021-12-29T16:30:36Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationЛобур М. Б. Дослідження властивостей лактококів заквасок з проектуванням цеху виробництва кисломолочних напоїв : дипломна робота магістра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / М. Б. Лобур. — Тернопіль : ТНТУ, 2021. — 84 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/36995-
dc.description.abstractКваліфікаційна робота присвячена характеристиці властивостей молочнокислих бактерій, які використовуються в заквасках для ферментованих молочних продуктів. Відібрано протеїназо-позитивні штами лактококів та встановлено їхню протеолітичну активність, проаналізовано кислотоутворювальну здатність, вплив видового складу закваски на тривалість згортання казеїну.uk_UA
dc.description.abstractQualification work is devoted to the characterization of the properties of lactic acid bacteria used in ferments for fermented dairy products. Proteinase-positive strains of lactococci were selected and their proteolytic activity was established, acid-forming ability, influence of yeast species composition on casein coagulation duration were analyzed.uk_UA
dc.description.tableofcontentsАнотація...... Вступ..... 1 Техніко-економічне обґрунтування .... 2 Технологічна частина ......... 2.1 Технологічні розрахунки продуктів ....... 2.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів виробництва . 2.3 Забезпечення технологічних процесів виготовлення продуктів..... 3 Науково-дослідна частина....... 3.1 Аналітичний огляд літературних джерел ............ 3.2 Мета, об’єкт, предмет й методи проведення дослідження ...... 3.3 Результати проведених досліджень ......... 4 Охорона праці і безпека в надзвичайних ситуаціях ..... 4.1 Охорона праці .............. 4.2 Безпека в надзвичайних ситуаціях ........ Висновки ....... Список використаних літературних джерел ...... Додатки ................uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subject181uk_UA
dc.subjectхарчові технологіїuk_UA
dc.subjectлактококиuk_UA
dc.subjectпротеїназо-позитивні штамиuk_UA
dc.subjectкислотоутворювальна здатністьuk_UA
dc.subjectкисломолочні напоїuk_UA
dc.subjectlactococciuk_UA
dc.subjectproteinase-positive strainsuk_UA
dc.subjectacid-forming capacityuk_UA
dc.subjectfermented milk drinksuk_UA
dc.titleДослідження властивостей лактококів заквасок з проектуванням цеху виробництва кисломолочних напоївuk_UA
dc.title.alternativeResearch of Lactococcus ferments properties with development of fermented milk drinks shop floor designuk_UA
dc.typeMaster Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Лобур М.Б., 2021uk_UA
dc.contributor.committeeMemberТкачук, Роман Андрійович-
dc.contributor.committeeMemberTkachuk, Roman-
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.format.pages84-
dc.subject.udc637.146uk_UA
dc.relation.references1. Поліщук Г.Є., Грек О.В., Скорченко Т.А. та ін. Технологічні розрахунки у молочній промисловості: навч. посіб. –К.: НУХТ, 2013. – 394 с. 2. Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін. Технологія молочних продуктів: підруч. — К. : НУХТ, 2013. — 502 с. 3. Ростроса Н. К., Мордвинцева П. Курсовое и дипломное проектирование предприятий молочной промышленности : (Учебники и учебные пособия для учащихся техникумов). М.: Агропромиздат, 1989. — 303 с. 4. Технологія молока та молочних продуктів : навчальний посібник / Власенко В. В., Головко М. П., Семко Т. В., Головко Т. М. –Харківський державний університет харчування та торгівлі. – Харків : ХДУХТ, 2018. – 202с. 5. Голубева Л.В.. Проектирование предприятий молочной отрасли с основами промстроительства. – СПб.: ГИОРД, 2010. – 288 с. 6. Савченко О.А., Грек О.В., Красуля О.О. Сучасні технології молочних продуктів: Підручник. – К.; ЦП «Компринт», 2018. – 218 с. 7. ДСТУ 3662:2018 «Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови». 8. ДСТУ 7126:2009 «Сиропи. Загальні технічні умови». 9. ДСТУ 4556:2006 «Молоко сухе швидкорозчинне. Технічні умови». 10. ДСТУ 4335:2004 «Жири кондитерські, кулінарні хлібопекарські та для молочної промисловості. Загальні технічні умови». 11. ДСТУ 4535:2006 «Білок соєвий. Технічні умови». 12. ДСТУ 7525:2014 «Вода питна. Вимоги та методи контролювання якості». 13. ДСТУ 8131:2015 «Вершки-сировина. Технічні умови». 14. ДСТУ 4418:2005 Сметана. Технічні умови. [чинний від 2006-07-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2006. 15. ДСТУ 4343:2004 Йогурти. Загальні технічні умови. 16. ДСТУ 4417:2005 Кефір. Технічні умови. 17. ДСТУ 4418:2005 Сметана. Технічні умови. 72 18. ДСТУ 4539:2006 Простокваша. Технічні умови. 19. Молоко та молочні продукти: Нормат. документи: Довід. /За ред. В.Л.Іванова. – Л.: НІЦ Леонорм, 2000. – У 3-х т. – 402 с. 20. Технологічні розрахунки у молочній промисловості / Поліщук Г.Є., Грек О.В., Скорченко Т.А. та ін.: Навч. посіб. – К.: НУХТ, 2013. – 343 с. 21. Меркулова Н.Г., Меркулов М.Ю., Меркулов И.Ю. Производственный контроль в молочной промышленности. Практическое руководство. – СПб. ИД «Профессия», 2010. – 656 с. 22. Шепелев А.Ф. Товароведение и экспертиза молока и молочных продуктов. Уч.пос.для вузов. – Ростов н/Д: «Феникс», 2001 – 128 с. 23. Шидловская Е.А. Органолептические свойства молока и молочных продуктов. Уч. пос. для вузов. – Ростов н/Д: «Феникс», 2000 – 240 с. 24. Milk fermentation by Lactoccocus lactis with modified prteolic systems to accumulate potentially bio-active peptides / F. Algaron, G. Miranda, D. Le Bars, V. Monnet // Lait. – 2004. – Vol. 84. – P. 115- 123. 25. Мікробіологія молока і молочних продуктів з основами ветеринарно- санітарної експертизи. Навчальний посібник / Берлігевич О. М., Косянчук В.В., Салата В.З. та ін. – Суми : Університетська книга, 2020. – 320. 26. БанниковаЛ.А.,КоролеваН.С.,СеменихинаВ.Ф.Микробиологические основы молочного производства. - М.: Агропромиздат, 1987. – 400 с. 27. Степаненко П. П. Микробиология молока и молочных продуктов. – М.: Лира, 2002. – 413с. 28. Коваленко В.О. Мікробіологія молока і молочних продуктів : навчальний посібник / В. О. Коваленко, В. В. Євлаш, Л. О. Чернова / Харків. – 2011. – 136 с. 29. Barrette J., Champagne C. P., Roy D., Rodrigue N. The production of mixed cultures containing strains of Lactococcus lactis, Leuconostoc cremoris and Lactobacillus rhamnosus, on commercial starter media. Journal of Industrial. V. 32(4). P. 319-324. 73 30. Гармашева І.Л., Коваленко Н.К., Олещенко Л.Т. Біологічні властивості ентерококів і лактококів, ізольованих з традиційних кисломолочних продуктів України // Мікробіологічний журнал. – 2020. – Т. 82, No 1. – С. 22-32. 31. Parente E, and Cogan TM. Starter cultures: general aspects, p. 123–147. In: P. O. Fox, editor. Cheese: chemistry, physics and microbiology, 3rd ed. 2004. Elsevier, Oxford, United Kingdom. 32. Мосієнко В.С. Молочнокислі бактерії, їх властивості та використання в медичній практиці / В.С. Мосієнко, М.Д. Мосієнко, М.В. Рябуха // Український хіміотерапевтичний журнал. – No 1(13), 2002. – С. 16-23. 33. Нельсон Д., Кокс М. Основы биохимии Ленинджера : в 3 т. Т. 1: Основы биохимии, строение и катализ / Д. Нельсон, М. Кокс ; пер. с англ. – М.: лаборатория знаний, 2017. – 694 с. 34. Горбатова К.К. Биохимия молока и молочних продуктов. – СПб. : Гиорд, 2001. – 320 с. 35. Горбатова К.К., Гунькова П.И. Биохимия молока и молочных продуктов / под общ. ред. К.К. Гобатовой. – СПб. : ГИОДР, 2010. – 336. 36. Ботина С. Г. Идентификация подвидов Lactococcus lactis. Молочная промышленность. – 2009. – No 6. – C. 68-69 37. Parapouli M, Delbes-Paus C, Kakouri A, Koukkou AI, Montel MC, Samelis J. Characterization of a wild, novel nisin a-producing Lactococcus strain with an L. lactis subsp. cremoris genotype and an L. lactis subsp. Lactisphenotype, isolated from Greek raw milk. // Appl. Environ. Microbiol. – 2013. – V. 79. – P.3476-3484. 38. Desmazeaud M.J., Zevaco C. General properties and substrate specificity of an intracellular soluble dipeptidase from Streptococcus diacetylactis / M.J. Desmazeaud, C. Zevaco // Ann. Biol. Anim. Biochim. Biophys. – 1977. – Vol. 17. – P. 723-736. 74 39. Дідух Н. А. , Чагаровський О. П., Лисогор Т. А. Заквашувальні композиції для виробництва молочних продуктів функціонального призначення. – Одеса :Поліграф, 2008. – 44 с. 40. Донцова Т. А., Швець Г. В., Іваниця В. О. Антагоністичні властивості бактерії роду Lactobacillus // Вісник Одеського державного університету. – 2000. – Том 5, вип. 1. – С.235-240. 41. Ефимочкина Н.Р. Значение некоторых потенциально патогенных микроорганизмов в возникновении пищевых токсикозов. Сообщение 1. S. aureus и стафилококковые энтеротоксины/ Н. Р. Ефимочкина, И.Б. Куваева, Ф.С. Флуер. - Вопросы питания, 2011. – No2 – С. 21-27. 42. Флуер Ф.С. Стафилококковые энтеротоксины, их свойства и роль в качестве факторов патогенности // Ж. микробиол. – 2012. – No 2 . – С. 99- 108. 43. Залашко М.В. Исследование протеолитической активности молочнокислых бактерий / Залашко М.В., Образцова Н.В., Савченко Э.И. // Физиология и биохимия микроорганизмов. – Минск: Наука и техника, 1970. – С. 121-128. 44. Скалка В.В., Савчук О.М., Остапченко Л.І. Визначення різних форм казеїну у молоці методом диск-електрофорезу // Фізика живого. – 2010. – Т. 18, No3. – С 36-38. 45. Bockelman W., Monnet V., Geis A., Teunber M., Gripon J. C. Comparison of cell wall proteinases from Lactococcus lactis ssp.cremoris ACI and Lactococcus lactis ssp. Lactis NCDO763 // Apll. Micrbiot. Biotechnol. – 1989. – Vol. 31. – P.278 – 282. 46.Thomas T.D., Turner K.W. Preparation of skim milk to allow harvesting of starter cells from milk cultures // New Zeland J. Dairy Sci. and Technology. – 1977. – Vol. 12, No 1. – P. 15-21. 47.Mireau I., Kunji E.R.S., Leenhouts K.J. Multiple-peptidase mutants of Lactococcus lactis are severely impaired in their ability to grow in milk // J. Bacteriol. – 1996. – Vol. 178. – P. – 2794-2803. 75 48. Mireau I., Kunji E.R.S., Venema G. Peptidases and growth of Lactococcus lactis in milk // Lait – 1996. – Vol. 76, No 1. – P. 25-32. 49. Голінько В.І. Основи охорони праці: підручник / В.І. Голінько; М-во освіти і науки України; Нац. гірн. ун-т. – 2-ге вид. – Д.: НГУ, 2014. – 271 с. 50. Гандзюк М.П., Желібо Є. П., Халімовський М. О. Основи охорони праці: Підруч для студ вищих навчзакладів. За ред М. П. Гандзюка – К.: Каравелла, 2004 – 408 с. 51. Кучма М. М. Цивільна оборона (цивільний захист): Навчальний посібник. – Львів: «Магнолія плюс», 2009. – 360 с. 52. Стеблюк М.Л. Цивільна оборона: Підручник – 3-тє вид., перероб і доп. – К.: Знання, 2004р. 53. Депутат О.П., Коваленко I.В., Муокип I.С. Цивільна оборона:uk_UA
dc.identifier.citationenLobur M. B. Research of Lactococcus ferments properties with development of fermented milk drinks shop floor design : master's thesis in specialty „181 — “food technology” / M. B. Lobur. — Ternopil : TNTU, 2021. — 84 p.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:181 — харчові технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
avtorska dovidka_Lobur.docАвторська довідка40 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
dyplom_Lobur.pdfДипломна робота5,15 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора