Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/36702
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorМосій, Ольга Бориславівна-
dc.contributor.authorФірман, Галина Богданівна-
dc.contributor.authorFirman, Halyna-
dc.date.accessioned2021-12-22T19:51:52Z-
dc.date.available2021-12-22T19:51:52Z-
dc.date.issued2021-12-22-
dc.date.submitted2021-12-06-
dc.identifier.citationФірман Г. Б. Дослідження шляхів підвищення ефективності роботи персоналу організації на прикладі ТОВ «Готельний комплекс «Глобус» : кваліфікаційна робота магістра за спеціальністю „073 — менеджмент“ / Г. Б. Фірман. — Тернопіль: ТНТУ, 2021. — 67 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/36702-
dc.descriptionПід час написання роботи було здійснено аналіз роботи персоналу ТОВ «Готельний комплекс «Глобус» та розроблено пропозиції щодо шляхів підвищення ефективності його роботи. Унаслідок аналізу думок учених була запропоноване наступне визначення терміну трудові ресурси: трудові ресурси – це промислово-виробничий персонал підприємства, який володіє певними навиками, освітою та рівнем кваліфікації, взаємодіє з основними фондами та матеріальними ресурсами підприємства, виробляє продукцію або надає послуги; окрім того, його кількість має бути аргументованою, достатньою, але при потребі може варіюватися. Від ефективності роботи персоналу підприємства залежать результативність процесу та якість виробленої продукції або наданих послуг, тому аналіз стану та ефективності праці трудового колективу повинен займати одне з основних місць у системі загального аналізу господарської діяльності підприємства.uk_UA
dc.description.abstractПредмет дослідження - засоби, методи та шляхи підвищення ефективності роботи персоналу на досліджуваному підприємстві. Об'єкт дослідження - процес роботи персоналу ТОВ «Готельний комплекс «Глобус». Метою роботи є аналіз можливих шляхів стимулювання праці персоналу досліджуваного підприємства, визначення можливих перспектив для розвитку та росту, надання рекомендацій щодо підвищення ефективності стимулювання роботи працівників. Методи дослідження − аналіз наукових джерел, узагальнення, систематизація, логічний метод, коефіцієнтний та порівняльний метод, соціологічне опитування, анкетування. Досліджено теоретичні аспекти управління трудовими ресурсами на підприємствах в цілому та у галузі готельно-ресторанного господарства зокрема; вивчено матеріальні і нематеріальні методи стимулювання праці, досліджено роботу підприємства ТОВ «Готельний комплекс «Глобус», розроблено пропозиції щодо заходів для підвищення ефективності роботи персоналу досліджуваного підприємства; вивчено стан безпеки життєдіяльності на підприємстві та запропоновано рекомендації для забезпечення ефективної роботи персоналу при розробленні і реалізації заходів з евакуації персоналу та клієнтів комплексу. Результати запропоновано для впровадження та частково впроваджено в діяльність ТОВ «Готельний комплекс «Глобус».uk_UA
dc.description.abstractThe Subject of Investigation are means, methods and ways to increase the efficiency of staff at the research enterprise. The Object of Investigation is the process of work of LLC "Hotel complex" Globus" staff. The Aim of the Work is analysis of possible ways to stimulate the staff of the researched enterprise, identify possible prospects for development and growth, provide recommendations for improving the effectiveness of stimulating employees. The Methods of Investigation are analysis of scientific sources, generalization, systematization, logical method, coefficient and comparative method, sociological survey, questionnaire. Theoretical aspects of human resources management at enterprises in general and in the hotel and restaurant industry in particular have been studied; studied tangible and intangible methods of work incentives, studied the work of the company LLC "Hotel complex "Globus", developed proposals for measures to improve the efficiency of the staff of the studied enterprise; the state of life safety at the enterprise was studied and recommendations for ensuring the effective work of staff in the development and implementation of measures for the evacuation of staff and customers of the complex. The results were proposed for implementation and partially implemented into the activities of Globus Hotel Complex LLC.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВСТУП РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ УПРАВЛІННЯ ТРУДОВИМИ РЕСУРСАМИ ПІДПРИЄМСТВ. ОСОБЛИВОСТІ УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ У СФЕРІ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННИХ ПОСЛУГ 1.1. Поняття трудових ресурсів та методи аналізу трудових ресурсів підприємства 1.2. Значення і роль людських ресурсів. Мотивація персоналу підприємства 1.3. Проблема плинності кадрів на підприємствах готельно-ресторанного господарства РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ РОБОТИ ПЕРСОНАЛУ ТОВ «ГОТЕЛЬНИЙ КОМПЛЕКС «ГЛОБУС» 2.1. Загальна характеристика ТОВ «Готельний комплекс «Глобус» 2.2. Аналіз роботи готельного комплексу «Глобус» 2.3. Аналіз роботи та складу персоналу ТОВ «Готельний комплекс «Глобус 2.4. Система оплати праці на досліджуваному підприємстві РОЗДІЛ 3. ШЛЯХИ ВДОСКОНАЛЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ РОБОТИ ПЕРСОНАЛУ ТОВ «ГОТЕЛЬНИЙ КОМПЛЕКС «ГЛОБУС» 3.1. Визначення пріоритетів у процесі праці робітників ТОВ «Готельний комплекс «Глобус» шляхом проведення анкетування 3.2. Виявлення пріоритетних напрямів мотивації в роботі персоналу ТОВ «Готельний комплекс «Глобус» методом попарних порівнянь (метод Сааті) 3.3. Покращення умов праці та соціально-психологічного клімату у колективі РОЗДІЛ 4. ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ 4.1. Опис стану та організації процесу охорони праці у ТОВ «Готельний комплекс «Глобус» 4.2. Забезпечення ефективної роботи персоналу при розробленні і реалізації заходів з евакуації персоналу та клієнтів комплексу ВИСНОВКИ БІБЛІОГРАФІЯ ДОДАТКИuk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТерпільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject073uk_UA
dc.subjectменеджментuk_UA
dc.subjectтрудові ресурсиuk_UA
dc.subjectперсоналuk_UA
dc.subjectпідвищення ефективностіuk_UA
dc.subjectмотиваціяuk_UA
dc.subjectстимулювання праціuk_UA
dc.subjectlabor resourcesuk_UA
dc.subjectstaffuk_UA
dc.subjectefficiencyuk_UA
dc.subjectmotivationuk_UA
dc.subjectwork incentivesuk_UA
dc.titleДослідження шляхів підвищення ефективності роботи персоналу організації на прикладі ТОВ «Готельний комплекс «Глобус»uk_UA
dc.title.alternativeResearch of ways to increase the efficiency of the staff of the organization on the example of LLC "Hotel complex "Globus”uk_UA
dc.typeMaster Thesisuk_UA
dc.rights.holder©Фірман Галина Богданівна, 2021uk_UA
dc.contributor.committeeMemberДудкін, Павло Дмитрович-
dc.coverage.placenameТерпільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc338.48uk_UA
dc.relation.references1. Конституція України [Електронний ресурс] // Відомості Верховної Ради України (ВВР). 1996. № 30. С. 43. Режим доступу: https://konstitutsiya.com.ua/st-43 2. Закон України «Про охорону праці» [Електронний ресурс] // Відомості Верховної Ради України (ВВР). 1992. № 49. С. 4. Режим доступу: http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/2694-12 3. Кодекс цивільного захисту України [Електронний ресурс] // Відомості Верховної Ради (ВВР). № 34-35. С. 130. Режим доступу: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/5403-17#Text 4. Абрютина М.С., Грачев А.В. Анализ финансово-економической деятельности предприятия: Учебник. Москва: ДИС, 2001. 392 с. 5. Виноградська А. Технологія комерційного підприємництва: Навчальний посібник/ Алла Виноградська; М-во освіти і науки України, Київ. економ. ін-т менеджм. (екомен). К.: Центр навчальної літератури, 2006. 778 с, С. 52-54. 6. Давидюк Т.В. Трудовi ресурси, трудовий потенціал, робоча сила, людський капiтал: взаємозв'язок категорiй / Т.В. Давидюк //Вiсник Житомирського державного технологiчного унiверситету. 2013. № 1(47). 7. Давидюк Т.В. Трудовi ресурси, трудовий потенціал, робоча сила, людський капiтал: взаємозв'язок категорiй / Т.В. Давидюк //Вiсник Житомирського державного технологiчного унiверситету. 2013. № 1(47). С. 30–35. 8. Економіка та менеджмент: перспективи розвитку: матеріали доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (Суми, 18-20 трав. 2011 р.): [у 2 т.] / Сум. держ. ун-т [та ін.]; [за заг. ред. О. В. Прокопенко, М. Ю. Троян]. Суми: Сум. держ. ун-т, 2011. Т. 1. 2011. 166 с. 9. Єлець О. П. Трудові ресурси підприємства та підходи до їх оцінки / О. П. Єлець, І. О. Гармаш // Економіка і суспільство. 2017. Вип. 9. С. 418-422. 10. Єсінова Н.І. Економіка праці та соціально-трудові відносини: [навч. посіб.] / Н.І. Єсінова. К.: Кондор, 2004. 432 с. 11. Зорин И. В. Финансы и статистика. / Зорин И. В., Квартальянов В, А. Энциклопедия туризма. М.: 2000., С. 158-159. 12. Кибанов А.Я. Управление трудовыми ресурсами : [учебник] / Под ред. А.Я. Кибанова. М. : ИНФРА-М, 2009. 284 с. 13. Когденко В.Г. Экономический анализ: [учеб. пособ.] / В.Г. Когденко; 2-е изд., перераб. и доп. М.: Юнити-Дана, 2011. 399 с. 14. Лукашевич В.М. Економіка праці та соціально-трудові відносини : [навч. посіб.] / В.М. Лукашевич. Львів: Новий світ-2000, 2008. 248 с. 15. Магура М.И. Оценка работы персонала: [практ. пособие для руководителей разного уровня и специалистов кадровых служб] / М.И. Магура, М.Б. Курбатова. М., 2001. 347 с. 16. Мальська М.П. Основи туристичного бізнесу: Навчальний посібник. / Мальська М.П., Худо В.В., Цибух В.І. К.: ЦУЛ, 2004. 272 с. 17. Медведева О.В. Комплексный экономический анализ деятельности предприятия: [учебник] / О.В. Медведева, Е.В. Шпилевская, А.В. Немова. Ростов н/Д : Феникс, 2010. 343 с. 18. Мотивація та стимулювання працівників підприємств харчування в готельно-ресторанному бізнесі/ Ветров В.М., Бесіда С.М. Матеріали конференції "Эффективные инструменты современных наук - 2008". 19. Нечаюк Л.І.Готельно-ресторанний бізнес: менеджмент. Навчальний посібник. / Нечаюк Л.І.Телеш Н.О. К.: Центр навчальної літератури, 2003. 348 с. 20. Романова Л.Е. Экономический анализ: [учеб. пособие] / Л.Е. Романова, Л. В. Давыдова, Г.В. Коршунова. СПб.: Питер, 2011. 336 с. 21. Травин В.В. Кадровая политика в современных условиях / В.В. Травин. М., 2006. 364 с. 22. Олійник Є.О. Критерії оцінки трудових ресурсів аграрного підприємства / Є.О. Олійник [Електронний ресурс]. Режим доступу: http://old.bumib.edu.ua /sites/default/files/visnyk/12-3-15-2011.pdf 23. Саати Т. Принятие решений. Метод анализа иерархий : учеб. пособие / Т. Саати. М. : Радио и связь, 1993. 189 с. 24. Смирнов В.Т. Классификация и виды человеческого капитала в инновационной экономике / В.Т. Смирнов, И.В. Скоблякова // Креативная экономика [Електронний ресурс]. Режим доступу: http://creativeconomy.ru/ library/prd165.php 25. Струмилин С.Г. Проблемы экономики труда / С.Г. Струмилин. М. : Наука, 1982. [Електронний ресурс]. Режим доступу: http://uchebnik. online/ekonomika-truda-knigi/nashi-trudovyie-resursyi-27826.html 26. Avalon Palace. [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://avalon.te.ua 27. Facebook, Готель Глобус. [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://www.facebook.com/globushotelternopil/about/?ref=page_internal 28. Garden Hall. [Електронний ресурс]. Режим доступу : https://garden-hall-bed-breakfast-ternopil.hotelmix.com.ua/ 29. SWOT-аналіз. [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://lanet.click/swot-analiz/ 30. Work.UA [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://www.work.ua/jobs-адміністратор+готелю/ 31. Братіслава. [Електронний ресурс]. Режим доступу: http://www.bratislava.te.ua/index.php 32. Готель Глобус. [Електронний ресурс]. Режим доступу: http://www.hotel-globus.com 33. Готель Тернопіль. [Електронний ресурс]. Режим доступу: http://www.hotelternopil.com 34. Джентльмен. [Електронний ресурс]. Режим доступу: http://gentleman.te.ua/about/ 35. Метод аналізу ієрархій [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://studfiles.net/preview/5591472/page:5/ 36. Народний бренд [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://brand.20.ua/tr/end.html 37. Плинність кадрів в бізнесі [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://hr-security.ua/ua/plinnіst-kadrіv-v-bіznesі-problema-chi-mojlivіst 38. Справка СППР NooTron. [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://nootron.net.ua/Help.htm?p=chapter3.1.html 39. Типи організаційних структур управління у готелях. [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://pidruchniki.com/18421120/turizm/tipi_organizatsiynih_struktur_upravlinnya_gotelyahuk_UA
dc.identifier.citationenFirman H.B. Research of ways to increase the efficiency of the staff of the organization on the example of LLC "Hotel complex "Globus” : master qualification work in the specialty "073 - management" / H. Firman. - Ternopil: TNTU, 2021. - 67 p.uk_UA
dc.contributor.affiliationТерпільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, м. Тернопіль, вул. Руська, 56uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:073 — менеджмент

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Фірман Г.Б. робота.pdf1,2 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Фірман Г.Б. Авторська довідка.doc.pdf200,22 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора