Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/35678
Název: Проєкт цеху з виробництва сиру кисломолочного з організацією переробки сироватки потужністю 23 т молока за зміну
Další názvy: Plans and specifications of curd production shop with the organization of whey processing of 23 t of milk per shift capacity
Autoři: Журбик, Роман Іванович
Zhurbyk, Roman Ivanovych
Affiliation: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001
Bibliographic description (Ukraine): Журбик Р. І. Проєкт цеху з виробництва сиру кисломолочного з організацією переробки сироватки потужністю 23 т молока за зміну : кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / Р. І. Журбик. — Тернопіль : ТНТУ, 2021. — 61 с.
Zhurbyk R.I. Plans and specifications of curd production shop with the organization of whey processing of 23 t of milk per shift capacity: bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / R.I. Zhurbyk. — Ternopil : TNTU, 2021. — 61 p.
Datum vydání: 2021
Date of entry: 1-čer-2021
Country (code): UA
Place of the edition/event: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Supervisor: Дацишин, Катерина Євгенівна
Datsyshyn, Kateryna Yevhenivna
Committee members: Пилипець, Оксана Михайлівна
Pylypets, Oksana Mykhailivna
UDC: 637.146:637.344
Klíčová slova: сир кисломолочний
переробка сироватки
сироваткові напої
curd
whey processing
whey drinks
Number of pages: 61
Abstrakt: Метою даної кваліфікаційної роботи є проєктування цеху по виробництву сиру кисломолочного традиційним способом з організацією переробки сироватки потужністю цеху 23 т за зміну незбираного молока жирністю 3,8 %. У технологічній частині проведені відповідні розрахунки для виготовлення запроєктованого асортименту. Також в цьому розділі проведено опис технологій виробництва продуктів, показано схеми проведення технохімічного і мікробіологічного контролю, наведено нормативні показники продукції. Відповідно до сировинно-продуктового розрахунку підібрано технологічне обладнання та обчислено площі виробничих і допоміжних приміщень. В техніко-економічному обґрунтуванні кваліфікаційної роботи визначено доцільність будівництва такого підприємства у типовому місті. Проведена характеристика сировинних зон і каналів реалізації товарів. Третій розділ присвячений вивченню питань безпеки та охорони праці на підприємстві.
The purpose of this qualification work is to design a shop for the production of curds in the traditional way with the organization of whey processing with the capacity of 23 tons per shift of the whole milk with a fat content of 3.8%. In the technological part the corresponding calculations for production of the planned range were carried out. Also in this section the description of the manufactured products technologies are shown, schemes of technochemical and microbiological control carrying out are presented, normative indicators of production are resulted. According to the raw materials and products calculation, technological equipment was selected and the areas of production and support premises were calculated. In the feasibility study of the qualification work determines the feasibility of building such an enterprise in a typical city. The characteristic of raw material zones and channels of goods realization is carried out. The third section is devoted to the study of the safety and labor protection questions at the enteprise.
Content: Анотація... Зміст.. Вступ..... 1. Технологічна частина... 1.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту. 1.1.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку продуктів... 1.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини.. 1.1.3 Сировинно-продуктовий розрахунок.... 1.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів... 1.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів і режимів виробництва молочних продуктів........ 1.2.1 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів.... 1.2.2 Опис загальних операцій виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту... 1.2.3 Опис технології виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту... 1.2.4 Нормативні характеристики молочних продуктів запроєктованого асортименту.. 1.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту.... 1.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання....... 1.5 Підбір технологічного обладнання.... 1.6 Розрахунок площ виробничих і допоміжних приміщень... 2. Техніко-економічне обґрунтування... 3. Безпека життєдіяльності, основи охорони праці... Список використаних літературних джерел.....
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/35678
Copyright owner: © Журбик Р.І., 2021
References (Ukraine): 1. Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін. Технологія молочних продуктів: підруч. — К. : НУХТ, 2013. — 502 с. 2. Біохімія молока і молочних продуктів : курс лекцій / О.С. Крамаренко. – Миколаїв: МНАУ, 2017. – 96 с. 3. Власенко В.В., Машкін М.І., Бігун П.П. “Технологія виробництва і переробки молока та молочних продуктів». - Вінниця; ГІПАНІС С.200-306. 4. Технология молока и молочных продуктов. П.Ф.Дяченко, М. С. Коваленко, А. Д. Грищенко, А. И. Чеботарев – М. Пищевая промышленность, 1971г. 309 с. 5. Грек О.В., Поліщук Г.Є., Онопрійчук О.О. Технологія продуктів зі знежиреного молока, молочної сироватки і маслянки: Навч. посіб. – К.: НУХТ, 2011. – 210 с. 6. Поліщук Г.Є., Грек О.В., Скорченко Т.А. та ін. Технологічні розрахунки у молочній промисловості: навч. посіб. –К.: НУХТ, 2013. – 394 с. 7. ДСТУ 3662-2018. Молоко-сировина коров`яче. Технічні умови. [На заміну ДСТУ 3662:2015; чинний від 2019-01-01]. Вид. офіц. Київ: Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості», 2018. 8. ДСТУ 4623:2006. Цукор білий. Технічні умови. [На заміну ДСТУ 2316-93 (ГОСТ 21-94), ДСТУ 2213-93 (ГОСТ 22-94); чинний від 2007-07-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2007. 9. Машкін М.І., Париш Н.М. Технологія виробництва молока і молочних продуктів. Навчальне видання. – К.: Вища освіта, 2006. – 351 с. 10. ДСТУ 4554-2006. Сир кисломолочний. Технічні умови. [чинний від 2007- 01-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2007. 11. ДСТУ 8549:2015. Напої із сироватки. Загальні технічні умови. [чинний від 2017-01-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2015. 60 12. Ромаданова В.О., Костенко Т.П. Лабораторный практикум по технохимическому контролю предприятий молочной промышленности. - К.: УДУХТ, 1997.-102с. 13. Н. М. Шульга, Л. А. Млечко. Санітарія та гігієна. Навчальний посібник. – К.: ІПДО НУХТ, 2011. – 34 с. 14. Н. К. Ростроса, П. Мордвинцева Курсовое и дипломное проектирование предприятий молочной промышленности : (Учебники и учебные пособия для учащихся техникумов). М.: Агропромиздат, 1989. — 303 с 15. Сучасний стан галузі тваринництва. [Електронний ресурс] / Департамент агропромислового комплексу. Режим доступу до ресурсу: http://www.apk.sm.gov.ua/index.php/uk/2013-04-18-21-50-35/32-napryamki- diyalnosti/tvarinnitstvo/zagalna-kharakteristika-tvarinnitstva/45-suchasnij-stan-galuzi 16. Желібо Є.П., Зацарний В.В. Безпека життєдіяльності. Підручник. – К.:Каравела, 2009. 17. Основи охорони праці. / Під ред. Ткачука К.Н., Халімовського Н.О. – К.: Основа, 2006. 448 с.
Content type: Bachelor Thesis
Vyskytuje se v kolekcích:181 — Харчові технології (бакалаври)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
avtorska dovidka_Zhurbyk.docАвторська довідка46,5 kBMicrosoft WordZobrazit/otevřít
dyplomna_Zhurbyk.pdfДипломна робота1,58 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.

Nástroje administrátora