Please use this identifier to cite or link to this item: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/33772
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorЮкало, Володимир Глібович-
dc.contributor.advisorYukalo, Volodymyr Hlibovych-
dc.contributor.authorІгнатів, Ірина Олександрівна-
dc.contributor.authorIhnativ, Iryna Oleksandrivna-
dc.date.accessioned2020-12-29T16:11:56Z-
dc.date.available2020-12-29T16:11:56Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationІгнатів І. О. Характеристика властивостей молочнокислих лактококів : дипломна робота магістра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / І. О. Ігнатів. — Тернопіль : ТНТУ, 2020. — 72 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/33772-
dc.description.abstractДослідження на здобуття освітнього рівня «магістр» з спеціальності 181 «Харчові технології». – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, Тернопіль, 2020. Кваліфікаційна робота присвячена характеристиці молочнокислих бактерій Проведена характеристика молочнокислих лактококів та кисломолочних продуктівuk_UA
dc.description.abstractThe master's qualification work is devoted to the characterization of the properties of lactic acid bacteria. The characteristics of fermented milk lactococci and fermented milk products are characterized.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВступ 1. Огляд літератури 1.1. Характеристика лактококів 1.2. Характеристика заквасок 1.3. Використання лактококів у виробництві молочнокислих продуктів 2. Матеріали і методи досліджень 3. Результати досліджень та їх обговорення 3.1. Характеристика протеїназо-позитивних штамів та визначення протеолітичної активності відібраних штамів 3.2. Кислотна коагуляція казеїнів. Утворення молочної кислоти 3.3. Стійкість штамів лактококів до дії NaCI 4. Охорона праці та безпека в надзвичайних ситуаціях 4.1. Охорона праці 4.1.1. Конституційні засади охорони праці в Україні 4.1.2. Охорона праці жінок, неповнолітніх, інвалідів 4.1.3. Відповідальність посадових осіб і працівників за порушення законодавства про охорону праці 4.2. Безпека в надзвичайних ситуаціях 4.2.1. Застосування засобів захисту та знезараження молочних продуктів та сировини на підприємствах молочної промисловості Висновки Перелік посилань Додаткиuk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subject181uk_UA
dc.subjectхарчові технологіїuk_UA
dc.subjectмолочнокислі бактеріїuk_UA
dc.subjectлактококиuk_UA
dc.subjectморфологічні властивостіuk_UA
dc.subjectкультуральні властивостіuk_UA
dc.subjectlactic acid bacteriauk_UA
dc.subjectlactococciuk_UA
dc.subjectmorphological propertiesuk_UA
dc.subjectcultural propertiesuk_UA
dc.titleХарактеристика властивостей молочнокислих лактококівuk_UA
dc.title.alternativeCharacteristics of lactococci propertiesuk_UA
dc.typeMaster Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Ігнатів І.О., 2020uk_UA
dc.contributor.committeeMemberТкачук, Роман Андрійович-
dc.contributor.committeeMemberTkachuk, Roman Andriiovych-
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.format.pages72-
dc.subject.udc637.238uk_UA
dc.relation.references1. Димань Т.М. Безпека продовольчої сировини і харчових продуктів: підручник / Т.М. Димань, Т.Г. Мазур. – К.: ВЦ «Академія», 2011. – 520 с. 2. Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 No 771/97-ВР. Режим доступу: (http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/771/97-вр). 3. Вольферц В.Ю. Ветеринарно-санітарна експертиза / В.Ю. Вольферц. – Москва, 1950. – 380с. 4. Квасников Е.И. Молочнокислые бактерии и пути их использования / Е.И. Квасников, О.А. Нестеренко. – М.: Наука, 1978. – 392 с. 5.Культури молочних заквасок. Визначення видового складу: ДСТУ IDF 149А:2003.-К:ДержспоживстандартУкраїни,2005.-14с. 6. Горбатова К.К. Биохимия молока и молочных продуктов / К.К. Горбатова. – М.: Легкая и пищевая пром., 2005. – 327 с. 7. ДСТУ 2661:2010. Молоко коров’яче питне [Чинний від 2011-10-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2010. 10 с. 8. Банникова Л.А., Королева Н.С., Семенихина В.Ф. Микробиологические основы молочного производства. – М.: Агропромиздат,1987. – 400с. 9. Лихачова А.Ю., Бондаренко В.М. Сучасний стан питання про номенклатуру та таксономії бактерій роду Lactobacillus / / Тез.конф. «Прибуток і пробіотичні продукти у профілактиці та лікуванні найбільш поширених захворювань людини». М., 21-23 квітня 1999. с.30-31. 10.Мосієнко В.С. Молочнокислі бактерії, їх властивості та використання в медичній практиці / В.С. Мосієнко, М.Д. Мосієнко, М.В. Рябуха // Український хіміотерапевтичний журнал. – No 1(13), 2002. – С. 16-23. 12.Коротяев А.И.,Бабичев С.А. Медицинская микробиология, иммунология и вирусология: Учебник для мед.вузов - Спб., СпецЛит, 2008. – 20 – 25 с. 14.Анализ физико-химических показателей кисломолочных продуктов зб. наук. ст./ редкол.: Д. Б. Якупова. Уральск: Вид-во ЗКГУ, 2013. Вип. 127, 74 с. 15. Гудима В.В., Шульга Н.М., Боднарчук О.В., Кігель Н.Ф. Створення ефективних заквашувальних композицій для виробництва кефіру високої якості / Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія «Тваринництво». - 2010.– No7(17). - С.35-41. 17.Иванов Ю. Г. Кисломолочная продукція, С.: Русич, 2006. 512 с 18.Домарецький В. А., Шиян П.Л., Калакура М.М. Загальні технології харчових виробництв: навч. пос., К : Університет «Україна», 2010. 814 с 20.Одарченко А.М. «Товарознавство молочних товарів», - Харків, 2007 р. – 15 с. 21.Горбатова К.К. Биохимия молока и молочных продуктов: учебное издание, 3-е изд, перераб. и доп., СПб: ГИОРД, 2003. 320 с. 22.ДСТУ 7355:2013 Молоко, молочні продукти та закваски. Метод визначання кількості біфідобактерій [Чинний від 2014-01-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2013. 2 с. 63 23. Крусь Г.Н., Шалыгина А.М., Волокитина З.В. Методы исследования молока и молочных продуктов: Учеб. для студ. вузов, обучающ. по спец «Технология молока и молочных продуктов», М.: Колос, 2000. 368 с. 24. Домарецький В. А., Шиян П.Л., Калакура М.М. Загальні технології харчових виробництв: навч. пос., К : Університет «Україна», 2010. 814 с. 25. Ефимочкина Н. Р. Значение некоторых потенциально патогенных микроорганизмов в возникновении пищевых токсикозов. Сообщение 1. S. aureus и стафилококковые энтеротоксины/ Н. Р. Ефимочкина, И.Б. Куваева, Ф.С. Флуер. - Вопросы питания, 2011. - No2 – С. 21-27 26. Флуер Ф.С. Стафилококковые энтеротоксины, их свойства и роль в качестве факторов патогенности // Ж. микробиол. – 2012. - No 2 . – С. 99-108. 27. Королева Н.С., Семенихина В.Ф. Санитарная микробиология молока и молочных продуктов. - М.: Пищевая промышленность, 1980. -256 с. 28.БанниковаЛ.А.,КоролеваН.С.,СеменихинаВ.Ф.Микробиологические основы молочного производства. - М.: Агропромиздат, 1987. - 400 с. 29. Микробиология продуктов животного происхождения /г.-Д. Мюнх, X. Заупе, М. Шрайтер и др./ Пер. с нем. Е.Г. Токаря под ред. д-ра биол наук Н.С. Королевой, канд. биол. Наук Н.В. Билетовой, канд вет наук Р.П. Корнелаевой.- М.: Агропромиздат, 1985. - 591с. 30. Степаненко П. П. Микробиология молока и молочных продуктов.-- М.: Лира, 2002.--413с. 31. Полищук П.К., Дербинова Э.С., Казанцева Н.Н. Лабораторный практикум по микробиологии молока и молочных продуктов. - М.: Легкая и пищевая промышленность, 1982. - 200 с. 32. Гигиенические требования к качеству и безопасности продовольственного сырья и пищевых продуктов. Санитарные правила и нормы (САНПиН 2.3.2.560-96). - М., 1997. 33. Шепелев А.Ф. Товароведение и экспертиза молока и молочных продуктов. Уч.пос.для вузов. – Ростов н/Д: «Феникс», 2001 – 128 с. 64 34.Липатов Н.Н., Рогов И.А. Методология проектирования продуктов питания с требуемым комплексом показателей пищевой ценности. // Известия вузов. Сер. Пищевая технология.- 1987г No2.- С.9, 35. Азгальдов Г.Г. Теория и практика оценки качества товаров. — М.: Экономика, 1982. – 424с. 36. Шидловская Е.А. Органолептические свойства молока и молочных продуктов. Уч.пос.для вузов. – Ростов н/Д: «Феникс», 2000 – 240 с. 37. Алексеев В.Н. Количественный анализ.- М.:Химия, 1972. 38. Основы аналитической химии, Т.1,2. /Под ред. Ю.А.Золотова/ -М.: Высш. шк., 2000. 40. Посыпайко В.И., Козырева Н.А., Логачева Ю.П. Химические методы анализа. -М.:Высш.шк., 1989. 42. Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін. Технологія молочних продуктів: підруч. — К. : НУХТ, 2013. — 502 с. 43. Домарецький В.А., Остапчук М.В., Українець А.І. Технологія харчових продуктів. – К.: НУХТ, 2003. – 572 с. 44. Технология пищевых производств: Учеб. для вузов /Под ред. Л.П. Ковальской // Ковальская Л.П., Суходол В.Ф., Куц А.М. и др.- М.: Колос, 1999.- 752 с. 45. Степаненко, П. П. Мікробіология молока і молочних продуктів: підручник для ВУЗов - Сергиєв Посад: ТОВ «Все для Вас Підмосков'я», 1999.? 415 з.: 46. R. Early The technology of dairy products. Newport Shropshire: Blackie academic & Profesional, 2nd edition. 1998. 426 с. 65 47. ДСТУ 7355:2013 Молоко, молочні продукти та закваски. Метод визначання кількості біфідобактерій [Чинний від 2014-01-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2013. 2 с. 48. Смоляр В.И. Фізфології та гігієни харчування: підруч. для студ. технол. спец. з напряму «Харчова технологія та інженерія», К.: Здоров’я , 2000. 49. Анализ физико-химических показателей кисломолочных продуктов зб. наук. ст./ редкол.: Д. Б. Якупова. Уральск: Вид-во ЗКГУ, 2013. Вип. 127, 74 с. 50. Кравців Р.Й., Хоменко В.І., Островський Я.Ю., Гачак Ю.Р., Якубчак О.М. Молоко і молочні продукти: Посібник для студ. і викладачів вищих навч. закл. ІІІ-ІV рівнів акредитації із спец. 7.130.201 «Зооінженерія» та як навч. посіб. для закл. освіти І-ІІ рівнів акредитації, Л.: ЛА «Піраміда», 2001. 310 с. 51. Крусь Г.Н., Шалыгина А.М., Волокитина З.В. Методы исследования молока и молочных продуктов: Учеб. для студ. вузов, обучающ. по спец «Технология молока и молочных продуктов», М.: Колос, 2000. 368 с. 52. Тамим А., Робинсон К. Йогурты и другие кисломолочные продукты: научные основы и технология: пер. с англ., 2-е изд. СПб.: Профессия, 2003. 700 с. 53. Иванов Ю. Г. Кисломолочная продукція, С.: Русич, 2006. 512 с. 54.СтаценкоЮ.Ф.Методичні рекомендації з дисципліни Безпека життєдіяльності для студентів очної і заочної форми навчання? ДДАУ, Дніпропетровськ, 2013. – 56 c/ 64. 55.СтрежекуровЕ.Є.Охороні праці в галузі. Конспект лекцій. Дніпроджерзинськ: Дніпродзержинський державний технічний університет. 2013. 48 с. 56. Ткачук К. Н., Халімовський М. О., Зацарний В. В. та ін. Основи охорони праці: Підручник. – 2-ге вид., допов. і перероб. – К.: Основа, 2006. – 444 с. 57. ГОСТ 30347-97. Молоко и молочные продукты. Методы определения Staphylococcus aureus. [Чинний від 1998-07-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 1998. 5 с. 66 58. ГОСТ 31659-2012 (ISO 6579:2002) Продукты пищевые. Метод выявления бактерий рода Salmonella. [Чинний від 2013-07-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2013. 7 с. 59. Ленинджер А. Основы биохимии: Т. 3. Пер. с англ. / А. Ленинджер – М. : Мир, 1985. – 350 с. 60. Ткаль Т. К. Технохимический контроль на предприятиях молочной про- мышленности/ Ткаль Т. К – М.: Агропромиздат, 1990. 192 с.uk_UA
dc.relation.referencesen11.Thomas T.D.,Prichard G. Proteolic enzymes of dairy starter cultures// FEMS Microbiology Reviews. – 1987. –Vol.46, No3. – P. 245 -268. 13.Wakeleris D.A., Pries W.V. A rapid spectrophotometric method for measuring cheese ripening // J. Dairy Sci. – 1979. - No1. – P. 264 – 273. 16.Algaron F., Miranda G., Le Bars D., Monnet V, Milk fermentation by Lactoccocus lactis with modified prteolic systems to accumulate potentially bio- active peptides // Lait. – 2004. – Vol. 84. – P. 115 – 123. 19. Bockelman W., Monnet V., Geis A., Teunber M., Gripon J. C. Comparison of cell wall proteinases from Lactococcus lactis ssp.cremoris ACI and Lactococcus lactis ssp. Lactis NCDO763 // Apll. Micrbiot. Biotechnol. – 1989. – Vol. 31. – P.278 – 282. 39. Christian G.D. Analytical Chemistry. - New York, J.Wiley & Sons, 1994. 41. Kellner J.R., Mermet M., Otto M., Widmer H.M. Analytical Chemistry. Verlag Chemie. Weinheim - New York, 1998.uk_UA
dc.identifier.citationenIhnativ I. O. Characteristics of lactococci properties : master's thesis in specialty „181 — “food technology” / I. O. Ihnativ. — Ternopil : TNTU, 2020. — 72 p.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Appears in Collections:181 — харчові технології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
avtorska dovidka_Ihnativ.docАвторська довідка47 kBMicrosoft WordView/Open
dyplom_Ihnativ.pdfДипломна робота1,66 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

Admin Tools