Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/33728
Назва: Розробка нового виду консервів з використанням сочевиці
Інші назви: Development of a new kind of preserves with lentil
Автори: Бернадіна, Олена Миколаївна
Bernadina, Olena Mykolaivna
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001
Бібліографічний опис: Бернадіна О. М. Розробка нового виду консервів з використанням сочевиці : дипломна робота магістра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / О. М. Бернадіна. — Тернопіль : ТНТУ, 2020. — 77 с.
Bibliographic description: Bernadina O. M. Development of a new kind of preserves with lentil : master's thesis in specialty „181 — “food technology” / O.M. Bernadina. — Ternopil : TNTU, 2020. — 77 p.
Дата публікації: 2020
Дата внесення: 29-гру-2020
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Бейко, Людмила Анатоліївна
Beiko, Liudmyla Anatoliivna
Члени комітету: Зварич, Наталя Миколаївна
Zvarych, Natalia Mykolaivna
Теми: 181
харчові технології
консерви
сочевиця
удосконалена технологія
консервування
харчова промисловість
canned food
lentil
advanced technology
canning and food industries
Кількість сторінок: 77
Короткий огляд (реферат): Дослідження на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня магістра за спеціальністю 181 «Харчові технології». – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, Тернопіль, 2020 Магістерська кваліфікаційна робота присвячена розробці нового виду консервів з використанням сочевиці для розширення раціону людського харчування та отримання консервів із хорошими смаковими властивостями. Метою даної роботи є розробка рецептури та технології виробництва консервів з сочевицею. На підставі отриманих результатів запропоновано рецептури та технологічні схеми консервів.
Research for the educational - qualification of MA, inspecialty 181 "Food Technologies". - Ternopil National Technical University named after Ivan Puluj, Ternopil, 2020. The master's qualification work is devoted to the development of a new type of canned food using lentil to expand the diet of human food and obtain canned foods with good taste properties. The purpose of this work is to develop a recipe and technology for the production of canned lentil. Based on these results suggested recipes and technological schemes of canned food .
Зміст: РЕФЕРАТ. ВСТУП.. МЕТА І ЗАВДАННЯ РОБОТИ РОЗДІЛ 1. ОГЛЯД ЛІТЕРАТУРИ 1. 1. Загальна характеристика сировини, її ботанічна класифікація та корисні властивості... 1.2. Хімічний склад та поживна цінність сочевиці.. 1.3. Традиційні технології переробки сочевиці та патентний пошук технології виробництва нових видів продукції вмістом сочевиці... Висновки до розділу. РОЗДІЛ 2. МАТЕРІАЛИ І МЕТОДИ ДОСЛІДЖЕНЬ 2.1 Характеристика об’єктів досліджень та схема проведення експерименту.. 2.2. Методи досліджень... 2.3. Визначення титрованої кислотності досліджуваної сировини.... 2.4. Визначення вмісту масової частки сухих речовин об’єктів досліджень..... 2.5. Органолептична оцінка зразків готового продукту.. 2.6 Визначення мікробіологічних показників об’єктів досліджень..... Висновки до розділу... РОЗДІЛ 3. РЕЗУЛЬТАТИ ДОСЛІДЖЕНЬ ТА ЇХ ОБГОВОРЕННЯ 3.1 Результати власних досліджень.. 3.2. Технологія виробництва консервів... 3.3.Визначення якості консервів з сочевиці коричневої та червоної.. Обґрунтування доцільності досліджень з економічної точки зору....... Висновки до розділу... РОЗДІЛ 4. ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ 4.1 Охорона праці.. 4.2 Безпека в надзвичайних ситуаціях... Висновки до розділу.. ВИСНОВКИ....... ПЕРЕЛІК ПОСИЛАНЬ.... ДОДАТКИ...
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/33728
Власник авторського права: © Бернадіна О.М., 2020
Перелік літератури: 1. Атанасова В.В. Зміна властивостей сочевиці під час біоактивації /Праці ТДАТУ/ [Текст]96 Вип. 15 Т. 1 С.15-21.Бедрій Я. І. 2. Безпека життєдіяльності / Бедрій Я. І. – Львів, 2000. – 111 с. 3. Василенко З. В. Плодоовощные пюре в производстве продуктов/ З. В. Василенко, В. С. Баранов.- Москва: Агропромиздат, 1987. – 124 с. 4. Власенко В. І. Техніка безпека і протипожежна техніка у харчовій промисловості / Власенко В. І. – Київ: Державне видавництво технічної літератури УРСР, 1961 – 292 с. 5. Гаубер-Швенк Г., Швенк М. Харчування: dtv-Atlas: Пер.з нім./Худож. Йорг Майр; Наук.ред. пер.: В.Г.Передерій, Ю.Г.Григоров. – К.:Знання-Прес,2004. – 183 с.: іл. – С.57 6. Гляденов С. Н. Очистка сточных вод: традиции и новации //Экология и пром-сть России. - 2001. - No 2. - С. 15-17. 7. Гордеев, А. В., Бутковский А. В. Роль зерна в формировании структуры питания населения [Текст] // Зернові продукти і комбікорми. – 2004. - No 3. – с. 4 – 9. 8. Гончаренко Г. М. Технологічне обладнання консервних та овочепереробних виробництв [довідник] / Г. М. Гончаренко Г. М., В. В. Дуб, В. В. Гончаренко – К.: 2007 – 412 с. 9. Гореньков Э. С. Технология консервирования / Э. С. Гореньков, А. Н. Горенькова, Г. Г. Усачева. – М.: Агропромиздат, 1987. – 351 10. Губський А. І., Цивільна оборона : підручник для вищ. навч. закладів / А. І. Губський. Київ : Міністерство освіти, 1995. 216 с. 11. Джафаров А. Ф. Товароведение плодов и овощей / Джафаров А. Ф. – М. : Экономика, 1985. – 280 с. 12. Джигирей B. C. Основи екології та охорона навколишнього природного середовища / Джигирей B. C., Сторожук В. М., Яцюк Р. А. – Львів: Афіша, 2000 – 272 с. 13. УДК 637.523:664.26 DOI: 10.15587/1729-4061.2018.148319 Дослідження борошна сочевиці, як сировини для виробництва напівкопчених ковбас У. Р. Драчук, І. І. Сімонова, Б. І. Галух, І. М. Басараб, І. С. Ромашк 14. ДСТУ 33-96 Консерви. Овочі мариновані. Технічні умови 15. ДСТУ 3695-98 (ГОСТ 30579-98) Консерви овочеві для дієтичного харчування. Технічні умови 16. Казаков Е.Д. Биохимия зерна и хлебопродуктов/Е.Д. Казаков, Г. П. Кириленко. – СПб.: [Текст]ГИОРД, 2005. – 512 с. 17. Ковтун Ю. А. Функціональні властивості інуліну / Актуальні задачі сучасних технологій : Міжнар. наук.- техн. конф. молодих учених та студентів (Тернопіль, 11–12 груд. 2013 р.) : [Текст]матеріали конф. – Тернопіль, 2013. – С. 259–260 18. Комплексы оборудования по производству плодоовощных, овощных и фруктовых консервов. – Одесса : СКТБ «Продмаш», [Текст]1990. – 80с. 19. Маркович І. І. Дослідження амінокислотного складу напівкопчених ковбас з використанням сочевиці, ялівцю та чебрецю.[Текст]Харчова і переробна промисловість. No4. - 12-16 с. 20. Марх А. Т. Биохимия консервированных плодов и овощей / Марх А. Т. – М. : Пищевая промышленность, 1973. – 371 с. 21. Марх А. Т. Технохимический контроль консервного производства / Марх А. Т., Зыкина Т. Ф., Голубев В. Н. – Москва: Агропромиздат , 1989. – 404 с. 22. Новиков, М.М. Фізіолого-біохімічні основи формування якості врожаю сільськогосподарських культур [Текст]. М.: – МСХА. - 1994 р. – 189 с 23. Покровский А.А. Химический состав пищевых продуктов / Покровский А. А. – М.: Пищевая промышленность, 1976. – 228с. 24. Продукти з фруктів та овочів. Визначення розчинних сухих речовин рефрактометричним методом: ДСТУ ISO 2173:2007. – [Чинний від 2008-04-01]. – К.: Держспоживстандарт України, 2008. – IV, 24 с. – (Національний стандарт України). 25. Продукти перероблення фруктів і овочів. Методи визначення титрованої кислотності: ДСТУ 4957:2008– [Чинний від 2008-04-01]. – К.: Держспоживстандарт України, 2008. – IV, 24 с. – (Національний стандарт України). 26. Плахотін В. Я., Тюрікова І.С., Хомич Г. П. Теоретичні основи технологій харчових виробництв:Навчальний посібник. –Київ:Центр навчальної літератури,. 2006. – 640 с. 27. Сборник технологических инструкций по производству консервoв; в 2 томах: М. : Пищ. про – сть, 1977. – Т.1 – 170 с 28. Сорта чечевицы. Издательство сельскохозяйственной литературы, журналов и плакатов. Москва – 1982. 52 с 29. Серега Д.Г. Охрана труда и пищевой промышленности / Д. Г. Серега В. И., Дашевский. - М.: Лег. и пищ. пром-сть,1983. – 244 с. 30. Ситников Е.Д., Оборудование консервных заводов. / Е. Д. Ситников, В. А. – М.: Лег. и пищ. пром-сть, 1981. – 248 с. 31. Слюсаревская И.В. Технологические аспекты использования десертных овощей в производстве продукции для общественного питания//Современная наука и инновации //Научный журнал.- 2015.- 77-79 с. 32. Справочник по овощеводству; под общ. ред. докт. с.-х. наук, проф. В. А. Брызгалова. — Л. : Колос, Ленинградское отд-ние. 1983. — 511 с. 33. Справочник технолога плодоовощного произвоства /составитель: М. Куницина. – Санкт-Петербург: ПрофиКС, 2001. – 478с. 34. Сборник технологических инструкций по производству консервов: В 2 т. / Всесоюз. научно-исследоват. ин-т консервной и овощесуш. пром-ти. – М., 1977. – Т.2: Консервы для детского и диетического питания. Консервы фруктовые. Быстрозамороженные продукты. – 432 с. 35. Тележенко Л. М. Дослідження якості пророщеного зерна сочевиці при холодильному зберіганні [Текст] // Тележенко Л. М., Атанасова В. В. // Наукові праці ОНАХТ випуск 39, том 1, 2011. Публікується за матеріалами міжнародної науково – технічної конференції «Сучасні проблеми холодильної техніки і технології», присвяченої 90-річчю з дня народження професора В. Ф. Чайковського. – Одеса – 2011. - с. 270 – 273. 36. Фізико-хімічні і біологічні основи консервного виробництва / Флауменбаум Б.П., Безусов А.Т., Сторожук В.М., Хомич Г.П. – Одеса : Друк., 2006. – 400с. 37. Химический состав пищевых продуктов/Под ред. Акад. АМН СССР А.А.Покровского. - М: Пищ. пром-сть, 1976. – 228 с. 38. Цивільна оборона. Підручник / О.П.Депутат, I.В.Коваленко, I.С.Мужик; За ред. полковника П. I. Кашина. -Львів: ІІП «Василькевич К.І.», 2005. -340
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — харчові технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
dyplom_Bernadina.pdfДипломна робота5,35 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
avtorska dovidka_Bernadina.docАвторська довідка30 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора