กรุณาใช้ตัวระบุนี้เพื่ออ้างอิงหรือเชื่อมต่อรายการนี้: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/30734
ชื่อเรื่อง: Формування механізму діагностики потенціалу фінансової стійкості підприємства, на прикладі ПрАТ «ТерА»
ชื่อเรื่องอื่นๆ: Formation of the diagnostics mechanism of the enterprise's financial sustainability potential (PJSC «TerA» as a case study)
ผู้แต่ง: Козак, Зоряна Любомирівна
Kozak, Z.
Affiliation: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Bibliographic description (Ukraine): Козак З.Л. Формування механізму діагностики потенціалу фінансової стійкості підприємства, на прикладі ПрАТ «ТерА» : дипломна робота магістра за спеціальністю „072 — фінанси, банківська справа та страхування“ / З.Л. Козак. — Тернопіль: ТНТУ, 2019. — с.114
วันที่เผยแพร่: 27-ธัน-2019
Date of entry: 29-มกร-2020
Country (code): UA
Supervisor: Винник, Тетяна Михайлівна
UDC: 336.64
คำสำคัญ: 072
фінанси, банківська справа та страхування
фінансовий стан підприємства
ресурси
власний капітал
залучений капітал
фінансова стійкість
потенціал фінансової стійкості
financial conditionof the enterprise
resources
equity
debt capital
financial sustainability
financial sustainability potential
Number of pages: 114
บทคัดย่อ: Об’єктом дослідження є загальні науково-теоретичні та методичні підходи щодо механізму діагностики потенціалу фінансової стійкості. Мета дослідження полягає в обґрунтуванні теоретичних основ, пошуку методичних підходів та прикладних рекомендацій щодо оцінки та розробки механізму формування діагностики потенціалу фінансової стійкості, на прикладі ПрАТ «ТерА»». Методи дослідження. Робота базується на методах вертикального та горизонтального аналізу, методах індукції та дедукції, статистичних порівнянь, коефіцієнтного аналізу, методу узагальнення. У даному дослідженні представлено теоретико-методичні основи фінансової стійкості, відображено механізм діагностики її потенціалу. Проаналізовано фінансово-господарський стан ПрАТ «ТерА». Визначено тип фінансової стійкості. Окреслено основні тенденції розвитку галузі, в якій функціонує підприємство. З’ясовано тип політики, який ПрАТ «ТерА» застосовує для фінансування господарської діяльності. Запропоновано оцінювати ефективність управління фінансовою стійкістю за допомогою інтегрального показника, а потенціал фінансової стійкості діагностувати на основі застосування системи індикаторів, які її забезпечують.
Content: ВСТУП...6 РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ТА ПРИКЛАДНИЙ АСПЕКТ ФІНАНСОВОЇ СТІЙКОСТІ ПІДПРИЄМСТВА...10 1.1.Сутність і значення потенціалу фінансової стійкості підприємства...10 1.2.Фактори впливу на потенціал фінансової стійкості підприємства...18 1.3. Методичні підходи до оцінки фінансової стійкості підприємства...24 Висновок до 1 розділу...33 РОЗДІЛ 2. ОЦІНЮВАННЯ ФІНАНСОВОГО СТАНУ ПрАТ «ТерА»...34 2.1. Характеристика діяльності та економічна оцінка виробничого потенціалу ПрАТ «ТерА»...34 2.2. Аналіз майнового стану та оцінка ефективності діяльності ПрАТ «ТерА»...38 2.3. Аналіз фінансової стійкості підприємства...49 Висновок до 2 розділу...54 РОЗДІЛ 3. РОЗРОБКА МЕХАНІЗМУ ДІАГНОСТИКИ ПОТЕНЦІАЛУ ФІНАНСОВОЇ СТІЙКОСТІ ...55 3.1. Механізм управління капіталом як основною складовою фінaнсової стійкості...55 3.2. Забезпечення рівноваги активів та пасивів на ПрАТ «ТерА»...61 Висновок до 3 розділу... 65 РОЗДІЛ 4. СПЕЦІАЛЬНА ЧАСТИНА...67 4.1. Кондитерська галузь України: сучасний стан, тенденції та перспективи розвитку...67 4.2. Можливості та потенціал ринку кондитерських виробів...70 Висновок до 4 розділу ...75 РОЗДІЛ 5. ОБГРУНТУВАННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ ЕФЕКТИВНОСТІ...76 5.1. Інтегральна оцінка як індикатор ефективності використання потенціалу фінансової стійкості...76 5.2. Діагностування потенціалу фінансової стійкості...82 Висновок до 5 розділу ...87 РОЗДІЛ 6. ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ...89 6.1. Організація служби охорони праці на підприємстві...89 6.2. Реалізація інженерно-технічних заходів цивільного захисту щодо захисту сировини, напівфабрикатів і готової продукції від впливу уражаючих факторів ядерної зброї...94 6.3. Організація і проведення досліджень з оцінки стійкості суб’єкта господарювання в НС. Розробка заходів щодо підвищення стійкості суб’єкта...97 Висновок до 6 розділу ...101 ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ... 102 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ...106 ДОДАТКИ...114
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/30734
Copyright owner: © Козак Зоряна Любомирівна, 2019
References (Ukraine): 1. Анализ украинского рынка конфет. [Електронний ресурс] –Режим доступу: http://koloro.ua/blog/ issledovaniya/Analiz-ukrainskogo-rynka-konfet.html 2. Андрусяк Н. О. Фінансові ресурси підприємств –основа формування фінансової бази регіону / Н. О. Андрусяк // Формування ринкової економіки в Україні. —2009. —No 9. —С. 130–134. 3. Базілінська О.Я. Фінансовий аналіз: теорія та практика: Навчальний посібник / О. Я. Базілінська. –2-ге вид.. –К. : Центр учбової літератури, 2011. –398с. 4. Барилюк І.В. Діагностика впливу факторів економічного середовища на формування фінансового капіталу компаній / І.В. Барилюк, М.В. Рубаха // Фінанси України. –Київ, 2013. –No9. –С.104-117. 5. Безбородова Т.В. Удосконалення механізму управління фінансовими ресурсами підприємства / Т.В.Безбородова// Держава та регіони. –2012.—No5. —С. 21–23 6. Березна С.І. Управління фінансовими ресурсами підприємств / С.І. Березна // ФінансиУкраїни. –2013. –No 5. –С. 34–37. 7. Бержанір, І. А. Особливості формування фінансових ресурсів підприємства [Електронний ресурс] / І. А. Бержанір НБУ ім. В. І. Вернадського. –Режим доступу: http://archive.nbuv.gov.ua/portal/soc_gum /sre/2012_1/296.pdf. –7.04.2013. 8. Близнюк О. П. Класифікація джерел формування фінансових ресурсів підприємства / О. П.Близнюк, А. П. Горпинченко // Вісник Міжнародного Слов'янського університету. –2012. –No 2. –С. 1-7. 9. Викиданець І. В. Проблемні аспекти розробки фінансової стратегії підприємства / І. В. Викиданець // Держава та регіони. Серія: Економіка та підприємництво. –Запоріжжя. -2010. –No 4. –С. 32–37. 10. Винник Т.М. Двоетапне діагностування реструктуризації підприємства [Електронний ресурс] / Т.М. Винник // Вісник національного університету водного господарства. –Режим доступу: http://ep3.nuwm.edu.ua/10736/1/Ve597.pdf.zax.pdf; 184 11. Виробничий менеджмент / За заг. ред. Бутка М. П., М. П. Бутко, С. М. Задорожна, Н. В. Іванова та ін.–К. : «Центр учбової літератури», 2015. –424 с. 12. Гадзевич О.І. Фінансовий аналіз: Методичні вказівки до індивідуальної роботи/ О.І. Гадзевич, Т.В. Стаднюк. -Луцьк : ПП Іванюк В. П., 2013. –56 с. 13. Гайдук, І. О. Оцінка джерел фінансових ресурсів підприємства [Електронний ресурс] / І. О. Гайдук // НБУ ім. В. І. Вернадського. –Режим доступу: http://archive.nbuv.gov.ua/portal/soc_gum/Vlca/Ekon/ 2009_31/11.pdf. –7.04.2013. 14. Галушко О. С. Тенденції розвитку ринку кондитерських виробів та особливості трансформації у системі цінностей його учасників / О. С. Галушко // Актуальні проблеми економіки. -2009. -No 1. -С. 15 -21. 15. Гнєушева І. О.Управління вартістю та структура капіталу підприємства / І.О. Гнєушева, Т. І. Притика // Вісник. –К.,2011. –No2 (15). –С. 14 –16. 16. Горбан, А. П. Управління фінансовими ресурсами підприємства [Електронний ресурс] / А. П. Горбан // НБУ ім. В. І. Вернадського. –Режим доступу: http://archive.nbuv.gov.ua/portal/soc_gum/knp/126/ knp126_20–21.pdf. –7.04.2013. 17. Городинська Д.М. Економічна стійкість підприємства / Д.М. Городинська// Актуальні проблеми економіки. –2010. –No10(42). –С. 141-146. 18.Державний департамент «Укркондитер» [Електронний ресурс]. –Режим доступу: ukrkonditer.kiev.ua. 19. Державна служба статистики України. [Електронний ресурс] –Режим доступу: http://www.ukrstat.gov.ua 20. Економіка України : національна стратегія розвитку : монографія / Л. С. Гринів, О. В. Стефанишин, Ю. М. Гончар, М. В. Кічурчак, О. С. Ривак, М. І. Теребух, Л. В. Кривень, І. Б. Назаркевич, К. С. Дудок, Л.А. Злупко. -Львів. нац. ун-т ім. І.Франка. –Львів, 2009.–444 с. 21. Економіка солодощів: що і як споживають українці. [Електронний ресурс]. –Режим доступу :https://mind.ua/openmind/20187556-ekonomika-solodoshchiv-shcho-i-yak-spozhivayut-ukrayinci; 22. Експорт кондитерських виробів [Електронний ресурс] // Н.В. 185Микольська // Стаття –Режим доступу: http://www.me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=84dc93af-d94c-472c-8880-82ab171b4440&title= EksportKonditerskikhVirobivZa7-Misiatsiv2017-ZrisNa16-NataliiaMikolska&isSpecial=true; 23. Забаштанський М.М. Джерела формування фінансових ресурсів підприємств/ М.М.Забаштанський// Актуальні проблеми економіки.–2012. –No 6. –С. 25 –29. 24. Закон України «Про охорону праці» від14.10.1992No2694-XII. –[Електронний ресурс]. –Режим доступу: http://zakon4.rada.gov.ua 25. Зеркалов Д.В. Охорона праці в галузі: Загальні вимоги.: Навчальний посібник / Д.В.Зеркалов. –К.: «Основа». 2011. –551 с. 26. Зоріна О. А. Критичний аспект системних методів аналізу фінансової звітності акціонерних товариств / О. А. Зоріна // Вісник ЖДТУ. –2010. –No 3 (53). –С. 83-86. 27. Інформаційно-аналітичний звіт по ринкам кондитерських виробів. -[Електронний ресурс]. –Режимдоступу: http://www.ukrainian-food.org/uk/post/informacijno-analiticnij-zvit-po-rinkam-konditerskih-virobiv 28. Карман З.М. Фінансова прозорість підприємства в управлінні розвитком фінансових ресурсів / З.М. Карман // Управління розвитком: Зб. наук. ст. ХНЕУ. –Харків: ХНЕУ, 2005. –No1. –С. 131 –13829. Карпенко Г. В. Шляхи удосконалення фінансового стану підприємства /Г.В. Карпенко // Економіка держави. –2010. –No1. –С. 61-62.30.Кіндрацька Г. І. Стратегічний менеджмент / Кіндрацька Г. І. –[2-ге вид.]. –Львів : Видавництво Львівської політехніки, 2010. –406 с.31. Кіндрацька Г.І. Стратегічний менеджмент: навч. посіб. –2-ге вид., переробл. і доповн. –Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2010. –406 с. 32. Климаш Н. І. Управління фінансовимиресурсами підприємства / Н. І.Климаш // Харчова промисловість. –2008. –No7 –С. 14833. Кобилецький В. Р., Коефіцієнт фінансової стійкості / В. Р. Кобилецький // Онлайн-журнал «Financial Analysis online» [Електронний ресурс].–Режим доступу: https://www.finalon.com/slovnik-ekonomichnikh-pokaznikiv/349-koefitsient-finansovoji-stijkosti 18634. Козачок І. А. Формування та управління ефективним використанням фінансових ресурсів підприємства/ І.А. Козачок // Гуманітарний вісник ЗДІА. –2011. –No 47. –С. 277 –283. 35. Корніковський Д.О. Аналіз економічних факторів впливу на кондитерську промисловість України / Д.О. Корніковський // Економіка харчової промисловості. –2014. –No 4(24) –С. 17-23.36. Коробов М.Я. Фінансова діяльність підприємства: підручник / Коробов М.Я., Бандурка О.М., Орлов П.І., Петрова К.Я. -К.: Либідь, 2008. -384с.37. Костирко Р. О. Фінансовий аналіз: Навчальний посібник / Р. О. Костирко. –X.: Фактор, 2010. –784 с.38. Костырко Л. А. Диагностика потенциала финансово-экономической устойчивости предприятия : [монография] / Костырко Л. А. –[2-е изд., перераб. и доп.]. –Х.: Фактор, 2008. –336 с.39. Котовська І. В. Переваги та недоліки збалансованої системи показників/ І. В. Котовська // Всеукраїнський науково-виробничий журнал «Інноваційна економіка». –2011. –No 4 (23). –С. 150–153.40. Кудирко О.М. Дослідження теоретичних аспектів стратегії управління фінансовими ресурсами підприємств / О.М. Кудирко, О.В. Станіслав // Вісник Вінницького торговельно економічний інститут КНТЕУ —2013. —No 21 —С. 87—89. 41. Кузьмін О. Економічна ефективність використання основних засобів підприємства/О. Кузьмін//Науковий вісник НЛТУ України. –2010. -No20(9). –С.242-24342. Кулиняк Ю.І. Проблеми визначення сутності конкурентної стратегії організації/ Ю.І. 10.Кулиняк// Проблеми економіки та управління, 2011. -No 714. –С.48-53.43. Куліков П. М. Економіко-математичне моделювання фінансового стану підприємства: навчальний посібник./ П. М. Куліков, Г. А. Іващенко. —Х. : ВД «ІНЖЕК», 2009. —152 с.44. Лаговська О. А. Система збалансованих показників як інструмент управління вартістю підприємства: шляхи застосування / О. А. Лаговська // Міжнародний збірник наукових праць. –2010. –No2 (17). –С. 186–196. 18745. Литвинюк О. П. Управління конкурентоспроможністю підприємств / О. П. Литвинюк, О.І. Драган, О.С. Ралко –К.: НУХТ, 2013. –152 с.46. Лукіна Ю. В. Формування та реалізація стратегії управління фінансами підприємства / Ю. В. Лукіна // Фінанси України. –2011. –No 3. –С. 113 –118.47. Мельник О. Особливості функціонування фінансових ресурсів у системі управління підприємством / О. Мельник // Галицький економічний вісник. —2012. —No 3 (36). —С. 108—116. 48. Мельник Ю М. Проблеми застосування збалансованої системипоказників на вітчизняних підприємствах / Ю. М. Мельник, О. С. Савченко // Маркетинг і менеджмент інновацій. –2011. –No 1. –С. 192–203.49. Методологічні засади розробки та оцінки стратегій розвитку промислового комплексу регіону: монографія / Б.В. Буркинський, М.А. Коваленко. –Херсон: Олді-плюс, 2010. –408 с.50. Морохова В.О Аналітичний інструментарій стратегічного аналізу/ В.О Морохова, Н.М. Василик // Економічний форум.-2013.-No4.-С. 120-12651. Нестеренко Н. В. Шляхи вдосконалення управління фінансовими ресурсами підприємства / Н.В. Нестеренко, Д. М. Ребріна // «Вісник». –2011. –No 3(16). –С. 69-72.52. Огляд кондитерського ринку України // Національне рейтингове агентство Рюрик [Електронний ресурс]. –Режим доступу : http://rurik.com.ua53. Опарін В. Фінансова система України (теоретико-методологічні аспекти) : монограф. / В. Опарін. –К. : КНЕУ, 2005.–240 с.54. Отенко І. П. Аналіз та оцінка стратегічного потенціалу підприємства: наукове видання. /І.П.Отенко, Л. М. Малярець, Г. А. Іващенко. —Х. : Вид. ХНЕУ, 2011. —208 c.55. Отенко І. П. Економічна безпека підприємства : навчальний посібник / І.П. Отенко, Г.А.Іващенко, Д. К. Воронков. —Х. : Вид. ХНЕУ, 2012. —252 с.56. Офіційний сайт ПрАТ «ТерА» [Електронний ресурс]. –Режим доступу: http://www.tera.ua57. Партин Г. О. Фінансова стратегія у системі управління фінансами під-приємства / Г. О. Партин, О. Я. Митрухіна // Науковий вісник НЛТУ України. –2011. –No19.6. –С. 208 –214. 18858. Пилипенко О.І. Фінансові ресурси корпорацій: поняття та класифікація / О.І. Пилипенко // Міжнародний збірник наукових праць —2008. —No3 (12) —С. 367—380. 59. Погожа Н. В. Проблемні аспекти формування та використання фінансових ресурсів підприємства в умовах рецесії України / Н. В. Погожа // Вісник соціально-економічних досліджень. –2012. –No 2(45). –С. 144-149.60. Поддєрьогін А. М., Білик А. М., Буряк Л. Д. Фінанси підприємств: підручник / Кер. кол. авт. і наук. ред.проф. А. М. Поддєрьогін. –5-те вид., перероб. та допов. –К.: КНЕУ, 2008. –546 с.61. Полтавська Є. О. Конкурентний аналіз: навчальний посібник/ Є. О. Полтавська, Г. А. Іващенко, П. М. Куліков. —Х. : Вид. ХНЕУ, 2011. —200 с. 62. Пропозиція імпортного шоколаду в Україні зростає. [Електронний ресурс]. –Режим доступу: http://www.ukrainian-food.org/uk/post/propozicia-importnogo-sokoladu-v-ukraini-zrostae63. Прушківська Е. В. Напрями вдосконалення, формування та використання фінансових ресурсів на підприємстві [Електронний ресурс] / Е.В. Прушківська // Вісник Запорізького національного університету. –2010. –No3(7). –Режим доступу: http: // web.znu.edu.ua64. Пузирьова П. В. Матриця ключових стратегій в управління фінансовим потенціалом промислових підприємств / П. В. Пузирьова // Актуальні проблеми економіки. –2010. –No 6. –С. 151–156.65. Розроблення системи індикаторів, які характеризують ефективність управління підприємством, здійснення операційної та інвестиційної діяльності, а також визначення механізму їх запровадження : звіт про НДР, No держреєстрації 0111U010121. –Офіц. вид. –К., 2011. –33 с.66. РозумовичН. Ф. Організаційно-методичне та інформаційно-аналітичне забезпечення діагностики фінансового потенціалу підприємств / Н. Ф. Розумович // Економічний дискус: міжнародний збірник наукових праць. -Камянець-Подільський, 2014 –Вип. 2. –С.89-92.67. РубахаМ. Функціонування системи формування фінансового капіталу суб’єктів господарювання в Україні / М.В. Рубаха // Економіст. –Київ, 2011. –No9. –С. 56 -59. 18968. Рудченко І. В. Удосконалення механізму управління фінансовими ресурсами підприємства / І. В. Рудченко. –С. 16-19.69. Савицька Г. В. Економічний аналіз діяльності підприємства : [навч. посіб.] / Савицька Г. В. –[2-ге вид., випр. і доп.]. –К. : Знання, 2005. –662 с.70. Спеціалізований сайт світового кондитерського ринку Candy Industry. [Електронний ресурс] –Режим доступу: http://www.candyindustry.com71. Ткаченко О. М. Перспективи розвитку вітчизняної кондитерської промисловості після вступу України до СОТ / О. М. Ткаченко // Наукове видання Економіст. –2009. -No3. –С. 20-21.72. Тютюнник Ю.М. Фінансовий аналіз: Навчальний посібник / Ю.М. Тютюнник. –К.: Знання, 2012. –815 с.73. Тюха І.В. Сучасні тенденції розвитку світового ринку кондитерських виробів / І.В. Тюха, Н.В. Кравчук // Ефективна економіка. –2012. –No 5. –С. 53-58.74. Філімоненков О. С. Фінанси підприємств: Навч. посіб. –2-ге вид., переробл. і допов. –К.: МАУП, 2009.–328 с.75. Шашина М. В. Удосконалення ресурсного потенціалу кондитерської галузі / М. В. Шашина // Ефективна економіка. –2014. –No 5. –С. 34-39.76. Шестак О.В. Сучасний стан та тенденції розвитку кондитерської галузі / О.В. Шестак // Вісник НТУ «ХПІ». Серія: Актуальні проблеми розвитку українського суспільства. –Харків : НТУ «ХПІ». –2013. –No 6(980). –С. 132-137.77. Шестова О. О. Джерела формування фінансовихресурсів підприємства в умовах ризикового ринкового середовища / О. О. Шестова //Вісник Сумського національного аграрного університету. —2011. —No 6/2 —С. 194–197. 78. Шкробот М. В. Сутність та основи функціонування системи управління фінансовими ресурсами підприємств / М. В. Шкробот // Маркетинг і менеджмент інновацій. –2011. –No 3, Т. 2. –С. 236-240.79. Шпак Н. З.Система управління капіталом підприємства / Н. З. Шпак, О. М. Рудницька // Науковий вісникНЛТУ України. –2010. –No 20–С. 257 –261.80. Шпак Н. О. Стратегія забезпечення економічної стабільності підприємства та принципи її формування / Н. О. Шпак // Економіка & держава. –2010. –No 10. –С. 48–51. 19081. Юрій, С. І. Становлення та розвиток фінансової науки / С. І. Юрій, В. Г. Дем'янишин // Фінанси : підручник / С. І. Юрій, В. М. Федосов, Л. М. Алексеєнко, В. Г. Дем'янишин ; за ред. С. І. Юрія., В. М. Федосова. –К. : Знання, 2012. –С. 57-83.82. Яхно Т.П. Сучасні конкурентні системи: Навчальний посібник / Т.П. Яхно. –Л.: Вид-во ЛКА, 2012. –148 с.83. Яцюк М. М. Навчально-методичні матеріали з питань радіаційної безпеки на підприємствах харчової промисловості/М. М. Яцюк -К.: КТІПП, 2011. -64 с.
Content type: Master Thesis
ปรากฏในกลุ่มข้อมูล:072 — фінанси, банківська справа та страхування

แฟ้มในรายการข้อมูลนี้:
แฟ้ม รายละเอียด ขนาดรูปแบบ 
dyplom_Kozak_Z_L_2019.pdfДипломна робота2,22 MBAdobe PDFดู/เปิด
avtoreferat_Kozak_Z_L_2019.pdfАвтореферат421,97 kBAdobe PDFดู/เปิด


รายการทั้งหมดในระบบคิดีได้รับการคุ้มครองลิขสิทธิ์ มีการสงวนสิทธิ์เว้นแต่ที่ระบุไว้เป็นอื่น

เครื่องมือสำหรับผู้ดูแลระบบ