Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/30090
Назва: Дослідження показників кисломолочних напоїв з натуральними смако-ароматичними компонентами із розробленням проекту цеху незбираномолочних продуктів
Інші назви: Study of indices of fermented milk drinks with natural flavorings including the whole milk products plant design development
Автори: Шум, Андрій Олександрович
Shum A.O.
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Бібліографічний опис: Шум А.О. Дослідження показників кисломолочних напоїв з натуральними смако-ароматичними компонентами із розробленням проекту цеху незбираномолочних продуктів : дипломна робота магістра за спеціальністю „181 — харчові технології“/ А. О. Шум. — Тернопіль: ТНТУ, 2019. — 109 с.
Дата публікації: 2019
Дата внесення: 5-січ-2020
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопіль
Науковий керівник: Крупа, Ольга Миколаївна
Члени комітету: Шинкарик, Марія Миколаївна
УДК: 637.146.1
Теми: 181
харчові технології
кефір
кисломолочні напої
сік журавлини
органолептичні показники
фізико-хімічні показники
fermented milk drinks
kefir
cranberry juice
organoleptic characteristics
physico-chemical parameters
Кількість сторінок: 109
Короткий огляд (реферат): Шум А. О. Дослідження показників кисломолочних напоїв з натуральними смако-ароматичними компонентами із розробленням проекту цеху незбираномолочних продуктів. – Рукопис. Магістерська кваліфікаційна робота присвячена дослідженню показників кисломолочних напоїв з натуральними смако-ароматичними компонентами із розробленням проекту цеху незбираномолочних продуктів. Мета наукових досліджень, представлених у даній дипломній роботі магістра – одержання кисломолочного напою з рослинними наповнювачами, зокрема соком журавлини, розширення асортименту кисломолочних напоїв, підвищення біологічної цінності, покращення органолептичних властивостей та розширення спектру застосування. Підбір обладнання здійснено таким чином, що забезпечена висока продуктивність виробництва при невеликих площах, значно збільшує добове виробництво продукту, зберігає тривалість виробничого циклу, зменшує витрати сировини, покращує гігієну виробництва. В основу технологічної системи виробництва закладена технологія, що забезпечує комплексну переробку сировини. Вибрані продукти мають високу якість, смак, який відповідає даному продукту, високу харчову та поживну цінність. Виробництво проводиться за сучасними технологіями, в закритих ємностях із забезпеченням традиційного способу. Завдяки повному контролю процесів виробництва продукції, сировини від початку потрапляння на завод до експортування продукту у точки реалізації. Споживачі можуть насолоджуватись чистим смаком незбираномолочних продуктів і бути впевненими у якості цих виробів. При такому виготовленні, перевірці контрольних показників та санітарії, на заводі не будуть спостерігатись значні вади продукту. Ключові слова: кисломолочні напої, кефір, сік журавлини, органолептичні показники, фізико-хімічні показники.
Опис: Захист відбудеться 27 грудня 2019 р. о 9 .00 годині на засіданні екзаменаційної комісії №18 у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя за адресою: 46000, м. Тернопіль, вул. Танцорова, 5, навчальний корпус №5, ауд. 14.
Зміст: АНОТАЦІЯ ВСТУП 1. ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБҐРУНТУВАННЯ ПРОЕКТУ 2. ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА ПРОЕКТУ 2.1. Технологічні розрахунки виробництва запроектованого асортименту 2.1.1. Таблиця вихідних даних для розрахунку продуктів 2.1.2. Схема напрямків технологічної переробки сировини 2.1.3. Сировинно-продуктовий розрахунок 2.1.4. Зведена таблиця розрахунку продуктів 2.2. Вибір та обґрунтування технологічних процесів і режимів виробництва молочних продуктів 2.2.1. Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів 2.2.2 Опис загальних операцій виробництва молочних продуктів 2.2.3 Опис технології виробництва молочних продуктів запроектованого асортименту 2.2.4. Організація технохімічного і мікробіологічного контролю виробництва молочних продуктів запроектованого асортименту 2.3. Забезпечення технологічного процесу виробництва молочних продуктів запроектованого асортименту 2.3.1. Підбір технологічного обладнання 2.3.2. Розрахунок площ виробничих і допоміжних приміщень 3. НАУКОВО-ДОСЛІДНА ЧАСТИНА ПРОЕКТУ 3.1. Аналітичний огляд літературних джерел 3.2. Мета, об’єкт, предмет та методи дослідження 3.3. Результати дослідження 4. ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ82 4.1. Охорона праці 4.2. Безпека в надзвичайних ситуаціях 5. ЕКОЛОГІЯ ВИСНОВКИ СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/30090
Власник авторського права: © Шум А.О., 2019
Перелік літератури: 1. Рябчик А.В. Луцій О.П. Близнюк А.С. Комплекс міжнародного маркетингу молокопереробних підприємств України: формування стратегій просування вітчизняної продукції. Монографія.-К.:Вид-во «видавничий центр НУБіП», 2009.-306с. 2. Дорош О.І. Маркетингова стратегія у системі забеспечення конкурентоспроможності підприємства // Вісник Національного університету “Львівська політехніка”. – 2011. – №698. – с. 150-155 3. Офіційний сайт Державної служби статистики України. [Електронний ресурс]. Режим доступу:  www.ukrstat.gov.ua 4. Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін. Технологія молочних продуктів: підруч. — К. : НУХТ, 2013. — 502 с. 5. Поліщук Г.Є., Грек О.В., Скорченко Т.А. та ін. Технологічні розрахунки у молочній промисловості: навч. посіб. –К.: НУХТ, 2013. – 394 с. 6. Н.К. Ростроса , П. Мордвинцева Курсовое и дипломное проектирование предприятий молочной промышленности: (Учебники и учебные пособия для учащихся техникумов). М.: Агропромиздат, 1989. — 303 с. 7. ДСТУ 4343:2004 Йогурти. Загальні технічні умови 8. ДСТУ 4417:2005. Кефір. Технічні умови. 9. ДСТУ 4565:2006. Ряжанка та варенець 10. ДСТУ 4539:2006 Простокваша. Технічні умови 11. Leroy F., De Vuyst L. Lactic acid bacteria as functional starter cutures for the food fermentation industry // Trends in Food Science & Technology. – 2004. – Vol. 15, № 2. – P. 67-78. 12. Товароведная оценка кисломолочного продукта, обогащенного микро- и макронутриентами / Н.П. Старикова, И.Э. Богрянцева // Товаровед продовольственных товаров. – 2014. – №5. – С. 6-9. 13. Використання алтеї лікарської, оману високого та м’яти перцевої для виробництва молочних продуктів / Т.П. Куцик // Вісник аграрної науки. – 2009. - № 8. – С. 82-83. 14. Добавки для йогурта / В.В. Евелева, А.Л. Рублев, Л.А. Забодалова // Молочная промышленость. – 2010. - № 7. С. – 48-50. 15. Розроблення нового виду напою йогуртного з рослинними компонентами [Електронний ресурс] / І.Котенко. К.: НУХТ. 2014. URL: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/bitstream/123456789/16206/1/282.pdf 16. Кеда А.С. Збагачення йогурту з бактеріальною закваскою Vivo та вітаміном С. // Матеріали 81-ої Міжн. наук. конф. Студентів та молодих учених. 23-24 квітня 2015 р., К.: НУХТ, с. 33-34 17. Скирда О. Є. Товарознавча оцінка якості кефіру різних виробників // Молодий вчений. 2017. № 4. С. 567–573. 18. Наговська В. О., Сливка Н. Б. Розроблення технології кефіру зі шротом розторопші // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. Ґжицького. 2014. Т. 16, № 2. С. 113–118. 19. Кравцова О.В. Удосконалення технологій кисломолочного напою з харчовими волокнами «Фіброгам» / О.В. Кравцова, Т.А. Скорчено // Молочное дело. — 2008. — № 5. — С. 23-24. 20. Application of wheat brans as a functional ingredient in the technology of kefir / Nahovska V., Hachak Y., Myhaylytska О., Slyvka N. // Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. 2017. Vol. 19, Issue 80. Р. 52–56. doi: https://doi.org/10.15421/nvlvet8011 21. Pavljuk, R. Development of functional health nanodrinks based on milk whey / R. Pavljuk, V. Pogarskaja, T. Abramova, A. Berestovaja, S. Loseva // Eastern- European Journal of Enterprise Technologies. – 2014. – Vol. 6, Issue 10 (72). – P. 59–64. doi: 10.15587/1729-4061.2014.31592 22. Павлюк Р., Погарская В., Абрамова Т., Берестовая А., Лосева С. (2014). Разработка функциональных оздоровительных нано-напитков на основе молочной сыворотки. Восточноевропейский журнал корпоративных технологий, 6 (10 (72)), 59–64. doi:  10.15587 / 1729-4061.2014.31592 23. Доцільність використання насіння чіа у технології кефіру / Турчин І. М., Кричковська-Горошко І. В., Сливка Н. Б., Михайлицька О. Р. // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького. Серія: Харчові технології. 2017. Т. 19, № 75. С. 153–156 24. Дуденко Л.В. Харчова хімія: Навч. посібник. / Л.В. Дуденко, Ю.А. Горяйнова. – К.: Кондор, 2012. – 248 с. 25. ДСТУ 4417:2005. Кефір. Технічні умови К.: Держспоживстандарт України, 2006. 8 с. 26. ДСТУ 5035:2008. Журавлина свіжа. Технічні умови К.: Держспоживстандарт України, 2009. 14 с. 27. Продукти з фруктів та овочів. Визначення розчинних сухих речовин рефрактометричним методом: ДСТУ ISO 2173:2007. – [Чинний від 2008-04-01]. – К. : Держспоживстандарт України, 2008. – IV, 24 с. – (Національний стандарт України). 28. ГОСТ 15113.4-77. Концетраты пищевые. Методы определения влаги. М.: Изд-во стандартов, 1978. 8 с. 29. Продукти перероблення фруктів і овочів. Методи визначення титрованої кислотності: ДСТУ 4957:2008– [Чинний від 2008-04-01]. – К. : Держспоживстандарт України, 2008. – IV, 24 с. – (Національний стандарт України). 30. ДСТУ ISO 11035:2005. Дослідження сенсорне. Ідентифікація та вибирання дескрипторів для створення сенсорного спектру та багатобічного підходу. К.: Держстандарт України, 2005. 32 с. 31. Системное исследования технологий переработки продуктов питания / О.Н. Сафонова [и др.]. – Х.: ХГАТОП, 2000. – 199 с. 32. Джигирей B. C. Основи екології та охорона навколишнього природного середовища / Джигирей B. C., Сторожук В. М., Яцюк Р. А. – Львів: Афіша, 2000 – 272 с. 33. Чорна М.В., Глухова С.В. Формування ефективності інноваційної діяльності підприємства: монографія, – Харків: ХДУХТ, 2012. 210 с. 34. Кодекс цивільного захисту України Кодекс України; Закон, Кодекс від 02.10.2012 № 5403-VI 35. Джигирей B. C. Основи екології та охорона навколишнього природного середовища / Джигирей B. C., Сторожук В. М., Яцюк Р. А. – Львів: Афіша, 2000 – 272 с. 36. Шоботов В. М. Цивільна оборона : навч. посібник / В. М. Шоботов – Вид. 2-ге, перероб. – К. : Центр навчальної літератури, 2006. – 438 с. 37. Предельно допустимые концентрации (ПДК) и ориентировочные безопасные уровни воздействия (ОБУВ) вредных веществ в воздухе рабочей зоны, атмосферном воздухе населенных мест и ориентировочные допустимые уровни (ОДУ) веществ в воде водоемов. ЛІГА:ЗАКОН Справочная информация от 30.10.2003 http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/info/ST000809.html
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — харчові технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Dyplomna Shum.pdfДипломна робота7,35 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Aref Shum.pdfАвтореферат350,75 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора