Ezzel az azonosítóval hivatkozhat erre a dokumentumra forrásmegjelölésben vagy hiperhivatkozás esetén: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/30088
Összes dokumentumadat
DC mezőÉrtékNyelv
dc.contributor.advisorСторож, Людмила Анатоліївна-
dc.contributor.authorМаліцька, Наталія Ігорівна-
dc.contributor.authorMalitska N.I.-
dc.date.accessioned2020-01-05T20:52:03Z-
dc.date.available2020-01-05T20:52:03Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.citationМаліцька Н.І. Розроблення продукту кефірного, збагаченого біоактивними фосфопептидами : дипломна робота магістра за спеціальністю „181 — харчові технології“/ Н.І. Маліцька. — Тернопіль: ТНТУ, 2019. — 83 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/30088-
dc.descriptionЗахист відбудеться 24 лютого 2018 р. о 14.00 годині на засіданні екзаменаційної комісії №18 у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя за адресою: 46000, м. Тернопіль, вул. Танцорова, 5, навчальний корпус №5, ауд. 14uk_UA
dc.description.abstractМаліцька Н.І. Розроблення продукту кефірного, збагаченого біоактивними фосфопептидами. – Рукопис. Дослідження на здобуття освітнього ступеня «магістр» зі спеціальності 181 «Харчові технології». – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, Тернопіль, 2019. Дипломна робота присвячена розробці технології кефірного продукту кисломолочного, збагаченого фосфопептидами, які здатні підвищувати засвоюваність макро- і мікроелементів в організмі. Використано фосфопептиди, виділені із панкреатинового гідролізату казеїну. У продукт їх вносили у концентрації 0,1 %. встановлено, що при цьому вони не проявляють бактеріостатичного ефекту по відношенню до молочнокислих бактерій і дріжджів. Ключові слова:Кисломолочні напої, кефірний продукт, фосфопептиди, фукнціональні продукти.uk_UA
dc.description.abstractMalitska N.I. Development of a kefir product rich in bioactive phosphopeptides – Manuscript. Rasearch for obtaining an educational degree «Master» in specialty 181 «Food Technologies». – Ternopil Ivan Puluj National Technical University, 2019. The master’s work is devoted to the development of the kefir product technology of enriched with phosphopeptides that can increase digestibility of macro- and microelements in the body. Used phosphopeptides were obtained from pancreatin hydrolyzate of casein. They were added into a product at a concentration of 0.1%. It is established that they while this don’t show the bacteriostatic effect in relation to the lactic acid bacteria and yeast. Key words: Fermented-milk drinks, kefir product, phosphopeptides, functional products.uk_UA
dc.description.tableofcontentsАНОТАЦІЯ…… ВСТУП…………… 1. ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ ПРОЕКТУ……… 2. ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА ПРОЕКТУ……… 2.1. Технологічні розрахунки виробництва запроектованого асортименту………… 2.2. Вибір та обґрунтування технологічних процесів і режимів виробництва молочних продуктів…… 2.3. Забезпечення технологічного процесу виробництва молочних продуктів запроектованого асортименту……… 3. НАУКОВО-ДОСЛІДНА ЧАСТИНА ПРОЕКТУ……… 3.1.Аналітичний огляд літературних джерел………… 3.2. Мета, об’єкт, предмет та методи дослідження……… 3.3. Результати дослідження……… 4. ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ…. 4.1. Охорона праці……… 4.2. Безпека в надзвичайних ситуаціях………… 5. ЕКОЛОГІЯ…… ВИСНОВКИ……… СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ…uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subject181uk_UA
dc.subjectхарчові технологіїuk_UA
dc.subjectкисломолочні напоїuk_UA
dc.subjectкефірний продуктuk_UA
dc.subjectфосфопептидиuk_UA
dc.subjectфукнціональні продуктиuk_UA
dc.subjectfermented-milk drinksuk_UA
dc.subjectkefir productuk_UA
dc.subjectphosphopeptidesuk_UA
dc.subjectfunctional productsuk_UA
dc.titleРозроблення продукту кефірного, збагаченого біоактивними фосфопептидамиuk_UA
dc.title.alternativeDevelopment of a kefir product rich in bioactive phosphopeptidesuk_UA
dc.typeMaster Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Маліцька Н.І., 2019uk_UA
dc.contributor.committeeMemberЗварич, Наталія Миколаївна-
dc.coverage.placenameТернопільuk_UA
dc.format.pages83-
dc.subject.udc663.674uk_UA
dc.relation.references1. Безпека харчування: сучасні проблеми: Посібник-довідник / Укл.: А.В. Бабюк, О.В. Макарова, М.С. Рогозинський, Л.В. Романів, О. Є. Федорова – Чернівці: Книги – XXI, 2005. – 456 с 2. Закон України “Про якість та безпеку харчових продуктів і продовольчої сировини”. – Відомості Верховної Ради, 2002, № 48, с. 359. 3. Домарецький В.А., Остапчук М.В., Українець А.І. Технологія харчових продуктів. – К.: НУХТ, 2003. – 572 с. 4. Технология пищевых производств: Учеб. для вузов /Под ред. Л.П. Ковальской // Ковальская Л.П., Суходол В.Ф., Куц А.М. и др.- М.: Колос, 1999.- 752 с. 5. Демченко М.Т., Поважний С.Ф. Системи технологій: Навч. посібник. – Донецьк: ДонДУУ, 2008. – 355 с. 6. Железна А.О. Основи взаємозамінності, стандартизації та технічних вимірювань: Навч. посібник для студ. машинобудівних та приладобудівних спеціальностей. – К.: Кондор, 2004. – 796 с. 7. ГОСТ Р 52093-2003 Кефир. Технические условия 8. Герасимова В.А., Белокурова Е.С., Вытовтов А.А. Товароведение и экспертиза вкусовых товаров. – СПб., Питер Принт, 2003 9. Дубцов Г. Г. Товароведение пищевых продуктов. – М, 2001. 10.Технология молока и молочных продуктов./ Г.В. Твердохлеб, З.Х. Диланян, Л.В. Чекулаева и др. – М.: Агропромиздат, 1991. – 463 с. 11.Шепелев А. Ф., Кожухова О.И. Товароведение и экспертиза молока и молочных продуктов. – Ростов-на-Дону, 2001. 12.Степаненко, П. П. Мікробіология молока і молочних продуктів: підручник для ВУЗов - Сергиєв Посад: ТОВ «Все для Вас Підмосков'я», 1999.? 415 з.: 13.ГОСТ 10444.11-89 Молоко і молочні продукти. Мікробіологічні показники; 14.Лікувально-профілактичні властивості молочних продуктів з лактулозой [Електронний ресурс] - Режим доступу htt://www.korovka.ru/pybl3.htm. 15.Гулич М. – професор Інституту гігієни і медичної екології Академії медичних наук України: «Дослідження молочних продуктів». 16.Пучкова Ю. С, Криштафович В. І. : методичні вказівки до лабораторних завдань(розділ: «Молоко і молочні товари), М. : 1999 р.. 17.Рудавська Г. Б: «Молочні продукти спеціального призначення». 18.Сірохман І. В. , Задорожний І. М., Пономарьов П. Х. «Товарознавство продовольчих товарів», 1998. 19.Возіанов О.Ф. Харчування та здоров’я населення України // Журнал Академії медичних наук України. – 2002. – Т. 8, №4. – С. 645–657. 20.Воробьев Р.И. Питание и здоровье. – М.: Медицина, 1990. – 160 с. 21.Губергриц А.Я., Линевский Ю.В. Лечебное питание. 2-е изд., доработ. и доп. – К.: Вища школа, 1985. – 296 с. 22.Екотрофологія. Основи екологічно безпечного харчування. Навчальний посібник / Т.М. Димань, М.М. Барановський, Г.О. Білявський, О.В. Власенко, Л.В. Мороз. – Київ: Лібра, 2006. – 304 c. 23.Припутина Л.С, Велоцкая В.Б. Пищевые продукты в питании человека. – К.: Здоровье, 1984. -96 с. 24.Харчування людини / Т.М. Димань, М.М. Барановський, М.С. Ківа та ін.: Під ред. Т.М. Димань. – Біла Церква, 2005. – 300 с. 25.Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін. Технологія молочних продуктів: підруч. — К. : НУХТ, 2013. — 502 с. 26.Поліщук Г.Є., Грек О.В., Скорченко Т.А. та ін. Технологічні розрахунки у молочній промисловості: навч. посіб. –К.: НУХТ, 2013. – 394 с. 27.Н.К. Ростроса, П. Мордвинцева Курсовое и дипломное проектирование предприятий молочной промышленности : (Учебники и учебные пособия для учащихся техникумов). М.: Агропромиздат, 1989. — 303 с. 28.ДСТУ 4418:2005.СМЕТАНА 29. ДСТУ 4343:2004 Йогурти. Загальні технічні умови 30.ДСТУ 4540:2006 НАПОЇ АЦИДОФІЛЬНІ Технічні умови 31.ДСТУ 4539:2006 Простокваша Технічні умови 32.Желібо Є. П. Заверуха Н.М., ЗацарниЙ В.В. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. / За ред. Желібо Є. П. 4-е видання. – К.; Каравела, 2004. - 328 с. 33.Державні санітарні правила і норми роботи з візуальними дисплейними терміналами електронно-обчислювальних машин ДСанПІН 33 2 007 98 34.Геврик Є О Охорона праці. – К.: Ельга, Ніка-Центр, 2003 – 280 с 35.Жидецький В Ц Основи охорони праці – Львів Афіша, 2002 – 320 с 36.Запольський А.К. Екологізація харчових виробництв / А. Запольський, А.Українець. – К.: Вища школа, 2005. – 423 с. 37.Куніжев С.М., Шуваєв В. А. Нові технології у виробництві молочних продуктів. – М.: Делі принт, 2004. -203 с. 38.Крусь Г.М. Технологія молока і молочних продуктів / Г.М. Крусь, А.Г. Храмцов, З.В. Волокітіна, С.В. Карпичев; Під ред. А.М. Шалигін. - М.: Колос, 2007. - 455 с. 39.Гахович Н.Г. Інноваційні важелі екологізації промислового виробництва / Н.Г. Гахович // Інноваційно-інвестиційні проблемирозвитку економіки України : матер. наук.-практ. конф. (Київ, 17 грудня 2010 р.). –К. : НАУ, 2010. –С. 44–47. 40.Гахович Н.Г. Проблеми та перспективи екологізації промислового виробництва / Н.Г. Гахович // Теорія і практика сучасної економіки : матер. ХІ Міжнар. наук.- практ. конф. (Черкаси, 6-8 жовтня 2010 р.). –Черкаси : ЧДТУ, 2010. –Т. 1. –С. 40–42. 41.Гахович Н.Г. Стан і проблеми екологізації промислового виробництва / Н.Г. Гахович // Економіка України. –2008. –No4. –С.73–81. 42. Бабічев В.В., Сорокін Г.Ф. Охорона праці та техніка безпеки / В.В. Бабічев, Г.Ф. Сорокін. - К.: Дніпро, 1996. - 224 с. 43.Денісенко Г.Ф. Охрана труда / Г.Ф. Денісенко. - М.: Заря, 1985. - 319 с. 44. Жидецкий В.Ц., Джигирей В.С., Мельников А.В. Основы охраны труда / В.Ц. Жидецкий, В.С. Джигирей, А.В. Мельников. - Львов: Афиша, 2000. - 351 с. 45. Носовський Т.А. Основи техніки безпеки / Т.А. Носовський. - К.: Лібідь, 1992. - 140 с. 46.НПАОП 0.00-1.02-99. Правила будови і безпечної експлуатації ліфтів [Електронний ресурс]. - Режим доступу : http://www.dnaop.com/html/83.html 47. НПАОП 0.00-5.03-95. Типова інструкція з безпечного ведення робіт для кранівників (машиністів) стрілових самохідних (автомобільних, гусеничних, залізничних, пневмоколісних) кранів [Електронний ресурс]. - Режим доступу : http://www.dnaop.com/html/2094.html 48.Пижик Г.М., Кузьмин А.П., Гогиташвили Г.Г. Управление безопасностью труда на предприятиях / Г.М. Пижик, А.П. Кузьмин, Г.Г. Гогиташвилию. - М.: Искра, 1982. - 116 с. 49. Правила будови і безпечної експлуатації вантажопідіймальних кранів 20.08.2002 N 409 ( v0409203-02 ) [Електронний ресурс]. - Режим доступу : http://zakon.nau.ua/doc/?code=v0409203-02 50. Правила будови і безпечної експлуатації вантажопідіймальних кранів 18.06.2007 N 132 [Електронний ресурс]. - Режим доступу : http://uainfo.biz/legal/basevw/ua-wmejkt/str1.htmuk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Ebben a gyűjteményben:181 — харчові технології

Fájlok a dokumentumban:
Fájl Leírás MéretFormátum 
Dyplomna Malitska.pdfДипломна робота3,79 MBAdobe PDFMegtekintés/Megnyitás
Aref Malitska.pdfАвтореферат377,16 kBAdobe PDFMegtekintés/Megnyitás


Minden dokumentum, ami a DSpace rendszerben szerepel, szerzői jogokkal védett. Minden jog fenntartva!

Admin Tools