Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/30029
Назва: | Формування та розвиток стратегії брендингу для підприємства кондитерської галузі |
Інші назви: | Formation and development of branding strategies at a confectionary plant |
Автори: | Семенюк, Андрій Іванович Semeniuk, Andriy |
Приналежність: | ТНТУ ім І. Пулюя Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Бібліографічний опис: | Семенюк А.І. Формування та розвиток стратегії брендингу для підприємства кондитерської галузі: автореферат дипломної роботи магістра за спеціальністю „075 — маркетинг“/ А.І. Семенюк — Тернопіль: ТНТУ, 2019. — 12 с. |
Дата публікації: | 2019 |
Дата внесення: | 3-січ-2020 |
Країна (код): | UA |
Місце видання, проведення: | Тернопіль |
Науковий керівник: | Оксентюк, Богдана Андріївна |
Члени комітету: | Химич Ірина Григорівна |
УДК: | 339.13 |
Теми: | 075 маркетинг Master Thesis бренд брендинг стратегія брендингу технологія брендингу ринок кондитерських виробів кон’юнктура ринку brand branding, branding strategy branding technology confectionery market market conditions |
Кількість сторінок: | 119 |
Короткий огляд (реферат): | Дослідження на здобуття освітнього рівня магістра за спеціальністю 075 «Маркетинг» – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. – Тернопіль, 2019.
Досліджено кон’юнктуру ринку кондитерських виробів. Проведено аналіз політики брендингу кондитерських підприємств, розроблено стратегію брендингу для ПрАТ «ТерА» та її реалізацію через інтегровану маркетингову технологію. Qualifying work on theme «Formation and development of branding strategies at a confectionary plant. Semeniuk Andriy Ivanovich. - Ternopil National Technical University named after Ivan Puluj, Faculty of Economics and Management, Department of Industrial Marketing, group PMм-61 // Ternopil, 2019. C. - 119, Fig. - 18, tab. - 15,, extra - 4, bibliographer - 89 The purpose of the work: to summarize the theoretical and practical foundations of the formation of branding policy, as well as to develop recommendations for strategy development for the confectionery industry. In the course of the work, the following methods of research were used: general scientific methods of cognition: formal logic (analysis and synthesis, induction and deduction), dialectical logic (climbing from abstract to concrete), system analysis; economic and statistical methods. The result of the work is a conducted research of the branding policy of confectionery enterprises, the state of the market of confectionery products; the confectionery enterprise's opportunities to use the branding policy were identified and the ways of developing the branding strategy for the studied enterprise were proposed |
Зміст: | Вступ Розділ 1. Теоретико-методичні аспекти формування бренду в системі маркетингу підприємств 1.1. Сутність та загальна характеристика бренду як економічної категорії .. 1.2. Загальні підходи до формування брендингу в маркетинговій діяльності підприємств 1.3. Стратегії і технології брендингу. Висновки до розділу 1 Розділ 2. Дослідження брендингу як складової маркетингової діяльності підприємства кондитерської галузі… 2.1. Дослідження кон’юнктури ринку кондитерських виробів 2.2. Аналіз політики брендингу кондитерських підприємств 2.3. Практика застосування елементів брендингу в системі маркетингової діяльності ПрАТ «ТерА» Висновки до розділу 2 Розділ 3. Розробка стратегії брендингу для підприємства кондитерської галузі 3.1. Стратегічний підхід політики брендингу для ПрАТ «ТерА» 3.2. Формування брендингу як інтегрованої маркетингової технології для ПрАТ «ТерА» Висновки до розділу 3 Розділ 4. Нормативно-правова база маркетингової діяльності підприємства Висновки до розділу 4 Розділ 5. Обгрунтування економічної ефективності Висновки до розділу 5 Розділ 6. Охорона праці в галузі Висновки до розділу 6 Розділ 7. Безпека в надзвичайних ситуаціях Висновки до розділу 7 Висновки Список використаних джерел Додатки |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/30029 |
Власник авторського права: | © Семенюк, Андрій Іванович 2019р. |
Перелік літератури: | 1. Господарський кодекс України [прийнято ВР 16 січня 2003 року, №436-IV]. // Відомості Верховної Ради України, 2003, № 18, № 19-20, № 21-22, ст.144 - [Електронний ресурс]. — Режим доступу: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/436-15 2. Про безпечність та якість харчових продуктів: Закон України [прийнято ВР 23 грудня 1997 року № 771/97-ВР]. - [Електронний ресурс]. — Режим доступу: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2809-15 3. Про захист від недобросовісної конкуренції: Закон України [прийнято ВР 18 грудня 2008 року № 689-VІ]. - [Електронний ресурс]. — Режим доступу: // https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/236/96-%D0%B2%D1%80 4. Про захист прав споживачів: Закон України [прийнято ВР 12 травня 1991 року № 1023-XII]. - [Електронний ресурс]. — Режим доступу: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1023-12/ed20110807 5. Про охорону праці: Закон України [прийнято ВР 14 жовтня 1992 року № 2694-ХІ]. - [Електронний ресурс]. — Режим доступу: www.rada.gov.ua. 6. Про рекламу: Закон України [прийнято ВР 3 липня 1996 № 270/96-ВР] // Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1996, № 39, ст. 181 - [Електронний ресурс]. — Режим доступу: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/270/96-%D0%B2%D1%80 7. Про стандартизацію: Закон України [прийнято ВР 5 червня 2014року № 1315-VII] // Відомості Верховної Ради (ВВР), 2014, № 31, ст.1058. - [Електронний ресурс]. — Режим доступу: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1315-18. 8. Про ціни і ціноутворення: Закон України [прийнято ВР 21 червня 2012 року № 5007-VI]. - [Електронний ресурс]. — Режим доступу: // www.rada.gov.ua. 9. Аакер Д. Создание сильных брендов / Дэвид Аакер. - М.: Изд. Дом Гребенников, 2008. – 440с. 10. Аналіз господарської діяльності: навчальний посібник / за ред. І.В. Сіменко, Т.Д. Косової. – К.: Центр учбової літератури, 2013. – 384 с. 11. Аналіз ринку кондитерських виробів України: тенденції. - [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://koloro.ua/ua/blog/brending-i-marketing/analiz-rynka-konditerskikh-izdeliy-ukrainy-tendentsii.html 12. Балабанова Л. В. Маркетингова товарна політика в системі менеджменту підприємств /Л. В. Балабанова, О. А. Риндіна. - К. : Професіонал, 2006. - 336 с. 13. Балабанова Л.В. Бренд-менеджмент підприємств на основі маркетингу: навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / Л.В. Балабанова, Я.В. Приходченко; Донец. нац. Ун-т економіки і торгівлі ім. Михайла Туган-Барановського, Ін-т економіки і упр., Каф. маркетинг. менедж. — Донецьк: ДонНУЕТ, 2011. — 288 с. 14. Будущее – за системными креативщиками. - [Электронный ресурс].- Режим доступа: http://wciom.ru/index.php?id=266&uid=9624 15. Волков А. Стратегический бренд-менеджмент и капитализация организации / А. Волков // Маркетинг. - 2006, №4 (89).- С. 19-29. 16. Гаркавенко С.С. Маркетинг: Підручник./ С.С. Гаркавенко. – К.: Лібра, 2002. – 712 с. 17. Голубков Е. П. Еще раз о понятии бренд [Електронний ресурс]. / Е.П. Голубков / Маркетинг в России и за рубежом. – 2006. – Вип. 2. – Режим доступу : http://www.dis.ru/library/market/archive/2006/2/4115.html. 18. Горбаль Н.І. Тенденції та перспективи розвитку брендингу в умовах євроінтеграційних процесів в Україні / Н.І. Горбаль, Л.Ю. Окань, С.Б. Романишин // Вісн. Нац. Ун-ту «Львів. Політехніка». — 2015. — № 835. — С. 10—17. 19. Григорчук Т.В. Брендинг: навчальний посібник для дистанційного навчання.- [Електронний ресурс]. - Режим доступу: https://sites.google.com/site/brendingsoccult/branding_ in_business_activities 20. Гусева О. Концепция брэндинга / О. Гусева // Рекламные идеи – YES! 1998, №3. - С. 6-13. 21. Гэд Т. 4D Брендинг: взламывая корпоративный код сетевой экономики / Томас Гэд / Пер. с англ. — СПб.: Aveline Finland Oy, 2000. — 133 с. 22. Елементи солодкого життя: особливості українського ринку кондитерських виробів / Інформаційний дайджест ProConsulting - [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://pro-consulting.ua/ua/pressroom/elementy-sladkoj-zhizni-osobennosti-ukrainskogo-rynka-konditerskih-izdelij 23. Жумагалиева Саулеш. Процесс создания брэнда [Электронный ресурс]. – Режим доступа: http://www. advesti.ru/publish/brending/190405_process/ 24. Забуранна Л.В., Крамаренко В.Г. Формування брендингових стратегій на вітчизняному туристичному ринку. / Л.В. Забуранна, В.Г. Крамаренко. - Актуальні проблеми економіки. - 2012. - №2(128). - C.68-76. 25. Зозулев А., Нестерова Ю. Брендинг в схемах. Модели брендинга: классификация и краткая характеристика / А. Зозулев, Ю. Нестерова // Маркетолог.- 2006, № 10 - С. 11-12. 26. Інформаційно-аналітичний звіт про ринки кондитерських виробів. - [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://issuu.com/ukrainian-food/docs/2019. 27. Капферер Ж.-Н. Бренд навсегда: создание, развитие, поддержка ценности бренда = Strategic Brand Management. / Ж.-Н. Капферер. – М. : «Вершина», 2007. – 448 с. 28. Карпова С.В. Брендинг: учебник и практикум для прикладного бакалавриата / С.В. Карпова, И.К. Захаренко; под общей редакцией С.В. Карповой. — 2-е изд., перераб. и доп. — Москва: Издательство Юрайт, 2014. — 439 с. 29. Келлер К.Л. Стратегический бренд-менеджмент: создание, оценка и управление марочным капиталом / Пер. с англ. Пелявский О. Л., Герасимчук Л. – М.: Вильямс, 2016. – 704с. 30. Кендюхов О.В. Брендинг: принципи управління та методологія оцінки: монографія / О.В. Кендюхов, Д.С. Файвішенко; Донец. нац. Ун-т економіки і торгівлі ім. Михайла Туган-Барановського. — Донецьк: ДонНУ ЕТ, 2012. — 210 с. 31. Кільніцька О.С., Кравчук Н.І., Куцмус Н.М. Ринок кондитерської продукції в Україні: тенденції та перспективи розвитку. /О.С. Кільніцька, Н.І. Кравчук, Н.М. Куцмус // Економіка АПК, 2018. - № 11. - С. 29 — 43. 32. Комарова Ю.В. Этапы брендинга как процесса создания и развития товарного бренда / Ю.В. Комарова // Молодой ученый. — 2012. — №8. — С. 106-108. [Электронный ресурс]. – Режим доступа: https://moluch.ru/archive/43/5167/ (дата обращения: 25.10.2019). 33. Котлер Ф. Бренд-менеджмент в B2B-сфере [Электронный ресурс] / Ф. Котлер.– Режим доступа: http://www.4p.ru/main/theory/5225/. 34. Кумбер С. Брэндинг / С. Кумбер – М.: Издательский дом «Вильямс», 2003.- С.18-28 35. Кунде Й. Корпоративная религия / Йеспер Кунде. – СПб.: Изд-во «Стокгольмская школа экономики в Санкт-Петербурге», 2004.- 272с. 36. Лепла Ф.Дж., Паркер Л.М. Интегрированный брендинг. / Ф.Дж. Лепла, Л.М. Паркер. – СПб.: Издательский дом «Нева»; М.: «ОЛМА-ПРЕСС Инвест, 2003. 37. Монделіс Україна. - [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://ua.mondelezinternational.com/about-us/our-team 38. Нильсон Т. Конкурентный брендинг / Т. Нильсон. – 1-е изд. – СПб.: Питер, 2003. – 208 с. 39. Обсяг виробленої продукції (товарів, послуг) за видами економічної діяльності (2012-2018) [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.ukrstat.gov.ua/ 40. Огилви Д. Тайны рекламного двора. Советы старого рекламиста / Д. Огилви. - М.: Эксмо, 2007. [Электронный ресурс].- Режим доступа:http://www.bt-ural.ru 41. Оксентюк Б.А. Інформація в системі маркетингового управління підприємством / Богдана Андріївна Оксентюк, Ольга Михайлівна Фроленко // Галицький економічний вісник, — Тернопіль: ТНТУ, 2015 — Том 49. — № 2. — С. 198-204. 42. Оксентюк Б. Особливості комунікаційної політики просування екологічного продукту [Електронний ресурс] / Б. Оксентюк, А. Оксентюк // Соціально-економічні проблеми і держава. — 2012. — Вип. 2 (7). — С. 225-233. — Режим доступу до журн. : http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2012/12obapep.pdf. 43. Офіційний сайт Державної служби статистики України: [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://ukrstat.gov.ua 44. Офіційний сайт ПрАТ «ТерА»: [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://tera.ua/ 45. Основи охорони праці [Текст]: підручник / К.Н. Ткачук, Н.О. Халімовський, В.В. Зацарний та ін. ; за ред. К.Н. Ткачука і М.О. Халімовського. – К. : Основа, 2006. – 448 с. 46. Перция В. Анатомия бренда. / В. Перция, Л. Мамлеева. -Москва: Вершина, 2007. - 288 с. 47. Перция В. Брендинг: курс молодого бойца /В. Перция. - СПб. : Питер, 2005. - 208 с. 48. Перция В. Что такое стратегия брендинга? [Электронный ресурс] / В. Перция // Brand Aid - брендинговая инновационная компания. - 2010. - Режим доступа: http.blogbrandaid.com/marketing-outsourcing/. 49. Підсумки торгівлі кондитерськими виробами - [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://ukrainian-food.org/uk/post/pidsumki-torgivli-konditerskimi-virobami 50. Повернення до «солодкого життя»: аналіз ринку кондитерських виробів України/ Інформаційний дайджест ProConsulting - [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://pro-consulting.ua/ua/pressroom/vozvrashenie-k-sladkoj-zhizni-analiz-rynka-konditerskih-izdelij-ukrainy 51. Пустотин В. Ctrl+Alt+Delete: почему важно прощаться с брендами вовремя. - [Электронный ресурс] / В. Пустотин // Следопыт – бренд-консалтинговая. - 2018. - Режим доступа: https://mmr.ua/show/konsolidatsiya_kak_trend_mirovogo_brend-menedzhmenta 52. Райс Э., Райс Л. Происхождение брендов или естественный отбор в мире бизнеса / Эл Райс, Лора Райс. – М.: АСТ, 2005. – 252с. 53. Райс Э., Траут Дж. Позиционирование: битва за узнаваемость. – СПб.: Питер, 2001. – 362с. 54. Рейтинг найбільших кондитерських компаній світу, в який увійшли і представники України. [Електронний ресурс].- Режим доступу: http://agravery.com/uk/posts/show/do-svitovogo-rejtingukonditerskih-kompanij-uvijsli-3-ukrainski-pidpriemstva. 55. Рожков И.Я., Кисмерешкин В.Г. От брендинга к бренд-билдингу / И.Я. Рожков, В.Г. Кисмерешкин. – М.: Гелла-принт, 2004. – 165с. 56. Рэнделл Д. Брендинг: краткий курс. / Пер с англ. Р. Захарчева. – М.: ФАИР-ПРЕСС, 2003.- 216 с. 57. Сальман І. Ю. Сучасний стан світового агропродовольчого ринку та місце в ньому України / Ю. Сальман, М. І. Ібатулін //Економіка і держава. - 2015. - № 11. - С. 25-27. 58. Семенюк С. Інтерактивний маркетинг: стан розвитку в Україні / С.Семенюк, С.Шпилик // Галицький економічний вісник. — 2012. — №2(35). — с.87-95 59. Семенюк С.Б. Брендинг вищого навчального закладу / Світлана Семенюк // Галицький економічний вісник. – 2013. – Вип.3. – С.133-138 60. Семенюк С.Б.Сучасна концепція формування бренду освітнього закладу / С.Б. Семенюк // Збірник тез доповідей VII Міжнародної науково-практичної конференції «Маркетинг інновацій і інновації в маркетингу». 26-18 вересня 2013. – Суми: ТОВ «ДД «Папірус», 2013. – С.253-255. 61. Солодкий бум-2018: кондитерський ринок показав приріст на 25%. [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://investory.news/solodkij-bum-2018/ 62. Спирина Н.А. Брэндинг образовательных услуг: понятие, особенности, основне елементы [Текст] / Н.А. Спирина // Вопросы управления. – 2009. – Выпуск №2 (7). – С. 89 – 96. 63. Старостіна А.О. Маркетинг. Підручник / А.О. Старостіна, Н.П. Гончарова, Є.В.Крикавський та ін., за ред.. А.О. Старостіної. – К.: Знання, 2009. – 1070с. 64. Стратегии развития бренда: оригинальный стратегический инструментарий для лидерства вашего бренда: пер. с англ. / Дж. Ле Пла, С. Дэвис, Л. Паркер [и др.]. Днепропетровск: Баланс клуб, 2004. – 370с. 65. Стратегия бренда: как создать бренд в 2019 году [Электронный ресурс].- Режим доступа: https://www.renderforest.com/ru/blog/create-brand-strategy-2019 66. Студінська Г. Я. Бренд: долаючи час та простір / Г. Я. Студінська. – Малин : «НДНЦ ПринцепС», 2014. – 412 с. 67. Тамберг В. Брендинг в розничной торговле. Алгоритм построения «с нуля» /В. Тамберг, А. Бадьин. - М. : Эксмо, 2008. - 224 с. 68. Тамберг В., Бадьин А. Бренд. Боевая машина бизнеса./ /В. Тамберг, А. Бадьин. - М.: ОЛИМП БИЗНЕС, 2005.- 239 с. 69. Терминологический словар маркетинга [Электронный ресурс] / ред.. Г.Л. Багиева. - Режим доступа: . https://www.marketing.spb.ru/read/docum/a21.htm 70. Теряева Е. Что такое брендинг [Электронный ресурс] - Режим доступа: https://blog.calltouch.ru/zachem-kompanii-nuzhen-brending-i-kak-sozdat-uspeshnyj-brend/ 71. Три украинские компании вошли в топ–100 мировых производителей слабостей.- [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://www.epravda.com.ua/rus/news/2018/12/26/643883/ 72. Тульчинский Г.Л., Терентьева В.И. Бренд-интегрированный менеджмент: каждый сотрудник в ответе за бренд./ Г.Л. Тульчинский, В.И. Терентьева. - М.: Вершина, 2006. - 352с. 73. Уиллер А. Индивидуальность брэнда. Руководство по созданию, продвижению и поддержке сильных брендов; пер. с англ. [Текст] / А. Уиллер. – М.: Альпина Бизнес Букс, 2004. – 235 с. 74. Фалович В.А. Комунікації підприємств в інтернеті: тренди і напрями розвитку /В. А. Фалович, О. С. Довгунь //Вісник ОНУ ім. І.І.Мечникова. – 2018. – Т. 23. Вип. 1 (66). – С. 59-62. URL: http://liber.onu.edu.ua/pdf/visn_econom_23_1(66).pdf 75. Філаноський О. Гра в бренди як збільшити шанси вашого бізнесу на успіх / О. Філаноський. – К.: Вид-во «Наш формат», 2019. – 176с. 76. Харчук О.А. Сутність бренду як економічного поняття: виникнення, становлення та сучасні тенденції розвитку / О.А. Харчук // Фінансова система України. - Наукові записки. Серія «Економіка», випуск 13. – С.414-420 77. Чернатони Л. От видения бренда к оценке бренда. Стратегический процесс роста и усиления брендов / Л. Чернатони; пер. англ. – М. : Группа ИТД. – 2007. – 332 с. 78. Черникова Е.В. Оценка стоимости бренда [Электронный ресурс] / Е.В. Черникова. — Режим доступа: http://www.nbene.narod.ru/market/ fmarket12.htm 79. Шеррингтон М. Незримые ценности брэнда. / М. Шеррингтон. – М.: Вершина, 2006.- 245с. 80. Шульгіна, Л.М. Брендинг: теорія і практика (на прикладі об’єктів комерційної нерухомості) [Текст]: монографія / Л.М. Шульгіна, М.В. Лео; Нац. техн. ун-т України «КПІ», Київ. нац. торг.-екон. ун-т, Європейський ун-т. – Київ – Тернопіль, 2011. – 272 с. 81. Шульц Д., Барнс Б. Стратегические бренд-коммуникации. / Д. Шульц, Б. Барнс. – М.: Издательский Дом Гребенникова, 2003. – 132с. 82. American Marketing Association. Marketing Dictionary [Електронний ресурс].- Режим доступу: https://www.ama.org/topics/branding/ 83. Center on Global Brand Leadership [Электронный ресурс]. - Режим доступа: https://www.renderforest.com/ru/blog/create-brand-strategy-2019 84. Falovych V.A. Establishment of responsible supply chain: processes standardization / V.A. Falovych // Маркетинг і менеджмент інновацій, 2016, № 2. – С. 203 – 214. 85. Feilwick P. Brand Equity: Do we really need it? // How to Use Advertising to Build Strong Brands edited by John Philip Jones. – Sage Publications. – 1999. – Р. 69-95. 86. Feldwick P. What is brand equity anyway, and how do you measure it? // Journal of the Market Research Society. – 38(2). – 1996. – Р. 85-104. 87. Ferrero купує кондитерський бізнесу Nestle в США [Електронний ресурс].- Режим доступу: https://www.ferrero.ua/fc-4304?newsRVP=426 88. Mars, Incorporated – матеріали з Вікіпедії [Электронный ресурс].- Режим доступа: https://uk.wikipedia.org/wiki/Mars,_Incorporated 89. Strategic Brand Management: Building, Measuring, and Managing Brand Equity / Kevin Lane Kelle // Pearson/Prentice Hall, 2008 - Всего страниц: 692 |
Тип вмісту: | Thesis Abstract |
Розташовується у зібраннях: | 075 — маркетинг |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Автореферат (Семенюк).pdf | 417,32 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити | |
Магістерська Семенюк.pdf | 2,87 MB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
Інструменти адміністратора