Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/29961
Назва: Зміни рН і окисно-відновного потенціалу в овочевих соках при зберіганні
Інші назви: Change of pH and Redox-potential in vegetable juices under storage conditions
Автори: Колихалін, Олександр Андрійович
Kolychalin О.A.
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Бібліографічний опис: Колихалін О.А. Зміни рН і окисно-відновного потенціалу в овочевих соках при зберіганні : дипломна робота магістра за спеціальністю „181 — харчові технології“/ О.А. Колихалін. — Тернопіль: ТНТУ, 2019. — 82 с.
Дата публікації: 2019
Дата внесення: 29-гру-2019
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопіль
Науковий керівник: Покотило, Олег Степанович
Члени комітету: Стадник, Ігор Ярославович
УДК: 664
Теми: 181
харчові технології
овочі
соки
рН
ОВП
зберігання
температура
vegetables
juices
pH
redox potential
storage
temperature
Кількість сторінок: 82
Короткий огляд (реферат): Колихалін О.А. Тема: «Зміни рН і окисно-відновного потенціалу в овочевих соках при зберіганні». – Рукопис. Дослідження на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня магістра за спеціальністю 181 «Харчові технології та інженерія». – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, Тернопіль, 2019. Магістерська кваліфікаційна робота присвячена визначенню змін показників рН і окисно-відновного потенціалу у овочевих свіжоприготовлених соках і консервованих соках за різних термінів зберіганні та температури. Метою даної роботи є встановлення кореляції між тривалістю зберігання, температурою середовища та показниками рН і ОВП у овочевих соках для оцінки їх якості. Ключові слова: овочі, соки, рН (водневий показник), ОВП (окисновідновний потенціал), зберігання, температура.
Kolychalin О.A. Theme: "Change of pH and Redox-potential in vegetable juices under storage conditions". - The manuscript. Research on obtaining an educational qualification level of a master's degree in specialty 181 "Food technologies and engineering". - Ternopil by Ivan Puluj National Technical University, Ternopil, 2019. The master's qualification work is devoted to the determination of changes in pH and redox potential in freshly prepared vegetable juices and canned juices at different storage periods and temperatures. The purpose of this work is to establish a correlation between storage duration, ambient temperature, and pH and ORP values in vegetable juices to evaluate their quality. Keywords: vegetables, juices, pH (hydrogen index), ORP (redox potential), storage, temperature.
Опис: Захист відбудеться 26 грудня 2019 р. о 9 .00 годині на засіданні екзаменаційної комісії №18 у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя за адресою: 46000, м. Тернопіль, вул. Танцорова, 5, навчальний корпус №5, ауд. 14.
Зміст: Вступ… Мета і завдання роботи … 1. Огляд літератури. Значення водневого показника (рН) і окисновідновного потенціалу (ОВП) як особливих характеристик якості біологічного субстрату 1.1. Водневий показник та його значення 1.2. Водневий показник у продуктах рослинного походження 1.3. Окисно-відновний потенціал і його значення 1.4. Окисно-відновний показник у продуктах рослинного походження 1.5. Фактори, що впливають на зміну рН і ОВП у харчових продуктах 2. Матеріали і методи досліджень 2.1. Схема досліджень 2.2. Обгрунтування вибору сировини 2.3. Методика визначення водневого показника 2.4. Методика визначення окисно-відновного показника 3. Результати власних досліджень та їх обговорення 3.1. Вплив температури і терміну зберігання на показники рН у свіжих і консервованих овочевих соках 3.1.1. Вплив температури і терміну зберігання на показники рН у свіжоприготовленому томатному соці 3.1.2. Вплив температури і терміну зберігання на показники рН у консервованому томатному соці 3.1.3. Вплив температури і терміну зберігання на показники рН у свіжоприготовленому морквяному соці 3.1.4. Вплив температури і терміну зберігання на показники рН у консервованому морквяному соці 3.1.5. Вплив температури і терміну зберігання на показники рН у свіжоприготовленому соці буряка столового 3.1.6. Вплив температури і терміну зберігання на показники рН у консервованому соці буряка столового 3.1.7. Вплив температури і терміну зберігання на показники рН у свіжоприготовленому гарбузовому соці 3.1.8. Вплив температури і терміну зберігання на показники рН у консервованому гарбузовому соці 3.1.9. Вплив температури і терміну зберігання на показники рН у свіжоприготовленому картопляному соці 3.2. Вплив температури і терміну зберігання на показники ОВП у свіжих овочевих соках 3.2.1. Вплив температури і терміну зберігання на показники ОВП у свіжоприготовленому томатному соці 3.2.2. Вплив температури і терміну зберігання на показники ОВП у консервованому томатному соці 3.2.3. Вплив температури і терміну зберігання на показники ОВП у свіжоприготовленому морквяному соці 3.2.4. Вплив температури і терміну зберігання на показники ОВП у консервованому морквяному соці 3.2.5. Вплив температури і терміну зберігання на показники ОВП у свіжоприготовленому соці буряка столового 3.2.6. Вплив температури і терміну зберігання на показники ОВП у консервованому соці буряка столового 3.2.7. Вплив температури і терміну зберігання на показники ОВП у свіжоприготовленому гарбузовому соці 3.2.8. Вплив температури і терміну зберігання на показники ОВП у консервованому гарбузовому соці 3.2.9. Вплив температури і терміну зберігання на показники ОВП у свіжоприготовленому картопляному соці 3.3. Розрахунок економічної ефективності проведених досліджень 3.3.1. Планування собівартості, прибутку та рентабельності 3.3.2. Планова калькуляція собівартості яблучного соку 3.3.3. Розрахунок умовно змінних витрат 3.3.4. Розрахунок умовно постійних витрат 3.3.5. Планування прибутку від реалізації продукції 3.3.6. Планування рентабельності 3.3.7. Визначення показників ефективності 4. Охорона праці 4.1. Охорона праці… 5. Екологія ... 5.1. Групи стічних вод плодоконсервних підприємств та їх характеристика 5.2. Екологічна безпека харчових продуктів…исновки і пропозиції виробництва Бібліографія Додатки…
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/29961
Власник авторського права: © Колихалін О.А., 2019
Перелік літератури: 1. "Применение электроактивированных водных растворов для длительного хранения овощей, фруктов и ягод." Фирма "ЭСПЕРО", Ташкент 1995 2. Ашбах Д. Живая и мертвая вода против свободных радикалов и старения. Народная медицина, нетрадиционные методы: Академия здоровья и удачи / Д.Ашбах. ACT, Астрель, 2011. 3. Балатенышева М.Е. Определение и оценка экологических аспектов предприятий пищевой промышленности в условиях глобализации // Российское предпринимательство. – 2014. – № 12 (258). – С. 160-168. 4. Бахир В. М. Электрохимическая активация / В. М. Бахир. – М. : ВНИИИМТ, 1992. – С. 189–195. 5. Бахир И.М. Определение терминов «вода» и «раствор» применительно к технологии электрохимической активации // Электрохим. активация в медицине, сельском хозяйстве, промышленности.- 1999. - №14. - С. 41– 47. 6. Борисенко А. А. Теоретические и практические аспекты полифункционального использования электроактивированных жидкостей в технологических процессах производства м’ясопродуктів: дис. … д-ра техн. наук / Борисенко А. А. – Ставрополь, 2002. – 472 с. 7. Гляденов С. Н. Очистка сточных вод: традиции и новации //Экология и пром-сть России. - 2001. - № 2. - С. 15-17. 8. Гомонай В.І. Фізична та колоїдна хімія: підруч. для студентів ВНЗ / В. І. Гомонай. Вид. 3-тє. - Вінниця : Нова Книга, 2014. - 494 с. 9. Гончарук В.В., Багрий В.А., Мельник A., Чеботарёва Р.Д., Баштан С.Ю. Использование окислительно-востановительного потенциала в процессах водоподготовки // Химия и технология воды. - 2010. - 32, №1. - С. 3-19. 10.Граевский Э.Л., Детлаф Т.А., Медников Б.М. Закономерности индивидуального развития животных и управление процессами онтогенеза // Проблемы биологии развития. Внешняя среда и развивающийся организм. М. 1977. С. 91–125. 11.Губський А.І. Цивільна оборона. Підручник. - К.- Міністерство освіти 1995,-216 с. 12.Губський Ю.І. Біологічна хімія.: підручник для мед.ф-тів ВМЗ IVр.а / Ю.І. Губський .К.: 2016. – 544с. 13.Депутат О.П., Коваленко І.В., Мужик І.С. Цивільна оборона Навчальний посібник. За редакцією В.С. Франчука. - Львів: Афіша, - 2000 р. - 336 с. 14.Думенко В.Б. О здравье тела, разума, души. : Справочник. – К.: Гиперион, 2014 – 464с. 15.Екологічна оцінка та екологічна експертиза: підруч. для студентів ВНЗ / А. Л. Бобровський; Рівнен. держ. гуманітар. ун-т, Київ. славіст. ун-т. - Рівне : О. Зень, 2015. - 525 c. - укp. 16.Екологія та охорона навколишнього природного середовища Джигирей В.С. Навчальний посібник / К.: Знання, 2006.- 319 c. 17.Жолнин А. В. Общая химия : учебник /; под ред. В. А. Попкова, А. В. Жолнина. - 2012. - 400 с. 18.Запольський, А.К. Екологізація харчових виробництв: підруч. для студ. вшц. навч. закладів/ А.К. Запольський, А.І. Українець. - К.: Вища школа, 2005. - 423 с. 19.Зобков З.С. Синергизм полифенольного комплексу с аскорбиновою кислотою / З.С. Зобков, С.А. Щербакова // Молочная промышленность. — 2008. — № 2. — С. 49 — 51. 20.Колесниченко, П.Д. Влияние окислительно-восстановительного потенциала жидкостей, принимаемых внутрь на морфофункциональные особенности желудка, тонкого и толстого кишечника/ П.Д. Колесниченко, Н.В., Лобеева, О.Н., Цветикова // Новые информационные технологии в медицине, биологии, фармакологии и экологии: труды 20 Международной конференции и дискуссионного научного клуба – Ялта: Гурфуз, 2012. – С.171-174. 21.М. Павлович, О. Покотило, Л. Кравчук. Зміна рН і ОВП у фруктових соках при охолодженні та заморожуванні. IV Міжнародна науковотехнічна конференція "Стан і перспективи харчової науки та промисловості" – Тернопіль, ТНТУ, 11-12 жовтня 2017р. – 94 с. 22.Марх А.Т. Биохимия консервирования плодов и овощей.-М.:Пищевая промышленность, 1973.- 371с. 23.Метлицкий Л.В. Биохимия плодов и овощей / Л.В. Метлицкий. - М.: ЭКОНОМИКА, 1970. – 270с. 24.Методичні рекомендації по виконанню розділу техніко-економічного обґрунтування дипломних проектів студентам технічних спеціальностей напряму підготовки 6.051701 «Харові технології та інженерія» спеціальності 7.05170107, 8.05170107 «Технологія зберігання, консервування та переробки плодів та овочів» / Укл.: Гац. Л.Є. – Тернопіль: ТНТУ, 2012.-19с. 25. Нечаев А.П., Шуб И.С. Технологии пищевых производств — М.: Колосс, 2005. — 768 с. 26.О.Покотило, О. Радчук, В.Бальковський. pH і ОВП молока в процесі скисання. V Міжнародна науково-технічна конференція "Стан і перспективи харчової науки та промисловості" – Тернопіль, ТНТУ, 10-11 жовтня 2019р. – 148 с. 27.Олег Покотило, Олександр Колихалін, Дарія Попович. Зміни рН і ОВП у овочевих соках при зберіганні. V Міжнародна науково-технічна конференція "Стан і перспективи харчової науки та промисловості" – Тернопіль, ТНТУ, 10-11 жовтня 2019р. – 147 с. 28.Пересічний М.І. Технлогічні аспекти використання активованої води з мікрокластерною структурою у виробництві харчової продукції оздоровчого призначення призначення / М. І. Пересічний, Д. В. Федорова // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. - 2012. - Вип. 2. - С. 21-27. 29.Подпрятов Г.І. Зберігання і переробка продукції рослинництва / Г.І. Подпрятов, Л.Ф. Скалецька, А.М. Сеньков,В.С. Хилевич: Навальний посібник. – Київ: Мета, 2002. – 495с. 30. Поліщук Г. Є. Вплив активної кислотності на ефективну в’язкість термічно обробленого яблучного пюре / Г.Є. Поліщук, Л.М. Мацько, О.В. Гончарук, Г.П. Калініна // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2013 - №53. – С.55-62. 31.Приготовление питьевой воды высшего качества: анализ и перспектива / В. Г. Широносов [и др.] // Экология и промышленность России. – 2008. – № 2 (8). – С. 4–5.]. 32. Прилуцкий В.И. Электрохимиески активированая вода: аномльние свойства, механизм биологического действия / В.И. Прилуцкий, В.М. Бахир. – Москва: 1995. – 151с. 33.Притула І.В. Застосування редокс-індикаторів для вимірювання окисновідновного потенціалу під час росту культур мікроорганізмів І.Р. Притула, О.Б. Таширев // Біологічні студії. – 2013.- т.7, №3.-С.133-144. 34.Рахманин Ю. А. Новый фактор риска для здоровья человека – дефицит электронов в окружающей среде [Электронный ресурс] / Ю. А. Рахманин, А. А. Стехин – Режим доступа : http://www/ professionali.ru 35.Рахманин Ю. А. Экология человека: современные проблемы и пути их решения / Ю. А. Рахманин // Науки о жизни и технологии жизнеобеспечения "Устойчивое развитие: Наша практика". — 2003. — №3. —С. 2—9. 36.Сборник материалов региональной научно-практической конференции "Актуальные вопросы курортного сервиса юга России" Часть 2. "Тюнинг воды" Раков Б.П. стр. 80-87, Сочи 2003 37.Серега Д.Г. Охрана труда и пищевой промышленности / Серега Д.Г., Дашевский В. И. М.: Легкая и пищевая промышленость,1983. – 224с. 38.Стеблюк М.І. Цивільна оборона та цивільний захист: Підручник / М.І. Стеблюк. — 3-тє вид., стер. — К.: Знання, 2013. — 487 с. 39.Танчев С.С. Антоцианы в плодах и овощах / С.С. Танчев, М.: Пищевая промышленность, 1980, 304 с. 40.Цетлин В.В., Мойса С.С., Левинских М.А., Нефедова Е.Л. Воздействия сверхмалых доз ионизирующего излучения и условий гипомагнитного поля изменяют физиологические характеристики семян высших растений // Авиакосмическая и экологическая медицина. – 2016. – т. 50. - №6. – С. 51-58. 41.Челноков А. А. Основы промышленной экологии / А.А. Челноков, Л.Ф. Ющенко. – Минск: Выш. шк., 2001. – 95 с.
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — харчові технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Dyplomna Kolychalin.pdfДипломна робота1,65 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Aref Kolychalin.pdfАвтореферат359,61 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора