Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/29947
Назва: Дослідження впливу рослинних компонентів на якісні показники масла з розробленням проєкту маслоцеху
Інші назви: Study of plant components impact on butter quality indices including the butter plant design development
Автори: Смачило, Оксана Петрівна
Smachylo O.P.
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Бібліографічний опис: Смачило О.П. Дослідження впливу рослинних компонентів на якісні показники масла з розробленням проєкту маслоцеху : дипломна робота магістра за спеціальністю „181 — харчові технології“/ О.П. Смачило. — Тернопіль: ТНТУ, 2019. — 108 с.
Дата публікації: 2019
Дата внесення: 29-гру-2019
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопіль
Науковий керівник: Крупа, Ольга Миколаївна
Члени комітету: Шинкарик, Марія Миколаївна
УДК: 637.2.04
Теми: 181
харчові технології
вершкове масло
вершкове масло функціонального призначення
пектин
butter
functional butter production
pektin
Кількість сторінок: 108
Короткий огляд (реферат): Смачило О.П. Дослідження впливу рослинних компонентів на якісні показники масла з розробленням проєкту маслоцеху. Магістерська робота присвячена дослідженню впливу рослинних компонентів на якісні показники масла. Ключові слова: вершкове масло, вершкове масло функціонального призначення, пектин.
Smachylo O.P. Study of plant components impact on butter quality indices including the butter plant design development. Master's work is devoted to studying of plant components impact on butter quality indices. Key words: butter, functional butter production, pektin.
Опис: Захист відбудеться 24 грудня 2019 р. о 14.00 годині на засіданні екзаменаційної комісії №18 у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя за адресою: 46000, м. Тернопіль, вул. Танцорова, 5, навчальний корпус №5, ауд. 14.
Зміст: Анотація…… Вступ… 1. Техніко-економічне обґрунтування проекту …… 2. Технологічна частина проекту…… 2.1. Технологічні розрахунки виробництва запроектованого асортименту…… 2.2. Вибір та обґрунтування технологічних процесів і режимів виробництва…… 2.3. Забезпечення технологічного процесу виробництва запроектованого асортименту…… 3. Науково-дослідна частина проекту …… 3.1. Аналітичний огляд літературних джерел… 3.2. Мета, об’єкт, предмет та методи дослідження… 3.3. Результати досліджень…… 4. Охорона праці та безпека в надзвичайних ситуаціях…… 4.1. Охорона праці… 4.2.Безпека в надзвичайних ситуаціях… 5. Екологія…… Висновки…. Список використаних літературних джерел
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/29947
Власник авторського права: © Смачило О.П., 2019
Перелік літератури: 1. Технологія галузі: Метод. вказівки до практичних занять, курсового та дипломного проектування “Розрахунок вершкового масла та спредів” для студ. спец. 6.091700 “Технологія зберігання, консервування та переробки молока” напряму підготовки “Харчова технологія та інженерія” всіх форм навчання / Уклад.: Н. М.Ющенко, О. В.Кочубей, Т. О.Рашевська. К.: НУХТ, 2006. 38 с. 2. Технологічні розрахунки у молочній промисловості: навч. посіб. / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін. К.: НУХТ, 2013. 343 с. 3. ДСТУ 3662-2018. Молоко-сировина коров`яче. Технічні умови. [На заміну ДСТУ 3662:2015; чинний від 2019-01-01]. Вид. офіц. Київ: Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості», 2018. 4. ДСТУ 8131-2015. Вершки-сировина. Технічні умови. [На заміну РСТ УССР 1326-88; чинний від 2017-01-01]. Вид. офіц. Київ: Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості», 2017. — 14 с. 5. ДСТУ 6088-2009. Пектин. Технічні умови; [На заміну ГОСТ 29186-91; чинний від 2009-07-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2009. — 27 с. 6. Справочник технолога молочного производства. Технология и рецептуры. Том 2. Масло коровье и комбинированое / Л. И. Степанова. СПб.: ГИОРД, 2003. 336 с. 7. Технологія молочних продуктів: підручник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін. К.: НУХТ, 2013. 502 с 8. ТУ У 02070938-009-98 Масло вершкове з пектином, інуліном і кріопорошками рослинними харчовими. 9. ДСТУ 4399-2005. Масло вершкове. Технічні умови. Офіц. вид. Вперше (зі скасуванням ГОСТ 37-91) ; чинний від 28.04.2005. К.: Держспоживстандарт України, 2006. 15 с. 10. Н. К. Ростроса, П. Мордвинцева. Курсовое и дипломное проектирование предприятий молочной промышленности : (Учебники и учебные пособия для учащихся техникумов). М.: Агропромиздат, 1989. 303 с. 11. Горбатова К. К. Биохимия молока и молочных продуктов. СПб.: ГИОРД, 2001. С. 183-199. 12. Масло вершкове [Електронний ресурс] / О. В. Андреєва. 2019. Режим доступу до ресурсу: https://497248.blogspot.com/2019/04/blog-post.html/ (дата звернення: 22.09.2019). Назва з екрану. 13. Рашевська Т. О. Технологія молока і молочних продуктів. Розділ Технологія вершкового масла. К.:НУХТ С. 3-4, 49-50. 14. Товарознавство. Продовольчі товари: Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закладів освіти 1 та 2 рівнів акредитації / О. Г. Бровко та ін.; за ред. О. Г. Бровко, О. В. Булгакова. Донецьк: ДонНУЕТ, 2008. 619 с. 15. Масло коров’яче [Електронний ресурс] / 2019. Режим доступу до ресурсу: https://helpiks.org/3-38089.html/ (дата звернення: 29.09.2019). Назва з екрану. 16. Очколяс О. М. Удосконалення технології вершкового масла підвищеної харчової цінності: дис. на здоб. наук. ступеня канд. техн. наук: спец. 05.18.04. «Технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів». Одеса, 2018. 180 с. 17. Вышемирский Ф. А. За что ценят масло и как его потребляют/ Ф. А. Вышемирский. Сыроделие и маслоделие. 2007. №2. С. 40-42 18. Біохімічні дослідження вершкового масла з кріопорошками із рослинної сировини в процесі зберігання / Т. О. Рашевська, І. С. Гулий, А. І. Українець, Г. О. Сімахіна. Харч. пром-сть. 2003. № 2. С. 15 – 18. 19. Використання нових видів вершкового масла, збагаченого кріопорошками із рослинної сировини / Т. О. Рашевська, Т. О. Сімахіна, І. С. Гулий, М. О. Прядко, Д.П. Качалай, І. І. Хіщенко. Харчова пром-сть. 1998. № 43. С. 67-70. 20. Пат. 31220 Україна А 23С 15/16. Спосіб збагачення вершкового масла / Українець А.І, Рашевська Т.О., Махоніна М.Ю., Шпачук Л.В.; заявник НУХТ; заявл. 25.12. 2007; опубл. 25.03.08, бюл. № 6 . 21. Рашевська Т. О. Перспективи створення нанотехнологій молочних продуктів функціонального призначення / Т. О. Рашевська, А. І. Українець. Молочна промисловість. 2008.№ 1 (44). С.65-71. 22. Очколяс О. Вершкове масло з покращеним мінеральним складом / О. Очколяс, Т. Лебська, Л. Тищенко. Продовольча індустрія АПК. 2014. № 4. С. 15- 17. 23. Українець А. І. Мікроструктура порошку з насіння льону та її вплив на структуру і консистенцію вершкового масла / А. І. Українець, Т. О. Рашевська, М. Ю. Махоніна та ін. Наукові праці ОНАХТ. Одеса. 2008. Вип. 33. Ч.1. С. 166-172. 24. Махоніна М. Перспективи використання насіння льону як багатокомпонентної системи для харчування і оздоровлення/ Махоніна М. Рашевська Т. Вашека О. Молокопереробка. 2009. №3(42). С. 24-27. 25. Виробництво вершкового масла, збагаченого рослинною клітковиною / А. В. Філенко, О. О. Хижняк. Технічні науки: стан, досягнення і перспективи розвитку м’ясної, олієжирової та молочної галузей : програма та матеріали третьої міжнародної науково-технічної конференції, 25-26 березня 2014 р. К. : НУХТ, 2014. С. 157-158. 26. Виробництво вершкового масла збагаченого рослинною клітковиною / С. В. Іванов, О. О. Хижняк, А. В. Філенко. Якість і безпека харчових продуктів: міжнар. наук.-техн. конф., 14-15 лист. 2013 р. К.: НУХТ, 2013. С. 176-178. 27. Барашков Г. К. Сравнительная биохимия водоростей. М.: Пищевая промышленность, 1972. 335 с. 28. Петрина А.Б. Технологія спредів зі складовими рослинного походження : дис. на здоб. наук. ступеня канд. техн. наук: спец. 05.18.04. «Технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів». Київ, 2017. 239 с. 29. Терещук Л.В. Технологические аспекты производства спредов функционального назначения. Л.В. Терещук, О.А. Ивашина. Техника и технология пищевых производств. 2012. No 4. С. 8-12. 30. Юдина Т. П. Оптимизация состава и структуры кремов функционального назначения с использованием эмульгатора из корней мыльнянки . Известия высших учебных заведений. Пищеваятехнология. 2006. No 6. С. 51-54. 31. Коткова Т.В. Состояние, проблемы и перспективы маргариновой промышленности РФ . Масложировая промышленность. 2003. No 4. С. 2-6. 32. Подковко О.А. Удосконалення технології масляної пасти з технологічно- функціональними інгадієнтами: дис. на здоб. наук. ступеня канд. техн. наук: спец. 05.18.04. «Технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів». Київ, 2017. 202 с. 33. Закон України "Про Цивільну оборону України" ВРУ № 2974 XII. К.: 1989. 34. Про концепцію захисту населення і територій у разі загрозі та виникнення надзвичайних ситуацій: Указ Президента України № 284/99. К.: 1999. 35. Положення "Про класифікацію надзвичайних ситуацій": Постанова КМУ, № 1099. К.: 1998. 36. Депутат О.П., Коваленко І.В., Мужик І.С. Цивільна оборона Навчальний посібник / За ред. полковника B.C. Франчука 2 ге вид., доп . Львів: Афіша, 2001. 336с. 37. Мігович Г.Г. Довідник з цивільної оборони. К.: 1999. 38. Strom. P.F. Technologies to Remove Phosphorus from Wasterwater. New Jersey Effluents. 2009. 40(4). 180 р. 39. Козар M. Ю. Ефективність біологічного видалення сполук фосфору із стічних вод в різних кисневих умовах. Журнал «Енергетика: економіка, технології, екологія», 2012. №2. 220 с. 40. Айрапетян Т.С. Очищення стічних вод. Харків: «Металіка», 2014. 200с. 41. Саблій Л. А. Фізико-хімічне та біологічне очищення висококонцентрованих стічних вод: Монографія. Рівне: НУВГП, 2013. 291 с. 42. ДБН В.2.5 – 75:2013. Каналізація. Зовнішні мережі і споруди. Основні положення проектування [ на заміну СНиП 2.04.03-85; чинний від 2014-01-01]. Вид. офіц. К: Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житловокомунльного господарства України, 2012. – 207 с. 43. Пашков А. П. Проблеми забруднення поверхневих, підземних і стічних вод та заходи щодо їх ліквідації і запобігання в Україні. Безпека життєдіяльності. 2011. № 4. С.10-16. 44. Очищення стічних вод молокопереробних підприємств - перспективний напрям прикладної екології / К. О. Кезля, Т. Л. Ткаченко, О. І. Семенова, Н. О. Бублієнко. Збірник тез доповідей Всеукраїнської науково - практичної конференції "Вода в харчовій промисловості". Одеса: ОНАХТ, 2011. С.144-145. 45. Сабадаш В. В. Сорбційне очищення стічних вод молокопереробних підприємств від молочної кислоти. / IV Всеукраїнський з’їзд екологів з міжнародною участю (Екологія/Ecology-2013). Вінниця, 25-27вересня, 2013. Збірник наукових статтей.-Вінниця: видавництво-друкарня ДІЛО, 2013. С. 67-70. 46. Гивлюд А. М. Кінетика адсорбції оксіпропіонової кислоти природним цеолітом /А. М.Гивлюд, В. В. Сабадаш, Я. М. Гумницький /Наукові праці ОНАХТ. Одеса, 2014. Вип. 45.- Т.2. С. 25-30. 47. Koshel M. Shmatko T., et al. Effective treatment of wastewater. Food and processing industry. Kyiv, 1998. №6. Р. 27. 48. Solokha I. V., Vahula Y.I., Pona M. T., ChverenchukA.I.Teehnolohichni aspects of obtaining ceramic sorbents based on synthetic zeolites. EastEuropeanJournalofadvancedtechnologies. 2013, №4 / 8 (64). Р. 48-55.
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — харчові технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
avtoref Smachylo.pdf163,34 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити
dyplomna Smachylo.pdf3 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора