Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/29735
Назва: Комп’ютерна система розпізнавання книг на фотографіях
Інші назви: Computer system for books recognition from photos
Автори: Голояд, Юрій Любомирович
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя Міністерства освіти і науки України, Тернопіль, Україна
Бібліографічний опис: Голояд Ю.Л. Комп’ютерна система розпізнавання книг на фотографіях.: автореферат дипломної роботи магістра за спеціальністю “123” – Комп’ютерна інженерія / Ю.Л. Голояд – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя – Тернопіль, ТНТУ, 2019. – 8c.
Bibliographic description: Holoiad Y. Computer system for books recognition from photos: abstract of master’s thesis on speciality 123 – Computer Engineering / Y. Holoiad: Ternopil Ivan Puluj National Technical University – Ternopil: TNTU, 2019 – 8p.
Дата публікації: 24-гру-2019
Дата подання: 24-гру-2019
Дата внесення: 24-гру-2019
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя Міністерства освіти і науки України, Тернопіль, Україна
Науковий керівник: Ковалюк, Богдан Павлович
Члени комітету: Михайлишин, Михайло Стаховича
УДК: 004.932.4
Теми: 123
комп’ютерна інженерія
комп’ютерна система
книга
фотографія
розпізнавання
Кількість сторінок: 8
Короткий огляд (реферат): Дипломна робота присвячена дослідженню сучасних технологій комп’ютерного зору, розробці методів розпізнавання інформації щодо кних на зображеннях. У першому розділі дипломної роботи проведено аналіз предметної області, оглянуто основні технології комп'ютерного розпізнавання образів, а також проведена класифікація методів, які для цього використовуються. У другому розділі розглянуто засоби комп'ютерного розпізнавання та проведено огляд засобів машинного навчання, які доцільно застосовувати для розв'язання завдання роботи. У третьому розділі роботи розроблено нові методи виявлення книг на зображеннях та розпізнавання текстової інформації з використанням бібліотеки компютерного зору з відкритим кодом OpenCV, які дозволяють формувати та виконувати запити, застосовуючи прикладний програмний інтерфейс. Четвертий розділ розкриває питання обгрунтування економічної ефективності від впровадження результатів дослідження, проведеного в дипломній роботі. П’ятий розділ присвячений вимогам з охорони праці та техніки безпеки відповідно до нормативних документів, питанням безпеки працівників під час роботи мережі та безпеки під час роботи з комп’ютером. Також розглянуто питання захисних споруд і їх оснащення, вплив ЕМП на людину, також захист від ЕМП. У екологічній частині проведено ознайомлення з основними статистичними показниками екологічних явищ, а також вимогами до проведення державної та громадської екологічної експертизи. Об’єкт дослідження – методи розпізнавання тексту, алгоритми машинного навчання, придатні для виявлення книг на зображеннях та виділення текстової інформації для автоматизованого формування метаданих та пошукових запитів. Предмет дослідження – обробка зображень з метою виділення, класифікації та подальшого використання текстової інформації з зображень.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/29735
Перелік літератури: Голояд Ю.Л. Комп’ютерна система розпізнавання книг на фотографіях / Ю.Л. Голояд // Матеріали VІІI Міжнародної науково-технічної конференції молодих учених та студентів «Актуальні задачі сучасних технологій». – Тернопіль: ТНТУ ім. І. Пулюя (м. Тернопіль, 27-28 листопада 2019 року), 2019. – С.19.
Голояд Ю.Л. Методи та алгоритми розпізнавання образів / Ю.Л. Голояд // Матеріали VIІ науково-технічної конференції «Інформаційні моделі, системи та технології». – Тернопіль: ТНТУ ім. І. Пулюя (м. Тернопіль, 11-12 грудня 2019 року), 2019. – С.117.
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:123 — комп’ютерна інженерія

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Автореферат.pdf229,13 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Магістерська1.pdf2,82 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора