Por favor use este identificador para citas ou ligazóns a este item: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/26619
Título: Розробка та дослідження автоматизованої системи управління процесами подрібнення сировини та оцукрення крохмалю при виробництві спирту із крохмалевмісної сировини на стадії приготування сусла
Authors: Ковалюк, Володимир Миколайович
Піль, Ярослав Романович
Bibliographic description (Ukraine): Ковалюк В.М., Піль Я.Р. Розробка та дослідження автоматизованої системи управління процесами подрібнення сировини та оцукрення крохмалю при виробництві спирту із крохмалевмісної сировини на стадії приготування сусла : автореферат дипломної роботи магістра за спеціальністю „151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології“/ Я.Р. Ковалюк — Тернопіль: ТНТУ, 2018. — 6 с.
Data de edición: 24-Dec-2018
Submitted date: 24-Dec-2018
Date of entry: 24-Dec-2018
Country (code): UA
Place of the edition/event: ТНТУ
Supervisor: Голотенко, Олександр Сергійович
UDC: 681.53
Palabras chave: 151
автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології
Resumo: В даній магістерській роботі було розроблено автоматизовану систему управління процесами подрібнення сировини, розчинення та оцукрення крохмалю та зброджування сусла на базі ДПЛСДК. Розроблена автоматизована система, в порівнянні з існуючою, має ряд переваг. Вона дозволяє: – зменшити час реагування на зміну параметрів під час проходження технологічного процесу; – збільшити точність регулюючого впливу, зокрема завдяки використанню більш точних давачів; – суттєво підвищити надійність роботи обладнання шляхом використання ПЛК TSX 37, який централізовано керує техпроцесом згідно програми, що виключає можливість виникнення внутрішніх синтаксичних конфліктів, що є досить поширеним для старої системи; – підвищити гнучкість системи через можливість налагодити виробничу систему на інші технологічні параметри шляхом зміни керуючої програми а не втручанням у фізичну будову системи.
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/26619
References (Ukraine): 1. Маринченко В. А., Цыганков П. С. Швец В. Н. Интенсификация спиртового производства. – Киев: Техніка, 1983. – 126с. 2. Программируемые логические контролеры TSX 37, TSX 57 фирмы «Шнайдер Электрик» - Техническая документація, 342с. 3. Микитишин А.Г., Митник М.М. Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з дисципліни “Програмне забезпечення комп’ютерно-інтегрованих технологій” (для студентів спеціальностей 6.092501, 6.092502, 7.092501, 7.092501). – Т: ТДТУ ім.. Івана Пулюя, 2000. – 77 с. 4. М. П. Гандзюк, Є. П. Желібо, М. О. Халімовський Основи охорони праці. Київ „Каравела” 2004р.-407. 5. Регламент виробництва спирту етилового з крохмалевмісної сировини. Частина 1.: Київ, 1999р.-181с. 6. Ровинский Л. А. Системы управления и средства автоматизации спиртового производства.– М.: Легкая и пищевая промышленность, 1984р.-216с. 7. А. И. Иванов, В. Н. Зотов Оборудование спиртового производства.–М.: Легкая и пищевая промышленность, 1981р.-208с. 8. Оборудование спиртовых заводов Под ред. С. П. Колоскова.– М.: Пищевая промішленность, 1975р.-296с. 9. Славуцкая Н. И., Мендельсон Л. Н. Охрана окружающей среды в спиртовом производстве.– М.: Агропромиздат – 1985р.-76с. 10. Райхер Я. Г. Основы автоматизации процессов спиртового производства.–М.: Пищевая пром-сть, 1972р.-341с. 11. Справочник типовых инструкций по охране труда. под. ред. Степаненко В.Л. М.: Высшая школа, 1985., - 600 с. 12. Кречетников Н.П., Морозов В.Т., Оловяшников Н.П. Гражданская оборона на преприятиях. М.: Машиностроение , 1965, 140 с. 13. Типові інструкції з охорони праці за професіями та видами робіт у спиртовому та лікерно-горілчаному виробництвах. Затв. Держхарчопромом України 06.03.97 №15
Content type: Master Thesis
Aparece nas Coleccións151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології

Arquivos neste item
Arquivo Descrición TamañoFormato 
автореферат(Ковалюк).doc81 kBMicrosoft WordVer/abrir


Todos os documentos en Dspace estan protexidos por copyright, con todos os dereitos reservados

Ferramentas administrativas