Empreu aquest identificador per citar o enllaçar aquest ítem: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/5335

Títol: Аналіз фінансового механізму хлібопекарської галузі України
Altres títols: The analysis of Ukrainian bakery branch financial mechanism
Autor: Bokiy, Olena
Bibliographic description (Ukraine): Бокій О. В. Аналіз фінансового механізму хлібопекарської галузі України / Олена Бокій // Галицький економічний вісник — Тернопіль : ТНТУ, 2014. — Том 46. — № 3. — С. 12-19. — (Економіка та управління національним господарством).
Bokiy O. The analysis of Ukrainian bakery branch financial mechanism / Olena Bokiy // Galician economic bulletin — Ternopil : TNTU, 2014. — Volume 46. — No 3. — P. 12-19.
Data de publicació: 21-d’o-2014
Date of entry: 16-de -2014
Editorial: Тернопiльський національний технiчний унiверситет iменi Iвана Пулюя
Place of the edition/event: Тернопіль
UDC: 338.4
664.6
Paraules clau: фінансовий механізм
хлібопекарська галузь
методи дослідження
ринкове ціноутворення
ціни
financial mechanism
bakery branch
research methods
price
market price growing
liquidity ratio
Resum: Фінансовий механізм виступає одним із найдієвіших важелів впливу на діяльність хлібопекарської галузі. На підставі аналізу фінансового механізму хлібопекарської галузі розглянуто методи його дослідження та вдосконалення діяльності. Проаналізовано ціноутворення на хліб, розраховано обсяг дотацій малозабезпеченим верствам населення з урахуванням раціональної норми споживання при впровадженні ринкових цін. Проведено аналіз зростання собівартості хліба в результаті дії окремих факторів. Найбільший вплив на собівартість мало зростання цін на борошно та енергоносії. Досліджено чинники фінансового впливу на результати господарської діяльності хлібопекарської галузі, які показали, що найбільшу частку втрат за статтями консолідованих балансів складають непрямі податки та значне зростання кредиторської заборгованості. Дослідження показали, що консолідований баланс галузі є низьколіквідним, коефіцієнт абсолютної ліквідності значно нижче нормативного. Запропоновано шляхи вдосконалення фінансового механізму хлібопекарської галузі.
In Ukraine the baking industry has accumulated a lot of problems that need urgent solutions: losses of enterprises, reduced production, depreciation of fixed assets and others. When solving them one of the most effective means to influence the activity field is acting financial mechanism. The aim of the article is to analyze the Ukrainian bakery branch financial data on the basis of research financial mechanism and improvement ways of its development. There were researched bread prices and volume of subsidy for poor people in comparison with rational norm in inculcation the market price. Increasing of bread value was analyzed with influence of some factors. The most valuable of them were flour and electricity prices. Enormous taxation and increase of credit debts caused the biggest financial problems in bakery enterprises nowadays. The current researches show that real profitless in this branch is higher than theoretical data. Research shows that the consolidated balance of the branch is a low-liquidity one, and the absolute liquidity ratio is considerably below normative value. The ways of developing bakery branch financial mechanism are introduced. These include the introduction of market prices for products with simultaneous payment of subsidies to the poor, support the industry through the mechanism of cheaper loans, tax break; accumulation of VAT at the disposal of enterprises for technical re-equipment will improve the financial situation of enterprises free access to financial resources and timely payments for finished products to retail chains.
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/5335
Copyright owner: © „Галицький економічний вісник Тернопільського національного технічного університету“
Content type: Article
Apareix a les col·leccions:Галицький економічний вісник, 2014, № 3 (46)



Els ítems de DSpace es troben protegits per copyright, amb tots els drets reservats, sempre i quan no s’indiqui el contrari.