Empreu aquest identificador per citar o enllaçar aquest ítem: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/3873

Títol: Верстат для порізки відпрацьованих автотракторних шин
Altres títols: The machine tool for cutting of used car and tractor tyres
Станок для порізки резки отработанных автотракторных шин
Autor: Гевко, Іван Богданович
Матвійчук, Анатолій Васильович
Михайлишин, Володимир Іванович
Hevko, Ivan Bohdanovych
Matviichuk, Anatolii Vasyliovych
Гевко, Иван Богданович
Матвийчук, Анатолий Васильевич
Bibliographic description (Ukraine): Патент 53992 UA, МПК B26D 1/00. Верстат для порізки відпрацьованих автотракторних шин [Текст] / Матвійчук Анатолій Васильович, Гевко Іван Богданович, Михайлишин Володимир Іванович (Україна) - опубл. 17.02.2003.
Patent 53992 UA, MPK B26D 1/00. The machine tool for cutting of used car and tractor tyres [Text] / Hevko Ivan Bohdanovych, Matviichuk Anatolii Vasyliovych (Ukraine) - publ. 17.02.2003.
Патент 53992 UA, МПК B26D 1/00. Станок для порізки резки отработанных автотракторных шин [Текст] / Гевко Иван Богданович, Матвийчук Анатолий Васильевич (Украина) - опубл. 17.02.2003.
Data de publicació: 17-de -2003
Date of entry: 24-de -2014
Paraules clau: B26D 1/00
способи різання оброблюваних виробів, що відрізняються типом ріжучого елемента
пристрої для цього
ріжучі елементи цих пристроїв
Resum: Верстат для порізки відпрацьованих автотракторних шин, який виконаний у вигляді рами, механізму базування, затискного і різального механізмів, механізмів приводу і подачі інструментів і шини, який відрізняється тим, що механізм базування шини виконаний у вигляді двох опорно-сферичних роликів, які мають форму, аналогічну внутрішньому профілю автотракторної шини, між опорно-сферичними роликами в центральній частині по радіусу шини встановлено опорно-різальний ролик з паралельними осями між собою, два опорно-сферичних і один опорно-різальний ролик жорстко встановлені на опорні вали з можливістю обертання по колу, причому кінці опорних валів вставлені в кронштейни, на лівих кінцях опорно-сферичних роликів жорстко встановлені привідні зірочки, а кронштейни виконані у вигляді двох плоских напівкруглих зрізаних секторів, які паралельні один до одного і встановлені на відстані довжини опорно-сферичних роликів, і жорстко з’єднаних у верхній частині, а до підставки кронштейни прикріплені нерухомо, привід опорно-сферичних роликів і опорно-різального ролика здійснено за допомогою ланцюгової передачі, привідних і натяжних зірочок, черв’ячного мотор-редуктора, який встановлено у нижній частині рами на підставці, напроти двох опорно-сферичних роликів зовні шини встановлені центрувально-притискні ролики, які виконані у вигляді двох зрізаних профільних конусів і розміщені на валу меншими діаметрами до середини, лівий із притискних роликів жорстко закріплений до вала, а правий має можливість осьового переміщення з наступною його жорсткою фіксацією, причому конусні профілі є аналогічними зовнішнім профілям шини і є з нею у взаємодії, причому центрувально-притискні ролики жорстко з’єднані з механізмом затиску з можливістю вертикального переміщення і регулювання величини його зусилля і можливістю провертання навколо осі, причому центрувально-притискні ролики жорстко з’єднані з силовими циліндрами, які розміщені у верхній частині рухомого стола, причому автотракторні шини з двох торців є в контакті з трьохелементними опорами, які виконані у вигляді маточини, до якої приварено рівномірно по колу циліндричні прути, наприклад три, довжиною, більшою радіуса шини, а центральним отвором маточини по посадці ковзання встановлено на центральну вісь і вона є в контакті з лівим торцем шини, а правий торець шини є в контакті з аналогічною трьохелементною опорою, маточина якої є в контакті із затискною гайкою, до якої рівномірно по колу приварено, наприклад, три циліндричні елементи, довжиною більшою радіуса шини, і маточина нагвинчена на різевий кінець центрального вала, а в маточині, яка встановлена справа від шини на центральному валу, виконано односторонній паз, більший від зовнішнього діаметра центрувального вала і вона має осьове і радіальне переміщення.
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/3873
Altres identificadors: 53992
Copyright owner: ® Матвійчук Анатолій Васильович, Гевко Іван Богданович, Михайлишин Володимир Іванович
Content type: Other
Apareix a les col·leccions:2003



Els ítems de DSpace es troben protegits per copyright, amb tots els drets reservats, sempre i quan no s’indiqui el contrari.