Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/11127

Назва: Стабілізація ензимів у мийних засобах
Інші назви: Stabilization of enzymes in detergents
Автори: Шинкарук, Оксана Юріївна
Кухтин, Микола Дмитрович
Shynkaruk, O. Y.
Kukhtyn, M. D.
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, Україна
Бібліографічний опис: Шинкарук О. Ю. Стабілізація ензимів у мийних засобах / О. Ю. Шинкарук, М. Д. Кухтин // Збірник тез доповідей Ⅳ Міжнародної науково-технічної конференції молодих учених та студентів „Актуальні задачі сучасних технологій“, 25-26 листопада 2015 року — Т. : ТНТУ, 2015 — Том 2. — С. 160-161. — (Фундаментальні проблеми харчових біо- та нанотехнологій).
Bibliographic description: Shynkaruk O. Y., Kukhtyn M. D. (2015) Stabilizatsiia enzymiv u myinykh zasobakh [Stabilization of enzymes in detergents]. Collection of abstracts Ⅳ International scientific conference of young scientists and students "Actual tasks of modern technology" (Tern., 25-26 November 2015), Volume 2, pp. 160-161 [in Ukrainian].
Є частиною видання: Збірник тез доповідей Ⅳ Міжнародної науково-технічної конференції молодих учених та студентів „Актуальні задачі сучасних технологій“
Collection of abstracts Ⅳ International scientific conference of young scientists and students "Actual tasks of modern technology"
Конференція/захід: Ⅳ Міжнародна науково-технічна конференція молодих учених та студентів „Актуальні задачі сучасних технологій“
Журнал/збірник: Збірник тез доповідей Ⅳ Міжнародної науково-технічної конференції молодих учених та студентів „Актуальні задачі сучасних технологій“
Том: 2
Дата публікації: 25-лис-2015
Дата внесення: 18-лют-2016
Видавництво: ТНТУ
TNTU
Місце видання, проведення: Україна, Тернопіль
Ukraine, Ternopil
Часове охоплення: 25-26 листопада 2015 року
25-26 November 2015
УДК: 66
Діапазон сторінок: 160-161
Початкова сторінка: 160
Кінцева сторінка: 161
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/11127
Власник авторського права: © Вісник Тернопільського національного технічного університету, 2015
URL-посилання пов’язаного матеріалу: http://www1.lsbu.ac.uk/water/enztech/detergent.html
http://www.iisc.ernet.in/~currsci/dec25/articles14.htm
https://ru.scribd.com/doc/11523933/Enzymes-in-Detergents#scribd
Перелік літератури: 1. Грачева, И. М. Технология ферментных препаратов [Текст] / И. М. Грачева, А.Ю. Кривова. – 3-е изд., перераб. и доп. — М.: Изд-во «Элевар», 2000. – 512 с.
2. Кухтин, М.Д. Сучасні погляди на санітарну обробку технологічного устаткування в харчовій промисловості / М.Д. Кухтин, Ю.Б. Перкій, В.І. Семанюк // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Ґжицького. − Львів. – 2012. − Т. 14, № 3 (53). − Ч. 3. – С. 302–307.
3. Кухтин, М.Д. Формування мікробних біоплівок на поверхнях різних матеріалів мікроорганізмами, які виділені з технологічного устаткування / М.Д. Кухтин, Ю.Б. Перкій, Н.В. Крушельнецька // Ветеринарна біотехнологія. − Ніжин: ПП Лисенко М.М., 2013. − № 22. − С. 292−297.
4. Мікробіологія молока та молочних продуктів [Текст]: підручник / [В. Г.Скибіцький, В. В. Власенко, І. Г. Власенко та ін.] – Вінниця: Едельвейс, 2008. – 412 c.
5. Міщиряк, В.Г. Сучасні гігієнічні вимоги до миття та дезінфекції на харчових підприємствах [Текст] / В.Г.Міщиряк. – Донецьк, 2012. – 32 с.
6. Мосолов, В.В. Протеолитические ферменты [Текст] / В.В. Мосолов – М.:Наука, 1971. – 404 с.
7. Ушакова, В.Н. Мойка и дезинфекция. Пищевая промышленность, торговля, общественное питание [Текст] / В.Н.Ушакова. – СПб.: Профессия, 2009. – С.50.
8. Чешкова, А.В. Ферменты и технологии для текстиля, моющих средств, кожи, меха [Текст] / А.В. Чешков // Учеб.пособие для вузов. – И.: ГОУВПО ИГХТУ, 2007. – 282 с.
9. Mozhaev V. V. Engineering stability of enzymes in systems with organic solvents. In: Ballesteros A, Plou FJ, Iborra JL, Halling PJ, editors. Stability and stabilization of biocatalysts Progress in biotechnology, vol. 15. Amsterdam, The Netherlands: Elsevier Science B.V.; 1998.p.
10. The use of enzymes in detergents. – Режим доступу: http://www1.lsbu.ac.uk/water/enztech/detergent.html
11. Novel enzyme-based detergents: An Indian perspective. – Режим доступу: http://www.iisc.ernet.in/~currsci/dec25/articles14.htm
12. Enzymes in Detergents. – Режим доступу: https://ru.scribd.com/doc/11523933/Enzymes-in-Detergents#scribd
References: 1. Hracheva, I. M. Tekhnolohiia fermentnykh preparatov [Text], I. M. Hracheva, A.Iu. Krivova, 3-e izd., pererab. i dop, M., Izd-vo "Elevar", 2000, 512 p.
2. Kukhtyn, M.D. Suchasni pohliady na sanitarnu obrobku tekhnolohichnoho ustatkuvannia v kharchovii promyslovosti, M.D. Kukhtyn, Yu.B. Perkii, V.I. Semaniuk, Naukovyi visnyk Lvivskoho natsionalnoho universytetu veterynarnoi medytsyny ta biotekhnolohii im. S. Z. Gzhytskoho. − Lviv, 2012. − V. 14, No 3 (53). − Ch. 3, P. 302–307.
3. Kukhtyn, M.D. Formuvannia mikrobnykh bioplivok na poverkhniakh riznykh materialiv mikroorhanizmamy, yaki vydileni z tekhnolohichnoho ustatkuvannia, M.D. Kukhtyn, Yu.B. Perkii, N.V. Krushelnetska, Veterynarna biotekhnolohiia. − Nizhyn: PP Lysenko M.M., 2013. − No 22. − P. 292−297.
4. Mikrobiolohiia moloka ta molochnykh produktiv [Text]: pidruchnyk, [V. H.Skybitskyi, V. V. Vlasenko, I. H. Vlasenko and other] – Vinnytsia: Edelveis, 2008, 412 c.
5. Mishchyriak, V.H. Suchasni hihiienichni vymohy do myttia ta dezinfektsii na kharchovykh pidpryiemstvakh [Text], V.H.Mishchyriak, Donetsk, 2012, 32 p.
6. Mosolov, V.V. Proteoliticheskie fermenty [Text], V.V. Mosolov – M.:Nauka, 1971, 404 p.
7. Ushakova, V.N. Moika i dezinfektsiia. Pishchevaia promyshlennost, torhovlia, obshchestvennoe pitanie [Text], V.N.Ushakova, SPb., Professiia, 2009, P.50.
8. Cheshkova, A.V. Fermenty i tekhnolohii dlia tekstilia, moiushchikh sredstv, kozhi, mekha [Text], A.V. Cheshkov, Ucheb.posobie dlia vuzov, I., HOUVPO IHKhTU, 2007, 282 p.
9. Mozhaev V. V. Engineering stability of enzymes in systems with organic solvents. In: Ballesteros A, Plou FJ, Iborra JL, Halling PJ, editors. Stability and stabilization of biocatalysts Progress in biotechnology, vol. 15. Amsterdam, The Netherlands: Elsevier Science B.V.; 1998.p.
10. The use of enzymes in detergents, Access mode: http://www1.lsbu.ac.uk/water/enztech/detergent.html
11. Novel enzyme-based detergents: An Indian perspective, Access mode: http://www.iisc.ernet.in/~currsci/dec25/articles14.htm
12. Enzymes in Detergents, Access mode: https://ru.scribd.com/doc/11523933/Enzymes-in-Detergents#scribd
Тип вмісту: Article
Розташовується у зібраннях:IV Міжнародна науково-технічна конференція молодих учених та студентів „Актуальні задачі сучасних технологій“ (2015)



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.