霂瑞霂��撘����迨��辣:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/1076
| Title: | Основи тертя і зношування в машинах: Навчальний посібник |
| Authors: | Закалов, Олександр Васильович Закалов, Ігор Олександрович |
| Bibliographic description (Ukraine): | Закалов О.В. Основи тертя і зношування в машинах : навчальний посібник / О.В. Закалов, І.О. Закалов. – Тернопіль : Видавництво ТНТУ ім. І.Пулюя, 2011. – 234 с. |
| Issue Date: | 2011 |
| Date of entry: | 27-五月-2011 |
| Publisher: | Видавництво ТНТУ ім. І.Пулюя |
| UDC: | 531.43 (075.8) |
| BBK: | К41327 |
| Keywords: | тертя трибологія зношення змащування поверхневий шар трибосистеми навчально-методичний посібник |
| Abstract: | У посібнику викладено основні теоретичні положення проблем і перспектив розвитку науки про тертя, змащування і зношування в машинах (трибології), основні поняття про будову і властивості поверхневих шарів, а також явища, що виникають у процесі тертя і змащування в трибосистемах. Класифіковано види тертя, зношування і пошкоджуваності. Розглянуто основні положення структурно-енергетичної теорії зовнішнього тертя проф. Б.І.Костецького. Наведено експериментальні й аналітичні закономірності тертя і зношування. Визначено області нормальних і патологічних явищ при терті. Вказано раціональні конструктивні, технологічні й експлуатаційні заходи підвищення надійності і зносостійкості деталей вузлів тертя. Розроблено методичні вказівки для виконання лабораторно-практичних занять і самостійної роботи, дано загальну характеристику типів лабораторного устаткування і способів дослідження на тертя і зношення. Описано методику і порядок виконання експериментальних досліджень на тертя і зношування матеріалів та аналізу отриманих результатів. Посібник призначено для викладачів і студентів вищих навчальних закладів освіти, наукових та інженерно-технічних працівників. |
| Description: | Навчально-методичний посібник розглянуто та затверджено на засіданні кафедри обладнання харчових технологій Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, протокол № 13 від 20.01.2011 року. Схвалено й рекомендовано до друку на засіданні методичнї комісії факультету переробних і харчових виробництв Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, протокол № 7 від 27.01.2011 року. |
| URI: | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/1076 |
| Content type: | Book |
| �蝷箔����: | Навчальні матеріали кафедри обладнання харчових технологій |
��辣銝剔�﹝獢�:
| 獢�獢� | ��膩 | 憭批�� | �撘� | |
|---|---|---|---|---|
| TextBook_Zakalov_Basic.pdf | 3,6 MB | Adobe PDF | 璉�閫�/撘�� | |
| TextBook_Zakalov_Basic.djvu | 4,86 MB | DjVu | 璉�閫�/撘�� | |
| TextBook_Zakalov_Basic__COVER.png | 33,67 kB | image/png | 璉�閫�/撘�� |
�DSpace銝剜�������★��������雿��.
蝞∠�極�