Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/1076
Назва: | Основи тертя і зношування в машинах: Навчальний посібник |
Автори: | Закалов, Олександр Васильович Закалов, Ігор Олександрович |
Бібліографічний опис: | Закалов О.В. Основи тертя і зношування в машинах : навчальний посібник / О.В. Закалов, І.О. Закалов. – Тернопіль : Видавництво ТНТУ ім. І.Пулюя, 2011. – 234 с. |
Дата публікації: | 2011 |
Дата внесення: | 27-тра-2011 |
Видавництво: | Видавництво ТНТУ ім. І.Пулюя |
УДК: | 531.43 (075.8) |
ББК: | К41327 |
Теми: | тертя трибологія зношення змащування поверхневий шар трибосистеми навчально-методичний посібник |
Короткий огляд (реферат): | У посібнику викладено основні теоретичні положення проблем і перспектив розвитку науки про тертя, змащування і зношування в машинах (трибології), основні поняття про будову і властивості поверхневих шарів, а також явища, що виникають у процесі тертя і змащування в трибосистемах. Класифіковано види тертя, зношування і пошкоджуваності. Розглянуто основні положення структурно-енергетичної теорії зовнішнього тертя проф. Б.І.Костецького. Наведено експериментальні й аналітичні закономірності тертя і зношування. Визначено області нормальних і патологічних явищ при терті. Вказано раціональні конструктивні, технологічні й експлуатаційні заходи підвищення надійності і зносостійкості деталей вузлів тертя. Розроблено методичні вказівки для виконання лабораторно-практичних занять і самостійної роботи, дано загальну характеристику типів лабораторного устаткування і способів дослідження на тертя і зношення. Описано методику і порядок виконання експериментальних досліджень на тертя і зношування матеріалів та аналізу отриманих результатів. Посібник призначено для викладачів і студентів вищих навчальних закладів освіти, наукових та інженерно-технічних працівників. |
Опис: | Навчально-методичний посібник розглянуто та затверджено на засіданні кафедри обладнання харчових технологій Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, протокол № 13 від 20.01.2011 року. Схвалено й рекомендовано до друку на засіданні методичнї комісії факультету переробних і харчових виробництв Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, протокол № 7 від 27.01.2011 року. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/1076 |
Тип вмісту: | Book |
Розташовується у зібраннях: | Навчальні матеріали кафедри обладнання харчових технологій |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
TextBook_Zakalov_Basic.pdf | 3,6 MB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити | |
TextBook_Zakalov_Basic.djvu | 4,86 MB | DjVu | Переглянути/відкрити | |
TextBook_Zakalov_Basic__COVER.png | 33,67 kB | image/png | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
Інструменти адміністратора