Link lub cytat. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/33789
Tytuł: Модернізація макаронного преса марки АМВ-100 з дослідженням процесу пресування тіста
Inne tytuły: Macaroni press АМВ-100 retrofit including the study of dough extrusion process.
Authors: Гладій, Володимир Павлович
Gladii, Volodymyr
Akcesoria: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Cytat: Гладій В. П. Модернізація макаронного преса марки АМВ-100 з дослідженням процесу пресування тіста : дипломна робота магістра за спеціальністю „133 — галузеве машинобудування“ / В. П. Гладій. — Тернопіль : ТНТУ, 2020. — 77 с.
Data wydania: gru-2020
Data archiwizacji: gru-2020
Date of entry: 29-gru-2020
Wydawca: ТНТУ
Kraj (kod): UA
Place edycja: ТНТУ
Promotor: Пилипець, Оксана Михайлівна
Członkowie Komitetu: Пилипець, Михайло Ількович
UDC: 664.694
Słowa kluczowe: 133
галузеве машинобудування
тісто
прес
робоча камера
dough
press
working chamber
Zakres stron: 77
Abstract: Кваліфікаційна робота спрямована на дослідження та розробленні рішення по вдосконаленню процесу формування макаронних виробів. Розглянуто та запропоновано шляхи модернізації макаронного преса марки АМВ-100. Він ґрунтується на зміні конструкції НШ. Проведено загальний огляд існуючих моделей ШП, процесів пресування. Розглянуто будову вибраної для модернізації преса його окремих складових, поставлено мету та задачі. Розроблено методику проведення дослідження. Проведено технологічний, кінематичний та енергетичний розрахунки пресу. Розроблено модель РК пресу для проведення досліджень, аналіз робочого процесу. Проведено експериментальні та теоретичні дослідження режимів роботи НШ преса макаронного. Проведенні розрахунків МП пов'язано з визначенням продуктивності, потужності приводів, геометричних параметрів ШП. Проведено визначення точності роботи МП марки АМБ-100. Подано результати теоретичного та експериментального дослідження режимів роботи ШМ та аналіз зусиль, що діють. Розглянуто траєкторію переміщення елементарних частинок тіста в третій і четвертій зонах, де повністю сформована картина течії пластичної маси тіста. В роботі розглянуто додержання безпеки у НС та правил експлуатації на підприємстві. Подано загальні висновки та перелік посилань.
Opis: Захист відбувся 22 грудня 2020р. о 13.00 годині на засіданні екзаменаційної комісії №18
Content: Анотація. Огляд літературних джерел і патентів, аналіз прогресивних і конструктивних вирішень обладнання для пресування макаронних виробів. Обєкт й методи виконання роботи. Розроблення фізичної моделі робочої камери нагнітального вузла макаронного пресу АМБ-100. Фізичне моделювання. Обгрунтування фізичної моделі нагнітальної робочої камери. Методика аналізу робочого процесу преса макаронного вакуумного марки АМБ-100.Теоретичні розрахунки мп. Розрахунок тістозмішувач. Розрахунок потужності нагнітаючого шнека преса макаронного вакуумного марки АМБ-100. Розрахунок продуктивності нагнітаючого шнека МП марки АМБ -100.Визначення точності роботи МП марки АМБ-100.Математичне моделювання процесу нагнітання тіста через питому енергію.Aналіз результатів теоретичного та експериментального досліджень конструктивних параметрів нагнітального шнека Pозрахунок потужності модернізованого нагнітаючого шнека мп марки амб-100.Oдержання та обґрунтування основних науково-технічних результатів досліджень процесу нагнітання тіста, з врахуванням фазових перетворень в об'ємі тіста.Aналіз результатів теоретичних досліджень процесу ущільнення і пресування тіста в зоні ущільнення.Санітарно-гігієнічні вимоги при роботі на пресі макаронному вакуумному марки АМБ-100. Надзвичайні ситуації техногенного, екологічного, природного та воєнного характеру.Принципи та способи захисту працівників при надзвичайних ситуаціях. Охорона навколишнього середовища.Загальні висновки.
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/33789
Właściciel praw autorskich: © Гладій Володимир Павлович, 2020
Wykaz piśmiennictwa: Лісовенко О.Т. Технологічне обладнання хлібопекарських і макаронних виробництв. Київ, «Наукова думка», 2000.-281с. 2. Закалов О. В. Шинкарик М.М. Ворощук В.Я. Методичні вказівки до виконання курсового проекту з курсу ―Технологічне обладнання харчових виробництв‖. 3. Горбацевич А. Ф. Курсовое проэктирование по технологии машиностроения М.: Машиностроение, 1975.-340с. 4. Режимы резания металов. Справочник. Под ред. Барановского Ю. В. – М.: Машиностроение, 1972. – 407с. 5. Справочник по монтажу технологического оборудования молочной промышлености. Под ред. Шувалова В. Н. М.:Машиностроение, 1968. – 500с. 6. Общемашиностроительные нормативы вспомагательного времени. М.: Высшая школа, -1970. – 450с. 7. Справочник конструктора – машиностроителя. Под ред. А. Г. Косиловой, Р. К. Мещерякова – М.:Машиностроение, 1972. – 712с. 8. Соколов В.Н. Конструирование оборудования пищевых производств.-М.: Пищевая промышленость, 1979-348с. 9. Анурьев В.И. Справочник конструктора-машиностоителя том 2.- М.:Машиностроение, 1980-560с. 10. Илюхин В.В. Монтаж, наладка и ремонт оборудования предприятий мясной промышленности.-М.:Лѐгкаяи пищевая промышленность, 1984.-263с. 11. Igor Stadnyk, VolodymyrPiddubnyi, SvitlanaKrsnozhon, NataliiaAntoshkova INFLUENCE OF REDUCTION ON ADHESIVE PROPERTIES Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences vol. 14, 2020, p. 76-87
Typ zawartości: Master Thesis
Występuje w kolekcjach:133 — галузеве машинобудування

Pliki tej pozycji:
Plik Opis WielkośćFormat 
Avtorska_Гладій.pdfАвторська довідка298,28 kBAdobe PDFPrzeglądanie/Otwarcie
Gladii_MOm-61.pdfДипломна робота2,45 MBAdobe PDFPrzeglądanie/Otwarcie


Pozycje DSpace są chronione prawami autorskimi

Narzędzia administratora