Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/33789
Назва: Модернізація макаронного преса марки АМВ-100 з дослідженням процесу пресування тіста
Інші назви: Macaroni press АМВ-100 retrofit including the study of dough extrusion process.
Автори: Гладій, Володимир Павлович
Gladii, Volodymyr
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Бібліографічний опис: Гладій В. П. Модернізація макаронного преса марки АМВ-100 з дослідженням процесу пресування тіста : дипломна робота магістра за спеціальністю „133 — галузеве машинобудування“ / В. П. Гладій. — Тернопіль : ТНТУ, 2020. — 77 с.
Дата публікації: гру-2020
Дата подання: гру-2020
Дата внесення: 29-гру-2020
Видавництво: ТНТУ
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: ТНТУ
Науковий керівник: Пилипець, Оксана Михайлівна
Члени комітету: Пилипець, Михайло Ількович
УДК: 664.694
Теми: 133
галузеве машинобудування
тісто
прес
робоча камера
dough
press
working chamber
Діапазон сторінок: 77
Короткий огляд (реферат): Кваліфікаційна робота спрямована на дослідження та розробленні рішення по вдосконаленню процесу формування макаронних виробів. Розглянуто та запропоновано шляхи модернізації макаронного преса марки АМВ-100. Він ґрунтується на зміні конструкції НШ. Проведено загальний огляд існуючих моделей ШП, процесів пресування. Розглянуто будову вибраної для модернізації преса його окремих складових, поставлено мету та задачі. Розроблено методику проведення дослідження. Проведено технологічний, кінематичний та енергетичний розрахунки пресу. Розроблено модель РК пресу для проведення досліджень, аналіз робочого процесу. Проведено експериментальні та теоретичні дослідження режимів роботи НШ преса макаронного. Проведенні розрахунків МП пов'язано з визначенням продуктивності, потужності приводів, геометричних параметрів ШП. Проведено визначення точності роботи МП марки АМБ-100. Подано результати теоретичного та експериментального дослідження режимів роботи ШМ та аналіз зусиль, що діють. Розглянуто траєкторію переміщення елементарних частинок тіста в третій і четвертій зонах, де повністю сформована картина течії пластичної маси тіста. В роботі розглянуто додержання безпеки у НС та правил експлуатації на підприємстві. Подано загальні висновки та перелік посилань.
Опис: Захист відбувся 22 грудня 2020р. о 13.00 годині на засіданні екзаменаційної комісії №18
Зміст: Анотація. Огляд літературних джерел і патентів, аналіз прогресивних і конструктивних вирішень обладнання для пресування макаронних виробів. Обєкт й методи виконання роботи. Розроблення фізичної моделі робочої камери нагнітального вузла макаронного пресу АМБ-100. Фізичне моделювання. Обгрунтування фізичної моделі нагнітальної робочої камери. Методика аналізу робочого процесу преса макаронного вакуумного марки АМБ-100.Теоретичні розрахунки мп. Розрахунок тістозмішувач. Розрахунок потужності нагнітаючого шнека преса макаронного вакуумного марки АМБ-100. Розрахунок продуктивності нагнітаючого шнека МП марки АМБ -100.Визначення точності роботи МП марки АМБ-100.Математичне моделювання процесу нагнітання тіста через питому енергію.Aналіз результатів теоретичного та експериментального досліджень конструктивних параметрів нагнітального шнека Pозрахунок потужності модернізованого нагнітаючого шнека мп марки амб-100.Oдержання та обґрунтування основних науково-технічних результатів досліджень процесу нагнітання тіста, з врахуванням фазових перетворень в об'ємі тіста.Aналіз результатів теоретичних досліджень процесу ущільнення і пресування тіста в зоні ущільнення.Санітарно-гігієнічні вимоги при роботі на пресі макаронному вакуумному марки АМБ-100. Надзвичайні ситуації техногенного, екологічного, природного та воєнного характеру.Принципи та способи захисту працівників при надзвичайних ситуаціях. Охорона навколишнього середовища.Загальні висновки.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/33789
Власник авторського права: © Гладій Володимир Павлович, 2020
Перелік літератури: Лісовенко О.Т. Технологічне обладнання хлібопекарських і макаронних виробництв. Київ, «Наукова думка», 2000.-281с. 2. Закалов О. В. Шинкарик М.М. Ворощук В.Я. Методичні вказівки до виконання курсового проекту з курсу ―Технологічне обладнання харчових виробництв‖. 3. Горбацевич А. Ф. Курсовое проэктирование по технологии машиностроения М.: Машиностроение, 1975.-340с. 4. Режимы резания металов. Справочник. Под ред. Барановского Ю. В. – М.: Машиностроение, 1972. – 407с. 5. Справочник по монтажу технологического оборудования молочной промышлености. Под ред. Шувалова В. Н. М.:Машиностроение, 1968. – 500с. 6. Общемашиностроительные нормативы вспомагательного времени. М.: Высшая школа, -1970. – 450с. 7. Справочник конструктора – машиностроителя. Под ред. А. Г. Косиловой, Р. К. Мещерякова – М.:Машиностроение, 1972. – 712с. 8. Соколов В.Н. Конструирование оборудования пищевых производств.-М.: Пищевая промышленость, 1979-348с. 9. Анурьев В.И. Справочник конструктора-машиностоителя том 2.- М.:Машиностроение, 1980-560с. 10. Илюхин В.В. Монтаж, наладка и ремонт оборудования предприятий мясной промышленности.-М.:Лѐгкаяи пищевая промышленность, 1984.-263с. 11. Igor Stadnyk, VolodymyrPiddubnyi, SvitlanaKrsnozhon, NataliiaAntoshkova INFLUENCE OF REDUCTION ON ADHESIVE PROPERTIES Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences vol. 14, 2020, p. 76-87
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:133 — галузеве машинобудування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Avtorska_Гладій.pdfАвторська довідка298,28 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Gladii_MOm-61.pdfДипломна робота2,45 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора