Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50094
Назва: Курс лекцій з дисципліни «Сучасні технології молока і молочних продуктів». Частина 2
Автори: Сторож, Людмила Анатоліївна
Крупа, Ольга Миколаївна
Дацишин, Катерина Євгеніївна
Приналежність: ТНТУ
Бібліографічний опис: Курс лекцій з дисципліни «Сучасні технології молока і молочних продуктів». Частина 2 : для здобувачів освітнього ступеня «Магістр» спеціальності «Харчові технології» усіх форм здобуття освіти / уклад. Л. А. Сторож, О. М. Крупа, К. Є. Дацишин. – Тернопіль : Вектор, 2025. – 121 с
Бібліографічне посилання: Сторож Л. А., Крупа О. М., Дацишин К. Є. Курс лекцій з дисципліни «Сучасні технології молока і молочних продуктів». Частина 2 : для здобувачів освітнього ступеня «Магістр» спеціальності «Харчові технології» усіх форм здобуття освіти. Тернопіль : Вектор, 2025. 121 с.
Bibliographic citation (APA): Storozh, L. A., Krupa, O. M., & Datsyshyn, K. Ye. (2025). Kurs lektsii z dystsypliny «Suchasni tekhnolohii moloka i molochnykh produktiv». Chastyna 1: dlia zdobuvachiv osvitnoho stupenia «Mahistr» spetsialnosti «Kharchovi tekhnolohii» usikh form zdobuttia osvity [Lecture course in the discipline “Modern technologies of milk and dairy products.” Part 2: For master’s degree students majoring in Food Technologies of all forms of education]. Ternopil: Vektor.
Дата публікації: вер-2025
Дата внесення: 6-жов-2025
Видавництво: Видавництво "Вектор".
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопіль
УДК: УДК 637.141
Теми: технологія молока, молочниї продуктів, морозива
Короткий огляд (реферат): Курс лекцій містить інформацію для формування у здобувачів спеціального комплексу знань з особливостей сучасних технологічних процесів на молокопереробних підприємствах, необхідних для вирішення фахових завдань та виробничих ситуацій
The lecture course provides information aimed at developing in students a specialized set of knowledge about the features of modern technological processes at dairy processing enterprises, which are necessary for solving professional tasks and production-related situations.
Зміст: Вступ……………………………………………………………………………. Тема 7. Сучасні технології виготовлення морозива……………………… Тенденції розвитку технологій виготовлення морозива………………………….. Нові натуральні інгредієнти у технології морозива………………………………. Технологія морозива спеціального призначення…………………………………. Тема 8. Новітні аспекти у технології сирів………..………………………… Технологія виготовлення вершкового сиру………………………………….. Технологія сиру Маскарпоне………………………………………………….. Технологія сиру Рікотта……………………………………………………….. Технологія виготовлення сиру Моцарелла…………………………………… Технологія виробництва сиру з маслянки…………………………………….. Тема 9. Сучасні технологій жировмісних молочних продуктів…………. Технологія отримання зневодненого молочного жиру………………………. Технологія виготовлення топленого масла……………………...…………… Технологія виготовлення сухого масла…………………………...………….. Вершкове масло зниженої жирності та низькожирні види масла…………... Використання антиоксидантів для подовження термінів зберігання жировмісних молочних продуктів……………………………………………. Тема 10. Сучасні тенденції у виробництві згущених молочних продуктів Інновації у складі згущених молочних продуктів……………………………. Використання добавок рослинного походження в технології молочних консервів……………………………………………………………………….. Сучасні способи процесу згущення молочної сировини……………………. Технологія виготовлення згущеного молока з рослинними екстрактами..... Тема 11. Актуальні напрямки розвитку технологій сухих молочних продуктів………………………………………………………………………. Інновації при виробництві сухих молочних продуктів………………………. Характеристика сучасних способів сушіння у молочній промисловості…… Технологія отримання сирного порошку…………………………………….. Технологічний процес отримання йогуртового порошку…………………… Технологія виготовлення сухих коктейлів для медичного харчування……. Тема 12. Аналоги молочних продуктів……………..………………………. Аналоги молочних продуктів: що це таке?........................................................ Історія розвитку аналогів молочних продуктів: огляд тенденцій, технологічних змін та споживчих мотивів…………………………………… Асортимент аналогів молочних продуктів, їх переваги та недоліки………... Технології рослинного молока………………………………………………… Технологічний процес виготовлення аналогу сира (на прикладі тофу)….... Список рекомендованої літератури…………………………………………
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50094
Власник авторського права: Л.А. Сторож, О.М.Крупа, К.Є.Дацишин 2025
Тип вмісту: Course of lectures
Розташовується у зібраннях:Навчальні матеріали кафедри харчової біотехнології і хімії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
курс лекцій 2025 (частина 2)elartu.pdf879,53 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора