Please use this identifier to cite or link to this item: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49710
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorКриськова, Лариса Петрівна-
dc.contributor.advisorKryskova, Larysa-
dc.contributor.advisorКухтин, Микола Дмитрович-
dc.contributor.advisorKukhtyn, Mykola-
dc.contributor.authorРоманко, Вадим Андрійович-
dc.contributor.authorRomanko, Vadym-
dc.date.accessioned2025-07-10T11:44:22Z-
dc.date.available2025-07-10T11:44:22Z-
dc.date.issued2025-
dc.date.submitted2025-
dc.identifier.citationРоманко В. А. Проєкт цеху з виробництва хлібобулочних виробів за традиційними технологіями : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. Л. П. Криськова. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025. 65 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49710-
dc.description.abstractУ кваліфікаційній роботі бакалавра за спеціальністю «Харчові технології» розроблено «Проєкт цеху з виробництва хлібобулочних виробів із використанням традиційних технологій». Метою роботи є розробка технологічного процесу та виробничого планування нового підприємства, що спеціалізуватиметься на виготовленні високоякісної хлібобулочної продукції з урахуванням класичних рецептур і сучасних вимог до безпеки, якості та економічної ефективності. У роботі проведено аналіз сировинного забезпечення, визначено асортимент виробів, розроблено технологічні схеми приготування тіста та випікання хліба, а також підібрано необхідне технологічне обладнання. Особливу увагу приділено санітарно-гігієнічним умовам виробництва, безпеці праці та дотриманню екологічних вимог. Запропонований проєкт передбачає раціональне розміщення виробничих зон, оптимізацію логістичних потоків, впровадження енергозберігаючих технологій та систем контролю якості. Результати роботи можуть бути використані для подальшого впровадження на практиці при будівництві або реконструкції малих хлібопекарських підприємств з орієнтацією на традиційне виробництво хліба.uk_UA
dc.description.abstractIn the qualification work of the bachelor in the specialty "Food Technologies" developed "Project of a shop for the production of bakery products using traditional technologies". The purpose of the work is to develop a technological process and production planning of a new enterprise, which will specialize in the manufacture of high quality bakery products, taking into account classic recipes and modern requirements for safety, quality and economic efficiency. In the work, the analysis of raw materials was carried out, the range of products is determined, technological schemes of dough preparation and baking bread were developed, as well as the necessary technological equipment was selected. Particular attention is paid to the sanitary and hygienic conditions of production, labor safety and compliance with environmental requirements. The proposed project involves the rational placement of production zones, optimization of logistics flows, introduction of energy -saving technologies and quality control systems. The results of the work can be used for further implementation in practice in the construction or reconstruction of small bakery enterprises with a focus on traditional production of bread.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВСТУП 7 1 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ 8 1.1 Характеристика місця розташування підприємства 8 1.2 Обґрунтування асортименту продукції 9 1.3 Характеристика сировинної зони 10 1.4 Характеристика каналів реалізації продукції 11 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 12 2.1 Вибір та обґрунтування технологічних процесів й режимів виробництва продуктів запроєктованого асортименту 12 2.1.1 Нормативні показники продуктів запроєктованого асортименту 12 2.1.2 Вибір та обґрунтування технологічних схем 12 2.1.3 Характеристика сировини та допоміжних матеріалів 13 2.1.4 Опис технологічного процесу продуктів запроєктованого асортименту. 15 2.2 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту. 18 2.2.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку запроєктованого асортименту 18 2.2.2 Підбір та розрахунок печей 19 2.2.3 Розрахунок пофазних рецептур 22 2.2.4 Розрахунок виходу виробу 27 2.2.5 Розрахунок виробничих рецептур та вибір технологічних параметрів 33 2.3 Розрахунок витрат і запасів сировини 37 2.4 Розрахунок площ основних та допоміжних приміщень 39 2.5 Підбір та розрахунок технологічного обладнання. 40 2.6 Технохімічний контроль виробництва продуктів запроєктованого асортименту 51 3.2 Правила техніки безпеки при експлуатації обладнання 56 ВИСНОВКИ 58 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ ДЖЕРЕЛ 59uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectхліб «Родинний»,uk_UA
dc.subjectхліб «Унавський»,uk_UA
dc.subjectборошно пшеничне вищого сорту,uk_UA
dc.subjectборошно пшеничне першого сорту,uk_UA
dc.subjectпатока,uk_UA
dc.subjectтривалість випікання,uk_UA
dc.subjectвиробнича продуктивність цехуuk_UA
dc.subjectBread "Family",uk_UA
dc.subjectbread "Unavsky",uk_UA
dc.subjectflour of wheat of the highest grade,uk_UA
dc.subjectflour wheat of the first grade,uk_UA
dc.subjectmolasses,uk_UA
dc.subjectduration of baking,uk_UA
dc.subjectproduction productivity of the shopuk_UA
dc.titleПроєкт цеху з виробництва хлібобулочних виробів за традиційними технологіямиuk_UA
dc.title.alternativeProject of a workshop for the production of bakery products using traditional technologies.uk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Романко В. А., 2025uk_UA
dc.contributor.committeeMemberДеркач, Андрій Васильович-
dc.contributor.committeeMemberDerkach, Andriy-
dc.coverage.placenameТНТУuk_UA
dc.subject.udc664uk_UA
dc.relation.references1. ДСТУ 46.004-99 Борошно пшеничне. Технічні умови. Чинний від 20- 07-1999. К.: Галузевий стандарт України, 1999. 13 с.uk_UA
dc.relation.references2. ДСТУ 4812:2007 Дріжджі хлібопекарські пресовані. Технічні умови. Чинний від 30-07-2007. К. Держспоживстандарт України, 2007. 13 с.uk_UA
dc.relation.references3. ДСТУ 3583:2015. Сіль кухонна. Загальні технічні умови. К. Держспоживстандарт України, 2015. 18 с. (Національний стандарт України).uk_UA
dc.relation.references4. ДСТУ 4623:2006. Патока. Технічні умови. Київ : Держспоживстандарт України, 2006. 8 с.uk_UA
dc.relation.references5. ДСТУ 4492:2005. Олія соняшникова. Технічні умови. К.: Держспоживстандарт України, 2005. 12 с.uk_UA
dc.relation.references6. СОУ 15.8.37 00389676 559:2007 Хліб із різних сортів пшеничного борошна та їх сумішей. Український традиційний асортимент. Загальні технічні умовиuk_UA
dc.relation.references7. Дробот В. І. Технологія хлібопекарського виробництва: Підруч. для студентів вищих навчальних закладів. / В. І. Дробот. 2-ге вид., доповнене та перероблене. Київ: ПрофКнига, 2024. 516 с.uk_UA
dc.relation.references8. Дробот В. І. Технологічні розрахунки у хлібопекарському виробництві: Навчально-методичний посібник. / В. І. Дробот. Київ. Кондор, 2010. 440 с.uk_UA
dc.relation.references9. Дробот В. І. Довідник інженера-технолога хлібопекарного виробництва./ В. І. Дробот. Київ: Урожай, 2019. 580 сuk_UA
dc.relation.references10. Дробот В. І. Технохімічний контроль сировини та хлібобулочних і макаронних виробів. / .В. І. Дробот. Київ. Кондор, 2015. 958 с.uk_UA
dc.relation.references11. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» денної та заочної форм навчання / Крупа О.М.. Дацишин К.€., Карпик Г.В., Сторож Л.А. Тернопіль: ТНТУ, 2023. 34 с.uk_UA
dc.relation.references12. Технологічне обладнання хлібопекарських і макаронних виробництв./ Лісовенко О. Київ. Наукова думка, 2010. 287с.uk_UA
dc.relation.references13. Технологічне устаткування хлібопекарського, макаронного і кондитерського виробництв / В.Ф. Петько, О.І. Гапонюк, Є.В. Петько, А.В.Ульяницький; За ред. О.І.Гапонюка. Київ: ЦУЛ, 2017. 432 с.uk_UA
dc.relation.references14. Планування собівартості й рентабельності продукції URL: https://buklib.net/books/26139/ (дата звернення 01.06.2025)uk_UA
dc.relation.references15. Про затвердження Правил охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0433-18#Text (дата звернення 01.06.2025)uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Appears in Collections:181 — Харчові технології (бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Романко_КР .pdf894,01 kBAdobe PDFView/Open
Романко_Авторська_довідка.pdf202,66 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

Admin Tools