Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49708
Назва: Проєкт технічного переоснащення цеху ТОВ «Прикарпат-Еко-Продукт», смт. Брошнів-Осада, Калуського району, Івано-Франківської області для розширення асортименту хлібних виробів із борошна пшеничного
Інші назви: .): Project of technical re-equipment of the workshop of "Prikarpatt-Eco-Product" LLC, Broshniv-Osada town, Kalush district, Ivano-Frankivsk region, to expand the assortment of bakery products made from wheat flour
Автори: Лагойда, Ярина Мар’янівна
Lahoida, Yaryna
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001
Бібліографічний опис: Лагойда Я. М. Проєкт технічного переоснащення цеху ТОВ «Прикарпат-Еко-Продукт», смт. Брошнів-Осада, Калуського району, Івано-Франківської області для розширення асортименту хлібних виробів із борошна пшеничного : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. Х. Ю. Кравченюк. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025. 55 с.
Дата публікації: 2025
Дата подання: 2025
Дата внесення: 10-лип-2025
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: ТНТУ
Науковий керівник: Кравченюк, Христина Юріївна
Kravcheniuk, Khrystyna
Члени комітету: Ворощук, Віктор Ярославович
Voroshchuk, Victor
УДК: 664.644
Теми: проєкт,
цех,
обладнання,
паляниця «Короваївська»,
хліб «Макіївський»,
піч,
пшеничні вироби
project,
workshop,
equipment,
Korovayivska bread,
Makiivka bread,
oven,
wheat products
Короткий огляд (реферат): Кваліфікаційна робота присвячена розробці проєкту технічного переоснащення хлібопекарного цеху ТОВ «Прикарпат-Еко-Продукт», що розташоване в смт. Брошнів-Осада, Калуського району Івано-Франківської області, з метою розширення асортименту хлібних виробів із пшеничного борошна. У роботі проаналізовано сучасний стан виробничих потужностей підприємства, визначено його технологічні та організаційні можливості, обґрунтовано необхідність модернізації та впровадження нових видів продукції. Запропоновано оновлену технологічну схему виробництва, підібрано сучасне високопродуктивне обладнання з урахуванням енергозбереження, санітарно-гігієнічних вимог і чинного законодавства. Особливу увагу приділено удосконаленню рецептур хлібних виробів із пшеничного борошна, підвищенню їхньої харчової та біологічної цінності, а також розробці асортиментної лінійки, яка відповідає сучасним тенденціям попиту споживачів. Розраховано основні техніко-економічні показники переоснащення, проаналізовано вплив модернізації на ефективність діяльності підприємства. Результати роботи можуть бути використані для практичного впровадження в діяльність ТОВ «Прикарпат-Еко-Продукт» з метою підвищення конкурентоспроможності, розширення ринку збуту та задоволення потреб споживачів у якісних хлібобулочних виробах.
The qualification work is devoted to the development of a project for the technical re-equipment of the bakery shop of Prykarpat-Eco-Product LLC, located in the village of Broshniv-Osada, Kalush district, Ivano-Frankivsk region, in order to expand the range of bread products made from wheat flour. The paper analyses the current state of production capacities of the enterprise, determines its technological and organisational capabilities, substantiates the need for modernisation and introduction of new types of products. An updated technological scheme of production is proposed, modern high-performance equipment is selected, taking into account energy saving, sanitary and hygienic requirements and current legislation. Particular attention is paid to improving the recipes of wheat flour bread products, increasing their nutritional and biological value, and developing an assortment line that meets current trends in consumer demand. The main technical and economic indicators of re-equipment are calculated, the impact of modernisation on the efficiency of the enterprise is analysed. The results of the work can be used for practical implementation in the activities of ‘Prykarpat-Eco-Product’ LLC in order to increase competitiveness, expand the sales market and meet the needs of consumers for quality bakery products.
Зміст: ВСТУП 7 РОЗДІЛ 1 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ 8 1.1 Характеристика місця розташування підприємства 8 1.2 Обґрунтування асортименту продукції 9 1.3 Характеристика сировинної зони 9 1.4 Характеристика каналів реалізації продукції 10 РОЗДІЛ 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА. 12 2.1 Вибір та обґрунтування технологічних процесів й режимів виробництва продуктів запроєктованого асортименту 12 2.1.1 Нормативні показники продуктів запроєктованого асортименту 12 2.1.2 Вибір та обґрунтування технологічних схем 12 2.1.3 Характеристика сировини та допоміжних матеріалів 13 2.1.4 Опис технологічного процесу продуктів запроєктованого асортименту. 16 2.2 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту 18 2.2.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку запроєктованого асортименту 18 2.2.2 Підбір та розрахунок печей 19 2.2.3 Розрахунок пофазних рецептур . 22 2.2.4 Розрахунок виходу виробу 28 2.2.5 Розрахунок виробничих рецептур та вибір технологічних параметрів 34 2.3 Розрахунок витрат і запасів сировини 38 2.4 Розрахунок площ основних та допоміжних приміщень 39 2.5 Підбір та розрахунок технологічного обладнання 41 2.6 Технохімічний контроль виробництва продуктів запроєктованого асортименту 46 РОЗДІЛ 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 48 3.1 Психологічні чинники небезпек 48 3.2 Соціальне значення охорони праці 50 ВИСНОВКИ 53 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ ДЖЕРЕЛ 54
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49708
Власник авторського права: © Лагойда Я. М., 2025
Перелік літератури: 1. ДСТУ 46.004-99 Борошно пшеничне. Технічні умови. Чинний від 20- 07-1999. К.: Галузевий стандарт України, 1999. 13 с.
2. ДСТУ 3583:2015. Сіль кухонна. Загальні технічні умови. К. Держспоживстандарт України, 2015. 18 с. (Національний стандарт України).
3. ДСТУ 4812:2007 Дріжджі хлібопекарські пресовані. Технічні умови. Чинний від 30-07-2007. К. Держспоживстандарт України, 2007. 13 с.
4. ДСТУ 4623:2006 Цукор білий. Технічні умови. К. Держспоживстандарт України, 2006. 20 с. (Український науково-дослідний інститут цукрової промисловості).
5. ДСТУ 4465:2005 Маргарин. Загальні технічні умови. К. Держспоживстандарт України, 2015. 18 с. (Український науково-дослідний інститут олії та жирів).
6. ДСТУ 4497:2005. Олія соняшникова. Технічні умови. Київ: Держстандарт України, 2005. 12 с.
7. ДСТУ 3662:2018. Молоко незбиране. Технічні умови. Київ: Мінекономрозвитку України, 2018. 15 с.
8. ГСТУ 15.8-00389676.009-2000. Хліб пшеничний. Технічні умови. Київ: Держспоживстандарт України, 2000. 15 с.
9. ДСТУ 7517:2014. Вироби хлібобулочні пшеничні. Технічні умови. Київ: Мінекономрозвитку України, 2014. 20 с
10. Дробот В. І. Технологія хлібопекарського виробництва: Підруч. для студентів вищих навчальних закладів. / В. І. Дробот. 2-ге вид., доповнене та перероблене Київ: ПрофКнига, 2024. 516 с.
11. Дробот В. І. Технологічні розрахунки у хлібопекарському виробництві: Навчально-методичний посібник. / В. І. Дробот. Київ. Кондор, 2010. 440 с.
12. Дробот В. І. Довідник інженера-технолога хлібопекарного виробництва./ В. І. Дробот Київ: Урожай, 2019. 580 с
13. Дробот В. І. Технохімічний контроль сировини та хлібобулочних і макаронних виробів. / .В. І. Дробот. Київ. Кондор, 2015. 958 с.
14. Технологічне обладнання хлібопекарських і макаронних виробництв./ Лісовенко О. Київ. Наукова думка, 2010. 287 с.
15. Технологічне устаткування хлібопекарського, макаронного і кондитерського виробництв / В.Ф.Петько, О.І.Гапонюк, Є.В.Петько, А.В.Ульяницький; За ред. О.І.Гапонюка. Київ: ЦУЛ, 2017. 432 с.
16. Основи професійної безпеки та здоров’я людини : підручник / В. В. Березуцький [та ін.] ; під ред. проф. В. В. Березуцького. Харків : НТУ «ХПІ», 2018. 553 с.
17. Цивільна оборона: навч. посіб. Кулаков М.А., Ляпун В.О., та ін. Харків: НТУ «ХПІ», 2008. 312 с.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Лагойда_КР.pdf687,51 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Лагойда_Авторська довідка.pdf378,05 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора