Utilizza questo identificativo per citare o creare un link a questo documento: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49707
Titolo: Проєкт цеху з виробництва хліба із борошна першого гатунку
Titoli alternativi: Project of a workshop for the production of bread made from first-grade flou
Autori: Левчик, Катерина Андріївна
Levchyk, Kateryna
Affiliation: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001
Bibliographic description (Ukraine): Левчик К. А. Проєкт цеху з виробництва хліба із борошна першого гатунку : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. Х. Ю. Кравченюк. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025. 58 с.
Data: 2025
Submitted date: 2025
Date of entry: 10-lug-2025
Editore: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Country (code): UA
Place of the edition/event: ТНТУ
Supervisor: Кравченюк, Христина Юріївна
Kravcheniuk, Khrystyna
Committee members: Деркач, Андрій Васильович
Derkach, Andriy
UDC: 664.644
Parole chiave: проєкт, ц
цех,
обладнання,
хліб «Цілинний з хмелю»,
хліб «Домашній нововолинський»,
піч,
борошно першого гатунку
project,
workshop,
equipment,
«Virgin hop bread»,
«Home-made Novovolynskyi bread»,
oven,
first-grade flour
Abstract: Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня бакалавра має тему: «Проєкт цеху з виробництва хліба із борошна першого гатунку». Робота має традиційну структуру: вступ, три змістовні розділи та список використаних джерел. Загальний обсяг роботи становить 58 сторінок, включено 56 формул і представлено 20 таблиць. Згідно з поставленим завданням, проєкт передбачає організацію випуску таких виробів, як хліб «Цілинний з хмелю» масою 0,8 кг і хліб «Домашній нововолинський» масою 0,7 кг. У першому розділі подано техніко-економічне обґрунтування проєкту, зокрема охарактеризовано канали збуту продукції, сировинну зону та особливості забезпечення підприємства сировиною. Другий розділ присвячений технологічній частині. У ньому наведено розрахунки продуктивності печей, обсягу випуску продукції, рецептури у виробничому та пофазному розрізі. Також виконано розрахунки площ складських приміщень, визначено нормативи сировинного запасу та підібрано необхідне технологічне обладнання. Третій розділ містить виклад основних заходів із забезпечення охорони праці та безпеки життєдіяльності на виробництві. Окрім пояснювальної записки, до проєкту додаються чотири креслення, що включають: план виробничого цеху, апаратурно-технологічні схеми, поперечний та поздовжній розріз приміщення відповідно до проєктної осьової системи.
The topic of the bachelor's thesis is «Project of a workshop for the production of bread made from first-grade flour». The work has a traditional structure: an introduction, three substantive chapters and a list of references. The total volume of the work is 58 pages, includes 56 formulas and 20 tables. According to the assignment, the project involves organising the production of such products as 0.8 kg Virgin Hop Bread and 0.7 kg Homemade Novovolynskyi Bread. The first section presents the feasibility study of the project, including a description of the sales channels, the raw material area, and the specifics of the company's raw material supply. The second section is devoted to the technological part. It contains calculations of furnace capacity, output, and recipes in terms of production and phases. It also calculates the area of storage facilities, determines the standards of raw materials and selects the necessary process equipment. The third section contains a description of the main measures to ensure occupational health and safety at work. In addition to the explanatory note, the project is accompanied by four drawings, including: a plan of the production hall, equipment and process diagrams, a cross-section and a longitudinal section of the premises in accordance with the design axial system.
Content: ВСТУП 7 РОЗДІЛ 1 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ 8 1.1 Характеристика місця розташування підприємства 8 1.2 Обґрунтування асортименту продукції 10 1.3 Характеристика сировинної зони 11 1.4 Характеристика каналів реалізації продукції 12 РОЗДІЛ 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 14 2.1 Вибір та обґрунтування технологічних процесів й режимів виробництва продуктів запроєктованого асортименту 14 2.1.1 Нормативні показники продуктів запроєктованого асортименту 14 2.1.2 Вибір та обґрунтування технологічних схем 14 2.1.3 Характеристика сировини та допоміжних матеріалів 15 2.1.4 Опис технологічного процесу продуктів запроєктованого асортименту 16 2.2 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту. 18 2.2.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку запроєктованого асортименту 18 2.2.2 Підбір та розрахунок печей 20 2.2.3 Розрахунок пофазних рецептур 22 2.2.4 Розрахунок виходу виробу 29 2.2.5 Розрахунок виробничих рецептур та вибір технологічних параметрів 36 2.3 Розрахунок витрат і запасів сировини 40 2.4 Розрахунок площ основних та допоміжних приміщень 42 2.5 Підбір та розрахунок технологічного обладнання 43 2.6 Технохімічний контроль виробництва продуктів запроєктованого асортименту 48 РОЗДІЛ 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 52 3.1 Надзвичайні ситуації екологічного характеру 52 3.2 Контроль за станом охорони праці та безпеки життєдіяльності 54 ВИСНОВКИ 56 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ ДЖЕРЕЛ 57
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49707
Copyright owner: © Левчик К. А., 2025
References (Ukraine): 1. ДСТУ 46.004-99 Борошно пшеничне. Технічні умови. Чинний від 20- 07-1999. К. Галузевий стандарт України, 1999. 13 с.
2. ДСТУ 3583:2015. Сіль кухонна. Загальні технічні умови. К. Держспоживстандарт України, 2015. 18 с. (Національний стандарт України).
3. ДСТУ 4812:2007 Дріжджі хлібопекарські пресовані. Технічні умови. Чинний від 30-07-2007. К. Держспоживстандарт України, 2007. 13 с.
4. ДСТУ 7067:2009 Хміль. Технічні умови. К.: Держспоживстандарт України, 2017. 13 с.
5. Дробот В. І. Технологія хлібопекарського виробництва: Підруч. для студентів вищих навчальних закладів / В. І. Дробот. 2-ге вид., доповнене та перероблене. Київ: ПрофКнига, 2024. 516 с.
6. Дробот В. І. Технологічні розрахунки у хлібопекарському виробництві: Навчально-методичний посібник / В. І. Дробот. Київ. Кондор, 2016. 330 с.
7. Дробот В. І. Довідник інженера-технолога хлібопекарного виробництва / В. І. Дробот. Київ: Урожай, 2019. 580 с
8. Дробот В. І. Технохімічний контроль сировини та хлібобулочних і макаронних виробів / В. І. Дробот. Київ. Кондор, 2015. 958 с.
9. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» денної та заочної форм навчання / Крупа О.М., Дацишин К.Є., Карпик Г.В., Сторож Л.А. Тернопіль: ТНТУ, 2023. 34 с.
10. Технологічне обладнання хлібопекарських і макаронних виробництв./ Лісовенко О. Київ. Наукова думка, 2010. 287 с.
11. Технологічне устаткування хлібопекарського, макаронного і кондитерського виробництв / В.Ф. Петько, О.І. Гапонюк, Є.В. Петько, А.В. Ульяницький; За ред. О.І. Гапонюка. Київ: ЦУЛ, 2017. 432 с.
12. Основи професійної безпеки та здоров’я людини: підручник / В.В. Березуцький [та ін.]; під ред. проф. В.В. Березуцького. Харків: НТУ «ХПІ», 2018. 553 с.
13. Цивільна оборона: навч. посіб. Кулаков М.А., Ляпун В.О., та ін. Харків: НТУ «ХПІ», 2008. 312 с.
14. Мукачево. URL: https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D1%83%D0%BA%D0%B0%D1%87%D0%B5%D0%B2%D0%BE (дата звернення 12.05.2025)
15. Офіційний сайт Мукачівська міська рада. URL: https://mukachevo-rada.gov.ua/ (дата звернення 12.05.2025)
Content type: Bachelor Thesis
È visualizzato nelle collezioni:181 — Харчові технології (бакалаври)

File in questo documento:
File Descrizione DimensioniFormato 
Левчик_КР.pdf1,49 MBAdobe PDFVisualizza/apri
Левчик_Авторська довідка.pdf378,8 kBAdobe PDFVisualizza/apri


Tutti i documenti archiviati in DSpace sono protetti da copyright. Tutti i diritti riservati.

Strumenti di amministrazione