Mesedez, erabili identifikatzaile hau item hau aipatzeko edo estekatzeko: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49643
Metadatuen erregistro osatua
DC eremuaBalioaHizkuntza
dc.contributor.advisorКравченюк, Христина Юріївна-
dc.contributor.advisorKravcheniuk, Khrystyna-
dc.contributor.authorМетельська, Діана Юріївна-
dc.contributor.authorMetelska, Diana-
dc.date.accessioned2025-07-08T17:57:05Z-
dc.date.available2025-07-08T17:57:05Z-
dc.date.issued2025-
dc.date.submitted2025-
dc.identifier.citationМетельська Д.Ю. Проект цеху твердих сичужних сирів з переробки 50 т молока за заміну : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. Х. Ю. Кравченюк. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025. 56 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49643-
dc.description.abstractУ цій кваліфікаційній роботі наведені проєктні рішення відносно цеху, що виробляє тверді сири «Ементальський», «Гауда», «Естонський». Заплановане часткове перероблення сироватки – виробництво пастеризованої сироватки. Пояснювальна записка містить вступ, 3 основні розділи та висновки У вступі відображено загальні відомості про сири та їх класифікацію, а також інформація про побічний продукт виробництва сирів – сироватку .Перший розділ присвячено проведенню техніко-економічного обґрунтування,охарактеризовано асортиментний ряд і канали для його реалізації. В другому розділі містяться розрахунки сировини та асортименту, наведено опис технології виробництва сирів, вказані їх нормативні показники, описано схеми технохімічного і мікробіологічного контролів і санітарно-гігієнічного оброблення технологічного устаткування. Також підібрано технологічне обладнання ірозраховано виробничі площі для переробки 50 т сировини за зміну. Третій розділ містить окремі відомості із питань безпеки життєдіяльності іохорони праці. Наприкінці записки подано висновки, використані інформаційні джерела і додатки.uk_UA
dc.description.abstractThis qualification work presents design solutions for a workshop that produces hard cheeses "Emmental", "Gouda", "Estonian". The partial processing of whey is planned for the production of pasteurized whey. The explanatory note contains an introduction, 3 main sections and conclusions. The introduction reflects general information about cheeses and their classification, as well as information about the by-product of cheese production - whey. The first section is devoted to conducting a feasibility study, the assortment range and channels for its implementation are characterized. The second section contains calculations of raw materials and assortment, a description of the cheese production technology is given, their regulatory indicators are indicated, schemes of technochemical and microbiological controls and sanitary and hygienic treatment of technological equipment are described. Technological equipment is also selected and production areas are calculated for processing 50 tons of raw materials per shift. The third section contains some information on issues of life safety and occupational health. At the end of the note, conclusions, used information sources and appendices are presented.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВСТУП 6 1 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ 9 1.1 Характеристика місця розташування підприємства 9 1.2 Характеристика сировинної зони 10 1.3 Обгрунтування асортименту молочної продукції 11 1.4 Характеристика каналів реалізації продукції 12 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 13 2.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту 13 2.1.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку запроєктованого асортименту….13 2.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини 14 2.1.3 Сировино-продуктовий розрахунок 15 2.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів 20 2.2 Вибір та обгрунтування технологічних процесів та режимів виробництва молочних продуктів 21 2.2.1 Вимоги до сировини, використованої для виробництва молочних продуктів 21 2.2.2 Опис загальних технологічних операцій виробництва продуктів запроєктованого асортименту 24 2.2.3 Опис технології продуктів запроєктованого асортименту 27 2.2.4 Нормативні показники продуктів запроєктованого асортименту 29 2.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва продуктів запроєктованого асортименту 30 2.4 Підбір технологічного обладнання 34 2.5 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання 43 2.6 Розрахунок площ виробничих та допоміжних приміщень 45 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 48 3.1 Таксономія небезпек 48 3.2 Проведення інструктажів з охорони праці 50 ВИСНОВКИ 53 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ ДЖЕРЕЛ 54 ДОДАТКИ 57uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectсири тверді,uk_UA
dc.subjectсироватка,uk_UA
dc.subjectфермент,uk_UA
dc.subjectзакваскаuk_UA
dc.subjecthard cheeses,uk_UA
dc.subjectwhey,uk_UA
dc.subjectenzyme,uk_UA
dc.subjectstarteruk_UA
dc.titleПроект цеху твердих сичужних сирів з переробки 50 т молока за замінуuk_UA
dc.title.alternativeProject of a workshop for the production of hard rennet cheeses with a processing capacity of 50 tons of milk per shiftuk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Метельська Д.Ю., 2025uk_UA
dc.contributor.committeeMemberВорощук, Віктор Ярославович-
dc.contributor.committeeMemberVoroshchuk, Victor-
dc.coverage.placenameТНТУuk_UA
dc.subject.udc637.3uk_UA
dc.relation.references1. Технологія молочних продуктів : підручник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін.; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технол. Київ : НУХТ, 2013. 502 с.uk_UA
dc.relation.references2. Технологія сиру: підручник / Ю. Г. Сухенко, Г. Є. Поліщук, Р. Й. Раманаускас, Т. І. Шингарева; під заг. ред. Ю. Г. Сухенка; Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України. Київ : Компринт, 2015. 412 с.uk_UA
dc.relation.references3. Поліщук, Г. Є. Технологія сиру : навч. посіб. / Г. Е. Поліщук, А. О. Бовкун, С. С. Колесникова. Київ : НУХТ, 2009. 151 с.uk_UA
dc.relation.references4. Грек О. В. Технологія продуктів зі знежиреного молока, молочної сироватки і маслянки : навч. посібник / О. В. Грек, Г. Є. Поліщук, О. О. Онопрійчук ; МОН молоді та спорту України, Нац. ун-т харч. технол. Київ : НУХТ, 2011. 210 с.uk_UA
dc.relation.references5. [Електронний ресурс]/ Режим доступу до ресурсу: https://kurkul.com/spetsproekty/1006-karta-pleminnogo-molochnogo-i-molochnomyasnogo-skotarstvauk_UA
dc.relation.references6. ДСТУ 6003:2008. Сири тверді. Технічні умови. Чинний від 2006-07-01. Вид. офіц. Київ : Держспоживстандарт України, 2006. 22 с.uk_UA
dc.relation.references7. Технологічні розрахунки у молочній промисловості : навч. посібник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін. ; Нац. ун-т харч. технол. Київ : НУХТ, 2013. 343 с.uk_UA
dc.relation.references8. Про затвердження Вимог до безпечності та якості молока і молочних продуктів [Електронний ресурс]/ Режим доступу до ресурсу: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0593-19#Textuk_UA
dc.relation.references9. ДСТУ 3662-2018. Молоко-сировина коров`яче. Технічні умови. На заміну ДСТУ 3662:2015; чинний від 2019-01-01. Вид. офіц. Київ: УкрНДНЦ, 2018. 12 с.uk_UA
dc.relation.references10. Мікробіологія молока і молочних продуктів : практикум : навч. посіб. / О. М. Бергілевич, В. В. Касянчук, І. Г. Власенко, М. Д. Кухтін ; ред. В. В. Касянчук. Суми : Унів. кн., 2010. 320 с.uk_UA
dc.relation.references11. Кухтин М., Горюк Ю. Мікробіологія молочних продуктів вироблених з молока коров’ячого сирого: монографія. Кам’янець-Подільський: ЗВО ПДУ, 2023. 150 с.uk_UA
dc.relation.references12. Коваленко В.О. Мікробіологія молока і молочних продуктів [Текст] : навчальний посібник / В.О. Коваленко, В.В. Євлаш, Л.О. Чернова. Харків : ХДУХТ, 2011. 136 с.uk_UA
dc.relation.references13. Машкін М.І., Париш Н.М. Технологія виробництва молока і молочних продуктів. Навчальне видання. Київ : Вища освіта, 2006. 351 с.uk_UA
dc.relation.references14. ДСТУ 8549:2015. Напої із сироватки. Загальні технічні умови. Чинний від 2017-01-01. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2015.uk_UA
dc.relation.references15. Ромоданова В.О., Костенко Т.П. Лабораторний практикум з технохімічного контролю підприємств молочної промисловості : Навч. посіб. Київ : НУХТ, 2003. 168 с.uk_UA
dc.relation.references16. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» денної та заочної форм навчання / Крупа О.М., Дацишин К.Є., Карпик Г.В., Сторож Л.А. Тернопіль: ТНТУ, 2023. 34 с.uk_UA
dc.relation.references17. Єресько Г.О., Шинкарик М.М., Ворощук В.Я. Технологічне обладнання молочних виробництв, Київ.: Фірма «Інкос», 2007. 344 с.uk_UA
dc.relation.references18. Крупа О.М. Проектування підприємств молочної промисловості. Курс лекцій для студентів спеціальності 181 «Харчові технології». Тернопіль, 2019. 130 с.uk_UA
dc.relation.references19. Шульга Н. М., Млечко Л. А. Санітарія та гігієна. Навчальний посібник. Київ : ІПДО НУХТ, 2011. 34 с.uk_UA
dc.relation.references20. Желібо Є. П. Заверуха Н. М., Запарний В. В. Безпека життєдіяльності: Навч. посіб. За ред, Є. П. Желібо. 6-е вид. К.: Каравела, 2008. 344 с.uk_UA
dc.relation.references21. Петрук М.П. та ін. Безпека життєдіяльності: Конспект лекцій для тудентів усіх спеціальностей і форм навчання / М.П. Петрук, Х.Я. Гіщак, Н.М. Карп’як, О.М. Вахула, С.М. Мохняк, В.Є. Гончарук, В.О. Васійчук, О.С. Дацько, О.І. Козій, С.І. Качан, А.С. Романів, В.В. Скіра, І.І. Гельжинський. Львів : Видавництво Львівської політехніки, 2011. 224 с.uk_UA
dc.relation.references22. Гандзюк М.П., Желібо Є.П., Халімовський М.О. Основи охорони праці. К.: Каравела, 2007. 408 с.uk_UA
dc.relation.references23. Основи охорони праці. / Під ред. Ткачука К.Н., Халімовського Н.О. Київ : Основа, 2006. 448 с.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Bildumetan azaltzen da:181 — Харчові технології (бакалаври)

Item honetako fitxategiak:
Fitxategia Deskribapena TamainaFormatua 
КР_Метельська.pdf2,44 MBAdobe PDFBistaratu/Ireki
Авторська_довідка_Метельська.pdf248,89 kBAdobe PDFBistaratu/Ireki


DSpaceko itemak copyright bidez babestuta daude, eskubide guztiak gordeta, baldin eta kontrakoa adierazten ez bada.

Administratzailearen tresnak