霂瑞霂��撘����迨��辣: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49641
摰����漯敶�
DC �������霂剛��
dc.contributor.advisorСторож, Людмила Анатоліївна-
dc.contributor.advisorStorozh, Liudmyla-
dc.contributor.authorМихайлишин, Тарас Володимирович-
dc.contributor.authorMykhailyshyn, Taras-
dc.date.accessioned2025-07-08T17:11:56Z-
dc.date.available2025-07-08T17:11:56Z-
dc.date.issued2025-
dc.date.submitted2025-
dc.identifier.citationМихайлишин Т. В. Проєкт цеху кисломолочного сиру потужністю перероблення 72 т молока незбираного за добу : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. Л. А. Сторож. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025. 61 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49641-
dc.description.abstractВідповідно до завдання на кваліфікаційну роботу асортимент продукції виробництва включає: сир кисломолочний нежирний, сир кисломолочний із масовою часткою жиру 5%, м’який дієтичний кисломолочний сир з плодово-ягідними наповнювачами, а також пастеризовану сироватку, що є цінним продуктом переробки цінної молочної вторинної сировини. Використання сучасного технологічного обладнання сприяє оптимізації виробничих процесів, підвищенню загальної продуктивності, покращенню якості готової продукції, а також забезпечує зниження впливу людського фактора на перебіг технологічних операцій. В першому розділі подано обґрунтування вибору асортименту продукції, виконані розрахунки, відповідно до яких обрано населений пункт для розташування проєктованого цеху. У другому розділі здійснено сировинно-продуктові розрахунки, представлено зведену таблицю виконаних розрахунків заданого асортименту, описано вимоги до сировини та нормативні характеристики готової продукції, зроблено підбір сучасного технологічного обладнання, опис технології виробництва та контролю на етапах переробки (технохімічний і мікробіологічний), а також розрахунки площ виробничих та допоміжних приміщень. У третьому розділ висвітлено вимоги до компонування приміщень з врахуванням необхідності дотримання техніки безпеки, а також зазначені заходи електробезпеки. У висновках подано основні результати виконаної кваліфікаційної роботи та їхнє практичне значення для організації ефективного виробництва сиру кисломолочного.uk_UA
dc.description.abstractAccording to the objectives of the qualification project, the product assortment of the enterprise includes: fat-free curd, curd with a fat content of 5%, soft dietary curd with fruit and berry fillers, as well as pasteurized whey, which is a valuable product derived from processing high-value secondary dairy raw materials. The use of modern technological equipment contributes to the optimization of production processes, increases overall productivity, improves the quality of finished products, and reduces the impact of human factors on technological operations. The first chapter provides a justification for the selection of the product assortment and includes calculations based on which the location for the projected production facility was chosen. The second chapter contains raw material and product calculations, a summary table of the performed calculations for the specified product range, a description of raw material requirements and regulatory characteristics of finished products, a selection of modern technological equipment, a description of the production and control technology at the processing stages (technochemical and microbiological), as well as calculations of areas for production and auxiliary premises. The third chapter outlines the requirements for the layout of premises, taking into account the need to comply with safety regulations, and also specifies electrical safety measures. The conclusions present the main results of the qualification project and their practical significance for the organization of efficient cottage cheese production.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВСТУП 5 1 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ 6 1.1 Характеристика місця розташування підприємства 6 1.2 Характеристика сировинної зони 7 1.3 Обґрунтування асортименту молочної продукції 8 1.4 Характеристика каналів реалізації продукції 9 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 11 2.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту 11 2.1.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку запроєктованого асортименту 11 2.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини 12 2.1.3 Сировинно-продуктовий розрахунок 13 2.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів 16 2.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів та режимів виробництва молочних продуктів 17 2.2.1 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів 17 2.2.2 Опис загальних технологічних операцій виробництва продуктів запроєктованого асортименту 21 2.2.3 Опис технології продуктів запроєктованого асортименту 24 2.2.4 Нормативні показники продуктів запроєктованого асортименту 26 2.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва продуктів запроєктованого асортименту 28 2.4 Підбір технологічного обладнання 37 2.5 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання 43 2.6 Розрахунок площ виробничих та допоміжних приміщень 45 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 49 ВИСНОВКИ 57 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ ДЖЕРЕЛ 58 ДОДАТКИ 60uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectкисломолочний сир,uk_UA
dc.subjectмолокопереробна промисловість,uk_UA
dc.subjectпроектуванняuk_UA
dc.subjectcurd,uk_UA
dc.subjectdairy industry,uk_UA
dc.subjectdesigninguk_UA
dc.titleПроєкт цеху кисломолочного сиру потужністю перероблення 72 т молока незбираного за добуuk_UA
dc.title.alternativeProject of a workshop for the production of curd with a processing capacity of 72 tons of raw milk per dayuk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Михайлишин Т. В., 2025uk_UA
dc.contributor.committeeMemberВорощук, Віктор Ярославович-
dc.contributor.committeeMemberVoroshchuk, Victor-
dc.contributor.committeeMemberНазарко, Ірина-
dc.coverage.placenameТНТУuk_UA
dc.subject.udc637.146uk_UA
dc.relation.references1. Беспалова Л. А., Сорока М. Д. Технологія виробництва молока і молочних продуктів. К.: Центр учбової літератури, 2011. 368 с.uk_UA
dc.relation.references2. Винокурова Л.Е., Васильчук М.В., Гаман М.В. Основи охорони праці: Підручник. К., 2001. 190 с.uk_UA
dc.relation.references3. Волик Т. В., Нікольченко Ю. В. Контроль якості та безпеки молочних продуктів. Харків: ХДУХТ, 2018. 274 с.uk_UA
dc.relation.references4. Геврик Є О. Охорона праці. К.: Ельга; Ніка-Центр, 2003. 280 с.uk_UA
dc.relation.references5. Домарецький В.А., Остапчук М.В., Українець А.І. Технологія харчових продуктів. К.: НУХТ, 2003. 568с.uk_UA
dc.relation.references6. ДСТУ 3662:2018 Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови. [чинний від 27.06.2018]. Вид. оф. Київ: Держспоживстандарт України, 2018.uk_UA
dc.relation.references7. ДСТУ 4554:2006 Сир кисломолочний. Технічні умови. умови [чинний від 27.04.2006]. Вид. оф. Київ: Держспоживстандарт України, 2007.uk_UA
dc.relation.references8. ДСТУ 7126:2009. Сиропи. Загальні технічні умови. [чинний від 12.12.2009]. Вид. оф. Київ: Держспоживстандарт України, 2010.uk_UA
dc.relation.references9. ДСТУ 8131-2015. Вершки-сировина. Технічні умови. [чинний від 2017-01-01]. Вид. офіц. Київ: Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості», 2017. 14 с.uk_UA
dc.relation.references10. Желібо Є П., Заверуха Н. М., Зацарний В, В. Безпека життєдіяльності / За ред. Є П. Желібо. К.: Каравела, 2010. - 328 с.uk_UA
dc.relation.references11. Іванченко Л. П. Гігієна виробництва молочних продуктів. Харків: ХНУВС, 2011. 214 с.uk_UA
dc.relation.references12. Іванова С. П. Основи молочарства і молочних технологій. Харків: Факт, 2013. 296 с.uk_UA
dc.relation.references13. Катренко Л. А, Пістун І. П. Охорона праці в галузі освіти. К.: Університетська книга; Суми, 2001. 340 с.uk_UA
dc.relation.references14. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» денної та заочної форм навчання/ Крупа О.М., Дацишин К.Є., Карпик Г.В., Сторож Л.А. Тернопіль: ТНТУ, 2023. 34 с.uk_UA
dc.relation.references15. Москальова В.М. Основи охорони праці: Підручник. К.: ВД «Професіонал», 2005. 672 с.uk_UA
dc.relation.references16. Перцевий Ф.В. «Технологія переробки молока» / Перцевий Ф.В, Гурський П.В, Машкін М.І. Харків: ХДУХТ, 2006. 378 с.uk_UA
dc.relation.references17. Поліщук Г.Є., Грек О.В., Скорченко Т.А. та ін. Технологічні розрахунки у молочній промисловості: навч. посіб. К.: НУХТ, 2013. 394 с.uk_UA
dc.relation.references18. Романенко Л. П., Романенко І. Л. Молоко і молочні продукти: технологія та контроль якості. К.: Кондор, 2010. 350 с.uk_UA
dc.relation.references19. Сидоренко О. І., Колесник Н. М. Технологія молока і молочних продуктів: навч. посібник. К.: НУХТ, 2020. 274 с.uk_UA
dc.relation.references20. Скарбовійчук О. М., Кочубей-Литвиненко О. В., Чернюшок О. А., Федоров В. Г. Хімічний склад і фізичні характеристики молочних продуктів: довідник. К. : НУХТ, 2012. 311 с.uk_UA
dc.relation.references21. Технології молока і молочних продуктів : підруч. / укладач. Крупа О. – Тернопіль : Підручники і посібники, 2024. 777 с.uk_UA
dc.relation.references22. Ткаченко С. В. Санітарія та гігієна в молочному виробництві. Миколаїв: Іліон, 2013. 168 с.uk_UA
dc.relation.references23. Фролова Н. Е. Основи конструювання нових харчових продуктів. К.: НУХТ, 2010. 207 с.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
�蝷箔����:181 — Харчові технології (бакалаври)

��辣銝剔�﹝獢�:
獢�獢� ��膩 憭批���撘� 
КР_Михайлишин Тарас.pdf2,31 MBAdobe PDF璉�閫�/撘��
Авторська_довідка_Михайлишин.pdf386,35 kBAdobe PDF璉�閫�/撘��


�DSpace銝剜�������★��������雿��.

蝞∠�極�