Please use this identifier to cite or link to this item: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49639
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorСторож, Людмила Анатоліївна-
dc.contributor.advisorStorozh, Liudmyla-
dc.contributor.authorБаб’як, Марія Ігорівна-
dc.contributor.authorBabiak, Mariia-
dc.date.accessioned2025-07-08T16:29:59Z-
dc.date.available2025-07-08T16:29:59Z-
dc.date.issued2025-
dc.date.submitted2025-
dc.identifier.citationБаб’як М. І. Проєкт цеху з виробництва незбираномолочної продукції потужністю 86 тонн молока за добу : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. Л. А. Сторож. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025. 56 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49639-
dc.description.abstractУ кваліфікаційній роботі розроблено проект цеху з виробництва незбираномолочної продукції потужністю 86 тонн за добу. В асортимент продукції входять: - Молоко пастеризоване м.ч.ж. 3,2% - Кефір фруктовий з наповнювачем «Полуниця» м.ч.ж. 2,5% - Ряжанка м.ч.ж. 4% - Йогурт вітамінізований м.ч.ж. 2,5% У якості сировини використовується молоко з масовою часткою жиру 3,6%. Кисломолочні продукти виготовляються резервуарним способом. У першому розділі подано техніко-економічне обґрунтування доцільності створення підприємства з виробництва незбираномолочних продуктів у Вінницькій області. Розглянуто вибір місця розташування, охарактеризовано сировинну зону, визначено асортимент продукції та канали реалізації. У другому розділі викладено технологічну частину: проведено розрахунки виробничої потужності, побудовано схему переробки сировини, обґрунтовано технологічні процеси, підібрано обладнання, здійснено контроль якості та розраховано площі приміщень. Третій розділ присвячено питанням охорони праці та безпеки життєдіяльності на підприємстві.uk_UA
dc.description.abstractThe qualification paper presents a project of a workshop for the production of whole milk products with a capacity of 86 tons per day. The product range includes: - Pasteurized milk with 3.2% fat content - Fruit kefir with strawberry flavoring, 2.5% fat content - Rhazhenka with 4% fat content - Fortified yogurt with 2.5% fat content Milk with a fat content of 3.6% is used as raw material. The fermented milk products are manufactured using the tank method. The first section provides a technical and economic justification for establishing an enterprise for the production of fluid milk products in the Vinnytsia region. It examines the choice of location, characterizes the raw material supply zone, determines the product range, and outlines the sales channels. The second section presents the technological part: it includes calculations of production capacity, a processing flow diagram of the raw materials, justification of technological processes, selection of equipment, quality control, and calculation of the required production area. The third section addresses occupational health and safety issues at the enterprise.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВСТУП 5 1 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ 7 1.1 Характеристика місця розташування підприємства 7 1.2 Характеристика сировинної зони 8 1.3 Обґрунтування асортименту молочної продукції 9 1.4 Характеристика каналів реалізації продукції 11 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 13 2.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту 13 2.1.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку запроєктованого асортименту 13 2.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини 14 2.1.3 Сировинно-продуктовий розрахунок 15 2.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів 19 2.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів та режимів виробництва молочних продуктів 20 2.2.1 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів 20 2.2.2 Опис загальних технологічних операцій виробництва продуктів запроєктованого асортименту 23 2.2.3 Опис технології продуктів запроєктованого асортименту 31 2.2.4 Нормативні показники продуктів запроєктованого асортименту 34 2.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва продуктів запроєктованого асортименту 35 2.4 Підбір технологічного обладнання 37 2.5 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання 43 2.6 Розрахунок площ виробничих та допоміжних приміщень 45 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 47 ВИСНОВКИ 53 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ ДЖЕРЕЛ 54uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectтехнологія,uk_UA
dc.subjectмолоко,uk_UA
dc.subjectкефір,uk_UA
dc.subjectряжанка,uk_UA
dc.subjectйогурт,uk_UA
dc.subjectпастеризація,uk_UA
dc.subjectзакваска,uk_UA
dc.subjectрезервуар,uk_UA
dc.subjectвиробництво,uk_UA
dc.subjectсировинаuk_UA
dc.subjecttechnology,uk_UA
dc.subjectmilk,uk_UA
dc.subjectkefir,uk_UA
dc.subjectrhazhenka,uk_UA
dc.subjectyogurt,uk_UA
dc.subjectpasteurization,uk_UA
dc.subjectstarter culture,uk_UA
dc.subjecttank,uk_UA
dc.subjectproduction,uk_UA
dc.subjectraw materialsuk_UA
dc.title«Проєкт цеху з виробництва незбираномолочної продукції потужністю 86 тонн молока за добу»uk_UA
dc.title.alternative«Project of a workshop for the production of whole milk products with a capacity of 86 tons of milk per day»uk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Баб’як М. І., 2025uk_UA
dc.contributor.committeeMemberВовчко, Олег Мирославович-
dc.contributor.committeeMemberVovchko, Oleh-
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc637.1uk_UA
dc.relation.references1. Бедрій І.Я., Нечай В.Я. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. Київ: Кондор, 2009. 286 с.uk_UA
dc.relation.references2. Березюк О.В., Лемешев М.С. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. Вінниця : ВНТУ, 2011. 204 с.uk_UA
dc.relation.references3. Власенко В.В., Головко М.П., Семко Т.В., Головко Т.М. Технологія молока та молочних продуктів : навчальний посібник. Харків : ХДУХТ, 2018. 202 с.uk_UA
dc.relation.references4. Гандзюк М.П., Желібо Є.П., Халімовський М.О. Основи охорони праці: Підруч для студ вищих навч закладів. За ред М П Гандзюка. К. : Каравела, 2004. 408 с.uk_UA
dc.relation.references5. Грек О.В., Красуля О.О. Молокопереробка. Інновації : підручник. Київ : НУХТ, 2017. 390 с.uk_UA
dc.relation.references6. ДСТУ 2661:2010. «Молоко коров’яче питне. Загальні технічні умови». [Чинний від 2010-10-11]. Київ : Держспоживстандарт України, 2011. 14 с.uk_UA
dc.relation.references7. ДСТУ 3662:2018. «Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови». [Чинний від 2019-07-01]. Київ : ДП «УкрНДНЦ», 2019. 31 с.uk_UA
dc.relation.references8. ДСТУ 4343:2004 «Йогурти. Загальні технічні умови». [Чинний від 2015-02- 01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2015. 11 с.uk_UA
dc.relation.references9. ДСТУ 4417:2005. «Кефір. Технічні умови.» [Чинний від 01.10.2006]. Київ : Держспоживстандарт України, 2005. 8 с.uk_UA
dc.relation.references10. ДСТУ 4565:2006 «Ряжанка та варенець. Технічні умови». [Чинний від 01.04.2017]. Київ: Держспоживстандарт України, 2006. 8 с.uk_UA
dc.relation.references11. Закон України «Про молоко та молочні продукти» від 24.06.2004 № 1870-IV. URL: https://ips.ligazakon.net/document/T041870?an=305uk_UA
dc.relation.references12. Крамаренко О.С. Біохімія молока і молочних продуктів : курс лекцій. Миколаїв: МНАУ, 2017. 96 с.uk_UA
dc.relation.references13. Крупа О.М. Проектування підприємств молочної промисловості: курс лекцій. Тернопіль: ВЦ «Вектор», 2019. 129 с.uk_UA
dc.relation.references14. Крушельницька Я.В. Фізіологія і психологія праці: Підручник. К. : КНЕУ, 2003. 367 с.uk_UA
dc.relation.references15. Курс лекцій з дисципліни «Технологія молока і молочних продуктів». Частина 1. «Технології незбираномолочних продуктів та морозива» для здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології» усіх форм здобуття освіти / уклад. Крупа О.М. Тернопіль: В-во «Вектор», 2024. 196 с.uk_UA
dc.relation.references16. Машкін М. І., Париш Н. М. Технологія молока і молочних продуктів: Навчальне видання. К.: Вища освіта, 2006. 351 с.uk_UA
dc.relation.references17. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» денної та заочної форм навчання/ Крупа О.М., Дацишин К.Є., Карпик Г.В., Сторож Л.А. Тернопіль: ТНТУ, 2023. 34 с.uk_UA
dc.relation.references18. Молочна карта України-2025: здобутки попри втрати https://milkua.info/uk/post/molocna-karta-ukraini-2025-zdobutki-popri-vtratiuk_UA
dc.relation.references19. Ромоданова В. О., Костенко Т. П. Лабораторний практикум з технохімічного контролю підприємств молочної промисловості.: Навч. посіб. К. : НУХТ, 2003. 168 с.uk_UA
dc.relation.references20. Технології молока і молочних продуктів : підруч. / укладач. Крупа О. Тернопіль : Підручники і посібники, 2024. 777 с.uk_UA
dc.relation.references21. Технологія молочних продуктів: Підруч. / Г.Є. Поліщук, О.В. Грек, Т.А. Скорченко та ін. К.: НУХТ, 2013. 502 с.uk_UA
dc.relation.references22. Технологічні розрахунки у молочній промисловості / Поліщук Г.Є., Грек О.В., Скорченко Т.А. та ін.: Навч. посіб. К.: НУХТ, 2013. 343 с.uk_UA
dc.relation.references23. Шульга Н.М., Млечко Л.А. Санітарія та гігієна. Навчальний посібник. К.: ІПДО НУХТ, 2011. 34 с.uk_UA
dc.relation.references24. Kubicová Ľ., Predanocyová K, Kádeková Z. The importance of milk and dairy products consumption as a part of rational nutrition. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences. 2019. Vol. 13, №1. P. 234–243uk_UA
dc.relation.references25. Pasteurized and raw milk HealthLink BC https://www.healthlinkbc.ca/healthlinkbc-files/pasteurized-and-raw-milkuk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Appears in Collections:181 — Харчові технології (бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
КР_Баб'як_Марія.pdf2,79 MBAdobe PDFView/Open
Авторська_довідка_Баб'як.pdf411,06 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

Admin Tools