Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49377
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorПаляниця, Віктор Анатолійович-
dc.contributor.advisorPalanytsya, Viktor-
dc.contributor.authorБакалець, Михайло Юліанович-
dc.contributor.authorBakalets, Mykhailo-
dc.date.accessioned2025-07-01T17:48:43Z-
dc.date.available2025-07-01T17:48:43Z-
dc.date.issued2025-06-
dc.date.submitted2025-06-
dc.identifier.citationБакалець М.Ю. Покращення системи інноваційного управління ресторанного бізнесу (на прикладі гастропабу “Натура”) : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 241 — готельно-ресторанна справа / наук. кер. В. А. Паляниця. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025. 95 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49377-
dc.description.abstractБакалець М. Ю. “Покращення системи інноваційного управління підприємства ресторанного бізнесу (на прикладі гастропабу “Натура”). Кваліфікаційна робота бакалавра (95 с., 21 рис., 23 табл., 31 літ. джерел) за спеціальністю 241 “Готельно-ресторанна справа”. – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. Факультет економіки та менеджменту. – Тернопіль, 2025. Дана кваліфікаційна робота бакалавра присвячена обґрунтуванню теоретичних положень, розробленню науково-методичних і практичних рекомендацій з використання концепції покращення системи інноваційного управління у діяльності підприємства ресторанної сфери. У розрізі обраної теми було досліджено теоретичні засади визначення системи інноваційного управління; проведено дослідження системи інноваційного управління гастропабу “Натура”; рекомендовано напрями покращення системи інноваційного управління гастропабу “Натура”. Практична значимість роботи. Результати проведеного дослідження створюють основу для подальших досліджень з практичного вирішення проблем управління інноваційною діяльністю у діяльності підприємств ресторанної сфери.uk_UA
dc.description.abstractBakalets M. Yu. “Improving the System of Innovative Management in a Restaurant Business Enterprise (“Natura” Gastropub as a case of study). Bachelor’s qualification work (95 p., 21 fig., 23 tab., 31 citations) in specialty 241 “Hotel and restaurant business”. – Ivan Pulyuy Ternopil National Technical University. Faculty of Economics and Management. – Ternopil, 2025. This bachelor’s qualification work is devoted to substantiating theoretical provisions, developing scientific, methodological and practical recommendations for using the concept of improving the innovation management system in the activities of a restaurant enterprise. In the context of the selected topic, the theoretical principles of defining the innovation management system were investigated; a study of the innovation management system of the gastropub “Natura” was conducted; directions for improving the innovation management system of the gastropub “Natura” were recommended. Practical significance of the work. The results of the conducted research create the basis for further research on practical solutions to the problems of managing innovative activities in the activities of restaurant enterprises.uk_UA
dc.description.tableofcontentsЗМІСТ ВСТУП………………………………………………………………………... 7 РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ ВИЗНАЧЕННЯ СИСТЕМИ ІННОВАЦІЙНОГО УПРАВЛІННЯ…………………………………………. 9 1.1. Еволюція розуміння інновації, інноваційного управління 9 1.2. Роль інноваційного управління у забезпеченні сталого розвитку підприємства ресторанного господарства………………………………… 17 РОЗДІЛ 2. ДОСЛІДЖЕННЯ СИСТЕМИ ІННОВАЦІЙНОГО УПРАВЛІННЯ ГАСТРОПАБУ “НАТУРА”……………….……………….. 31 2.1. Дослідження організації послуг ресторанним закладом та перспектив його розвитку…………………………………………………………………. 31 2.2. Фактори впливу на інноваційне управління закладу харчування…….. 42 2.3. Аналіз фінансового забезпечення ресторанного закладу……………... 48 РОЗДІЛ 3. НАПРЯМИ ПОКРАЩЕННЯ СИСТЕМИ ІННОВАЦІЙНОГО УПРАВЛІННЯ ГАСТРОПАБУ “НАТУРА”………………………………... 59 3.1. Розроблення проєкту розширення діяльності ресторанного підприємства…………………………………………………………………. 59 3.2. Заходи з удосконалення калькуляції собівартості готової продукції та управління запасами для гастропабу “Натура” шляхом створення та впровадження програмного забезпечення…………………………………………………. 74 РОЗДІЛ 4 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ…………………………………………………………………………. 84 4.1. Надзвичайні ситуації, викликані пожежами, вибухами, техногенними та природніми причинами………………………………….. 84 4.2. Аналіз умов праці за показниками шкідливості та небезпечності чинників виробничого середовища, важкості та напруженості трудового процесу………………………………………………………………………… 87 ВИСНОВКИ 89 БІБЛІОГРАФІЯ 92uk_UA
dc.format.extent1-95-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectінноваціяuk_UA
dc.subjectуправління інноваціямиuk_UA
dc.subjectінноваційний розвитокuk_UA
dc.subjectінноваційний протенціалuk_UA
dc.subjectресторанuk_UA
dc.subjectресторанна сфераuk_UA
dc.subjectресторанна діяльністьuk_UA
dc.subjectресторанна індустріяuk_UA
dc.subjectзаклад ресторанного господарстваuk_UA
dc.subjectпідприємство сфери харчуванняuk_UA
dc.subjectгромадське харчуванняuk_UA
dc.subjectinnovationuk_UA
dc.subjectinnovation managementuk_UA
dc.subjectinnovative developmentuk_UA
dc.subjectinnovation potentialuk_UA
dc.subjectrestaurant,uk_UA
dc.subjectrestaurant industryuk_UA
dc.subjectrestaurant activityuk_UA
dc.subjectrestaurant industryuk_UA
dc.subjectrestaurant establishmentuk_UA
dc.subjectcatering enterpriseuk_UA
dc.subjectpublic cateringuk_UA
dc.titleПокращення системи інноваційного управління ресторанного бізнесу (на прикладі гастропабу “Натура”)uk_UA
dc.title.alternativeImproving the System of Innovative Management in a Restaurant Business Enterprise (“Natura” Gastropub as a case of study)uk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Бакалець М.Ю., 2025uk_UA
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc35.078.7uk_UA
dc.relation.references1. Александрова В., Скрипниченко М., Федулова Л. Прогнозування впливу інноваційних факторів на розвиток економіки України // Економіка та прогнозування. 2012. № 2. С. 9-26.uk_UA
dc.relation.references2. Бачевський Б. Є., Заблодська І. В., Решетняк О. О. Потенціал і розвиток підприємства. К.: Центр учбової літератури, 2009. 400 с.uk_UA
dc.relation.references3. Ванієва А. Р. Методичні засади економічної оцінки виробничо- ресурсного потенціалу господарської діяльності // Агросвіт. 2013. № 9. С. 50-53.uk_UA
dc.relation.references4. Василенко В. О., Шматько В. Г. Інноваційний менеджмент: навч. посіб. К.: ЦУЛ, Фенікс, 2011. 440 с.uk_UA
dc.relation.references5. Городянська Л. В. Відтворювальні економічні ресурси: теорія та методологія обліку і аналізу: монографія. Київ: КНЕУ, 2013. 259 с.uk_UA
dc.relation.references6. Давидова О. Особливості застосування інновацій у розвиток туристичної галузі України. Вісник Київського н аціонального університету імені Тараса Шевченка. Економіка. 2015. № 7 (172). C. 65 69.uk_UA
dc.relation.references7. Денисенко М. П. Інноваційний розвиток суспільства на основі інтелектуального капіталу. Наукові записки. Економіка. 2013. Вип. 23. С. 15 19.uk_UA
dc.relation.references8. Дзюбіна А. В. Розкриття змісту поняття “інноваційний потенціал” та визначення його складових // Вісник НУ “Львівська політехніка”. 2012. № 628: Проблеми економіки та управління. С. 72-77.uk_UA
dc.relation.references9. Замула О. О., Пітя В. С. Інноваційний менеджмент: консп. лекц. Харків: НТУ “ХПІ” 2012. 80 с.uk_UA
dc.relation.references10. Ілляшенко С. М. Інноваційні процеси в економіці. Порівняльний аналіз формальних методів генерації ідей інновацій // Механізм регулювання економіки. 2012. № 3. С. 66-76.uk_UA
dc.relation.references11. Ілляшенко С. М., Біловодська О. А. Управління інноваційним розвитком промислових підприємств: монограф. Суми: Університетська книга, 2010. 281 с.uk_UA
dc.relation.references12. Йохна М. А., Стадник В. В. Економіка і організація інноваційної діяльності: навч. посіб. К: Видавничий центр “Академія”, 2011. 400 с.uk_UA
dc.relation.references13. Касьяненко В. О. Зарубіжний досвід управління інноваційним потенціалом економіки та можливості його використання в Україні // Маркетинг і менеджмент інновацій. 2011. №4. Т. ІІ. С. 200-204.uk_UA
dc.relation.references14. Колос І. В. Реінжиніринг бізнес-процесів торговельних підприємств: теоретичний аспект // Сталий розвиток економіки. 2012. № 5. С. 299.uk_UA
dc.relation.references15. Кравченко М. О. Кадрова складова інноваційного потенціалу промислових підприємств // НТУУ “КПІ”. Маркетинг в Україні, 2011. №1 (7). – С. 36-39.uk_UA
dc.relation.references16. Кузнецова Н. М. Основи економіки готельного та ресторанного господарства. К.: Інститут туризму, 1997. 176 с.uk_UA
dc.relation.references17. Купчак Б. Ф. Напрями активізації інноваційних процесів у сфері малого підприємництва. Науковий вісник НЛТУ України. 2014. Вип. 10 С. 239-244.uk_UA
dc.relation.references18. Любіцева О.О. Ринок туристичних послуг (геопросторові аспекти). 3-тє вид., переробл., доп. К.: Альтерпрес, 2005. 436 с.uk_UA
dc.relation.references19. Мазаракі А. А., Пересічний М. І., Шаповал С. Л. Проектування закладів ресторанного господарства та ін: навч. посіб.: для вищ. навч. закл. За ред. А. А. Мазаракі. 2-ге вид., переробл. та допов. К.: Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2010. 340 с.uk_UA
dc.relation.references20. Малюта Л. Я., Островська Г. Й., Шерстюк Р. П., Паляниця В. А. Імперативи інтелектуального лідерства підприємства в умовах економіки, заснованої на знаннях. Економічний вісник Донбасу. 2023. Вип.2 (72), С. 62-72uk_UA
dc.relation.references21. Марущак Т. Управління підприємствами ресторанного господарства різних форм господарювання К., 2002. 320 с.uk_UA
dc.relation.references22. Мельник Л. М., Паляниця В. А. До програми розвитку туризму в післякризовий період. Матеріали VІІІ Міжнародної науково-практичної конференції “Формування механізму зміцнення конкурентних позицій національних економічних систем у глобальному, регіональному та локальному вимірах”: зб. тез доповідей (01-02 червня 2022 р.) / за заг. ред. О.В. Панухник. Тернопіль : ФОП Паляниця В.А., 2022. 215 с. С. 30-31.uk_UA
dc.relation.references23. Мельник Л. М., Паляниця В. А., Нагорняк Г. С. Окреслення основних проблем та преспектив розвитку вітчизняних підприємств готельно-ресторанної сфери. Матеріали ХІ Всеукраїнської науково-практичної конференції пам’яті почесного професора Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, академіка НАН Миколи Григоровича Чумаченка: «Наука, інновації, бізнес: проблеми, перспективи і сьогочасні тренди розвитку» (Тернопіль, 26 травня 2023 року). Тернопіль : ФОП Паляниця В.А., 2023. С. 80-81.uk_UA
dc.relation.references24. Мендела І. Я. Планування інноваційних стратегій підприємствами ресторанного бізнесу. Актуальні проблеми розвитку економіки регіону, 2013. Вип. 9 (1). С. 125-129.uk_UA
dc.relation.references25. Михайлишин М., Паляниця В. А. Розширення сфер виробництва та надання послуг підприємствами готельно-ресторанного господарства як можливість їх сталого розвитку у системі сервісного забезпечення. Матеріали Ⅶ Міжнародної науково-практичної конференції „Формування механізму зміцнення конкурентних позицій національних економічних систем у глобальному, регіональному та локальному вимірах“ (05 листопада 2021 року). Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2021. С. 38-41. (Розвиток соціально-економічних систем мікро-, мезо- і макрорівня: конфлікт традиційних моделей та економічних реалій XXI століття).uk_UA
dc.relation.references26. Мікловда В. П., Брітченко І. Г., Кубіній Н. Ю., Дідович Ю. С. Ефективність стратегічного управління підприємствами: сучасні проблеми та перспективи їх вирішення: монограф. Полтава: ПУЕТ, 2013. 218 с.uk_UA
dc.relation.references27. Морщенок Т. С. Теоретичні аспекти управління бізнес-процесами в контексті реалізації стратегії розвитку підприємства. [Електронний ресурс]. URL: http://www.business-inform.net/pdf/2014/11_0/295_302.pdfuk_UA
dc.relation.references28. Нагорняк Г. С., Кузь Т. І., Паляниця В.А. Визначення ролі закладів ресторанного господарства у соціально-економічному зростанні країни. Матеріали Ⅸ Всеукраїнської науково-практичної конференції пам’яті почесного професора ТНТУ, академіка НАН України Чумаченка Миколи Григоровича: „Соціальні та економічні вектори інноваційного розвитку бізнес-структур“ (23 квітня 2020 року). Тернопіль : ТНТУ, 2020. С. 60–61.uk_UA
dc.relation.references29. Нечаюк Л. І., Телеш Н. О. Готельно-ресторанний бізнес. Менеджмент: навч. посіб. К.: Центр навч. л-ри, 2003. 348с.uk_UA
dc.relation.references30. Огляд українських готелів і ресторанів. URL: http://ukraine-for-business.com/ua/info-fortourists-in-ukraine/70-review-of-hotels-and-restaurants.uk_UA
dc.relation.references31. Ощипок І. М. Розвиток закладів ресторанного господарства на концептуальних засадах інновацій. Підприємництво і торгівля. 2017. Вип. 21. С. 101-105. URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Torg_2017_21_20uk_UA
dc.relation.references32. Пазюк Н. О., Паляниця В. А. Інноваційні напрямки маркетингових комунікацій у ресторанному бізнесі як чинник відновлення сфери гостинності. Матеріали Ⅹ Всеукраїнської науково-практичної конференції пам’яті почесного професора Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, академіка НАН України Миколи Григоровича Чумаченка: „Соціальна відповідальність як основа інноваційного розвитку бізнесу“ (18 листопада 2022 року). Тернопіль : ФОП Паляниця В. А., 2022. С. 78-79.uk_UA
dc.relation.references33. Поплавська А. В. Національно-культурні традиції харчування в сучасних ресторанах: URL https://journal-knukim.com.ua/index.php/culturology/article/download/60/226uk_UA
dc.relation.references34. П’ятницька Г. Т. Тенденції розвитку ресторанного господарства в Україні. Вісник КНТЕУ. 2010. № 8. С. 24-32.uk_UA
dc.relation.references35. Ратинський В. В., Шерстюк Р. П., Паляниця В. А. Інновації в барній справі: від CRM до обладнання готельно-ресторанного бізнесу. Економіка та суспільство. 2024. № 70. С. 1297-1305.uk_UA
dc.relation.references36. Рачинська Г. В., Лісовська Л. С. Визначення та оцінювання інноваційної привабливості підприємств. Вісник НУ “Львівська політехніка”, 2010. Вип. № 628 “Проблеми економіки та управління”. С. 272-276.uk_UA
dc.relation.references37. Смагін В. Л., Яворська О. Г. Інноваційний потенціал підприємств сфери туризму та індустрії гостинності. Причорноморські економічні студії. 2018. Вип. 31. С. 100-105.uk_UA
dc.relation.references38. Смирнов В. М. Проблеми переходу української економіки на інноваційний шлях розвитку. Прометей., 2011. Вип. № 1 (22). С. 253-256.uk_UA
dc.relation.references39. Стадник В.В., Йохна М.А. Стратегічне управління інноваційним розвитком підприємства. Хмельницький: ХНУ, 2010. 320 с.uk_UA
dc.relation.references40. Смагін В. Л., Яворська О. Г. Інноваційний потенціал підприємств сфери туризму та індустрії гостинності. Причорноморські економічні студії. 2018. Вип. 31. С. 100-105.uk_UA
dc.relation.references41. Смоляр Л. Г., Здрилюк Л. А. Управління бізнес-процесами у сфері технологічних інновацій на підприємстві. Ефективна економіка № 12, 2013. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=2599uk_UA
dc.relation.references42. Стадник В. В. Стратегічне управління інноваційним розвитком підприємства / В. В. Стадник, М. А. Йохна. Хмельницький: ХНУ, 2010. 320 с.uk_UA
dc.relation.references43. Стратегічне управління інноваційним розвитком підприємства: навч. посіб., за заг. ред. О. М. Ястремської, Г. В. Верещагіної. X.: ВД “ІНЖЕК”, 2012. 340 с.uk_UA
dc.relation.references44. Федак В.І. Гостинність як технологічний елемент готельного та ресторанного обслуговування: тези допов. Міжн. наук.-практ. конф. “Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг”. 18 жовтня 2012 р., м. Харків. Ч. 1. С. 277–278.uk_UA
dc.relation.references45. Шерстюк Р., Стойко І., Паляниця В. Організаційна культура управління: адхократія, компетентність і лідерство Електронне наукове фахове видання" Соціально-економічні проблеми і держава". ТНТУ ім. І. Пулюя. Випуск 1 (26). 2022. С. 37-45.uk_UA
dc.relation.references46. Школа І. М. Менеджмент туристичної індустрії: навч. посібник / за ред. проф. І. М. Школи. Чернівці: Книги–ХХІ, 2005. 596 с.uk_UA
dc.relation.references47. Яворська О., Кравченко В., Сільченко О. Регіональний ринок туристичної сфери України в сучасних умовах соціалізації економіки. Сучасні особливості формування і управління інноваційним потенціалом регіонального розвитку туризму та рекреації: зб. тез доповідей міжнар. наук.-практ. конф. Тернопіль: ФОП Паляниця В.А. 2015. С. 244-247.uk_UA
dc.relation.references48. Яворська О. Г. Специфіка функціонування інноваційної туристичної індустрії на регіональному рівні. Регіональна політика: історія, політико-правові засади, архітектура, урбаністика: Мат. міжнар. наук.-практ. конф. Київ, 2017. Ч. ІІ. С. 291-296.uk_UA
dc.relation.references49. Язіна В. А. Теоретичні та методичні засади управління готельно-ресторанним господарством України в умовах глобалізації економіки. Управління соціально-економічним розвитком держави, регіону, підприємства: матеріали ІІ Міжнародної наук.-практ. інтернет-конференції (01 листопада – 01 грудня 2014 року). Полтава: видавець ФОП Мирон І. А., 2014. С. 60–62.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Українаuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:241 — Готельно-ресторанна справа (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
dyplom_ Bakalets M_Yu_2025.pdf860,33 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Авторська довідка_Бакалець.doc44 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора