Ezzel az azonosítóval hivatkozhat erre a dokumentumra forrásmegjelölésben vagy hiperhivatkozás esetén: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49037
Összes dokumentumadat
DC mezőÉrtékNyelv
dc.contributor.advisorМельник, Лілія Миколаївна-
dc.contributor.advisorMelnyk, Liliya-
dc.contributor.authorТкачук, Каріна Мирославівна-
dc.contributor.authorTkachuk, Karina-
dc.date.accessioned2025-06-24T22:31:57Z-
dc.date.available2025-06-24T22:31:57Z-
dc.date.issued2025-06-
dc.date.submitted2025-06-
dc.identifier.citationТкачук К.М. Вплив модернізації основних засобів на конкурентоспроможність готельно- ресторанного бізнесу (на прикладі ПрАТ “Готельний комплекс “Братислава”) : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 241 — готельно-ресторанна справа / наук. кер. Л. М. Мельник. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025. 70 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49037-
dc.description.abstractТкачук К.М. Вплив модернізації основних засобів на конкурентоспроможність готельно-ресторанного бізнесу (на прикладі ПрАТ «Готельний комплекс «Братислава»). Кваліфікаційна робота бакалавра: 70 сторінок, 16 рисунків, 12 таблиць, 42 джерела літератури. Об’єкт дослідження – діяльність ПрАТ «Готельний комплекс «Братислава», що надає готельні та ресторанні послуги у місті Києві. Предмет дослідження – процес модернізації основних засобів та його вплив на конкурентоспроможність підприємства готельно-ресторанного бізнесу. Мета роботи – обґрунтування теоретичних засад та розробка практичних рекомендацій щодо модернізації основних засобів з метою підвищення конкурентоспроможності підприємств готельно-ресторанного господарства. Методи дослідження – аналіз і синтез, порівняльний та економічний аналіз, графічний метод, метод експертних оцінок, методи структурно-логічного узагальнення. Практичне значення отриманих результатів полягає у запропонованих напрямах удосконалення матеріально-технічної бази ПрАТ «Готельний комплекс «Братислава», зокрема впровадженні концепції «Розумний номер», яка дозволяє підвищити рівень сервісу, зменшити енерговитрати та збільшити доходи підприємства.uk_UA
dc.description.abstractTkachuk K.M. The impact of fixed assets modernization on the competitiveness of hotel and restaurant business (on the example of PJSC “Hotel Complex “Bratislava”). Bachelor’s qualification paper: 70 pages, 16 figures, 12 tables, 42 references. Object of research – activity of PJSC "Hotel Complex "Bratislava", providing hotel and restaurant services in Kyiv. Subject of research – the process of modernization of fixed assets and its impact on the competitiveness of the hotel and restaurant business enterprise. The aim of the work is to substantiate theoretical principles and develop practical recommendations for the modernization of fixed assets to increase the competitiveness of hotel and restaurant enterprises. Research methods – analysis and synthesis, comparative and economic analysis, graphical method, expert evaluation method, methods of structural and logical generalization. The practical significance of the obtained results lies in the proposed directions for improving the material and technical base of PJSC "Hotel Complex "Bratislava", in particular the implementation of the Smart Room concept, which allows to improve service quality, reduce energy consumption and increase the company's revenues.uk_UA
dc.description.tableofcontentsЗМІСТ ВСТУП ………………………………………………………………………..5 1. ТЕОРЕТИЧНИЙ РОЗДІЛ ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ МОДЕРНІЗАЦІЇ ОСНОВНИХ ЗАСОБІВ ТА ЇЇ ВПЛИВ НА КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЬ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ ………………………………………………..8 1.1. Сутність основних засобів, їх класифікація та роль у діяльності підприємств сфери готельно-ресторанного бізнесу ……………………8 1.2. Значення модернізації основних засобів у діяльності підприємств сфери готельно-ресторанного бізнесу …………………………………..15 1.3. Вплив модернізації на конкурентоспроможність підприємств сфери готельно-ресторанного бізнесу …………………………………………..20 2. АНАЛІТИЧНИЙ РОЗДІЛ АНАЛІЗ ЗАБЕЗПЕЧЕНОСТІ ТА ЕФЕКТИВНОСТІ ВИКОРИСТАННЯ ОСНОВНИХ ЗАСОБІВ І РІВНЯ ЇХ МОДЕРНІЗАЦІЇ, НА ПРИКЛАДІ ПРАТ «ГОТЕЛЬНИЙ КОМПЛЕКС «БРАТИСЛАВА»……………………………………………………………..24 2.1. Загальна характеристика діяльності ПрАТ «Готельний комплекс «Братислава» ………………………………………………………………24 2.2. Аналіз забезпеченості та ефективності використання основних засобами ПрАТ «Готельний комплекс «Братислава» …………………..44 2.3. Аналіз впливу модернізації основних засобів на конкурентоспроможність ПрАТ «Готельний комплекс «Братислава» ..48 3. РЕКОМЕНДАЦІЙНО-РОЗРАХУНКОВИЙ РОЗДІЛ НАПРЯМИ МОДЕРНІЗАЦІЇ ОСНОВНИХ ЗАСОБІВ ПРАТ «ГОТЕЛЬНИЙ КОМПЛЕКС «БРАТИСЛАВА» З МЕТОЮ ПІДВИЩЕННЯ ЙОГО КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ …………………………………………52 3.1. Характеристика основних напрямів модернізації основних засобів готельно-ресторанного комплексу з метою забезпечення його конкурентоспроможності …………………………………….………….52 3.2. Обґрунтування доцільності впровадження автоматизованої системи «Розумний номер» як перспективний напрям модернізації основних засобів готельного комплексу «Братислава» ………………….……….55 4. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ……...61 4.1. Запобігання нещасним випадкам у готельному комплексі…………...61 4.2. Профілактика професійних захворювань................................................63 ВИСНОВКИ ………………………………………………………………….66 БІБЛІОГРАФІЯ ………………………………………………………………68uk_UA
dc.format.extent1-70-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectОсновні засобиuk_UA
dc.subjectмодернізаціяuk_UA
dc.subjectготельно-ресторанний бізнесuk_UA
dc.subjectконкурентоспроможністьuk_UA
dc.subjectрозумний номерuk_UA
dc.subjectенергоефективністьuk_UA
dc.subjectінвестиціїuk_UA
dc.subjectFixed assetsuk_UA
dc.subjectcompetitivenessuk_UA
dc.subjecthotel and restaurant businessuk_UA
dc.subjectenergy efficiencyuk_UA
dc.subjectinvestmentsuk_UA
dc.subjectmodernizationuk_UA
dc.subjectSmart Roomuk_UA
dc.titleВплив модернізації основних засобів на конкурентоспроможність готельно- ресторанного бізнесу (на прикладі ПрАТ “Готельний комплекс “Братислава”)uk_UA
dc.title.alternativeTkachuk K.M. The impact of fixed assets modernization on the competitiveness of hotel and restaurant business (on the example of PJSC “Hotel Complex “Bratislava”)uk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Ткачук К.М., 2025uk_UA
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc658.2uk_UA
dc.relation.references1. Александрова С. А., Оболенцева Л. В., Світлична В. Ю. Економіка готельно-ресторанного господарства: навч. Посібник. Харків. нац. ун-т міськ. госп-ва ім. О. М. Бекетова. Харків: ХНУМГ ім. О. М. Бекетова, 2022. 142 с.uk_UA
dc.relation.references2. Андрушків Б. М., Кирич Н. Б., Мельник Л. М., Погайдак О. Б., Стойко І.І. Інноваційні механізми посилення відповідальності за результати фінансово- економічної діяльності підприємства // Вісник економічної науки України. 2013. №2 (24). С. 3-6.uk_UA
dc.relation.references3. Андрушків Б. М., Кирич Н. Б., Мельник Л. М., Погайдак О. Б. Семіотика визначення економічної стратегії підвищення господарсько-фінансової стабільності підприємства в умовах трансформаційного суспільства. Вісник економічної науки України. 2013. №1(23). С. 3-7.uk_UA
dc.relation.references4. Бойчик І. М Економіка підприємства: підручник. Київ: Кондор- Видавництво, 2016. 378 с.uk_UA
dc.relation.references5. Басюк Т. П., Керанчук Т. Л. Економіка готельно-ресторанного бізнесу. Навчальний посібник. К.: НУХТ, 2018. 360 с.uk_UA
dc.relation.references6. Головня О. М., Ставська Ю. В. Сучасні трансформації розвитку сфери туризму та індустрії гостинності: монографія. Вінниця: ДРУК, 2021. 220 с.uk_UA
dc.relation.references7. Готельно-ресторанна справа. Навчально-методичне видання. Книга 1 / [Б. М. Андрушків, Л. Я. Малюта, Г. Й. Островська та ін.]. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 2018. 268 с.uk_UA
dc.relation.references8. Економіка підприємства: підручник / під заг. ред. д.е.н., проф. Ковальської Л.Л. та проф. Кривов’язюка І.В. Київ: Видавничий дім «Кондор», 2020. 700 с.uk_UA
dc.relation.references9. Єгорова О. Є., Дорогань-Писаренко Л. О., Рудич А. І. Аналіз використання основних засобів підприємств: галузевий аспект. Економічний аналіз. 2016. Том 26. № 1. С. 107-112.uk_UA
dc.relation.references10. Єлець О. П., Лось А. П. Шляхи підвищення ефективності використання основних засобів підприємства. URL: http://www.confcontact.com/2016-ekonomikai- menedzhment/elets_2.htmuk_UA
dc.relation.references11. Завідна Л. Д. Готельний бізнес: стратегії розвитку: монографія. Київ, 2017. 600 с.uk_UA
dc.relation.references12. Колісник О. П., Поліщук М.С. Теоретичні аспекти обліку основних засобів. Економіка і суспільство. Вип. 19, 2018. С. 1282-1289.uk_UA
dc.relation.references13. Іванілов О.С. Економіка підприємства: підручник. Київ: Центр учбової літератури, 2019. 728 с.uk_UA
dc.relation.references14. Коваленко А. М. Бухгалтерський облік в Україні. Від теорії до практики. Дніпропетровськ: Баланс-Клуб, 2006. 1024 с.uk_UA
dc.relation.references15. Коваль Л. В., Резніченко Р. В. Поняття фінансового результату діяльності підприємства. Ефективна економіка. Вип. № 2, 2024. URL: https://nayka.com.ua/index.php/ee/article/download/3114/3150/7551.uk_UA
dc.relation.references16. Кривов’язюк І.В. Підприємство в умовах ринку: навч. посібник для студентів вищих навчальних закладів. Київ: КОНДОР, 2009. 840 с.uk_UA
dc.relation.references17. Куценко В. І., Трілленберг Г. І. Менеджмент сфери послуг. НАН України. Рада по вивченню продуктивних сил України. К.: ЗАТ «Ніч лава», 2007. 459 с.uk_UA
dc.relation.references18. Ландіна Т.В. Особливості обліку відтворення основних засобів із застосуванням інформаційних технологій: управлінський аспект [Електронний ресурс] / Т.В. Ландіна, Р.Л. Цебень, А.Ф. Гуменюк. Режим доступу: http://elar.khnu.km.ua/jspui/bitstream/123456789/3335/1/16.1.pdf.uk_UA
dc.relation.references19. Лойко В. В., Макаровська Т. П. Економіка підприємства: навч. посіб. Київ: КНУТД, 2015. 267 с.uk_UA
dc.relation.references20. Мальська М.П. Готельний бізнес: навч. посіб. Київ: Центр навчальної літератури, 2019. 472 с.uk_UA
dc.relation.references21. Менеджмент готельно-ресторанного бізнесу: навч. посібн. / Г.Б. Мунін, Ю.О. Карягін, Х.Й. Роглєв, С.І. Руденко; під заг. ред. М.М. Поплавського і О.О. Гаца. К.: Кондор, 2008. 460 с.uk_UA
dc.relation.references22. Маначинська Ю. А. Облік і аналіз фінансових результатів в готельному господарстві: монографія [Електронний ресурс]. Чернівці, 2014. 423 с. Режим доступу: http://chteiknteu. cv.ua/ua/content/download/nayka/monography/oblik_analiz_2014.pdf.uk_UA
dc.relation.references23. Менеджмент готелю: економіко-організаційні аспекти: навчальний посібник / Х. Роглєв [та ін.]; ред. Георгій Мунін; Мукачівський державний університет. К.: Кондор, 2011. 442 с.uk_UA
dc.relation.references24. Нагорняк Г., Малюта Л., Мельник Л. Визначення найважливіших закономірностей стабільного розвитку підприємств готельно-ресторанного господарства. Галицький економічний вісник. 2020. № 3 (64). С. 174-184.uk_UA
dc.relation.references25. Нечаюк Л., Нечаюк Н. Готельно-ресторанний бізнес: менеджмент: навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. 3-тє вид. К.: Центр учбової літератури, 2021. 344 с.uk_UA
dc.relation.references26. Офіційний сайт ПрАТ «Готельний комплекс «Братислава». URL: https://bratislava.uauk_UA
dc.relation.references27. Податковий кодекс України від 02 груд. 2010 р. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2755-17#Texuk_UA
dc.relation.references28. Положення (стандарт) бухгалтерського обліку № 7 «Основні засоби»: затверджене Наказом Міністерства фінансів України від 27 квітня 2000 р. № 92. URL: http://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0288-00.uk_UA
dc.relation.references29. Серединська В. М., Загородна О. М., Федорович Р. В. Економічний аналіз: навч. посіб. Т.: Астон, 2010. 623 с.uk_UA
dc.relation.references30. Стойко І., Шерстюк Р. Сучасні тренди і перспективи у ресторанній індустрії [Електронний ресурс]. Соціально-економічні проблеми і держава. 2023. Вип. 1 (28). С. 66-78. Режим доступу: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2023/23siiuri.pdf.uk_UA
dc.relation.references31. Уніфіковані технології готельних послуг: навчальний посібник / [за ред. проф. В. К. Федоренка, Л. Г. Лук’янова, Т. Т. Дорошенко, І. Н. Мініч]. К.: Вища школа, 2001. 237 с.uk_UA
dc.relation.references32. Чоботар С. І., Фомішіна В. М., Мочерний С. В., Ларіна Я. С. Основи бізнесу: навч. посіб. К.: Академія, 2009. 384 с.uk_UA
dc.relation.references33. Юрчишена Л. В., Волинець С. М. Аналіз ефективності використання основних засобів на підприємстві. Ефективна економіка. № 8, 2011. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=668.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Українаuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Ebben a gyűjteményben:241 — Готельно-ресторанна справа (бакалаври)

Fájlok a dokumentumban:
Fájl Leírás MéretFormátum 
dyplom_ Tkachuk K_M_2025.pdf3,27 MBAdobe PDFMegtekintés/Megnyitás
Авторська довідка_Ткачук.doc67,5 kBMicrosoft WordMegtekintés/Megnyitás


Minden dokumentum, ami a DSpace rendszerben szerepel, szerzői jogokkal védett. Minden jog fenntartva!

Admin Tools