Ezzel az azonosítóval hivatkozhat erre a dokumentumra forrásmegjelölésben vagy hiperhivatkozás esetén: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/48959
Összes dokumentumadat
DC mezőÉrtékNyelv
dc.contributor.advisorОстровська, Галина Йосипівна-
dc.contributor.advisorOstrovska, Halyna-
dc.contributor.authorЯсеновський, Богдан Олегович-
dc.contributor.authorYasenovskyy, Bohdan-
dc.date.accessioned2025-06-18T17:54:00Z-
dc.date.available2025-06-18T17:54:00Z-
dc.date.issued2025-06-
dc.date.submitted2025-06-
dc.identifier.citationЯсеновський Б.О. Розробка проєкту впровадження інноваційних технологій на підприємстві ресторанного господарства (на прикладі ресторану «Вінстон Черчіль») : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 241 — готельно-ресторанна справа / наук. кер. Г. Й. Островська. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025. 102 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/48959-
dc.description.abstractЯсеновський Б. О. Розробка проєкту впровадження інноваційних технологій на підприємстві ресторанного господарства (на прикладі ресторану «Вінстон Черчіль») Дослідження на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа». Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. Тернопіль, 2025. Висвітлено теоретичні аспекти розвитку інноваційної діяльності в ресторанній індустрії. Досліджено поняття «інновація» та «інноваційна діяльність», окреслено їхню сутність, еволюцію та класифікацію. Розглянуто роль інноваційної діяльності в розвитку ресторанного бізнесу. Доведено значущість сучасних інноваційних технологій в ресторанній індустрії. Проведено аналітичний огляд інноваційної діяльності ресторану «Вінстон Черчіль». Дано загальну характеристику ресторану. Проведено аналіз фінансово-господарської діяльності підприємства. Здійснено аналіз галузі та локального ринку ресторанних послуг. Розроблено та впроваджено проєкт інтеграції інноваційних технологій в діяльність ресторану «Вінстон Черчіль». Здійснено організацію виробничо-управлінських заходів щодо впровадження інноваційних технологій у закладі. Розроблено маркетинговий план інноваційного розвитку підприємства. Проведено фінансове планування та прогнозування інноваційного проєкту. Наведено загальні положення щодо контролю за дотриманням техніки безпеки в ресторані. Обґрунтовано вимоги до проведення інструктажів і навчань персоналу ресторанного підприємства. Висвітлено аспекти ведення журналів обліку та періодичних перевірок щодо відповідності нормам безпеки ресторанного закладу.uk_UA
dc.description.abstractYasenovskyy B. О. Development of a Project for Implementing Innovative Technologies in a Restaurant Enterprise (“WinstonChurchill” Restaurant as a case of study) Research on the receipt of bachelor degree educational level on speciality 241 “Hotel and restaurant business”. Ternopil Ivan Pul’uj National Technical University. Ternopil, 2025. The theoretical aspects of the development of innovative activity in the restaurant industry are highlighted. The concepts of “innovation” and “innovative activity” are examined, their essence, evolution, and classification are outlined. The role of innovative activity in the development of the restaurant business is considered. The significance of modern innovative technologies in the restaurant industry has been proven. An analytical review of the innovative activities of the “Winston Churchill” restaurant was conducted. A general description of the restaurant was provided. An analysis of the financial and economic activities of the enterprise was conducted. An analysis of the industry and the local restaurant services market was carried out. A project for integrating innovative technologies into the activities of the “Winston Churchill” restaurant was developed and implemented. Production and management measures were organized to introduce innovative technologies into the establishment. A marketing plan for the innovative development of the enterprise was developed. Financial planning and forecasting for the innovative project were carried out. General provisions regarding safety compliance in restaurants are presented. Requirements for conducting briefings and training for restaurant staff are justified. Aspects of keeping records and conducting periodic inspections for compliance with restaurant safety standards are highlighted.uk_UA
dc.description.tableofcontentsЗМІСТ ВСТУП ...................................................................................................................... 6 РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ РОЗВИТКУ ІННОВАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В РЕСТОРАННІЙ ІНДУСТРІЇ ........................................................ 9 1.1. Інновації та інноваційна діяльність: сутність понять, еволюція, класифікація .......................................................................................................... 9 1.2. Роль інноваційної діяльності в розвитку ресторанного бізнесу ................ 17 1.3. Огляд сучасних інноваційних технологій в ресторанній індустрії ........... 21 Висновок до розділу 1......................................................................................... 29 РОЗДІЛ 2. АНАЛІТИЧНИЙ ОГЛЯД ІННОВАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ РЕСТОРАНУ «ВІНСТОН ЧЕРЧІЛЬ» ................................................................... 30 2.1. Загальна характеристика ресторану «Вінстон Черчіль» ............................ 30 2.2. Оцінювання фінансово-господарської діяльності підприємства ............... 33 2.3. Аналіз галузі та локального ринку ресторанних послуг ............................ 36 Висновок до розділу 2......................................................................................... 46 РОЗДІЛ 3. РОЗРОБКА ПРОЄКТУ ІНТЕГРАЦІЇ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ В ДІЯЛЬНІСТЬ РЕСТОРАНУ «ВІНСТОН ЧЕРЧІЛЬ» .............. 47 3.1. Організація виробничо-управлінських заходів щодо впровадження інноваційних технологій у ресторані «Вінстон Черчіль» ................................. 47 3.2. Розробка маркетингового плану інноваційного розвитку підприємства .. 58 3.3. Фінансове планування та прогнозування інноваційного проєкту ............. 69 Висновок до розділу 3......................................................................................... 80 РОЗДІЛ 4. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ ЩОДО КОНТРОЛЮ ЗА ДОТРИМАННЯМ ТЕХНІКИ БЕЗПЕКИ В РЕСТОРАНІ .................................... 82 4.1. Вимоги до проведення інструктажів і навчань персоналу......................... 82 4.2. Журнали обліку та періодичні перевірки відповідності нормам безпеки . 84 Висновок до розділу 4......................................................................................... 88 ВИСНОВКИ ........................................................................................................... 89 БІБЛІОГРАФІЯ ...................................................................................................... 92 ДОДАТКИ .............................................................................................................. 99uk_UA
dc.format.extent1-102-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectіндустрія гостинностіuk_UA
dc.subjectресторанне підприємствоuk_UA
dc.subjectінноваційна діяльністьuk_UA
dc.subjectінноваційні технологіїuk_UA
dc.subjectціннісна пропозиціяuk_UA
dc.subjectінструменти просуванняuk_UA
dc.subjectінноваційний проєктuk_UA
dc.subjecthospitality industryuk_UA
dc.subjectrestaurant businessuk_UA
dc.subjectinnovative activityuk_UA
dc.subjectinnovative technologiesuk_UA
dc.subjectvalue propositionuk_UA
dc.subjectpromotion toolsuk_UA
dc.subjectinnovative projectuk_UA
dc.titleРозробка проєкту впровадження інноваційних технологій на підприємстві ресторанного господарства (на прикладі ресторану «Вінстон Черчіль»)uk_UA
dc.title.alternativeDevelopment of a Project for Implementing Innovative Technologies in a Restaurant Enterprise (“WinstonChurchill” Restaurant as a case of study)uk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Ясеновський Б.О., 2025uk_UA
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc640.4uk_UA
dc.relation.references1. Ковальчук В.М. аналіз тенденцій інноваційного розвитку національної економіки. Економіка та суспільство. Електронне видання. 2023. Вип. 58. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2023-58-33uk_UA
dc.relation.references2. Ворона А.В. Глобальні чинники впливу на інноваційний розвиток національної економіки. Економіка. Фінанси. Право. 2020. № 3/1. С. 32-36. URL:https://elar.navs.edu.ua/jspui/handle/123456789/26030uk_UA
dc.relation.references3. Schumpeter J. A. The Theory of Economic Development: An Inquiry into Profits, Capital, Credit, Interest and the Business Cycle, translated from the German by Redvers Opie, New Brunswick (U.S.A) and London (U.K.), Transaction Publishers, 2008.uk_UA
dc.relation.references4. Ostrovska H.Yo., Sherstiuk R.P., Tsikh H.V., Demianyshyn V.H., Danyliuk-Chernykh I.M. Conceptual Principles of Learning Organization Building. Naukovyi Visnyk Natsionalnoho Hirnychoho Universytetu. 2021. № 3. Рр. 167-172. DOI: https://doi.org/10.33271/nvngu/2021-3/167.uk_UA
dc.relation.references5. Kharchuk T., Purdenko O., Melnik V., Shkolenko O., Kosmidailo І. Conceptual approach to formation of innovative entrepreneurship`s creative potential. Financial and Credit Activity Problems of Theory and Practice. 2023. 1(48). Рр. 362-377. DOI: https://doi.org/10.55643/fcaptp.1.48.2023.3967.uk_UA
dc.relation.references6. Островська Г.Й., Плотніков О.М., Неділенько В.Б. Екзистенційний вектор розвитку організацій в контексті переходу до Індустрії 5.0. Соціальна економіка. 2024. Вип. 68. С. 72-82. DOI: https://doi.org/10.26565/2524-2547-2024-68-06uk_UA
dc.relation.references7. Про інноваційну діяльність: Закон України від 04.07.2002 року №40-IV. URL: http: // rada.gov.uauk_UA
dc.relation.references8. Забашта Є.Ю. Теоретичні аспекти формування сутності інноваційного підприємництва та його розвитку. Економіка та суспільство. Електронне видання. 2024. Вип. 61. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2024-61-90uk_UA
dc.relation.references9. Ворона А.В. Огляд державних інструментів формування деяких інноваційних пріоритетів національної економіки. European journal economics and management. 2020. Vol. 6. Iss.4. С. 29-36. DOI: 10.46340/eujem.2020.6.4.4.uk_UA
dc.relation.references10. Островська Г.Й. Інтелектуальна модель інноваційного розвитку підприємств у парадигмі економіки, заснованої на знаннях. Науковий вісник Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. 2022. №2(26). С. 65-78. Doi: 10.31471/2409-0948-2022-2(26)-65-78uk_UA
dc.relation.references11. Чіков І.А. Теоретико-методичні та концептуальні основи формування інноваційного механізму підвищення конкурентоспроможності підприємств АПК. БізнесІнформ. 2024. № 7. С. 221-239. DOI: https://doi.org/10.32983/2222-4459-2024-7-221-239.uk_UA
dc.relation.references12. Сидорчук А.В., Бортников Є.Г., Кириченко Н.В. Шляхи впровадження інновацій у регіональний розвиток туризму і гостинності. Економіка та суспільство. 2022. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/uk_UA
dc.relation.references13. Сидорчук І. Сутність та зміст основних понять, що складають термінологічний апарат управління інноваційним розвитком підприємства. Вісник Хмельницького національного університету. Економічні науки. 2023. №1 (314). C. 139-143. DOI: https://doi.org/10.31891/2307-5740-2023-314-1-20uk_UA
dc.relation.references14. Kaletnik G., Lutkovska S. Innovative Environmental Strategy for Sustainable Development. European Journal of Sustainable Development. 2020. Vol. 9. № 2. Pр. 89-98. DOI: https://doi.org/10.14207/ejsd.2020.v9n2p89.uk_UA
dc.relation.references15. Гончарук І.В., Томашук І.В. Вплив інноваційних процесів на підвищення конкурентоспроможності сільськогосподарських підприємств. Економіка, фінанси, менеджмент: актуальні питання науки і практики. 2023. № 1. С. 30-47. DOI: https://doi.org/10.37128/2411-4413-2023-1-3.uk_UA
dc.relation.references16. Череп О.Г. Системний характер формування механізму інноваційного розвитку підприємства. Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки. 2019. Вип. 1. С. 43-50. DOI: https://doi.org/10.26661/2414-0287-2019-1-41-07.uk_UA
dc.relation.references17. Давимука С. А., Федулова Л. І., Попадинець Н. М. та ін. Інноваційний розвиток підприємств сфери торгівлі: світові тенденції та практика в Україні: монографія. Львів: ДУ «Інститут регіональних досліджень імені М.І. Долішнього НАН України», 2016. 432 с.uk_UA
dc.relation.references18. Яковенко Т., Літвін Я. Сутність та класифікація інновацій підприємств сфери торгівлі. Галицький економічний вісник. 2024. № 4 (89). С. 149-154. DOI: https://doi.org/10.33108/galicianvisnyk_tntu2024.04.uk_UA
dc.relation.references19. Dotsiuk S., Chikov I., Shevchenko O. et al. Evaluation of the institutional development of innovative activities to ensure the economy of the state. Науковий вісник Національного гірничого університету. 2024. № 3. С. 171-180. DOI: https://doi.org/10.33271/nvngu/2024-3/171.uk_UA
dc.relation.references20. Дунська А.Р., Письмена У.Є. Формування інноваційного механізму підприємства на засадах сталого розвитку. Ефективна економіка. Електронне видання. 2020. № 12. DOI: https://doi.org/10.32702/2307-2105-2020.12.12.uk_UA
dc.relation.references21. Писаренко Т.В., Куранда Т.К. Наукова та науково-технічна діяльність в Україні у 2022 році: науково-аналітична доповідь. Київ: УкрІНТЕІ. 2023. 94 с.uk_UA
dc.relation.references22. Розвиток туристично-рекреаційної інфраструктури: можливості і перспективи / Андрушків Б.М., Шерстюк Р.П., Мельник Л.М., Малюта Л.Я., Островська Г. Й., Паляниця В.А., Дудкін П.Д., Стойко І.І. та ін. Тернопіль. Вид-во Осадца Ю.В, 2020. 518 с.uk_UA
dc.relation.references23. Шерстюк P., Мельник JL, Стойко І. Підприємства ресторанного господарства в індустрії туризму: проблеми і перспективні рішення. Маркетинг 4.0: стратегічні імперативи та сучасні тенденції: колективна монографія. ФОП ШпакВ.Б., 2021. 351 с. С. 307-318.uk_UA
dc.relation.references24. Островська Г.Й., Шерстюк Р.П., Летун О.О. Аналіз ринкових тенденцій інтелектуальної автоматизації ресторанного бізнесу. Центральноукраїнський науковий вісник. Економічні науки. 2023. Вип. 10(43). С. 143-155. DOI: https://doi.org/10.32515/2663-1636.2023.10(43).143-155uk_UA
dc.relation.references25. Завадинська О., Ніколайко Г., Огороднік М. Дослідження інноваційних рішень для оновлення існуючих бізнес-моделей і сучасних сервісних технологій у ресторанному бізнесі. Ресторанний і готельний консалтинг. Інновації. 2022. Т. 5. № 2. С. 229-238. DOI: https://doi.org/10.31866/2616-7468.5.2.2022.270098uk_UA
dc.relation.references26. Островська Г. Креативний менеджмент як домінанта інноваційних підприємств. Соціально-економічні проблеми і держава. 2021. Вип. 2(25). С. 625-640. DOI: https://doi.org/10.33108/sepd2022.02.625.uk_UA
dc.relation.references27. Постова В. Перспективи впровадження інтелектуальної автоматизації в ресторанний бізнес в умовах післявоєнного відновлення України. Економіка та суспільство. Електронне видання. 2023. Вип. 49. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2023-49-41.uk_UA
dc.relation.references28. Островська Г. Й. Особливості розвитку готельно-ресторанної справи: кухні народів світу. Навч. посіб. Тернопіль: Підручники і посібники, 2018. 256 с.uk_UA
dc.relation.references29. Шерстюк Р., Стойко І. Нові технології на ресторанному ринку як результат формування нових звичок і уподобань споживачів. Development Service Industry Management. 2024. (4). С. 161-166. https://doi.org/10.31891/dsim-2024-8(26).uk_UA
dc.relation.references30. Стойко І., Шерстюк Р. Сучасні тренди і перспективи у ресторанній індустрії. Соціально-економічні проблеми і держава. 2023. Вип. 1(28). С. 66-78. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2023/23siiuri.pdf.uk_UA
dc.relation.references31. Процак К., Передрій М. Ресторанний бізнес в умовах кризи: проблеми та напрямки розвитку. Економіка та суспільство. Електронне видання. 2022. Вип. 44. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2022-44-49.uk_UA
dc.relation.references32. Босовська М., Бовш Л., Антонюк І. Ресторанні тактики: антипандемічний кейс. Зовнішня торгівля: економіка, фінанси, право. 2021. № 2. С. 113-132.uk_UA
dc.relation.references33. Завадинська О., Ніколайко Г., Огороднік М. Дослідження інноваційних рішень для оновлення існуючих бізнес-моделей і сучасних сервісних технологій у ресторанному бізнесі. Ресторанний і готельний консалтинг. Інновації. 2022. 5(2). С. 229-238. DOI: https://doi.org/10.31866/2616-7468.5.2.2022.270098uk_UA
dc.relation.references34. Кіш Г. В. Інноваційні технології в діяльності готельно-ресторанних підприємств. Актуальні питання у сучасній науці. 2023. № 6 (12). С. 65-77. DOI: https://doi.org/10.52058/2786-6300-2023-6(12)-65-77.uk_UA
dc.relation.references35. Камушков О., Жилко О., Незвещук-Когут Т. Технології автоматизації системи управління у закладах ресторанного господарства. Економіка та суспільство. Електронне видання. 2022. № 43. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/1737/1673uk_UA
dc.relation.references36. Гросул В. А., Балацька Н. Ю. Digital-маркетинг як дієвий інструмент антикризового розвитку підприємства ресторанного бізнесу в період пандемії та її рецесії. Підприємництво та інновації. 2020. № 11–2. С. 7–12. URL: http://ei-journal.in.ua/index.php/journal/article/view/279/273.uk_UA
dc.relation.references37. Рябенька М.О. Впровадження інформаційних комп’ютерних технологій у ресторанному бізнесі. Економіка та суспільство. 2022. Вип. 41. 6 с. URL: https://sel.vtei.edu.ua/repository/g.php?fname=28739.pdfuk_UA
dc.relation.references38. Островська Г., Кузь Т., Малюта Л., Нагорняк Г. Підходи стратегічного управління у контексті забезпечення розвитку туристичної індустрії. Галицький економічний вісник. 2021. Том 71. № 4. С. 85–91. DOI: https://doi.org/10.33108/galicianvisnyk_tntu2021.04.085.uk_UA
dc.relation.references39. Поворознюк І.М. Інноваційні технології в рестораному бізнесі. Економіка та суспільство. 2021. № 30. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2021-30-17uk_UA
dc.relation.references40. HolonIQ Intelligence Unit. 2024. URL: https://vctr.media/ua/odrazu-5-ukrayinskyh-startapiv-u-spysku-najperspektyvnishyh-edtech-startapiv-yevropy-2023-203988/uk_UA
dc.relation.references41. Коркач Г., Котузаки О., Нікітчіна Т., Шунько Г. Технологічні інновації в ресторанному бізнесі для забезпечення конкурентоспроможності закладу. Економіка харчової промисловості. 2021. Т.13. № 4. С. 69-74. DOI: https://doi.org/10.15673/fie.v13i4.2194.uk_UA
dc.relation.references42. Офіційна інформація про діяльність готельно-ресторанного комплексу «Pallada».uk_UA
dc.relation.references43. Річні звіти ресторану «Вінстон Черчіль» за 2022–2023 роки.uk_UA
dc.relation.references44. Проблеми ресторанного бізнесу в Україні у 2025 році та рішення для них. URL: https://hub.kyivstar.ua/articles/problemi-restorannogo-biznesu-v-ukrayini-u-2025-roczi-ta-rishennya-dlya-nihuk_UA
dc.relation.references45. Державна служба статистики України. URL: https://ukrstat.gov.ua/operativ/menu/menu_u/ni.htmuk_UA
dc.relation.references46. Масюк Ю.О., Мандюк Н.Л., Білоус С.В. Нові форми організації ресторанного сервісу в світі та в Україні: комунікаційні особливості. Інфраструктура ринку. 2020. Вип. 45. С. 128–135. URL: http://www.market-infr.od.ua/journals/2020/45_2020_ukr/23.pdf.uk_UA
dc.relation.references47. Петренко Н.О., Поліщук О.А., Коваленко Л.Г. Правове регулювання та аспекти ціноутворення в сфері готельно-ресторанного і туристичного бізнесу. Ефективна економіка. Електронне видання. 2022. № 5. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/pdf/5_2022/8.pdfuk_UA
dc.relation.references48. Которва А. Як працює технологія сувід і чи потрібна вона на вашій кухні. URL: https://klopotenko.com/yak-praczyuye-tehnologiya-suvid-i-chy-potribna-vona-na-vashij-kuhni/uk_UA
dc.relation.references49. Mobile Waiter. Мобільний Термінал Офіціанта. URL: https://rkeeperts.com.ua/mobilewaiter/uk_UA
dc.relation.references50. Сувід (Sous vide) Steba SV 100 Professional. URL: https://e-katalog.pl/ua/STEBA-SV-100-PROFESSIONAL.htmuk_UA
dc.relation.references51. Гастроємність із полікарбонату GN 1/2 h-20 см 11,3 л Araven. URL: https://forward-ua.com/gastroemkost-iz-polikarbonata-gn-12-h-20-sm-113-l-aravenuk_UA
dc.relation.references52. SousVide Supreme. URL: https://sousvidesupreme.com/?srsltid=AfmBOoqqRmBLBWg5WGeBcaVdBVgUZhI7F--OwAFvak-VPdxOLYMn3qIAuk_UA
dc.relation.references53. Вакуумний пакувальник CASO FastVAC 4000. URL: https://marketovik.in.ua/p1962098298-professionalnyj-vakuumator-caso.htmluk_UA
dc.relation.references54. Камера шокового заморожування Bolarus SQ-7.30. URL: https://system4.ua/uk/product/shafa-shokovogo-oholodjennya-bolarus-sq-730uk_UA
dc.relation.references55. Пакети армовані PAKMAR Sp. URL: https://kozakplus.ua/products/vacuum-packing/vacuum-bags/sous-vide-baguk_UA
dc.relation.references56. Рулон армований PAKMAR Sp. URL: https://www.pakmar.com.pl/uk_UA
dc.relation.references57. Сучасні Ресторанні Технології. R_KEEPER. URL: https://rkeeperts.com.ua/rkeeper/uk_UA
dc.relation.references58. Закон України «Про охорону праці». Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1992, № 49, ст.668. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2694-12#Textuk_UA
dc.relation.references59. Наказ Міністерства соціальної політики України № 15 від 29.01.2018 «Про затвердження Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці». URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0872-18#Textuk_UA
dc.relation.references60. Методичний посібник для здобувачів освітнього ступеня «магістр» всіх спеціальностей денної та заочної форм навчання «Безпека в надзвичайних ситуаціях» / В.С. Стручок. Тернопіль: ФОП Паляниця В.А. 156 с.uk_UA
dc.relation.references61. ДСТУ 4161-2003 «Система стандартів безпеки праці. Пожежна безпека. Загальні вимоги». URL: https://online.budstandart.com/ua/catalog/doc-page.html?id_doc=57909uk_UA
dc.relation.references62. Навчальний посібник «Техноекологія та цивільна безпека. Частина «цивільна безпека»» / автор-укладач В.С. Стручок. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А. 2022. 156 с. URL: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/39424uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Українаuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Ebben a gyűjteményben:241 — Готельно-ресторанна справа (бакалаври)

Fájlok a dokumentumban:
Fájl Leírás MéretFormátum 
dyplom_ Yasenovskyy B_O_2025.pdf1,14 MBAdobe PDFMegtekintés/Megnyitás
Авторська довідка_Ясеновський.doc46 kBMicrosoft WordMegtekintés/Megnyitás


Minden dokumentum, ami a DSpace rendszerben szerepel, szerzői jogokkal védett. Minden jog fenntartva!

Admin Tools